imam delnice .. kako do denarja

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

francija
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 10. 2005
Kraj: Obala

Neprebrana objavaNapisal/-a francija » 29. Sep. 2006 17:25

prosim za pomoč. čimprej!!

vem da imam delnice pri krki. rada jih bi prodala ne vem pa kako. mam in oče mi skos govorita, da nič resnega ne znam sama, tako da hočem vse o tem poteku brez njiju zvedet.
tudi živimo v drugem kraju ne mislim ju poslušat po telefonu ker sta tečna :D

zanima me kako prodam delnice in dobim denar. kje morm dat vlogo, kaj se izpolni, kje se vse izvaja, dajo denar na trr? v kolikem času se da denar dobit? res me vse zanima in to čim prej, tako da so vse informacije dobrodošle.

najlepša hvala!!
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 7. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 29. Sep. 2006 17:59

Js k sm svoje prodala, sm šla k eni firmi, k se prou s tem ukvarja in potem mislm, da sm dubila nakazan na račun- čist simpl je blo. Drgač se pa Ilirika s tem ukvarja, tko da najbol, da jih pokličš pa uprašaš. Upam, da spremlaš kako rastejo oz. padajo, da nauš zbrala ta najslabšiga termina :wink:
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a blue eye » 29. Sep. 2006 18:49

Mal se spomn za nazaj, če si dobivala kšna obvestila o tem kolk maš delnic pa to, pa razne reklame in tm ti točno piše kje lahko prodaš, pa druge variante kaj lahko počneš z njimi..mislm sam pridš tja nekj podpisat, in ti pomoje keš nakažejo v roku enega tedna (čeprov mislm da prej), seveda odštejejo še provizijo. Ja pa Ilirika se s tem ukvarja-jest bi kr kle povpraševala..ja pa tko kot je že *slamca* rekla spremljaj tečaje še nekj časa..
Za dežjem vedno posije sonce!!
Uporabniški avatar
**SiMoN@**
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a **SiMoN@** » 29. Sep. 2006 19:04

punca, ej nasvet...če maš krkine jih ne prodajaj. moja mami jih je prodala ar let nazaj k niso ble vredne ama ništa, zdej se pa kesa, k so take vsote...pa še vsak let dividnde dobiš izplačane k majo zmer dobiček, tko da krkine šparaj, prodaj raj kere druge! :D
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miteq » 29. Sep. 2006 19:44

Kot so že omenle punce... Ilirika se s tem ukvarja ali pa mali milijon drugih agencij.
Je zelo enostavno. Greš v eno poslovalnico, rečeš da bi rada prodala svoje vrednostne papirje, dat boš morala nekatere svoje podatke, podpišeš nekaj papirjev in v kratkem imaš denar nakazan na transakcijski račun.

Bodi pa previdna predvsem pri podpisovanju raznih listin; vzami si čas in preberi razne pogoje, ki jih moraš sprejet, povprašaj tudi o proviziji (se razlikuje od agencije do agencije). Verjetno boš dobila tudi svojega brokerja na borzi vrednostnih papirjev oz. kakšnega drugega posrednika.

Ampak še enkrat ponavljam - preberi vsako listino, ki jo boš dobila v roke! Naj te ne bo sram rečt, da si boš prebrala to kar podpisuješ, pa četudi je za prebrat 3 strani. Preberi vse.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Uporabniški avatar
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a sAdie » 29. Sep. 2006 21:49

miteq napisal/-a:
Ampak še enkrat ponavljam - preberi vsako listino, ki jo boš dobila v roke! Naj te ne bo sram rečt, da si boš prebrala to kar podpisuješ, pa četudi je za prebrat 3 strani. Preberi vse.

mhm, to pa res...pa vprasaj vse kar te zanima - tam so zato, da ti odgovorijo na vprasanja :) in ja, upostevala bi nasvet od Simone - ne se prodat. Zakaj bi prodala delnice, ki imajo zelo visoko vrednost? pocakaj se malo...razen, ce res nujno potrebujes denar...
I love SISLEY& RW
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 30. Sep. 2006 14:46

:/
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 30. Jul. 2010 17:13, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
ushergirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 10. 2004
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ushergirl » 30. Sep. 2006 15:04

se strinjam s **SiMoN@**. jaz imam Petrolove delnice in je bila včasih vredna 50000sit danes je pa še enkrat dražja. in sem zelo vesela da mi oči ni postil prodati delnic :) .
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miteq » 30. Sep. 2006 18:04

Dejstvo je, da ti vrednosti papirji rastejo zelo počasi. Tako majhni zneski, kot jih ima večina v teh papirjih, se ne zvišajo kaj dosti skozi leto. Zato je bolj pametno, da se ta vsota vloži v kakšen rizični kapital, ki je ponavadi veliko bolj donosen.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Uporabniški avatar
Nency
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Nency » 30. Sep. 2006 20:03

jaz jih grem tud prodat... najmanjsi odstotek ti odbijejo pri MEDVESEK PUSNIK medtem k ILIRIKA in ostale ti vec procentov... jaz jih grem v ponedeljek prodat v poslovalnico MEDVESEK PUŠNIK
Še vedno lahko povemo, kar smo zamolčali, ne moremo pa več zamolčati, kar smo povedali.
mikko
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mikko » 01. Okt. 2006 2:36

Medvešek pušnik so cool, pa prijazni, imajo tudi OK sklade.
MP_Global je en cool sklad pri njih, lansko leto imel 38% donos.
Jaz imam pri njih odprt račun in je cool ;)
Je res, da Krka ne bo šla nek iveč bajno gor, tako, da se ti splača prodat,
pa razpršit po njihovih skladih...
En cool sklad je še MP_Balkan pa mislim, da se mu reče MP_Energie al neki tazga...Je sklad v zvezi s surovinami itd.

Medvešek Pušnik se pa nahaja pod Borzo, tam, greš po štengah dol, in je v desnem zadnjem kotu, imajo eno tablo nad vrati...

Če prodajaš delnice pri njih, ti vzamejo 0,9% posredniške provizije, potem je pa še nekaj malega provizije, ki gre na račun Borze in KDD.

Če prodaš za npr. 1mio delnic, ti bojo vse skupaj vzeli okoli 10k sit, pa še odprtje računa (če si prvič pri njih), te stane okoli 1500-3500sit...
Velja ti pa 1 leto.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 01. Okt. 2006 3:49

...
Zadnjič spremenil sončk, dne 30. Okt. 2010 14:49, skupaj popravljeno 1 krat.
rastalove
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a rastalove » 01. Okt. 2006 8:32

Delnice se lahk prodajo na pošti, ampak vzamejo kar dosti provizije. Denar je nakazan u 7 delovnih dneh 100%! Drugače pa še moj nasvet, ne prodajaj Krkinih delnic, ker vedno rastejo (ma, jst jo še res nism vidla padit), tko da, če recimo počakaš še pol leta, znaš met par tisočakov več, seveda je odvisn kolk maš delnic. Tut mene je že prjel, da bi kr prodala, pa nism, in zdej se je spet dvignila za 3 jurje :eek: In sm happy, d mam neki denarja, jst temu rečem, da mam našparan ;D
Uporabniški avatar
angel_girl
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 6. 2006
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a angel_girl » 02. Okt. 2006 23:19

**SiMoN@** napisal/-a:punca, ej nasvet...če maš krkine jih ne prodajaj. moja mami jih je prodala ar let nazaj k niso ble vredne ama ništa, zdej se pa kesa, k so take vsote...pa še vsak let dividnde dobiš izplačane k majo zmer dobiček, tko da krkine šparaj, prodaj raj kere druge! :D

to je res, ker ravno pred dnevi je prišel nek tipo na obisk pa smo se pogovarjali pa je rekel, da je delal v krki in pač kupil delnice pa so bile vredne tam okol 37k (če sm si prov zapomnila), zdej pa so ful več...tako da mislim da se ti jih ne splača... pa on baje d je zaslužu z delnicami 45.000.000 sit v enmu letu... :eek: sicr ne vem s kirimi vse...sam vem, da krkine ima...
Uporabniški avatar
miau
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a miau » 17. Sep. 2008 22:06

Katera agencija vzame najmanj provizije? (prejšni posti so precej stari, zato sprašujem)

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov