Življenje doma oz.na svojem

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Kje vam je ljubše ?

doma pri starših
21
38%
na svojem
34
62%
Skupaj glasov : 55

speaker1
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a speaker1 » 26. Nov. 2009 1:50

Ni lepšega, kot živet pod svojo streho, si sam svoj šef, skrbiš sam za sebe, veš kako in kaj....doma pa te vedno starši komandirajo, vse jih zanima, kje se potikaš, ko te ni, če je treba kam peljat moraš peljat, če nimajo izpita... ja saj vem, vsi si ne morejo privoščit samostojnega življenja, stroški so doma zelo nizki, na svojem pa kar visoki, ....me sam frbec matra, kje je vam lepše.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 26. Nov. 2009 11:01

mene niso nikol komandirali, vse kar jih je zanimalo je ''kaksen je bil tvoj dan'' ko sem prisla domov, pa vsake tri tedne ''kdaj bos pospravla sobo'' , cist nic drugega, nobenih omejitev, nobenih prepovedi, ampak meni je bilo to dovolj, ker rabim izredno velik svobode :D

ce ne bi mela fanta, bi med studijem vseeno sla zivet drugam ker v nasem mestu itak ni univerze tako da se vsi studenti selimo, ampak ne bi bla tak kot drugi studenti ki pravijo da grejo med vikendom domov, jaz bi se dejansko preselila, potem po studiju pa cim prej na svoje sama.
no tako mam pa fanta in sva ze mal pohitela s tem :D

ne predstavljam si vec kadarkoli zivet doma, sla sem pa pri 18 :P
seveda ce bodo kdaj kakrsnikoli problemi imam doma se vedno svojo sobo in vem da bi lahko tudi cez 10let prisla nazaj zivet , starsi mi stojijo ob strani karkoli pocnem in se odlicno razumemo (ce le ne zivimo skupaj, pol pa znajo iskrice letet)
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
Uporabniški avatar
Legally_blond
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Legally_blond » 26. Nov. 2009 11:16

meni je hecno, da en jebač, ki je podrl že nevem koliko žensk (tako je rekel, pa tudi deluje tako, čeprav je mogoče pri št. kakšno dodal, ne vem koliko je resnice v št.) in je star 32 let, še vedno živi doma pri starših, punca ga je zapustila pred leti, ker je sral okoli, brat ima že družino, samo on je nek odpadnik v familiji (če še nima družine se mi ne zdi nič takega, ampak kar se tiče njegovega življenjskega sloga se pa ne čudim da je sam, ker je kreten). glede na to, da ima solidno službo v enem podjetju in si ne more privoščiti niti podnajemniškega stanovanja (vsaj garsonjere) se mi zdi milo rečeno smešno :roll: potem pa žge punce tam kjer so one doma, četudi živijo doma... maah kr neki no. jaz ko bom le lahko grem na svoje. zdaj živim kot študentka še v podnajemniškem stanovanju in mi je kul, doma se sicer super razumemo in je tud dost placa da ostanem doma tud ko bom mela družino, ampak sem raje na svojem, skrbim za svoje težave in se mi nihče ne vtika v to.. :wink:
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 26. Nov. 2009 11:26

ja jaz tudi ne razumem takih, mislim men je to popolnoma nenaravno pri 30ih zivet doma, pa ne mislim takih k majo svoje nadstropje v hisi - to je cist nekaj drugega, sploh dandanes pri teh cenah, v mislih mam take k dejansko zivijo doma v svoji sobi, v kaksnem stanovanje, s starsi...ajej :D tudi ce komu ne rata dobit partnerja, ne vem kaj cakajo, sploh taki s sluzbami ki imajo dovolj financ. eni se bolestno bojijo tega :? ampak to je itak zelo odvisno tudi od starsev, poznam kar 3 druzine kjer so odraslega sina dobesedno ven vrgli, in so jim vsi hvalezni (no en se se ful lovi, in hodi domov na kosila in cote prat, ampak saj bo :lol: )
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2009
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 26. Nov. 2009 11:30

Če imaš redne mesečne prihodke in si sam, je težko it na svoje. Verjetno ima vsak željo it na svoje, vendar je to večkrat misija nemogoče.
(s)mej se
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 26. Nov. 2009 11:34

ja razumem takoj ko prides iz faksa, ampak pri 30ih? upam da so redki taki ki imajo takrat sele leto, dve delovne dobe :) se pa zacne prej razmisljat o tem, pa malo sparas ko si doma, pa se cemu odpoves... pa ne govorim o nakupu stanovanja. no sicer pa imamo razlicne prioritete kakor komu pase, jaz ne bom odraslih otrok gledala v svoji hisi =)

eni nimajo dovolj mocne zelje oz. hocejo isti ali vecji luksuz furat na svojem kot ga imajo pri starsih, potem pa cakajo in cakajo.
Uporabniški avatar
Legally_blond
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Legally_blond » 26. Nov. 2009 11:39

red_rose napisal/-a:no en se se ful lovi, in hodi domov na kosila in cote prat, ampak saj bo :lol: )

evo točno to sem mela v mislih, ko sem opisovala tisto situacijo :D ta tip mi je enkrat dejansko rekel, da se mu ne splača investirat v flat (ja đizs v kaj pa se ti splača, važno da ma mercedesa in da to vsaki najprej pove, ker avto je tisti, ki ga folk opazi, če se bo z njim vozila bejba ane, hiše oz. fleta noben ne "opazi" vsaj takoj ne), ker mu zaenkrat še lepo mama pere cote, kuha in vse to, da lepo njemu ni treba. :roll: kera miselnost. ne bi rekla, če ne bi imel prihodkov za flat, čeprav pri teh letih že vsak normalen deloven človek z nekim finančnim zaledjem lahko gre na svoje, saj še kredit tudi obstaja, pa ni treba investirati v ne vem kaj velkega, ene je očitno za začetek strah in sram it v slabše in manjše kot so imeli doma luksuz :roll:
speaker1
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a speaker1 » 26. Nov. 2009 11:46

Jaz sem ravno 24 star pa niti ne razmišljam, da bi šel na svoje.
Men je čisto OK doma, mamo velik prostora. V hiši je 5 spalnic + ena nedokončana v 70 let stari hiši-popolna adaptacija pred 30 leti. Podstrešje je prazno, če bi celo hišo adaptiral bi brezproblema imel gor stanovanje.
Itak položnice, hrana, vse sam financiram. Z delom doma pa si prislužim, da lahko gazda poravna ostale večje položnice, kakšno malenkost popravi v hiši, .....
NI mačji kašelj, kar spakirat pa it na svoje nekam.
Zadnjič spremenil speaker1, dne 26. Nov. 2009 11:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 26. Nov. 2009 11:48

kaj zdaj bi rad sel al ne? :) v prvem postu opisujes da kako je fajn na svojem zdaj pa pravis da ne razmisljas o tem... :P a zato ker se ti ne zdi mogoce al zato ker si res ne zelis?
speaker1
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a speaker1 » 26. Nov. 2009 11:52

V prvem postu sem samo tolk napisal, da je nekaj, temu bi lahk reku uvod....kar naj bi bila realnost po celem svetu.

Drugi post pa dejansko moja situacija. Vse se gre okol gnarja, tud če mam 500 evrov dohodkov je to premalo, da bi šel na svoje, zato je še vseeno bolje bit doma, kot pa gledat na vsak evro. Starši me pa itak finančno ne podpirajo že vrsto let, tako da si vse sam kupim.
Zadnjič spremenil speaker1, dne 26. Nov. 2009 11:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2009
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 26. Nov. 2009 11:55

In kako si naj nekdo, ki zasluži mesečno cca 750 eur privošči najem stanovanja? Najemnine so od 350 eur naprej, potem so tu še stroški. Ostane ti za hrano in bencin.
(s)mej se
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 26. Nov. 2009 12:57

Evo jaz bom to uresničila v teh mesecih, našla sem pa garsonjero za 220€-no, ona je našla mene :D Najprej mi bodo starši malo pomagali, potem pa bom z delom itd upajmo da zaslužila dovolj sama plus da imam štipendijo.
In nekako obsojam ljudi nad 25 let, ki še vedno visijo pri starših ala mamini sinčki in lenobe itd.Tega ne podpiram, sploh :? Pa ok, imam rada svoje in sem celo preveč navezana na njih, ampak da bi do tridesetega doma čepela?Ni šans.
Ja, lahko je govoriti.Ampak če npr dokončaš študij in dodamo še kakšno leto za najdbo prave zaposlitve, ti pri tridesetih že petkrat vlak odpelje.Razen če nisi študent medicine itd, ko študij dejansko traja leta ne pa tri npr.
The world is as you are.
speaker1
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a speaker1 » 26. Nov. 2009 13:16

Če ti starši pomagajo pri samostojnosti je to že zelo velik, saj je tako pravilno, pravilan vzgoja.
Naši starši so šli od doma že pri 15 letih, spet drugi nikoli, ker so ostali doma... današnja mladina pa odhaja nad 20 let večina živi pri starših še pri 25-26-27 letih....nekak pa nad 30 letih že gredo od doma. Men fotr pa mt ne dasta nobenga gnarja, vse si sam priskrbim in pri teh letih znam delat vse, kuhat, prat, pomivat, pospravlajt,.....nekateri še tega ne znajo...., meni pri teh letih ni všeč, d abi me starši an polno vzdrževali, saj nisem star 10 let.
Moji bivši sošolci iz osnovne 3/4 jih je še doma pri starših, saj mogoče majo ločeno stanovanje samo še vseeno so doma.
Ženske pa postanejo samostojne že pri 18-20 letih.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 26. Nov. 2009 13:29

emanuela napisal/-a:Evo jaz bom to uresničila v teh mesecih, našla sem pa garsonjero za 220€-no, ona je našla mene :D Najprej mi bodo starši malo pomagali, potem pa bom z delom itd upajmo da zaslužila dovolj sama plus da imam štipendijo.
In nekako obsojam ljudi nad 25 let, ki še vedno visijo pri starših ala mamini sinčki in lenobe itd.Tega ne podpiram, sploh :? Pa ok, imam rada svoje in sem celo preveč navezana na njih, ampak da bi do tridesetega doma čepela?Ni šans.
Ja, lahko je govoriti.Ampak če npr dokončaš študij in dodamo še kakšno leto za najdbo prave zaposlitve, ti pri tridesetih že petkrat vlak odpelje.Razen če nisi študent medicine itd, ko študij dejansko traja leta ne pa tri npr.

Garsonjera za 220€? Kje pa je to, da je tako poceni? Jaz in še marsikdo drug, ki ga poznam, plačujem 200 € za sobo, garsonjere pa sem spremljala (in še spremljam) že kakšno leto, a so vse od 400 € dalje + stroški. Ajde, se najde kakšna cenejša, ampak v zelo zelo slabem stanju, pa še varščina ne vem kok in nekje bogu za leđima pri Lj, kar bi zame pomenil še strošek oz. čas glede voženj.

No, če se dotaknem še bistva teme... tudi jaz poznam nekaj takih (zanimivo da več moških, ženske so očitno bolj kompatibilne in samostojne), ki so že krepko prek 25, nekateri celo prek 30, pa še "visijo" doma, čeprav imajo solidne, da ne rečem več kot solidne službe, ampak ja - kot ste že omenile nekatere, raje se vozijo v hudem bemflu ali mercedezu a klase kot pa grejo na svoje. In tudi jaz sem že slišala bedastoče kot je ta: itak mi mama vse opere, še avto, pa lika mi, kuha, zakaj bi se s tem obremenjeval sam, če mi ni treba?
:stupid: Honey, grow up!
Zadnjič spremenil Tamala_mrha, dne 26. Nov. 2009 13:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 26. Nov. 2009 13:30

Ja, to eni f** prakticirajo zaradi stroškov nakupa, najema itd-mislim na življenje v zg. nadstropjih in takšne fore.
Ampak sploh pomislijo ne, da so na nek način še vedno doma. Pa tudi do konfliktov pride hitreje.
Ja no, saj meni isto ne bodo ful pomagali, ampak do te mere, da bom lahko nekako normalno vse skupaj sama potem izpeljala, seveda s študentskim delom, delom čez vikende itd.Pa se doma ne kopljemo v denarju da bi mi kar vse krili, sploh pa itak že od nekdaj hočem biti samostojna.
Sama vem da že zaradi ljubega miru ne mislim živeti ne pri mojih starših, še manj pa pri partnerjevih-pa sploh ni stvar razumevanja itd.
The world is as you are.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov