Iskanje službe

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Ursa7
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Ursa7 » 15. Okt. 2009 12:19

Mene pa zanima, kje iščete oglase za delo? Jaz najbolj spremljam kariera.si, kjer se mi ponudba del zdi nekako največja, vendar mi pa zaenkrat ni odgovorilo še nobeno podjetje, ki je iskalo kandidata na tem portalu. :?
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 15. Okt. 2009 12:29

vlogo in CV pošlješ nekaj dni pred rokom, na dan roka pokličeš v podjetje, se vljudno predstaviš, poveš, da si poslala vlogo ter vprašaš, če so jo prejeli ter kdaj lahko pričakuješ njihov odgovor.

varianta pa je tudi, da vlogo osebno neseš v podjetje.

moraš biti "markantna", morajo se te zapomniti in zgoraj napisano je eden od načinov, kako se te zapomnejo... :D
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 15. Okt. 2009 21:12

Ursa7 napisal/-a:Mene pa zanima, kje iščete oglase za delo?
http://www.mojedelo.com/
http://irishjobs.ie/
http://www.seek.com.au/

:D

Ubistvu samo firbcam zaenkrat, ampak če mi pa kej pritegne pozornost, pa tud CV pošljem (samo na oglase s 1. linka).
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 16. Okt. 2009 18:34

moj način:
pred dobra pol leta sem iskala službo. na študentskem servisu nisem zasledila tistega, kar bi želela delat. sama sem poiskala kontakte podjetij, ki se ukvarjajo s tem. poslala sem 20 prošenj, dobila sem 3 odgovore, 2 zavrnitvi in 1 povabilo na razgovor. službo sem dobila. :D
seveda sem delala preko napotnice in sicer pol leta, več mi ni zneslo. tako da mogoče se včasih splača tudi mimo razpisov kaj pošiljat. itak ni kaj za zgubit.
napisala pa sem kaj me zanima in zakaj si želim delat pri njih, ter moj cv.
Uporabniški avatar
Ursa7
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Ursa7 » 18. Okt. 2009 15:44

s0nckic4, ne iščem več dela kot študentka, pač pa redno službo. Verjamem pa, da bi s tem statusom veliko hitreje prišla do dela. :)

Jochie, se strinjam, verjetno je ta način res precej uspešnejši.
Valeria
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Valeria » 19. Okt. 2009 16:27

Javljanje na oglase je zguba časa. Tisti, ki da ven razpis, ima že izbranega kandidata.

Svetujem, da tiste, ki iščete, pošiljate PONUDBE podjetjem oz. tam, kjer bi delale. V ponudbi se napiše, kaj bi rada delala. Pač s epredstaviš kot potencialna njihova bodoča sodelavka.Na koncu ponudbe naj bo vljudnosten zapis v stilu "vesela bom morebitnega vabila na razgovor, kjer me boste imeli priložnost spoznati.."
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 19. Okt. 2009 16:41

Valeria napisal/-a:Javljanje na oglase je zguba časa. Tisti, ki da ven razpis, ima že izbranega kandidata.

ni nujno! :)

se pa strinjam s tvojim drugim delom. dosti kolegov in znancev je ravno na ta način dobilo delo.
aja pa še o zaposlivosti študentov, absolventov oz. tistih, ki so končali faks. pač izkušenj se nima, večina vseh podjetij pa išče nekoga z izkušnjami. pa je kolega poslal prošnjo v eno podjetje (ki ni imelo razpisa za delovno mesto) in so ga poklicali na zagovor. fant je sicer pred diplomo, pa je delal skoraj leto dni pri njih za minimalno plačo kot delavec, zdaj so ga povišali in dela v pisarni (kot z diplomo, čeprav je še nima).
en ta drugi pa čaka, da bo napisal diplomo, ker mu je izpod časti delati neka nižje plačana dela, ker on bo pa dipl.ing.... :roll: in še kar misli, da bo on takoj dobil službo za 1500€.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 19. Okt. 2009 18:32

^^ dipl. ing. česa pa je?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 20. Okt. 2009 9:25

elektrotehnike. (naj omenim, da je iz pomurja, kjer trenutno kar 'cvetijo' ponudbe za delo).
Uporabniški avatar
not_me
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a not_me » 20. Okt. 2009 9:34

jaz sem poslala toooolk prošenj ko sem iskala službo, odgovorov sem pa dobila zelo malo. skor sem že nad vsem obupala no..na koncu sem službo dobila po vezah, itak
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 01. Nov. 2009 15:37

mene pa zanima, kaj napisati v življenjepis, če nisi še imel nobene redne zaposlitve. sestrična me je prosila za pomoč pri pisanju CV-ja, ampak razen študentskih del ni delala še nikjer redno. študentsko delo se naj ne bi štelo v delovne izkušnje (poleg tega sploh ni povezano s službo, na katero se prijavlja), tko da nimam pojma, kaj bi ji svetovala. anyone?
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 01. Nov. 2009 18:50

Ko sem jaz iskala svojo prvo zaposlitev, sem kar lepo napisala pod delovne izkušnje dela, ki sem jih opravljala preko študentskega servisa in je bilo menda čisto v redu, o tem smo se tudi pogovarjali na razgovoru za službo, v bistvu so me precej natančno spraševali, kaj sem delala, pa tudi preverili pri tistem podjetju, kjer sem delala. :wink:
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 01. Nov. 2009 19:10

Mimi_M napisal/-a:Ko sem jaz iskala svojo prvo zaposlitev, sem kar lepo napisala pod delovne izkušnje dela, ki sem jih opravljala preko študentskega servisa in je bilo menda čisto v redu, o tem smo se tudi pogovarjali na razgovoru za službo, v bistvu so me precej natančno spraševali, kaj sem delala, pa tudi preverili pri tistem podjetju, kjer sem delala. :wink:

Se strinjam, kar napisat tudi študentske izkušnje. Ko iščeš prvo redno zaposlitev pač ne morš met rednih delovnih izkušenj ampak pri delodajalcih štejejo vedno bolj tudi ta dela prek študenta. Jaz sem vse napisala kar sem delala preko študenta (seveda z opombo, da je šlo za študentsko delo) ker vseen so to izkušnje. Ok je odvisno kaj si delal pa koliko to lahko kasneje uporabiš samo vseeno.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 01. Nov. 2009 20:24

*QueenBitch* napisal/-a:Se strinjam, kar napisat tudi študentske izkušnje. Ko iščeš prvo redno zaposlitev pač ne morš met rednih delovnih izkušenj ampak pri delodajalcih štejejo vedno bolj tudi ta dela prek študenta. Jaz sem vse napisala kar sem delala preko študenta (seveda z opombo, da je šlo za študentsko delo) ker vseen so to izkušnje. Ok je odvisno kaj si delal pa koliko to lahko kasneje uporabiš samo vseeno.
Točno. Najbolje čim več izkušenj (ki so vsaj malo relevantne za delo na katerega se prijavljamo) navesti kot pa nič. :)
Še vseeno so tudi to izkušnje.
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 02. Nov. 2009 9:52

se strinjam s tem, kar ste napisale, samo mal smotano je, ker se prijavlja za službo v šolstvu (učiteljica), njene izkušnje preko študenta so pa vezane na bolj kako prodajo v trgovini, administrativna dela ipd. S poučevanjem nima nobenih izkušenj, razen z inštrukcijami na črno :)

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov