Iskanje službe
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Ashlee - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 1. 2005
Nimam nobenega nasveta zate, ker se mi zdi, da bo z mano podobno. Zato pa zavlačujem z diplomo, ker je lažje kaj zaslužit prek študenta. Pri meni je podobno, da fant dela in zasluži ful, ampak je beden občutek, da bi on preživljal oba Rajši imam svoj denar!
Tanchy, saj bo
Tanchy, saj bo
-
tanchy - Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 8. 2007
- Kraj: Ljubljana
Pripravništva so razpisana na spletni strani Uradnega lista ter na spletni strani Ministrstva za javno upravo. Fant me ne preživlja saj še vedno ne živiva skupaj, pa tudi si ne dovolim, da sem odvisna od koga drugega. Največ me mori, ker bi rada zamenjala avto, plačala magisterij in pa začeti bova mora kmalu prenavljati flat kjer bova živela, za vse to pa je potrebno dosti denarja, posebej pa ker sva mlad par, ki sva oba letos diplomirala in začenjava od tako rekoč od nule.
- ca_t
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 8. 2005
- Kraj: Med oblaki :)
Poglej z druge plati. Kolikor vidim si stara šele 23 let. Večina Slovencev pri 23. letih NIMA redne službe. Za določen al pa nedoločen čas.
Nisem rekla, da bodi odvisna od fanta, ker razumem, da nočeš bit. Vsak bi se rad postavil na svoje noge. Pohvalno, da hočeš zamenjat avto, prenovit stanovanje in plačat magisterij. Sam vsega naenkrat pa tudi ne moreš met, a ne? Lepo je, da si tko ambiciozna, ampak ponavljam, da moraš vztrajat in bodi malo bolj potrpežljiva. Sposobni ljudje ponavadi že dobijo službo, sam potrpi.
Nisem rekla, da bodi odvisna od fanta, ker razumem, da nočeš bit. Vsak bi se rad postavil na svoje noge. Pohvalno, da hočeš zamenjat avto, prenovit stanovanje in plačat magisterij. Sam vsega naenkrat pa tudi ne moreš met, a ne? Lepo je, da si tko ambiciozna, ampak ponavljam, da moraš vztrajat in bodi malo bolj potrpežljiva. Sposobni ljudje ponavadi že dobijo službo, sam potrpi.
-
satisfaction - Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 6. 2007
sama sem še študentka in se bom letos vpisala v 2 letnik na epf-ju...tako da imam do diplome še nekaj časa, samo ko berem vaše odgovore me kar malo skrbi kako pa kaj bo...kakšne izkušnje imate pa ostali-kje ste zaposleni in kako ste to službo dobili??
kakšen nasvet
kakšen nasvet
-
Hed Kandi - Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 8. 2007
jaz sem ekonomistka in moje izkušnje so pač take, da brez vez ni nič. sama sem 2 leti vztrajno pisala prošnje, tu pa tam sem bila celo povabljena na kak razgovor, ampak vedno je bil kdo pred menoj, ki je imel v tistem podjetju ateka, strica, svakinjo.... za en čas me je to čisto potolklo, nisem mela več volje, začela sem razmišljat o tem, da bi mogla študirat kaj drugega, da itak ne bom dobila take službe ki si jo želim, nisem videla več smisla v tem da sem toliko truda vlagala v izobrazbo.. po 2 letih pa se je končno odprla priložnost tam, kjer sem tudi jaz imela veze. in očitno so bile dobre, ker mi je ratal..
-
tanchy - Sramežljivka
Še kar iščem, negativni odgovori še kar dežujejo in to vedno in isti (premalo izkušenj-študensko delo se ne šteje v delovne izkušnje). Medtem se je tukaj v službi vse poslabšalo, letijo razne provokacije, plača minimalna (za ne cel mesec julij, 100 ur bruto 360€). Ko sem dobila plačilno listo sem se doma kar zjokala. Toliko let truda na faksu, dela preko št.ser. (in to v isti firmi), pa take zajebancije, ni čudn, da to človeka potre.
-
tanchy - Sramežljivka
Hvala. Ravnokar je bil pri meni bivši šef in pravi, da bo malce povprašal. Glede tiste siutacije, ki sem jo na začetku opisala, pa pravi, da mu je žal, da je prišlo do tega in, da bi me moral sam poklicat ter povedat za službo. Pravi pa tudi, da jim gre vse navzdol in je začel odpuščat ljudi, tako, da pri njemu ni nobene šans, da bi notr prvleku.
-
tanchy - Sramežljivka
No pa se je končalo z iskanjem službe. V ponedeljek začnem, službo sem dobila čisto po naklučju, poslala sem jim ponudbo za delo ravno takrat, ko so ostali brez treh delavk. Kolektiv sem že spoznal, videla svojo pisarno, pogodbo podpišem v ponedeljek, čisto sem navdušena nad novo službo, sodelavci.
-
Inessa - Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 8. 2005
- Kraj: Maribor
Ja super....
Iskrene čestitke... ravno takrat, ko nisi pričakovala, ali?
Torej si poslala prošnjo kar tako, na blef ali je bil razpis? To si imela res srečo.
Jaz sem sedaj že leto in 4 mesece v eni agneciji v Mb prek študenta... ko je šef izvedel, da si iščem službo (na začetku poletja), je še dal tisti službi sam priporočila zame. Ampak potem več kadra niso potrebovali. In šef se je odločil, da me bo dal na mesto asistentke pa da bo videl kako bo z mano čez poletje, da se bova potem naprej pogovarjala.
Nekak sem postala nezadovoljna zaradi odnosa na firmi in tudi veliko vprašanje je ali me bo res zaposlil, zato pa si sproti iščem drugo službo. Naslednje leto diplomiram in nimam več veliko časa. Lani sem že diplomirala za 6.stopnjo ekonomije, drugo leto pa za 7.
Na razpisih ne najdem nič "pametnega". KAj naj naredim, kam naj pošljem prošnjo....? Sem se odločla kar na blef pošijjat...
MMogoče bo...
Iskrene čestitke... ravno takrat, ko nisi pričakovala, ali?
Torej si poslala prošnjo kar tako, na blef ali je bil razpis? To si imela res srečo.
Jaz sem sedaj že leto in 4 mesece v eni agneciji v Mb prek študenta... ko je šef izvedel, da si iščem službo (na začetku poletja), je še dal tisti službi sam priporočila zame. Ampak potem več kadra niso potrebovali. In šef se je odločil, da me bo dal na mesto asistentke pa da bo videl kako bo z mano čez poletje, da se bova potem naprej pogovarjala.
Nekak sem postala nezadovoljna zaradi odnosa na firmi in tudi veliko vprašanje je ali me bo res zaposlil, zato pa si sproti iščem drugo službo. Naslednje leto diplomiram in nimam več veliko časa. Lani sem že diplomirala za 6.stopnjo ekonomije, drugo leto pa za 7.
Na razpisih ne najdem nič "pametnega". KAj naj naredim, kam naj pošljem prošnjo....? Sem se odločla kar na blef pošijjat...
MMogoče bo...
- tanchy13
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 8. 2007
ojla!
tanchy-čestitam:)
Jaz pa sem diplomirala leto dni nazaj na višji strokovni šoli.od takrat non stop iščem službo.pošljem po 3 prošnje na dan.pa ne le za mojo smer,ampak tudi kaj drugega:varuška,pomivalka posode,delo na bencinskem servisu,delo v proizvodnji,v trgovini.ponavadi dobim negativen odgovor ali pa sploh nič.če pa me že povabijo pa nikoli ne pridem višje od enega razgovora.Preko šs sem počela ogromno stvari,največ izkušenj(5 let)pa imam z delom v pisarni.
včasih bi najrajši obupala.nimam denarja, skoz sem doma,ne morem se niti odselit.
včasih razmišljam da bi šla s fantom za nekaj časa v tujino, si nabrala nekaj denarja in se potem vrnila v Slovenijo. Bi lažje dobila službo in že nekaj denarja bi imela privarčevanega.Sem pa stara 25 let in bo že počasi treba razmišljat o družini in to.Nikoli nisem potovala,zato bi bil ta daljši skok v tujino fina stvar.ampak spet,nimam denarja,ker nikjer ne delam.pa sem v začaranem krogu.
tanchy-čestitam:)
Jaz pa sem diplomirala leto dni nazaj na višji strokovni šoli.od takrat non stop iščem službo.pošljem po 3 prošnje na dan.pa ne le za mojo smer,ampak tudi kaj drugega:varuška,pomivalka posode,delo na bencinskem servisu,delo v proizvodnji,v trgovini.ponavadi dobim negativen odgovor ali pa sploh nič.če pa me že povabijo pa nikoli ne pridem višje od enega razgovora.Preko šs sem počela ogromno stvari,največ izkušenj(5 let)pa imam z delom v pisarni.
včasih bi najrajši obupala.nimam denarja, skoz sem doma,ne morem se niti odselit.
včasih razmišljam da bi šla s fantom za nekaj časa v tujino, si nabrala nekaj denarja in se potem vrnila v Slovenijo. Bi lažje dobila službo in že nekaj denarja bi imela privarčevanega.Sem pa stara 25 let in bo že počasi treba razmišljat o družini in to.Nikoli nisem potovala,zato bi bil ta daljši skok v tujino fina stvar.ampak spet,nimam denarja,ker nikjer ne delam.pa sem v začaranem krogu.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]