Iskanje službe

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
tanchy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tanchy » 04. Sep. 2007 13:15

Inessa napisal/-a:Ja super....
Iskrene čestitke... ravno takrat, ko nisi pričakovala, ali?
Torej si poslala prošnjo kar tako, na blef ali je bil razpis?

Ja poslala sem na blef. Mi je bodoči šef rekel, da, če bi poslal en mesec nazaj, da bi mojo ponudbo vrgel v koš, poslala sem jo v pravem času. Drugače pa sem se tudi jaz javljala na različne razpise, ki niso bili moje stroke, bila sem že čisto obupana, prošnje sem pošiljala od februarja letos, če jih nisem poslala skoraj dvesto (ogormno sem jih poslala na blef).

Jaz sem ubrala tak sistem, da sem se po dopustu vsedla in pridobila seznam najuspešnejših podjetij in podjetja v okolici ter jim poslala ponudbo za delo, seveda pa sem pisala tudi na razpise.

Ne obupat, sem dokaz, da se lahko vse naenkrat obrne na bolje.
Malce me je kar strah, saj se mi zdi ta služba predobra (vse je tako lepo), da kar ne more biti res.
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 04. Sep. 2007 16:25

tanchy13 napisal/-a:ojla!
tanchy-čestitam:)
Jaz pa sem diplomirala leto dni nazaj na višji strokovni šoli.od takrat non stop iščem službo.pošljem po 3 prošnje na dan.pa ne le za mojo smer,ampak tudi kaj drugega:varuška,pomivalka posode,delo na bencinskem servisu,delo v proizvodnji,v trgovini.ponavadi dobim negativen odgovor ali pa sploh nič.če pa me že povabijo pa nikoli ne pridem višje od enega razgovora.

Tanchy, kaj pa če bi probala it na svoje? Ne vem sicer kaj se znaš, kaj dela fant, ampak danes je že toliko enega znanja, ki ga lahko vnovčiš, pa ne rabiš ravno ne vem kakšnega kapitala. ne zanašaj se preveč na to, da se te bodo usmilil drugi, ampak probaj nekaj narest. Če boš šla pa v tujino, bi bilo pa fino, da že prej poiščeš službo tam. Da ne boš razočarana ko boš prišla tja, pa iskala spet kot tukaj. obstajajo tudi strani, kjer recimo iz VB iščejo kader, ki bi delal tam na vseh področjih.
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 04. Sep. 2007 21:44

Smreka, jaz sem full razmišljala o temu, da bi šla s fantam na svoje. Službo namreč iščem od aprila naprej. Imava tudi že idejo kaj bi počela. Vendar me je res strah odgovornosti. Pa še nič ne vem o temu!

P.S. Tanchy.. Čestitke ob novi službi... Upam, da boš čimbolj uživala in se odlično razumela s kolektivom :D
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
Uporabniški avatar
tanchy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tanchy » 05. Sep. 2007 10:23

O tujini sem že razmišljala, samo preden se odpravim bi rada naredila magisterij. O tem, da bi šla na svoje s fantom že dolgo razmišljava, samo trenutno nimava kaj preveč kapitala, pa tudi zamisli (nekaj edinstvenega) s čem začeti. Sem pa sigurna, da s čemerkoli bi se ukvarjala, bi bila verjetno uspešna, saj se imam za sposobno osebo, fant je pa vsestranski in zelo sposoben, saj česar koli se loti opravi brezhibno in zelo uspešno.

Kolektiv sem spoznal in mi je zelo všeč, no saj sem se tudi tu z ostalimi odlično razumela, ampak ob zamenjavi vodstva je šlo vse na vzdol.
So pa večinoma vsi mojih let, razen direktorja pa še ta je faca.
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 05. Sep. 2007 10:46

Joj punce..če mate ideje, če veste kako, sam pejte. Resno. Ne razmišljat ali bo, ali ne bo itd... Žal je tako, da tukaj tvegaš, ampak če verjameš v to, se bo uresničilo. Angel... če rabiš pomoč mi kar piši na zs... Oz katerakoli.
Z veseljem pomagam mladim podjetnicam :)

lp
Uporabniški avatar
*°mermaid°*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *°mermaid°* » 05. Sep. 2007 11:08

Tanchy iz srca ti čestitam za službo!!! Full mi je fino prebrat kako si imela srečo, ker potem nekaj upanja ostaja tudi za nas, ki iščemo oziroma smo glih dobr začel iskat. Mene je drugače kr groza, ko vidim koliko časa iščete redno zapolitev...jst močno upam, da bo meni hitreje ratalo. Ker sm žal taka oseba da vse vzamem preveč osebno in tako točn vem, da me bo vsaka zavrnitev še bolj dotolkla in spravla v obup. No pa upam, da bo!

Drugače sva pa tudi midva s fantom začela razmišljati, da bi odprla kako svojo firmo....in sm skor šur da jo tud bova. Sam moj cilj je, da se najprej zaposlim v kaki drugi firmi in nabrem malo izkušenj, potem pa.... Bomo videli. Cilji so veliki, samo upam, da mi razgovori ne bodo pobrali vse volje.
Uporabniški avatar
Nelaa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 8. 2007
Kraj: Wien

Neprebrana objavaNapisal/-a Nelaa » 06. Sep. 2007 12:10

Jaz sem tudi diplomirala iz Javne uprave in to januarja leta 2006, vsa srecna in ponosna sama na sebe. Vendar zdaj vec ni tako, sluzbo se vedno nisem dobila, poslala sem ogromno prosenj, redko kdaj me je kdo povabil na razgovor, niti mi odgovora niso poslali. Potem ce sem ze sla so jamrali da imam preveliko solo, potem premalo izkusenj, ja kje jih pa naj dobim ce me noben ne vzame.

Delala sem pa ogromno del prek studentskega servisa, ker sem si sama financirala izredni studij. In potem ce jim povem kaj sem delala se smejijo z mene. Saj sem enemu rekla potem saj je studentsko delo tudi delo, pa se je dalje smejal. Hinavci :stupid:

Prosje sem posilala vecinoma za druge stroke, ker je v Javni upravi (v mojen koncu kjer zivim) bolj malo razpisov. In sem sla potem na razgovor ker so iskali receptorko. Vsa presreca ker me je nekdo le povabil na razgovor se odpravim in ko sem se predstavila so me zaceli nadirati............... :stupid: kaj jaz tu pocenjam, saj javna uprava nima nobene veze z turisticno smerjo, da oni ne vidijo povezave.....pa ce je to moj hoby ali nuja....pa kaj mam to za bedasta studentska dela, pa ce nisem kelnarila nikoli kaj sploh iscem tu..... :blah:

Tak da sem ostala brez besed, pa sem si mislila saj pa ste me vi klicali na razgovor. Potem ko je prebral mojo prosjo (zgleda da jo prej ni) sem takoj dobila od drugega gospoda minus ker sem Diplomirana upravna organizatorka.....katastrofa res. A razpis ni zahteval turisticne sole, pisalo je samo 6. ali 7. stopnja izobrazbe.

Tak da res nevem kaj bom. A na zavodu mi pa samo tezi ja pojdi v Ljubljano tam je sluzba. Ja pa ja.........ze me cakajo ne? :help:
Uporabniški avatar
Nelaa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 8. 2007
Kraj: Wien

Neprebrana objavaNapisal/-a Nelaa » 06. Sep. 2007 12:14

Tak da tisti, ki dobite delo res ste lahko srecni, pa ceprav ni to kar ste studirali, sluzba je pa itak. :gut:
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 07. Sep. 2007 18:01

Nelaa ne skrbi. Jaz sem ravno danes imela en razgovor za službo in so me baje povabili na razgovor prav zaradi mojih izkušenj preko študentskega dela.

Sicer sem pa sama delala isti faks kot ti, vendar sem mejčken zabluzila. Tako, da ti priporočam da pošiljaš prošnje na vsa ministrstva in upravne enote, pa čeprav v ljubljano. Sama sem delala na enem izmed ministrstev in tam je bil zaposlen folk iz vse Slovenije (od Jesenic, Ajdovščine, Maribora..)...

Tako, da ti samo piši prošnje in se bo gotovo kaj tudi zate našlo!!! Aja, baje je najbolje da gledaš tudi na strani od Ministrstva za javno upravo. Tam so objavljene vse zaposlitve, za vsa ministrstva ipd...

Veliko sreče!!
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
electra87
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a electra87 » 11. Sep. 2007 22:24

Mene pa zanima, ali ima kdo kakšno idejo, kako bi začela objavljati članke v revijah? Študiram namreč zgodovino in zame bi biv res sanjski poklic, če bi lahko kaj raziskovala in objavljala ...
Uporabniški avatar
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 3. 2007
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a gregalina » 11. Sep. 2007 22:26

Kontaktiraj uredništvo tiste revije, pri kateri bi rada kaj objavla. Po moje bi bli veseli :wink:
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 10. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a @smrketka@ » 12. Sep. 2007 8:47

no glih zadnjič sm dobla eno knjigico kako iskat zaposlitev. in sicer jo moraš iskat aktivno in pasivno. pasivno je to, da pač pošiljaš prošnje in čakaš da se te bo kdo usmilil. aktivno pa je to, da si izbereš par primernih podjetij in jih sam pokličeš če majo kaj prosto, pa večkrat jih kličeš (no vsak dan ravno ne).
ker kdaj je že potreba za delo, pa še ni objavljena, tko da če maš srečo naletiš na to

u glavnm bistvo tiste knjigce je, da se jim sam ponudiš, seveda se moraš dobro tud pozanimat o tistih podjetjih kaj delajo
drugač je pa zelo pomembno da probaš že prek študentskega dela opravljat taka dela, ki so s področja tvojega faxa. ker če delaš popolnoma nasprotne stvari to ne morejo biti izkušnje.
electra87
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a electra87 » 12. Sep. 2007 9:51

ful hvala :) družboslovci mamo namreč ponavad velke probleme z iskanjem zaposlitve, pa pravjo da si je treba najdet kontakte dokler smo še študenti :)
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 12. Sep. 2007 10:14

@smrketka@ napisal/-a:no glih zadnjič sm dobla eno knjigico kako iskat zaposlitev. in sicer jo moraš iskat aktivno in pasivno. pasivno je to, da pač pošiljaš prošnje in čakaš da se te bo kdo usmilil. aktivno pa je to, da si izbereš par primernih podjetij in jih sam pokličeš če majo kaj prosto, pa večkrat jih kličeš (no vsak dan ravno ne).
ker kdaj je že potreba za delo, pa še ni objavljena, tko da če maš srečo naletiš na to

u glavnm bistvo tiste knjigce je, da se jim sam ponudiš, seveda se moraš dobro tud pozanimat o tistih podjetjih kaj delajo
drugač je pa zelo pomembno da probaš že prek študentskega dela opravljat taka dela, ki so s področja tvojega faxa. ker če delaš popolnoma nasprotne stvari to ne morejo biti izkušnje.

tole aktivno je en velik bullshit, vsaj na ta način, kot si ga ti napisala!
kvečjemu pošlješ prošnjo in CV ter pokličeš 1x, če so prošnjo prejeli.
in verjemi mi, da če boš v prošnji prepričljiva, te bodo prav gotovo povabili na razgovor oz. vsaj prošnjo zadržali do takrat, ko se bo odprlo primerno delovno mesto.

če boš pa redno klicala, sem pa prepričan, da službe ne boš dobila zaradi tečnobe! :wink:
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 12. Sep. 2007 11:04

Mnja, se kar strinjam. Meni se to v bistvu niti ne zdi nič tako posebnega in drugačnega od tega, da pošiljaš ponudbe oz. vloge na že razpisana delovna mesta,
pač pošlješ še nekam kr na slepo, sam mal drugač sestaviš ponudbo, saj je isto.
To, na katerem področju si pa nabiraš izkušnje, mi pa udi ni tako zelo pomembno, ker knec koncev je tako, da se veliko ljudi zaposli na delovnih mestih, ki nimajo veze z njihovim študijem,
važno, da maš neko izobrazbo, pa da narediš dober vtis pri delodajalcu, govorim iz lasznih izkušenj.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov