Falirani študentje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Kofe
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2011
- Kraj: ...
Zadeva je taka, prejšno leto se vpišem na faks, hodim pol leta ter se zadeve naveličam. Se vpišem na drugega a mi je še večja katastrofa kot prejšni.
Počutim se kot drek, nevem kaj narediti. Zapravljena sta 2 roka za redni vpis in 2 leti stran vrženega življenja.
Tko nizko še ni bilo nikoli v življenju. Je pa dost butasto, da sprašujem za nasvete, če še sam nevem kaj bi...
Kaj storiti?
Počutim se kot drek, nevem kaj narediti. Zapravljena sta 2 roka za redni vpis in 2 leti stran vrženega življenja.
Tko nizko še ni bilo nikoli v življenju. Je pa dost butasto, da sprašujem za nasvete, če še sam nevem kaj bi...
Kaj storiti?
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Dioniz napisal/-a:delat idi za par let za 800 evrov na mesec pa boš mel motivacijo študirat.
Potem dobiš kvečjemu motivacijo, da sploh nikol ne bi šel študirat. Glede na to, da imajo npr. neki monterji zelo soidne plače, fizično se sicer nadelajo, ampak ko mu je, pa vrže tisto brusilko v kot in gre na en špancir po hali...ne pride domov z napihnjeno glavo, nima odgovornosti, noben ga ne jeb* v bučo...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
No, ampak tukaj je model spraseval glede poklicne poti, ne pa kako bi prisel do dela. Pa tudi sicer, ce ne more vpisat vec faksa lahko te srednje sole vpise. Sicer me pa to spomni na ameriski primer, kjer lahko placas 50 jurjev za faks (ali pa 120 jurjev za dober faks) in studiras 5 let potem pa odplacujes kredit ali pa placas od 500 do 3000 dolarjev za polletni HVAC trening in imas kr uredu job.Džeki napisal/-a:^^Problem je ugodno študentsko delo. Zato se na faks množično vpisujejo osebki, ki tam sicer ne bi kaj iskati, da dobijo dostop do študentskega trga dela, ki je precej fleksibilnejši in ugodnejši od "navadnega".
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 11:19, skupaj popravljeno 1 krat.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
js ne razumem zakaj bi nekdo kdo sploh silu na faks, če na to očitno ni pripravljen in niti motiviran.
nikamor se ti ne mudi. izredno se lahko na faks vpišeš kadarkoli. pojdi delat, ugotovi kaj ti leži in kaj ne in če boš potem še čutil potrebo po nadaljnem izobraževanju, se vpiši na faks.
nikamor se ti ne mudi. izredno se lahko na faks vpišeš kadarkoli. pojdi delat, ugotovi kaj ti leži in kaj ne in če boš potem še čutil potrebo po nadaljnem izobraževanju, se vpiši na faks.
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
positive vibration napisal/-a:Dioniz napisal/-a:delat idi za par let za 800 evrov na mesec pa boš mel motivacijo študirat.
Potem dobiš kvečjemu motivacijo, da sploh nikol ne bi šel študirat. Glede na to, da imajo npr. neki monterji zelo soidne plače, fizično se sicer nadelajo, ampak ko mu je, pa vrže tisto brusilko v kot in gre na en špancir po hali...ne pride domov z napihnjeno glavo, nima odgovornosti, noben ga ne jeb* v bučo...
Džeki napisal/-a:Da ne govorimo o tem, da marsikdo s faksom dela za 800 eurov, marsikdo s faksom pa je tudi leta brez službe.
tud vse to je res.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
- brandibelle
- Kofetarica
- Na forumu od: 11. 9. 2011
Nehaj zažirat davkoplačevalce in pejd delat.
Potem pa lahko vpišeš+PLAČAŠ 200 različnih študijev.
Odžiraš mesta tistim, ki vedo kaj bi radi!
Potem pa lahko vpišeš+PLAČAŠ 200 različnih študijev.
Odžiraš mesta tistim, ki vedo kaj bi radi!
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
^ podpis, sploh pod zadnji stavek.
če me pa kaj bolj jezi kot poslušanje razvajenega folka, ki jamra kako mu je faks bedn potem, ko je prišel na željeni faks, ki ga je vpisal zgolj zaradi nekega "prestiža" (in ga na koncu itak zabluzi). kolegici, ki pa je sanjala celo srednjo šolo o tistem faksu pa zmanjka 1 pika.
pri nas je preveč tega forsiranja s faksom, sploh takoj po srednji šoli. ni hujšega, kot če se kdo odloči kako leto vmes malo delat pa premislit, kaj ga sploh veseli in nato vpisat smer študija. težko je že pri 18 vedet kaj hočeš od lajfa.
po mojih info redni študij ni starostno omejen, so pa omejene nekatere bonitete, ki ti pripadajo samo do 26 leta. ni nujno, da če greš delat je potem edina opcija samo izredno. res pa je, da ima redkokdo možno pri 30 vpisat redni študij in ga nekdo drug preživlja.
če me pa kaj bolj jezi kot poslušanje razvajenega folka, ki jamra kako mu je faks bedn potem, ko je prišel na željeni faks, ki ga je vpisal zgolj zaradi nekega "prestiža" (in ga na koncu itak zabluzi). kolegici, ki pa je sanjala celo srednjo šolo o tistem faksu pa zmanjka 1 pika.
pri nas je preveč tega forsiranja s faksom, sploh takoj po srednji šoli. ni hujšega, kot če se kdo odloči kako leto vmes malo delat pa premislit, kaj ga sploh veseli in nato vpisat smer študija. težko je že pri 18 vedet kaj hočeš od lajfa.
po mojih info redni študij ni starostno omejen, so pa omejene nekatere bonitete, ki ti pripadajo samo do 26 leta. ni nujno, da če greš delat je potem edina opcija samo izredno. res pa je, da ima redkokdo možno pri 30 vpisat redni študij in ga nekdo drug preživlja.
Vsak raj ima svojo kačo.
- Kofe
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2011
- Kraj: ...
Em ene par postov zelo dobrih. Ja zadnje 2 leti sem se malce zgubil. Vpisal se bom izredno ter šel delat v družinsko podjetje. Kaj drugega mi niti ne preostane.
Priznam pa, da za šolo sem kar precejšen lenuh, najhuje je ohranjati motivacijo dalj časa. Ker kar sem zdej na faks hodil sem bolj samo zaradi družbe, zabav itd. Pa pol leta na izi učenja ravno tako, da je šel semester skozi, potlej pa tema, ni se mi dalo odpreti niti lista več.
Pa delal ne bom preko napotnice, da me ne boste preklinjali kako izkoriščam status ter razne fiktivne vpise na srednje šole, ker sem tudi jaz proti temu.
Priznam pa, da za šolo sem kar precejšen lenuh, najhuje je ohranjati motivacijo dalj časa. Ker kar sem zdej na faks hodil sem bolj samo zaradi družbe, zabav itd. Pa pol leta na izi učenja ravno tako, da je šel semester skozi, potlej pa tema, ni se mi dalo odpreti niti lista več.
Pa delal ne bom preko napotnice, da me ne boste preklinjali kako izkoriščam status ter razne fiktivne vpise na srednje šole, ker sem tudi jaz proti temu.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov