Iskanje službe

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
tanchy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tanchy » 18. Sep. 2007 8:17

Hy. Je že teden in en dan od kar delam v novi službi. Zaenkrat vse super, delo, ki ga opravljam (delam tisto kar me veseli), sodelavci so kul, itd.
Na začetku so mi takoj dali kar precej težko delo, verjetno, da me preizkusijo in sem pozitivno opravila test.
Glede prošenj, jaz sem na to firmo poslala ponudbo za zaposlitev in mi je direktor rekel, da ga je moja ponudba spodbudila k zaposlitvi, saj se mu je zdela, zelo urejena, zanimiva, blizu sem doma in delala sem pri taki firmi, kjer sem si nabrala take izkušnje, za katere so potrebne za to delovno mesto.
electra87
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a electra87 » 18. Sep. 2007 10:00

kakp pa zgleda takšna ponudba za zaposlitev? napišeš kdo si, s takšno in takšno izborazbo, in bi rada delala to in to, in da se ti zdi, da bi lahko uspešno pripomogla k razvoju podjetja kot je to? ali kako drugače? še skoz razmišljam kako naj bi izgledale moje prošnje za uredništva revij :D
Uporabniški avatar
tanchy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tanchy » 20. Sep. 2007 12:02

Točno tako. Jaz sem napisala v ponudbi, koliko sem stara, kaj sem doštudirala, da sem med rednim študijem delala preko šs, napisala sem tudi kje sem delala (tisto firmo, kjer sem imela podobne izkušnje), osebne lastnosti in znanja.
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 22. Sep. 2007 8:39

V bistvu ni dost drugačna od običajne vloge za zaposlitev na objavljeno prosto delovno mesto, samo začneš jo malo drugače; namigneš na vprašanje, če morda potrebujejo novega sodelavca, da te delo v tej firmi zelo zanima (probaš najti kak fajn argument za to), potem se na kratko predtavišter priložiš življenjepis,
ne pisat predolgih ponudb na eni ali celo dveh straneh; samo kratka predtavitev, potem je pa itak vse v življenjepisu.

Pa še nekaj - vsi, ki ste brezposelni, imate eno veliko prednost pred ostalimi kandidati :) , ki recimo samo menjujejo službo - z delom lahko pričnete TAKOJ, česar ne pozabit napisat na koncu.
Ostali imajo najverjetneje vsaj kak mesec odpovednega roka...

Mene so recimo vzel tudi zaradi tega.
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 18. Avg. 2008 1:34

Jaz še nisem diplomiral, sem pa poslal eno in edino prošnjo v življenju in takoj dobil službo. :)
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 19. Avg. 2008 6:03

a kdo ve za kšn job, ki bi ga loh delala doma, like ročna dela? res bi rabla tak job... delam pa loh karkoli :P
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
ka3na
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ka3na » 20. Avg. 2008 9:04

Pozdravček vsem, ki ste na poti iskanja službe:S
Čestitam tanchy, ki ji je že uspelo najti službo. Kaj ti delaš v državni upravi ali si dobila kje drugje? Mislim da bi tudi z upravne fakultet lahko delali v kakšni firmi, samo je problem ker nam ne dajo možnosti :S. Sem pa tudi sama na podobni situaciji :S diplomirala sem na Fakulteti za upravo. Sem pa preko študentskega delala na ministrstvu, tam bi me vzeli za pripravnico...vendar pa jim ni uspelo najti skupnega dialoga s kadrovsko. Na razpisanim mestih pa ponavadi že imajo koga izbranega, tako da mi na razpisih tudi nič ni uspelo :S. Bomo videli kaj bo....baje ne smeš vrčti puške v koruzo :)
kikiriki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a kikiriki » 20. Avg. 2008 9:22

No kakor jaz poznam ja Fakulteta za upravo namenjena poslovni in javni upravi. Tako, da imate diplomanti te fakultete zelo široke zaposlitvene možnosti. Je pa res, da je treba za delo v poslovni upravi na vrhnjih položajih še kakšna druga sposobnost in ne samo diploma iz uprave ali ekonomije. Danes je težko dobiti službo. Treba je pač imeti spletena določena poznanstva še iz študentskih let oziroma treba je biti bolj ambiciozen kot ostali.
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 28. Okt. 2008 13:43

Pa da obnovim malo to temo. :)

Sem sicer še absolventka, ampak si že dlje časa iščem kako primerno zaposlitev, pa nekako nič ne dobim oz. za tisto, kar mi je všeč, ne izpolnjujem pogojev. Zanima me, kje ste ve iskale službo? Preko Zavoda, na internetu, ste pošiljale direktno prošnje na podjetja al kako?

Diplomirati nameravam v roku 3 mesecev, ampak bi se res rada zaposlila v eni taki fajn firmi, kjer imajo do zaposlenih kolegialen odnos in so plače dobre. Iščem si praktično vse-marketing, prevajanje, poslovna smer, komerciala, prodaja ... Kaj mi priporočate? Kje je najbolje spremljati razpise? Naj omenim, da iščem tudi preko študentskega servisa, ker marsikje ponujajo možnost redne zaposlitve, ampak vprašanje, kako je s tem, ko izgubiš status?

Razmišljala sem tud o podiplomskem študiju ali dodatnem drugem dodiplomskem študiju. Študirala sem namreč jezike in se mi to trenutno ne zdi ravno perspektivna izbira glede na moje trenutne želje. Poučevati si ne želim, prevajala pa bi zgolj občasno. Vem, da ste nekatere tukaj pristale na koncu v čisto drugi branži in ravno to me zanima. Kako prit v en poklic, če imaš izobrazbo nekaj x?
nony
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 8. 2008
Kraj: Nova Gorica

Neprebrana objavaNapisal/-a nony » 28. Okt. 2008 14:25

Tudi jaz iščem sluzbo v novi gorici...jaz imam sicer samo rednjo šolsko izobrazbo ...je pa tezko najdt sluzbo
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 28. Okt. 2008 15:41

nony napisal/-a:Tudi jaz iščem sluzbo v novi gorici...jaz imam sicer samo rednjo šolsko izobrazbo ...je pa tezko najdt sluzbo

V kateri branži si pa iščeš/imaš kaj delovnih izkušenj? Za tiste, ki nismo iz LJ, je kr problem pri službah, zato si jst vseeno iščem tud v LJ, pa bi se potem vozila. Čeprov Gorica je pa kr daleč ...
Mene moti to, da res povsod iščejo izkušnje. Teh pa jst, razen preko študenta, nimam :(
nony
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 8. 2008
Kraj: Nova Gorica

Neprebrana objavaNapisal/-a nony » 28. Okt. 2008 15:47

Jaz sem frizerka sam v tem pokilcu ne delam ze 4 leta sem delala pa ze marsikaj....jaz sem pa nazalost ostal abrez avta tko da moram iskat sluzbo v blizini
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 28. Okt. 2008 21:09

danes sem brala Žurnal in sem se razjezila ob Drobničevi izjavi, da bomo denar za večje pokojnine dobili tako, da bomo omejili delo preko študentskega servisa in da naj se mladi zaposlijo. mislim, sej študentski servis je edini način da dobimo izkušnje z različnimi deli, pa še to nam potem skoraj nič ne pomaga ko iščemo zaposlitev. sej mislim, da nobenemu od nas ni lih fajn študirat ne vem kok dolgo, da smo potem pri 25ih, 30ihl letih še vedno finančno nesamostojni. me zanima kako bi Drobnič uredil to, da nas bo kdo kar zaposlil, da nam ne bo treba prek študentov delat.

drugač pa sem zaenkrat še malo optimistična glede zaposlitve, se nočem že zdej sekirat, se pa trudim čimveč prostovoljno delat, ker tko dobim konkretne izkušnje, za moj profil niti na študentskih servisi ne najdem kakšnega pametnega šihta. no, ubistvu sem dobila enega in so me tudi sprejeli, čeprav ne bom lih delala tega, kar si v bodočem poklicu želim, ampak bom pa vsaj lahko rekla da imam izkušnje iz mojega področja. na to da mormo met ne vem kolko let delovnih izkušenj pa se sploh ne bom ozirala, js bom pač usakmu delodajalcu rekla, da imam veliko izkušenj s prostovoljstvi pa kakšnim študentskim delom, in da so to moje izkušnje, in če bojo pametni bojo upošteval tud mene kot osebo z določenimi lastnostmi in kompetencami, ne pa samo dolgoletnih izkušenj. in mislim, da je za moj profil to še najbolj pomembno.

se pa strinjam, da je to problem za kakšne druge profile, kjer je važno predvsem neko specifično znanje (recimo v frizerstvu), in potem seveda delodajalci iščejo nekoga, ki ima ogromno izkušenj. kje pa jih bomo dobili, jih pa ne zanima :evil:
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 28. Okt. 2008 21:27

punkie_ napisal/-a:danes sem brala Žurnal in sem se razjezila ob Drobničevi izjavi, da bomo denar za večje pokojnine dobili tako, da bomo omejili delo preko študentskega servisa in da naj se mladi zaposlijo. mislim, sej študentski servis je edini način da dobimo izkušnje z različnimi deli, pa še to nam potem skoraj nič ne pomaga ko iščemo zaposlitev. sej mislim, da nobenemu od nas ni lih fajn študirat ne vem kok dolgo, da smo potem pri 25ih, 30ihl letih še vedno finančno nesamostojni. me zanima kako bi Drobnič uredil to, da nas bo kdo kar zaposlil, da nam ne bo treba prek študentov delat.

Ti jaz povem kako... študentje naj študirajo. Če mislijo delati 8 ur na dan tekom študija, ni problema, naj dejalo oboje hkrati ampak za to je IZREDNI študij.

Kar se pa dela po par ur na dan, ali poleti par mesecev, je pa dobrodošlo.

In ja, več denarja bo za pokojnine. Ker se na redno delo plačajo davki in prispevki, na študentsko pa ne. Več služb bo za mlade iskalce zaposlitve. Meni se zdi vse skupaj smiselno.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 28. Okt. 2008 21:39

ja in od česa naj študentje živimo? do 25 leta naj vsak mesec mamico prosim da mi da žepnino?

ok, ne rečem, nekateri res veliko delajo, ampak to zame niso študentje ampak izkoriščevalci statusa. take kr nej polovijo. js še nikol nism zaslužla več k 300€ na mesc, med faxom do zdj nism kj dost delala, letos mogoče da bom zaslužila kkšnih 50, 100€ na mesc ... lih tolko da mam zase, za bone, mesečno in tako.

tiste, ki pa veliko delajo, se pa tudi obdavči, tako da čisto brez davka študentska dela niso. poleg tega pa so to tudi izkušnje, ki pa jih vsi še kako rabimo.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov