Fakulteta za družbene vede

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 22. Dec. 2009 20:18

lia7bibi napisal/-a:mene je nasmejala sm ena stvar ki jo je napisala evva: za težje izpite se je treba učiti 2 tedna,za kake lažje je pa dost tud 2 dni.
no,na našem faksu je za kolokvij potrebno cca 2 tedna,za lažji izpit 3 tedne in težji izpit tudi po 2 meseca.
pa sem odličnjakinja iz gimnazije,tako kot ostali moji sošolci :wink:

In kaj študiraš? Medicino?
It was forever..but it didnt last long..
lia7bibi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lia7bibi » 22. Dec. 2009 20:29

no ja sem med tistimi ki se učijo manj,zato imam tudi posledično slabše povprečje (sicer vse narjeno v prvo ,pa vseeno ne blesteče).in če ti ni uspelo nardit pravne mislm da si si sama odgovorila na vse :wink:
pravne in fdv-ja se pač ne da primerjat po težavnosti,ker bi blo to že absurdno.
jz svojga faksa ne poveličujem,ker tud nism nikjer napisala kam hodim (pa to ni pravna).spoštujem pa ljudi ki znajo realno gledat na stvari-takih je sicer malo,so pa le :)
in to da tuki ena ni znala napisat niti enga primera iz 2 let nazaj je kratko malo sramota.jz znam naštet vsaj tri vprašanja iz matematke iz osnovne šole :eek: da ne rečem da stvari iz oš ne bomo nikol več rabil (oz.smo jih že pretvoril v neki druzga),medtem ko naj bi se na faksu učil in znal zadeve ki jih boš nekoč uporabljal pri poklicu.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 22. Dec. 2009 20:31

Ja ti pa ne upaš napisat na kter faks hodiš al kako? :P
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 22. Dec. 2009 20:36

Poglej pod Profil in napisane objave :wink: 2 stran
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 22. Dec. 2009 20:39

lia7bibi napisal/-a:no ja sem med tistimi ki se učijo manj,zato imam tudi posledično slabše povprečje (sicer vse narjeno v prvo ,pa vseeno ne blesteče).in če ti ni uspelo nardit pravne mislm da si si sama odgovorila na vse :wink:
pravne in fdv-ja se pač ne da primerjat po težavnosti,ker bi blo to že absurdno.
jz svojga faksa ne poveličujem,ker tud nism nikjer napisala kam hodim (pa to ni pravna).spoštujem pa ljudi ki znajo realno gledat na stvari-takih je sicer malo,so pa le :)
in to da tuki ena ni znala napisat niti enga primera iz 2 let nazaj je kratko malo sramota.jz znam naštet vsaj tri vprašanja iz matematke iz osnovne šole :eek: da ne rečem da stvari iz oš ne bomo nikol več rabil (oz.smo jih že pretvoril v neki druzga),medtem ko naj bi se na faksu učil in znal zadeve ki jih boš nekoč uporabljal pri poklicu.

tudi mene zanima kaj študiraš?
Drugače pa ne pametuj, ker nisi bila ne na pravu ne na fdv-ju in nimaš pojma kaka je težavnost izpitov ne na enem ne na drugem faksu, jaz sem dala oboje skozi in tud napisala sem, da sem se s pravne prepisala, ker mi ni uspelo narediti samo ENEGA predmeta in to je bilo rimsko pravo, ki pa bi ga tud lahko naredila, če bi bla bolj vztrajna, ampak sem enostavno izgubila voljo, vse ostale izpite sem imela narjene, tko da ne pametuj... na fdv-ju se spomnim sem iz prvega letnika prenesla v drugi prav tako en predmet, torej mi ga ravno tako ni uspelo narediti v prvem letu. Potem bi po tvoje lahko rekla da je težavnost enaka?? Iz gimnazije sem prišla kot zelo uspešna učenka in verjemi noben od teh dveh faksov ni ne lahek ne težek, največja razlika je v sistemu!!
No če se vam zdi pa fdv lahek faks, ok mislite si kar hočte, mi bomo vsaj prej prišli do službe, medtem ko se boste vi še matrali z diplomo, oz. z izpiti. Tko k sm že rekla, ni vse v faksu, pomembno je kok si ti sposoben in kako se znajdeš. V nasprotnem ne vem zakaj bi blo tok ekonomistov, pravnikov, kemikov, prevajalcev in ostalih na čakanju za službo! Zresnite se :wink:
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 22. Dec. 2009 20:39

lia7bibi napisal/-a:pravne in fdv-ja se pač ne da primerjat po težavnosti,ker bi blo to že absurdno.

:wall:

Nisi hodila ne na Pravno in ne na FDV, tak da sploh ne vem kako si drzneš podati tako izjavo. Kateri koli faks že obiskuješ, očitno je, da vas niso učili ne osnov logike, ne statistike, ne kmečke pameti.

Recimo da hodiš samo na Pravno. Lahko rečeš, da je težja/lažja od FDVja? Ne.

Recimo da hodiš samo na FDV. Lahko rečeš, da je težji/lažji od Pravne? Ne.

Recimo da hodiš na FDV in Pravno. Lahko rečeš, da je en faks težji/lažji od drugega? Hm, mogoče, ampak niti ne. Zakaj? Lahko da ti pravo leži v nulo, ti je tam vse zanimivo in boš sfural izpite brez problema; medtem ko ti tista smer iz FDVja ne leži najboljše, jo boš težje naredil, saj niti ne bo motivacije - in pol bo FDV postal težji od Pravne. Say what? :P In obratno. Get it?
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 22. Dec. 2009 20:47

No meni se zdi skrajno imbecilno primerjat Fdv, pravno ali katerikoli faks Z MEDICINO. Jasno, da bo to težji faks? Saj je prav, da je. Saj bi moral biti najtežji faks, ker v končni fazi z vašim poklicom nosite največ odgovornosti. Skrajno butasto je sploh, da se ven mečeš z " ja najlažji izpit dva tedna bla bla", za najlažji izpit bi jaz vam, ki se boste dejansko ukvarjali z nečim tako pomembnim, dala najmanj 3 tedne + učenje morale in etike. Sploh negre primerjat družboslovja, ki je skoraj 90% teoretično uporabljeno znanje in medicina, ko gre za 100% prakso in so od sposobnosti opravljanja tega poklica odvisna celo človeška življenja. Sramota, da greš sploh omenjat to in se "hvalit", da kok je medicina težak faks. Primerjajte raje sorodne smeri no, ker take nesmiselne primerjave so višek neumnosti.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 22. Dec. 2009 20:51

evva napisal/-a:No če se vam zdi pa fdv lahek faks, ok mislite si kar hočte, mi bomo vsaj prej prišli do službe, medtem ko se boste vi še matrali z diplomo, oz. z izpiti. Tko k sm že rekla, ni vse v faksu, pomembno je kok si ti sposoben in kako se znajdeš. V nasprotnem ne vem zakaj bi blo tok ekonomistov, pravnikov, kemikov, prevajalcev in ostalih na čakanju za službo! Zresnite se :wink:

Po čem sklepaš, da po FDV-ju prideš lažje do služb? Lažje od nekaj faksov že, ampak lažje od večine pa definitivno ne.

Sicer pa raje delam faks dlje, pa imam boljšo službo, kot pa da naredim faks, pa imam plačo 700€ (kar opažam da ni tako redka situacija). Seveda ne vem še zagotovo kako bo z mano, ampak po vzgledu starejših generacij, ne bo ravno slabo.

Seveda se nekateri znajdejo- pa če imajo diplomo iz FDV, ekonomske, karkoli. Ampak mislim da takih ni ravno na pretek (pa čeprav seveda vsak zase misli da je tak).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 22. Dec. 2009 20:52

..Evelyn.. napisal/-a:No meni se zdi skrajno imbecilno primerjat Fdv, pravno ali katerikoli faks Z MEDICINO. Jasno, da bo to težji faks? Saj je prav, da je. Saj bi moral biti najtežji faks, ker v končni fazi z vašim poklicom nosite največ odgovornosti. Skrajno butasto je sploh, da se ven mečeš z " ja najlažji izpit dva tedna bla bla", za najlažji izpit bi jaz vam, ki se boste dejansko ukvarjali z nečim tako pomembnim, dala najmanj 3 tedne + učenje morale in etike. Sploh negre primerjat družboslovja, ki je skoraj 90% teoretično uporabljeno znanje in medicina, ko gre za 100% prakso in so od sposobnosti opravljanja tega poklica odvisna celo človeška življenja. Sramota, da greš sploh omenjat to in se "hvalit", da kok je medicina težak faks. Primerjajte raje sorodne smeri no, ker take nesmiselne primerjave so višek neumnosti.

^^ se strinjam! Že to, da trajajo bolonjski programi po večini 3-4 leta, medicina pa 6 let je velika razlika, tko da je to brezveze in smešno primerjat, ampak potem lahko rečemo, da je v Sloveniji samo medicina resen faks?? Absurdno :roll:
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 22. Dec. 2009 20:56

*mala* napisal/-a:
evva napisal/-a:No če se vam zdi pa fdv lahek faks, ok mislite si kar hočte, mi bomo vsaj prej prišli do službe, medtem ko se boste vi še matrali z diplomo, oz. z izpiti. Tko k sm že rekla, ni vse v faksu, pomembno je kok si ti sposoben in kako se znajdeš. V nasprotnem ne vem zakaj bi blo tok ekonomistov, pravnikov, kemikov, prevajalcev in ostalih na čakanju za službo! Zresnite se :wink:

Po čem sklepaš, da po FDV-ju prideš lažje do služb? Lažje od nekaj faksov že, ampak lažje od večine pa definitivno ne.

Sicer pa raje delam faks dlje, pa imam boljšo službo, kot pa da naredim faks, pa imam plačo 700€ (kar opažam da ni tako redka situacija). Seveda ne vem še zagotovo kako bo z mano, ampak po vzgledu starejših generacij, ne bo ravno slabo.

Seveda se nekateri znajdejo- pa če imajo diplomo iz FDV, ekonomske, karkoli. Ampak mislim da takih ni ravno na pretek (pa čeprav seveda vsak zase misli da je tak).

Nisem rekla lažje pridemo do službe, ampak sem rekla prej! Prodajalke v Emporiumu imajo plačo 700eur, tko da ne govor neumnosti, če smo že pri tem. Delaj faks zarad mene tud 10 let, če se ne boš znala znajt oziroma, če ne boš sposobna, službe ne boš dobila ni šans in boš kvečjemu ti tista, ki bo delala za 700eur prek študenta, šef ti bo pa nekdo, ki je 5 let pred tabo končal fdv :D
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 22. Dec. 2009 20:59

evva napisal/-a:
*mala* napisal/-a:
evva napisal/-a: šef ti bo pa nekdo, ki je 5 let pred tabo končal fdv :D

Tej firmi bo šlo pa slabo :D
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 22. Dec. 2009 21:00

Zaposljivost ponavadi ni pogojena s težavnostjo faksa ali sposobnostjo posameznika, ampak z njegovo 'tržno vrednostjo', če tako rečem. Če npr. mnogo ekonomistov ne dobi službe, to ne pomeni, da je ekonomija prelahka, nepomembna ali brezvezna, ampak samo to, da je trenutno trg dela nasičen iz takih ali drugačnih razlogov. Ampak seveda, najlažje je narediti tako, da izgleda, da je faks prelahek ali pa študentje nesposobni. (enako tudi za vse ostale smeri, za katere se pogosto reče, da se da na njih samo po štengah pasti - običajno so razvrednotene ravno zato, ker je na trgu dovolj ljudi s takšno izobrazbo, ali se pa uporablja kar študente, kar je pa spet druga zgodba).
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 22. Dec. 2009 21:08

*SunFlower* napisal/-a:

Zaposljivost ponavadi ni pogojena s težavnostjo faksa ali sposobnostjo posameznika, ampak z njegovo 'tržno vrednostjo', če tako rečem. Če npr. mnogo ekonomistov ne dobi službe, to ne pomeni, da je ekonomija prelahka, nepomembna ali brezvezna, ampak samo to, da je trenutno trg dela nasičen iz takih ali drugačnih razlogov. Ampak seveda, najlažje je narediti tako, da izgleda, da je faks prelahek ali pa študentje nesposobni.

A dej ne mi pametovat,poglej na zavodu kok ekonomistov iščejo, poglej oglase vsakega dnevnega časopisa, pa jih je še vseen ogromno nezaposlenih! Pa ne govorim samo o ekonomistih, tudi o drugih, pravnikih, kemikih, prevajalcih, turističnih diplomirancev in podobno... Noben ni reku, da je ekonomija prelahka in brezvezna, ampak da ni nič več npr. vredna kot fdv, če se diplomiranec ekonomije ne zna znajt oz. če ni sposoben.
Seveda je zaposljivost pogojena s sposobnostjo, kje ti živiš? Ti povem en čist konkreten primer poznam fanta, ki je delal kot tržnik prek študenta v eni firmi, potem ko je končal faks, so ga pa vzeli za redno kot vodjo oddelka za razvoj programov z možnostjo napredovanja, ker se je zelo izkazal v trženju, marketingu in sodelovanju pri razvoju programov, plačo ima že zdaj zelo dobro... končal je pa fdv-politoligija! Najlažje je pametovat kok so eni faksi resni, drugi neresni, vsa študijska leta delat kot hostesa, kelnar, prodajalka or whatever, potem pa pričakovat, da boste dobil takoj dobro službo, ker ste pač končal "resen faks". Oh, dragi moji, konkurenca je huda in v naši državici ta sistem pač tko ne deluje, pa če vam je to všeč al pa ne, tko je! :wink:
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 22. Dec. 2009 21:15

tor napisal/-a:
evva napisal/-a:
*mala* napisal/-a:
evva napisal/-a: šef ti bo pa nekdo, ki je 5 let pred tabo končal fdv :D

Tej firmi bo šlo pa slabo :D

Poskušal bit smešen, na žalost ni ratalo, poznaš koga s fdv-ja, ki je na vodilnem položaju v kaki firmi? NE? No jaz pa, firma odlično posluje, don`t worry :wink: .
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 22. Dec. 2009 21:27

Zanimiv članek.

Lep stavek :P :
Izmed vseh zaposlenih so družboslovci največji idealisti, ki službo najpogosteje dobijo v medijskem ali izobraževalnem sektorju, v društvih in sindikatih.

Nisem rekla lažje pridemo do službe, ampak sem rekla prej! Prodajalke v Emporiumu imajo plačo 700eur, tko da ne govor neumnosti, če smo že pri tem. Delaj faks zarad mene tud 10 let, če se ne boš znala znajt oziroma, če ne boš sposobna, službe ne boš dobila ni šans in boš kvečjemu ti tista, ki bo delala za 700eur prek študenta, šef ti bo pa nekdo, ki je 5 let pred tabo končal fdv

Malce poglej po forumih, je kar nekaj ljudi, ki z diplomo dobivajo 700€ plače :wink:

Pa ne ti skrbet za mojo službo :wink: lahko pa primerjava po končanem študiju.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov