xtina napisal/-a:Ammm...sam neki glede tega faxa...VSI govorijo kok je to en u izi fax, kako gre vsak na ta fax in kako ga usak na izi nardi.
To en zacne govort ker se mu posrec in preplonka vse izpite in pol cel svet misl da smo na tem faxu samo "loozerji" in ko koncamo ta fax enostavno nismo vredni nic.
Naj sam povem, da najprej probi it sam na ta fax pa bos vidu-vidla kok na hudicevo je to res u izi ja !
Ne neki govort kar ni res, najprej probi pol pa "nas pluvej"
Drugace pa, Matematika, ce kdo rabi dobre zapiske naj se javi. Jst sm mela zlo dobre in mi je na ta nacin ratalo. Zraven se mal instrukcij in to je to.
In kot vedno, folk govori kok je tezka matematka, glih zarad tega sm jo jst odlasala 3 leta. sploh ni res, vzem si kak mesec casa in predeli vse in thats it. Pa srecno.
Nisem hodila na ta faks, bom pa komentirala, ker sem dosti slišala o njem saj sem tukaj domačinka in poznam veliko ljudi, ki so na njega hodili že dolgo nazaj ali pa zadnje čase. Nenazadnje poznam tudi dva profesorja, ki tam učita.
Zgodba, da je faks lahek se je razvila na začetku njegovega obstoja, ker je takrat dejansko res bil, ker še ni bilo dosti vpisa nanj in so hoteli privabiti študente.
Ker pa so hoteli postati ugledna in enakovredna fakulteta so kriterije hudo poostrili in iz lahkega se je razvil težak faks. Tudi vpis je sedaj velik in je potrebno narediti veliko selekcijo in to se naredi s težkimi izpiti.
Tisti, ki so na faks hodili 30 let nazaj priznajo, da se je težavnost potem precej povečala, ker se čudijo današnjim izpitom. Obstaja pa razlika v težavnosti med rednim in izrednim študijem. Redni je težji in obratno.
Matematika govorim na splošno je najbrž predmet, ki je enim težka drugim ne. Odvisno od posameznika ali je matematični tip ali ni.