Življenje doma oz.na svojem
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- speaker1
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 7. 2009
To se pr nas dogaja k ma sestra otroke....ista kuhinja...ista kopalnica, v glavnem vsi uporabljamo eno in isto zadevo.
Sam kregamo pa se ne velikokrat...bistvo se skoraj nič edino včasih, ko se nekdo mal preveč utika v sestrine otroke takrat pa se mal ruknemo.
Sam kregamo pa se ne velikokrat...bistvo se skoraj nič edino včasih, ko se nekdo mal preveč utika v sestrine otroke takrat pa se mal ruknemo.
-
Naja* - Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 9. 2009
gaby_ napisal/-a:^saj jaz sem govorila bolj za naše konce (sem iz prekmurja), kjer je itak kronična brezposelnost, da o novih delovnih mestih ne govorim. pač, če nisi pripravljen iti delat nekam na drug konec slovenije, pač ne moreš pričakovati službe takoj po faksu in tudi neke bajne plače ne. in plače pri nas so nižje kot v lj, oz. kar precej nizke (vem da nam je prof.ang. v gimnaziji rekla, da o plači 1500€ lahko samo sanja).
brez končanega faksa pa itak pri 30 ne moreš niti sanjati o plači nad 1000 (v naših koncih).
aja to je pol mal drgač ja... s tem da čudno, da državne službe niso po celi sloveniji isto plačane ne bi rekla za kšna podjetja da se razlikujejo že tko med sabo kaj šele glede na to v kerem koncu slovenije delaš, ampak za take poklice kot je recimo profesor v gimnaziji, učiteljica v oš... sem mislila da je povsod isto plačano.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Tamala_mrha napisal/-a:Tearjerker, zgrešila si bistvo teme (in mimogrede, mislim da tebi ni treba v luft skakat, ker se nihče ni zgražal nad študenti, ki nosijo domov prat in likat oblačila ipd.). Govorimo o osebah, ki bi že komot lahko bile samostojne, poleg tega so že v srednjih letih, pa še vedno doma delajo "gužvo" in pustijo mami, da dela take stvari namesto njih.
Ne vem zakaj bi bila zgrešila bistvo teme, saj je bilo prvotno vprašanje ali je bolje na svojem ali doma. In sem podala tudi osebno mnenje o tem, kako si predstavljam da bo z mano, ko se bom osamosvojila. In tudi kaj samostojnost meni pomeni.
No, če govorimo pa o osebah, ki so finančno neodvisne in delajo doma gužvo zaradi večjega luksuza - poznam en tak primerek namreč - se pa strinjam, da to ni primer samosotjnosti in se mi zdijo taki primeri naravnost žalostni. Primer ki ga poznam sama je moški, ki je že rahlo preko 40tega leta, ima zelo dobro službo (notar), ima celo dva otroka, ki živita z mamo, sam pa živi doma in prispeva le za Internet, plačo pa ponuca za ''lasten luksuz'' (v tem primeru gre za vse možne povezave s kompom in igricami in zadevami.... skratka brezvezne otročarije). V tem primeru se absolutno strinjam, da je v osnovi s takimi nekaj narobe, prav tako pa je napaka pri njihovih starših, ki jim dajejo potuho.
Hotela sem pač izpostavit to, da tudi če stanovanjsko ostaneš doma (mislim da tudi to ni redek pojav, da živita dve družini v eni hiši, pač v ločenih gospodinjstvih), se mi s tem ne zdi da odžiraš starše ali karkoli podobnega. Dokler nista vso delo in finance na plečih staršev, jaz to smatram kot ''na svojem''.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
^^ Se strinjam s preostalim delom, jaz sem mislila na ta del posta, ki si ga napisala:
Sicer pa jaz kot študentka nosim prat cote domov, ker v Lj nimam te možnosti. Sicer ima lastnica pralni stroj, ampak ji ne morem še svojih cot zraven nametat, pa tudi ni neke panike glede tega.
In ja, strinjam se, da četudi živiš doma, a prevzameš vse svoje obveznosti in stroške, se to prav tako smatra kot življenje na svojem, le da imaš pač to možnost, da ostaneš doma, ker je dovolj prostora za vse. Ni pa to zdaj kaj slabega, razen v primeru, ki sem ga že navedla na prejšnji strani. Za ene je očitno samostojno življenje samo v primeru, če greš v najemniško stanovanje in plačuješ sam (da ne podeduješ stanovanja ali kaj podobnega) oz. dat gradit lastno hišo.
Tearjerker napisal/-a:Jaz ne štekam, kaj skačete tako v luft s tem pranjem, likanjem in kuhanjem.... Mislim, menite se ene tukaj, ko da študent, prekleti paraziti grdi leni nemarni, ki pridejo/pridemo za vikend domov namečemo blatne cote, ki jih, uboge mame, grejo pol prat k reki. Oh so sad. Ne vem no, pr nam mamo pač pralni stroj ki opere cote....
Sicer pa jaz kot študentka nosim prat cote domov, ker v Lj nimam te možnosti. Sicer ima lastnica pralni stroj, ampak ji ne morem še svojih cot zraven nametat, pa tudi ni neke panike glede tega.
In ja, strinjam se, da četudi živiš doma, a prevzameš vse svoje obveznosti in stroške, se to prav tako smatra kot življenje na svojem, le da imaš pač to možnost, da ostaneš doma, ker je dovolj prostora za vse. Ni pa to zdaj kaj slabega, razen v primeru, ki sem ga že navedla na prejšnji strani. Za ene je očitno samostojno življenje samo v primeru, če greš v najemniško stanovanje in plačuješ sam (da ne podeduješ stanovanja ali kaj podobnega) oz. dat gradit lastno hišo.
- speaker1
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 7. 2009
Uf jest sem se pa že bal, da boste napadal z kakšnimi bednimi izjavami, kot so lenuh, bodi samostojen, sam poskrbi za sebe, še vedno se držiš za mamino kiklco......meni je čist cool doma v bistvu bi ne želim it od doma, ker me vežejo ZELO močni spomini, lepota narave, gozd, naša posest, živali, ....edin, kar pa nebi pogrešal pa so to odštekani vaščani.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
@Tamala_mrha: Ok, priznam, tisto o likanju itd.... Je bilo mogoče malo mimo. Ampak sem zasledila že v nekaterih drugih temah parkrat dosti polemik o tem, ampak ko se pogovarjamo s kolegicami o tem, smo vse vajene doma delat in poskrbet za svoje zadeve in ne puščamo tega na plečih mam. Zato mi je čudno, ker sama osebno ne poznam nobenega, ki bi bil do te mere razvajen, da ne bi doma mignil s prstom (razen omenjenega primerka iz prejšnjega posta, ki pa itak spada v kategorijo obupnih parazitkov).
Se strinjam s tvojim zadnjim odstavkom, jaz tudi ne razumem tistih, ki menijo da je biti na svojem res če si sam kupiš ali nekaj zgradiš. Recimo, jaz ne vem kje bom delala v prihodnosti ko se bom zaposlila, ampak ne bom se pa selila 10 km stan od doma, da bom mela 5 metrčkov do šihta in bila kao na svojem, če imam pa stanovanjski ''problem'' že razrešen.
Se strinjam s tvojim zadnjim odstavkom, jaz tudi ne razumem tistih, ki menijo da je biti na svojem res če si sam kupiš ali nekaj zgradiš. Recimo, jaz ne vem kje bom delala v prihodnosti ko se bom zaposlila, ampak ne bom se pa selila 10 km stan od doma, da bom mela 5 metrčkov do šihta in bila kao na svojem, če imam pa stanovanjski ''problem'' že razrešen.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
ja pa eni so tok faus ce starsi kupijo otroku stanovanje, da se jim zdi da tisti so pa zdej ''manj na svojem'' =) halo, sej tisti k doma zivijo v hisah tut prebivajo v nepremicnini ki je v lasti starsev
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Eni pač nimamo te možnosti, da bi nam starši stanovanje kupili Ampak tudi če bi npr imeli prosto nadstropje ni šans.Sploh ker živimo v malem mestu, kjer je s službami bolj tako tako-tudi razlog zakaj sem se odločila za večje mesto.
The world is as you are.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
Ja logično, da nimajo vsi te možnosti, da bi jim starši kupili ali vsaj del finančno prispevali za stanovanje, kar pa še ne pomeni, da so zato taki nesamostojni, ker pač niso sami kupili stanovanja/šli v najem ali si zgradili hiše. Vsak pač poskrbi zase kolikor mu znese in nič manj ne cenim tistih, ki si niso sami kupili stanovanja ali živijo doma, ker so lahko ravno tako ali pa še bolj samostojni, kot določeni primerki, ki so na svojem, pa recimo še vedno nosijo domov prat oblačila ali karkoli podobnega. Ja, tudi taki primeri so.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
Mislim, da sva obe s Tamalo_mrho govorili o bivanju v isti hiši, vendar v lastnem gospodinjstvu.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
Res je, ni bilo govora o bivanju v ISTEM gospodinjstvu, ker potem ne gre ravno za samostojno življenje, pač pa bivanje pod isto streho, a ločeno (recimo v različnih nadstropjih).
- jagoda-malina
- Debatorica
- Na forumu od: 11. 4. 2008
jullia_ napisal/-a:Študentka. napisal/-a:moja sestra ki je 27 in brat ki je 32 še vedno živita pri nas, in se spoloh ne želita stran in tudi ostali nočemno da gredo stran! tudi parnerjev nimata ker mata le občasne partnerje, saj si še ne želita vezat. oba mata dobre službe in dost keša zato tut dajeta keš za stroške čeprou starši nočejo, saj vsak hoče imeti otroke pri sebi in ne zahtevata denarja za stroške.
Tole se meni sliši obupno. In prej ali slej se bo na žalost verjetno tudi tvojemu bratu in sestri, ko si bosta hotela ustvarit svoje življenje in družino, pa bodo starši (direktno ali posredno) vztrajali, da hočejo imeti otroke pri sebi. Pa čeprav bodo otroci takrat že na polovici poti do penzije.
Ah daj Julia ti maš prebliske.
- jagoda-malina
- Debatorica
- Na forumu od: 11. 4. 2008
Tamala_mrha napisal/-a:Tearjerker, zgrešila si bistvo teme (in mimogrede, mislim da tebi ni treba v luft skakat, ker se nihče ni zgražal nad študenti, ki nosijo domov prat in likat oblačila ipd.). Govorimo o osebah, ki bi že komot lahko bile samostojne, poleg tega so že v srednjih letih, pa še vedno doma delajo "gužvo" in pustijo mami, da dela take stvari namesto njih.
Ne govorimo o osebah, ki živijo doma in po tvoje delajo gužvo, ampak o osebah, ki ne živijo doma pa hodijo domov delat gužvo. To poemni, da nič ne vlagajo v delo in finance tako kot tisti, ki so doma, ampak živijo drugje, domov pa hodijo izkoriščat starše.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov