Življenje doma oz.na svojem
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
Cene stanovanj (najem ali nakup) izven Lj in njene okolice so drastično nižje. Saj se da živet še kje drugje kot samo v osrednji Slo. In če hočeš it na svoje, tudi s plačo 750 eur na mesec prideš skozi, samo pač ne v Lj.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Tamala_mrha napisal/-a:No, če se dotaknem še bistva teme... tudi jaz poznam nekaj takih (zanimivo da več moških, ženske so očitno bolj kompatibilne in samostojne), ki so že krepko prek 25, nekateri celo prek 30, pa še "visijo" doma, čeprav imajo solidne, da ne rečem več kot solidne službe, ampak ja - kot ste že omenile nekatere, raje se vozijo v hudem bemflu ali mercedezu a klase kot pa grejo na svoje. In tudi jaz sem že slišala bedastoče kot je ta: itak mi mama vse opere, še avto, pa lika mi, kuha, zakaj bi se s tem obremenjeval sam, če mi ni treba?
Honey, grow up!
Komentirala bom samo prvi stavek. Jaz nimam občutka, da več žensk na svojem, oz., da živijo same. Zakaj se od moških vedno pričakuje, da imajo svoje najemniško stanovanje? Od punc očitno malo manj. Seveda imajo (imamo) punce povečini starejše fante in ko hoče par živeti skupaj, se punca le priseli k fantu in skupaj furata samostojnost. Kar je precej lažje, kot pa biti sam edini v stanovanju. Se mi zdi, da večji del punc živi doma, kot pa da se SAME preselijo na svoje (ali svoje nadstropje), kot pa fantov, ki so SAMI v najemniškem stanovanju.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
To imam v Ljubljano, skoraj centru in ja, opremljena je plus to da je lepo ohranjena, zrihtana, avtobus je čisto blizu.Je pa v stolpnici.
Tako nizka cena je pa zato, ker je lastnik ne dviguje oz se mu ne gre samo za denar.
Pa tudi lani ko sva z bivšim iskala se je našlo eno in pol sobno že za 300€ in če sta dva gre itak lažje.
Tako nizka cena je pa zato, ker je lastnik ne dviguje oz se mu ne gre samo za denar.
Pa tudi lani ko sva z bivšim iskala se je našlo eno in pol sobno že za 300€ in če sta dva gre itak lažje.
The world is as you are.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
*mala* napisal/-a:Seveda imajo (imamo) punce povečini starejše fante in ko hoče par živeti skupaj, se punca le priseli k fantu in skupaj furata samostojnost. Kar je precej lažje, kot pa biti sam edini v stanovanju. Se mi zdi, da večji del punc živi doma, kot pa da se SAME preselijo na svoje (ali svoje nadstropje), kot pa fantov, ki so SAMI v najemniškem stanovanju.
pomojem je tudi tako. lazje je puncam it na svoje, takim v zvezi in s starejsim fantom.
no zanimivo bi pa blo dejanske statistike v sloveniji videt
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
- TOM-Lady
- Komunikatorka
- Na forumu od: 31. 8. 2009
Cene najemnin in stroškov se razlikujejo. Nekje je višji standard, nekje manjši. Eni zaslužijo več, drugi manj, tretji nič.
Smo se pa v temi na spodnji povezavi, že dost nekatere razgovorile tudi glede stroškov
http://www.cosmopolitan.si/forum/viewto ... &start=150
Smo se pa v temi na spodnji povezavi, že dost nekatere razgovorile tudi glede stroškov
http://www.cosmopolitan.si/forum/viewto ... &start=150
Veličina ni v tem, da nikoli ne padeš, pač pa v tem, da se po padcu vedno znova pobereš!
-
Študentka. - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 2. 2007
nevem zakaj je bed če do 25ga,30ga leta še vedno živiš doma pri starših kjer je res najlepše! moja sestra ki je 27 in brat ki je 32 še vedno živita pri nas, in se spoloh ne želita stran in tudi ostali nočemno da gredo stran! tudi parnerjev nimata ker mata le občasne partnerje, saj si še ne želita vezat. oba mata dobre službe in dost keša zato tut dajeta keš za stroške čeprou starši nočejo, saj vsak hoče imeti otroke pri sebi in ne zahtevata denarja za stroške. nevem kaj je v tem slabega da vsi živimo skupi oz. one dva še vedno doma ker nam je res perfekno. delo po hiši se pa itak porazdeli oz. vsak sam vidi kaj treba nardit.
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
No, pri meni je bilo pa ravno kontra kot ste prej govorile, sem šla na svoje s starejšim fantom in sem ga morala praktično vlečt od doma, medtem ko sem sama že živela na svojem. Sem se tudi naposlušala tega o tem, kako noče skrbet za kuhanje/likanje/pranje ..., če mu pa doma to vse drugi opravijo. Garsonjere po 300 pa so, ampak kakšne ... nikakve midva sva našla eno na super lokaciji za 350, pa mislim, da sva imela kar srečo.
Kar se tiče stroškov sem pa pisala že v oni drugi temi, ampak samo zame, ne za skupno ... torej, imava okrog 80, 90 € stroškov za stanovanje, na mesec dava okoli 150 za hrano (pri tem da sva zelo skromna jedca), 30 za telefon, 30+ za prevoz (moja mesečka + kolikor se on vozi z avtobusom), potem pa odvisno če se kaj rabi (čistila, oprema) - lahko nanese 10 ali pa 100€. Dohodka imava oba skupaj malo pod 1000.
Tako bi približno izgledalo, če bi imela povsem skupne finance, ampak jih nimava, tako da se ti stroški različno porazdelijo na naju.
Kar se tiče stroškov sem pa pisala že v oni drugi temi, ampak samo zame, ne za skupno ... torej, imava okrog 80, 90 € stroškov za stanovanje, na mesec dava okoli 150 za hrano (pri tem da sva zelo skromna jedca), 30 za telefon, 30+ za prevoz (moja mesečka + kolikor se on vozi z avtobusom), potem pa odvisno če se kaj rabi (čistila, oprema) - lahko nanese 10 ali pa 100€. Dohodka imava oba skupaj malo pod 1000.
Tako bi približno izgledalo, če bi imela povsem skupne finance, ampak jih nimava, tako da se ti stroški različno porazdelijo na naju.
Every rose has its thorn
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
*mala* napisal/-a:
Komentirala bom samo prvi stavek. Jaz nimam občutka, da več žensk na svojem, oz., da živijo same. Zakaj se od moških vedno pričakuje, da imajo svoje najemniško stanovanje? Od punc očitno malo manj. Seveda imajo (imamo) punce povečini starejše fante in ko hoče par živeti skupaj, se punca le priseli k fantu in skupaj furata samostojnost. Kar je precej lažje, kot pa biti sam edini v stanovanju. Se mi zdi, da večji del punc živi doma, kot pa da se SAME preselijo na svoje (ali svoje nadstropje), kot pa fantov, ki so SAMI v najemniškem stanovanju.
Moj krog znancev in prijateljev kaže v prid ženskam kar se tiče tega. Kakšno pa je dejansko stanje pa ne vem. Bi bilo zanimivo videti statistiko.
Kar sem jaz hotela povedati, je to, da se mi pač ne zdi normalno, da 30-letniki in še starejši "koristijo" mamino strežbo od spredaj in od zadaj, medtem ko imajo dokaj visoke plače.
- nivea9
- Kofetarica
- Na forumu od: 5. 6. 2009
speaker1 napisal/-a:Ni lepšega, kot živet pod svojo streho, si sam svoj šef, skrbiš sam za sebe, veš kako in kaj....doma pa te vedno starši komandirajo, vse jih zanima, kje se potikaš, ko te ni, če je treba kam peljat moraš peljat, če nimajo izpita... ja saj vem, vsi si ne morejo privoščit samostojnega življenja, stroški so doma zelo nizki, na svojem pa kar visoki, ....me sam frbec matra, kje je vam lepše.
Dala bom samo en komentar. Mene starši ne komandirajo, oz. me nikoli niso in nikoli me niso spraševali kam grem. Peljem pa ju z veseljem kam, če je treba.
- mateja79
- Debatorica
- Na forumu od: 10. 9. 2009
piškotek* napisal/-a:Če imaš redne mesečne prihodke in si sam, je težko it na svoje. Verjetno ima vsak željo it na svoje, vendar je to večkrat misija nemogoče.
Se strinjam. Jaz z 400 evri, ki sem jih zaslužila v prvi službi ne bi mogla it na svoje. Potem sem iskala novo službo z boljšo plačo. Sedaj sem do 30ega toliko prišparala, da si bova skupaj s fantom lahko uredila stanovanje pri njemu doma.
- mateja79
- Debatorica
- Na forumu od: 10. 9. 2009
red_rose napisal/-a:ja razumem takoj ko prides iz faksa, ampak pri 30ih? upam da so redki taki ki imajo takrat sele leto, dve delovne dobe se pa zacne prej razmisljat o tem, pa malo sparas ko si doma, pa se cemu odpoves... pa ne govorim o nakupu stanovanja. no sicer pa imamo razlicne prioritete kakor komu pase, jaz ne bom odraslih otrok gledala v svoji hisi =)
eni nimajo dovolj mocne zelje oz. hocejo isti ali vecji luksuz furat na svojem kot ga imajo pri starsih, potem pa cakajo in cakajo.
Verjemi, da sem imela to željo že od nekdaj. Ampak nisem imela kaj šparat.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov