Finance: Tvoji mali osebni varčevalni ukrepi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
1. Ali sproti spremljaš stanje svojih financ? Kako?
Spremljam preko bankomata, pa še to redko.
2. Pri čem največ prihraniš (tvoje male skrivnosti, nasveti ...)
ne dajem denarja za čike, alkohol, ponavadi si zračunam kolko eurčkov bom v mesecu porabla, ostalo pustim na banki in si pač dam limit, da kar je na banki more tam ostat
ker drugače me premami in zapravljam za ene stvari, ki jih sploh ne rabim..
3. Približno koliko denarja mesečno nameniš za:
zabavo
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
oblačila, čevlje in modne dodatke
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
ličila
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
razvajanje.
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
Spremljam preko bankomata, pa še to redko.
ne dajem denarja za čike, alkohol, ponavadi si zračunam kolko eurčkov bom v mesecu porabla, ostalo pustim na banki in si pač dam limit, da kar je na banki more tam ostat

zabavo
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
ličila
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
razvajanje.
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
Seveda. Plačujem izključno z gotovino (tako imam zares občutek, da zapravljam ), na koncu mesca pa primerjam izpisek s sprotnimi izpiski z bakomatov. Še vsak mesec so se ujemali.
Največ prihranim pri kvantiteti. Sem zagovornik kvalitete nad kvantiteto, zato v omari nimam malo morje majčk in hlač. Nisem obsedena z nakupovanjem in vsakič, ko si grem kaj kupit v mislih kos kombiniram z vsaj 3mi stvarmi v omari. Kupujem manj, a zato nekoliko boljšo kozmetiko.
Gospodinstvo vodim na čim bolj ekonomski/ekološki način, prav tako delam z avtom. To so mi pa že tako ali tako kot otroku vcepili v glavo.
zabavo
Ne zapravljam. Občasno kofetkanje s kolegicami najraje opravljamo kar pri eni ali drugi doma, ker je tako najbolj sproščeno. Ostalo kofetkanje zunaj pa štejem pod "razvjanje", ne pod zabavo.
ne nakupujem vsak mesec, a v povprečju to znese
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
ličila
Za ličila in kozmetiko skupaj
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
razvajanje.
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
Dragi cosmopolitan, tako slabe ankete še nisem srečala. Je čisto preveč površna, in površinska, dejansko vsiljuje odgovore, da bi dekleta izpadle zapravljive in površinske.
Pri vsaki od naštetih katerogirj "koliko zapraviš" bi lahko bilo še vprašanje Kaj je zate najnujnejše v tej skupini, čemu se ne bi mogla nikakor odpovedat in kako privarčuješ.
Škoda, no.
Seveda. Plačujem izključno z gotovino (tako imam zares občutek, da zapravljam ), na koncu mesca pa primerjam izpisek s sprotnimi izpiski z bakomatov. Še vsak mesec so se ujemali.
Največ prihranim pri kvantiteti. Sem zagovornik kvalitete nad kvantiteto, zato v omari nimam malo morje majčk in hlač. Nisem obsedena z nakupovanjem in vsakič, ko si grem kaj kupit v mislih kos kombiniram z vsaj 3mi stvarmi v omari. Kupujem manj, a zato nekoliko boljšo kozmetiko.
Gospodinstvo vodim na čim bolj ekonomski/ekološki način, prav tako delam z avtom. To so mi pa že tako ali tako kot otroku vcepili v glavo.

zabavo
Ne zapravljam. Občasno kofetkanje s kolegicami najraje opravljamo kar pri eni ali drugi doma, ker je tako najbolj sproščeno. Ostalo kofetkanje zunaj pa štejem pod "razvjanje", ne pod zabavo.
ne nakupujem vsak mesec, a v povprečju to znese
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
ličila
Za ličila in kozmetiko skupaj
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
razvajanje.
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
Dragi cosmopolitan, tako slabe ankete še nisem srečala. Je čisto preveč površna, in površinska, dejansko vsiljuje odgovore, da bi dekleta izpadle zapravljive in površinske.
Pri vsaki od naštetih katerogirj "koliko zapraviš" bi lahko bilo še vprašanje Kaj je zate najnujnejše v tej skupini, čemu se ne bi mogla nikakor odpovedat in kako privarčuješ.
Škoda, no.
Imaš, da me vikaš!
-
Marasca - Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 4. 2008
Ja. Na način da vem koliko denarja imam na bančni kartici in sproti odštevam če kaj zapravim.
Manj hodim na kavice kot včasih, pri oblačilih in obutvi gledam bolj na kvaliteto, manj je sladkih malih prigrizkov, ki so bili kar nuja med študijem.
zabavo
- do 30 evrov - v bistvu krepko pod 30 evrov, po mojem okoli 10evrov na mesec
- do 30 evrov
ličila
- do 30 evrov
razvajanje.
- od 30 do 50 evrov
Ja. Na način da vem koliko denarja imam na bančni kartici in sproti odštevam če kaj zapravim.
Manj hodim na kavice kot včasih, pri oblačilih in obutvi gledam bolj na kvaliteto, manj je sladkih malih prigrizkov, ki so bili kar nuja med študijem.
zabavo
- do 30 evrov - v bistvu krepko pod 30 evrov, po mojem okoli 10evrov na mesec
- do 30 evrov
ličila
- do 30 evrov
razvajanje.
- od 30 do 50 evrov
-
maaalaaa - Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 7. 2008
Cosmopolitan napisal/-a:Novinarka Cosmopolitana pripravlja članek na temo varčevanja - in sicer takšnega varčevanja, da se da ob njem še vedno prav super živeti.
Zaupaj nam torej:
ja sproti ko dobim obračun z banke in poročilo s štud. servisa, koliko so mi nakazali. drugače pa bolj malo, ker mi vmes dajo denar starši, nekaj sama dvignem z računa, včasih kaj založim pa mi vrnejo. tako da je precej zakomplicirano spremljanje mojega denarja
pri bencinu, ki ga plačujejo starši, denar za prevoz za šolo mi tudi dajo oni, sama si ubistvu plačujem le pijače, kave, party-je kar zapravim, cigarete .. malico imamo v šoli zastonj, ostalo mi dajo starši.
zabavo
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
ličila
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
razvajanje.
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
- Mravlca*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 9. 2007
Cosmopolitan napisal/-a:
da, gledam stanje na računu
jih nimam, ker dejansko preveč zapravim![]()
zabavo
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
ličila
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
razvajanje.
- do 30 evrov- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
-
Zvoncica - Cosmofrik
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Ljubljana
1. Ali sproti spremljaš stanje svojih financ? Kako? Vedno vem, koliko imam na računu in v denarnici. Pa prek Klika in podobnih strani (portfelj premoženja) čekiram, koliko imam na voljo
2. Pri čem največ prihraniš (tvoje male skrivnosti, nasveti ...)Kaj pa vem...pomoje pri hrani, ko veliko jem pri starših in babicah hehehe...Moja mala skrivnost je mogoče tudi to, da izločujem vse kovance, ki so manjši od 1 euro in jih mečem v pparovček, vsake toliko pa nesem na avtomat na banko
zabavo
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
ličila
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
razvajanje.
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.[/quote]
2. Pri čem največ prihraniš (tvoje male skrivnosti, nasveti ...)Kaj pa vem...pomoje pri hrani, ko veliko jem pri starših in babicah hehehe...Moja mala skrivnost je mogoče tudi to, da izločujem vse kovance, ki so manjši od 1 euro in jih mečem v pparovček, vsake toliko pa nesem na avtomat na banko
zabavo
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
ličila
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
razvajanje.
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.[/quote]
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Cosmopolitan napisal/-a:1. Ali sproti spremljaš stanje svojih financ? Kako?
Da, preko i-net banke.
Ne kadim in ne pijem alkohola. Ne žuram pogosto. Ne nakupujem preveč kozmetike in za benzin ter hrano mi dajo starši. Zele redko hodim po kafičih.
zabavo
- do 30 evrov (zelooo zelooo redko, vrjetno kakih 10 evrov)
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
EDIT:
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov Preračunala sem porabo zadnjih mesecev in ugotovila, da sem preveč porabila. Res pa je, da sem kupovala stvari, ki jih nikoli v življenju prej nisem, recimo usnjena jakna in podobne drage reči.
- nad 100 evrov.
ličila
- do 30 evrov (Kakih 10 evrov?, vrjetno še manj)
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
razvajanje.
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
Seveda če prištejem stroške počitnic dvakrat ali enkrat na leto pride mnogooo več.
Ta anketa je zelo slaba in pomanjkljiva, npr. nikjer ne piše koliko porabiš na darilih, koliko ti drugi kupijo. Še slabše, kot je omenila trapa se mi zdi, vsiljuje dobesedno odgovore, da izpademo zapravljivke. Če jaz sem ta mesec porabila 200 evrov na oblačilih, ker sem recimo kupila bundo al kajsvemkaj, je drugače kot če sem junija kupila eno kratko majčko.
-
majarončk - Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 7. 2007
[quote="Cosmopolitan"]Novinarka Cosmopolitana pripravlja članek na temo varčevanja - in sicer takšnega varčevanja, da se da ob njem še vedno prav super živeti.
Zaupaj nam torej:
ja, itak d spremlam
v glavi mam vse...pa tud na BK se pokaže stanje
jst vedn k zaslužim, denar varčujem.in ga potem porabljam sproti za kakšne pijačke, drobnarije.za večje nakupe se odločim mogoče 1x na mesec
zabavo
- do 30 evrov
- do 30 evrov
ličila
- do 30 evrov
razvajanje.
- do 30 evrov
[/i]
Zaupaj nam torej:
ja, itak d spremlam

jst vedn k zaslužim, denar varčujem.in ga potem porabljam sproti za kakšne pijačke, drobnarije.za večje nakupe se odločim mogoče 1x na mesec
zabavo
- do 30 evrov
- do 30 evrov
ličila
- do 30 evrov
razvajanje.
- do 30 evrov
[/i]
- barbika_444
- Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 2. 2006
Cosmopolitan napisal/-a:Novinarka Cosmopolitana pripravlja članek na temo varčevanja - in sicer takšnega varčevanja, da se da ob njem še vedno prav super živeti.
Zaupaj nam torej:
Ja. Mam tedensko bilanco.....če en teden zapravim preveč, pol drug teden varčujem (ne grem ven, ne kupin novega pudra, odrečem se kšnem kosu oblačila ipd....
Največ prihranim na raznih kavicah in pijačkah ter oblačilih. Enkrat tedensko se zberemo vse kolegice, vsakič druga povabi domov na kavo, pol vsaka neki prnese - ena 6 pack, druga čips ipd in se izčvekamo. Ne hodmo več po lokalčkih.
Kar se pa oblek tiče, pa kupujem pri "švercerjih"- kupim po polovični ceni in na razprodajah.
Odprla sem 3 varčevanja- eno rentno, drugo na vpogled in en depozit. Tko da vsakič ko je kej viška hitr dam na račune.
S fantom sva se 3 leta nazaj zmenila, da se ne obdarujeva (razen kšne vrtnice in kinder buenota). Odprla sva račun, ki mu praviva "počitniški računček", na katerega nakaževa gotovino (100eur jaz za njegov rd, 100 eur on za moj rd, oba za novo leto in obletnico). Avgusta dvigneva nabrana "darila" in z njimi poplačava velik del skupnih počitnic (Egipt, Grčija, Tunizija...). Sva zelo zadovoljna, saj namesto daril preživiva enkraten teden drug z drugim.
zabavo
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
ličila
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
razvajanje.
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
- *QueenBitch*
- Kofetarica
- Na forumu od: 6. 6. 2006
Zaupaj nam torej:
Da. Najprej plačam vse položnice preko elektronskega bančništva in potem sproti odštevam ko nakupujem.
Velikokrat raje povabim prijatelje k sebi na druženje, ker je vseeno ceneje kot v lokalih. Pa naj bo to kava ali pa tarok večer.
Enkrat mesečno grem v drogerijo in nakupim vse mogoče pripomočke v smislu brisačk, vate, robčkov. Tako sproti manj zapravim. Enako naredim s hrano oz. špecerijo in potem kupujem le meso in solato, kruh itd.
zabavo
- od 50 do 100 evrov
- od 30 do 50 evrov
ličila
- do 30 evrov
razvajanje.
- do 30 evrov
Ponavadi gre tko...ali je en mesec več za zabavo pa potem naslednji mesec kupim kaj za obleč. Pa recimo, če pod razvajanje štejemo frizerja grem recimo decembra pa potem januarja kupim ličila, če mi kaj zmanjka. Skratka ponavadi razporejam denar. Če za darilo dobim denar si ponavadi kupim kaj kar si drugače ne bi, npr. hlače en mesec prej ali pa si tisti mesec privoščim več zabave. Če slučajno kaj ostane dam na ločen račun.
Da. Najprej plačam vse položnice preko elektronskega bančništva in potem sproti odštevam ko nakupujem.
Velikokrat raje povabim prijatelje k sebi na druženje, ker je vseeno ceneje kot v lokalih. Pa naj bo to kava ali pa tarok večer.
Enkrat mesečno grem v drogerijo in nakupim vse mogoče pripomočke v smislu brisačk, vate, robčkov. Tako sproti manj zapravim. Enako naredim s hrano oz. špecerijo in potem kupujem le meso in solato, kruh itd.
zabavo
- od 50 do 100 evrov
- od 30 do 50 evrov
ličila
- do 30 evrov
razvajanje.
- do 30 evrov
Ponavadi gre tko...ali je en mesec več za zabavo pa potem naslednji mesec kupim kaj za obleč. Pa recimo, če pod razvajanje štejemo frizerja grem recimo decembra pa potem januarja kupim ličila, če mi kaj zmanjka. Skratka ponavadi razporejam denar. Če za darilo dobim denar si ponavadi kupim kaj kar si drugače ne bi, npr. hlače en mesec prej ali pa si tisti mesec privoščim več zabave. Če slučajno kaj ostane dam na ločen račun.
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
Spremljam preko izpiskov,ki mi jih pošilja banka in prek bankomata. Glede tega bi se lahko mal popravila,ker dejansko ne preverjam če se vsi moji dvigi z bankomata ujemajo z izpiskom,ampak se mi zdi da mi še nikoli ni nič zmanjkalo.
Večino oblek kupujem na razprodajah ali kakšnih drugih znižanjih. Ne kadim in hodim prav pogosto ven,no včasih na kakšno kavico. Pred kratkim sem dala vezat večjo vsoto denarja za pol leta.
zabavo
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
(ko so razprodaja- 2x na leto,takrat malo več)
ličila
- do 30 evrov (enkrat na leto si kupim puder in največ trikrat letno maskaro.ostalo gre za negovlano kozmetiko)
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
razvajanje.
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
Spremljam preko izpiskov,ki mi jih pošilja banka in prek bankomata. Glede tega bi se lahko mal popravila,ker dejansko ne preverjam če se vsi moji dvigi z bankomata ujemajo z izpiskom,ampak se mi zdi da mi še nikoli ni nič zmanjkalo.
Večino oblek kupujem na razprodajah ali kakšnih drugih znižanjih. Ne kadim in hodim prav pogosto ven,no včasih na kakšno kavico. Pred kratkim sem dala vezat večjo vsoto denarja za pol leta.
zabavo
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
(ko so razprodaja- 2x na leto,takrat malo več)
ličila
- do 30 evrov (enkrat na leto si kupim puder in največ trikrat letno maskaro.ostalo gre za negovlano kozmetiko)
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
razvajanje.
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
-
MissBitch - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 7. 2004
- Kraj: *med zemljo in zrakom*
no ja. nikoli ne vem točne vsote na računu ampak okvirno pa vendo vem kolko mam... 10 evrov plus minus pač...
vsa napitnina gre takoj ko pridem domov v kasico praico, prvič ko pridem domov po plači dam mami 150evorv da jih špara za mene na enem posebnem računu do katerega jaz za svoje dobro nimam dostopa, ne kupujem kozmetike, odkar delam v gostilni več ne hodim po kofetkih, nehala sem kupovati revije, nikoli nimam skoraj nič keša v denarnici, ker drugače obvezno zapravim vse kar mam, nehala sem kupovati sendviče in ostali fast food ampak so raje kaj vzamem od doma če vem da bom lčna na šihtu (ok no, to se še trudim...
)
zabavo
- po mojem da kar kakih 100evrov
- uh včasih nič včasih do 200evorv, recimo povprečno enbih 50 na mesec
ličila
- nič
mogoče enx na 3 mesce kupim puder
razvajanje.
- kaj štejemo pod razvajanje? če masažice in podobne zadeve pol nič, ampak jaz bom pa štela pod to cigarete, večerjice z lubijem, drobne pozornosti za lubija, vsake tolko kakšno knjigo ki jo nujno nujno moram imet... in bomo rekli da prbl 150 evrov na mesec
no ja. nikoli ne vem točne vsote na računu ampak okvirno pa vendo vem kolko mam... 10 evrov plus minus pač...

vsa napitnina gre takoj ko pridem domov v kasico praico, prvič ko pridem domov po plači dam mami 150evorv da jih špara za mene na enem posebnem računu do katerega jaz za svoje dobro nimam dostopa, ne kupujem kozmetike, odkar delam v gostilni več ne hodim po kofetkih, nehala sem kupovati revije, nikoli nimam skoraj nič keša v denarnici, ker drugače obvezno zapravim vse kar mam, nehala sem kupovati sendviče in ostali fast food ampak so raje kaj vzamem od doma če vem da bom lčna na šihtu (ok no, to se še trudim...

zabavo
- po mojem da kar kakih 100evrov
- uh včasih nič včasih do 200evorv, recimo povprečno enbih 50 na mesec
ličila
- nič

razvajanje.
- kaj štejemo pod razvajanje? če masažice in podobne zadeve pol nič, ampak jaz bom pa štela pod to cigarete, večerjice z lubijem, drobne pozornosti za lubija, vsake tolko kakšno knjigo ki jo nujno nujno moram imet... in bomo rekli da prbl 150 evrov na mesec
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
-
densy - Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 3. 2006
Ponavadi spremljam spisek bančne kartice, ob nakupu vzamem račun da imam sploh pregled kam mi izginja denar
- Dražja oblačila ponavadi kupujem na razprodajah.
- Pri kozmetiki imam že neke preverjene produkte, tako da ne kupujem stvari, ki mi potem ležijo doma.
- Zadnje čase pa se s prijatelji tudi veliko rajši dobimo pri komu doma, gledamo filme,.. in nas pride veliko ceneje, kot pa da bi bili v lokalu.
- Ne hodim k kozmetičarki, ampak obrvi, piling, voskanje opravim doma sama
- Za faks imam skopirane knjige (pssst
)
- Ne kupim več vsake bedarije, zato ker je pač znižana.
- S fantom sva prenehala vsak teden hoditi ven jest, ampak si raje doma kaj pripraviva.
- Masažo imam pri fantu doma
zabavo
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
odvisno, en mesec več, en mesec nič.. se mi pa zdi da je tole eno povprečje (upam
)
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
ličila
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
razvajanje.
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
Ponavadi spremljam spisek bančne kartice, ob nakupu vzamem račun da imam sploh pregled kam mi izginja denar

- Dražja oblačila ponavadi kupujem na razprodajah.
- Pri kozmetiki imam že neke preverjene produkte, tako da ne kupujem stvari, ki mi potem ležijo doma.
- Zadnje čase pa se s prijatelji tudi veliko rajši dobimo pri komu doma, gledamo filme,.. in nas pride veliko ceneje, kot pa da bi bili v lokalu.
- Ne hodim k kozmetičarki, ampak obrvi, piling, voskanje opravim doma sama

- Za faks imam skopirane knjige (pssst

- Ne kupim več vsake bedarije, zato ker je pač znižana.
- S fantom sva prenehala vsak teden hoditi ven jest, ampak si raje doma kaj pripraviva.
- Masažo imam pri fantu doma

zabavo
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
odvisno, en mesec več, en mesec nič.. se mi pa zdi da je tole eno povprečje (upam

- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
ličila
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
razvajanje.
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
-
BaByBlu - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 11. 2007
- Kraj: lost
nebi rekla da imam kaksno posebno evidenco kje zapravljam svoj denar, svoje stanje spremljam na bankomatih, kjer vedno pogledam koliko denarja imam še na tekočem računu.
mogoče s tem ker sem nehala kaditi(na ta račun prihranim okoli 20 evrov na mesec vendar jih zapravim na drug način), ne kupujem nepotrebnih revij, večkrat grem peš namesto s trolo, u bifeju pogosto naročim deci soka in deci vode. to je priblizno vse
zabavo
- od 50 do 100 evrov
kaksen mesec malo več, pogosto si kakšen mesec ne kupim nič če ne potrebujem,
- od 30 do 50 evrov, odvisno od tega kakšno je moje finančno stanje in odvisno od mojih potreb.
ličila
- do 30 evrov
zapravim zelo malo, še 15 evrov ne, ker imam ličila za dolgo časa.
razvajanje.
okoli 50 evrov
-
Summer055 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2009
ja, sproti si pišem kolko zapravim
Manj kupujem, sploh strvari ki jih ne rabim. al pa prišparam na kkšni stvareh, ki si jih zaželim v določenem trenutku. Je pač ne kupim, pol me pa večinoma itak mine
zabavo
10€
15€
ličila
kupujem zelo redko
ja, sproti si pišem kolko zapravim
Manj kupujem, sploh strvari ki jih ne rabim. al pa prišparam na kkšni stvareh, ki si jih zaželim v določenem trenutku. Je pač ne kupim, pol me pa večinoma itak mine

zabavo
10€
15€
ličila
kupujem zelo redko
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov