Fakulteta za družbene vede
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
s takim odzivom FDVju ne delaš prav nobene usluge.
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
evva napisal/-a:- McLarnovc ... moj ego je na vrhuncu! Ne rabm si ga pumpat s šimfanjem (kao) neresnih fakultet ker mi pač ni ratal gor prit![]()
Sorry ampak si pa res orto...ne bom rekel kaj, ker se ne bom spuščal na tak nivo...
Ti res misliš, da sem jaz imel željo it na nek beden fdv? (ROFL)^2. Jaz kot inženir bom vsaj lahko svojim potomcem v stvarnosti pokazal kaj sem v življenju ustvaril. Kaj pa ti, diplomantka fdv-ja? Me prav zanima kaj boš imela za pokazat ja.

Pa moj ego je tudi na vrhuncu sploh kar se tiče faksa...

...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
^kaj je mišljeno z medicino? ker koliko vem in koliko jih poznam, vsi sedijo cele dneve za knjigami ali na vajah. dobesedno cele dneve. vsaj mariborski. tak da nimajo nekega lahkega dela ravno.
evva, s tem načinom boš samo še poslabšala stanje.
drugače pa, nimam nič proti fdv ali kateri drugi fakulteti(niti nikoli nisem imela). dejstvo je, da so nekatere smeri težje, nekateri lažje, nekatere take, da si cel dan na faksu, ene da si na faksu tri ure na teden, za nekatere izobrazbe je splošno znano, da ni služb, za druge vemo, da so iskane... tako je bilo in vedno bo. in mislim, da je vsak vsaj približno vedel v 4.letniku, kam se vpisuje, kaj se od njega pričakuje, koliko dela bo mogel vložiti med študijem in kakšna služba (če) ga čaka. in če se je odločil za fdv, je pač moral vzeti v zakup, da se bo moral pošteno znajti, še kaj zraven narediti, ali pa bo težko dobil službo. medtem ko je tisti, ki se je vpisal na naravoslovje, vedel, da bo moral bolj delati med študijem, da ga bo potem čakala lepa služba.
evva, s tem načinom boš samo še poslabšala stanje.

drugače pa, nimam nič proti fdv ali kateri drugi fakulteti(niti nikoli nisem imela). dejstvo je, da so nekatere smeri težje, nekateri lažje, nekatere take, da si cel dan na faksu, ene da si na faksu tri ure na teden, za nekatere izobrazbe je splošno znano, da ni služb, za druge vemo, da so iskane... tako je bilo in vedno bo. in mislim, da je vsak vsaj približno vedel v 4.letniku, kam se vpisuje, kaj se od njega pričakuje, koliko dela bo mogel vložiti med študijem in kakšna služba (če) ga čaka. in če se je odločil za fdv, je pač moral vzeti v zakup, da se bo moral pošteno znajti, še kaj zraven narediti, ali pa bo težko dobil službo. medtem ko je tisti, ki se je vpisal na naravoslovje, vedel, da bo moral bolj delati med študijem, da ga bo potem čakala lepa služba.
“Fashion does not only exists in dresses;
fashion is in the air, it is brought in by the wind,
one feels it coming, breathes it in,
it is in the sky and on the pavement,
it depends on ideas, customs, and happenings” - Coco Chanel
fashion is in the air, it is brought in by the wind,
one feels it coming, breathes it in,
it is in the sky and on the pavement,
it depends on ideas, customs, and happenings” - Coco Chanel
-
g00fy_qa - Cosmofrik
gaby_ napisal/-a:^kaj je mišljeno z medicino? ker koliko vem in koliko jih poznam, vsi sedijo cele dneve za knjigami ali na vajah. dobesedno cele dneve. vsaj mariborski. tak da nimajo nekega lahkega dela ravno.
Ko sem se pogovarjala z enim od bivših sošolcev, je rekel, da je letos lažje kot lani, da ni toliko dela in da je precej manj časa na faksu. Pa še pijejo ga baje vsak večer.

As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Lejte, ko je govora o kvaliteti faksov. Moja punca si pise na predavanjih vse zanimive "prijave". Tako imamo na FDV predavatelje, ki izjavijo stvari kot so:
"ljudje se nismo razvili iz opic ampak iz mack"
"zenske rade seksajo samo s fatalci, s katerimi se pa ne da ziveti. na koncu se zenske porocijo z povprecnimi slovencki"
A to je resnica? A to je znanost? A to so njihova strokovna mnenja? A to je uporabno?
Za razliko od drugih ljudi lahko jaz naredim poljuben program, ki naredi poljubno stvar, ki si jo zmislim na računalniku. To nekaj je. Sedaj se pa vprasajte, kaj vi zmorete.
"zenske rade seksajo samo s fatalci, s katerimi se pa ne da ziveti. na koncu se zenske porocijo z povprecnimi slovencki"
A to je resnica? A to je znanost? A to so njihova strokovna mnenja? A to je uporabno?
Za razliko od drugih ljudi lahko jaz naredim poljuben program, ki naredi poljubno stvar, ki si jo zmislim na računalniku. To nekaj je. Sedaj se pa vprasajte, kaj vi zmorete.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
-
g00fy_qa - Cosmofrik
Mahagonij napisal/-a:Lejte, ko je govora o kvaliteti faksov. Moja punca si pise na predavanjih vse zanimive "prijave". Tako imamo na FDV predavatelje, ki izjavijo stvari kot so:
Mahagoni, Mahagonij ...

Prva izjava: če je človek doktor znanosti, je verjetno že slišal za evolucijo, in to s to izjavo ni mislil niti priližno to, kar se na prvi pogled vidi.
Hmm, z drugo pa bi se še dalo strinjati, ne?

Še to: praviš, da so to njihova neuporabna mnenja. Morda ne razumeš točno kaj naj bi družboslovje bilo. Družboslovje je redko oprijemljiva znanost. Ker ni tako enostavno nekaj dokazati kot pri naravoslovju s poskusi. Pri nas se diskutira, gre tudi v ekstreme, razmišlja, itd.. In potem nastanejo tudi taki stavki, seveda. V kontekstu!
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
gaby_ napisal/-a:^kaj je mišljeno z medicino? ker koliko vem in koliko jih poznam, vsi sedijo cele dneve za knjigami ali na vajah. dobesedno cele dneve. vsaj mariborski. tak da nimajo nekega lahkega dela ravno.
Na medicini je tko (vsaj v LJ), da so res po cele dneve na faksu (dopoldne predavanja, k niso obvezna, popoldne pa vaje k so obvezne, čene ne moreš na izpit in itak logično da moreš videt kako kej poteka), ma sam prvih 5 tednov. Ko se vaje končajo (mislim da enkrat do polovice novembra), majo sam še predavanja. Udeležba ni obvezna, tko da vsak se sam odloči kolko bo hodu. Je pa res, da se je ful za učit in eni se učijo že od oktobra dalje (čeprou majo do januarja največ 3 kolokvije). Ni lahk faks, baje da je pa vsako leto lažji, čeprou moreš nrdit ful izpitou za nazaj (ni tko da lahko vlečeš več let nenarjene izpite, kr vsak pač koristi za neki) kr čene ne moreš delat določenih predmetov. Sam so pa ful popustljivi glede pogojnih vpisov (že sma zarad "glavobola" lahko greš naprej). Te so pa na EF za redne mislim da ukinli (lani se ni dalo vpisat pogojno).

Mi pa ni jasno zakaj evva še vedno tko uneto brani FDV. Sm ji že enkrat rekla, da če je njej kul in je presežek faksa ne rabi dokazovat tega. Mogoče ji bo čez 3 mesce ukloplo in se bo umirila.

Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Jaz sem sicer na FDV diplomirala po starem programu in novega ne morem ocenjevat iz prve roke, samo od pričevanj drugih.
Kar se mene tiče, meni faks ni dal veliko. Odkrito rečeno sem rezočarana. Študirala sem mednarodne odnose, EU pa smo npr. obravnavali šele v 4. letniku, drugi semester, na način ABC. To se mi zdi zgrešeno. Vse se je vrtelo okrog OZN, imeli smo en kup predstavitev in seminarskih pri vsakem predmetu, ogromno sprotnega dela, ki pa je bilo brez dodane vrednosti v 80% - oddal si zadevo in to je bilo to. Nobenega feedbacka, ničesar.
Diskusije so bile prisiljene, saj so bila predavanja nekaterih profesorjev tako brezvezna in dolgočasna, da so se nekateri izmislilli preverjanje prisotnosti samo zato, da so folk zadržali na predavanjih. Bedarija.
Prvi letnik je bilo itak brezveze sploh hodit, ker so po forumih in faksu krožili stari testi in dejansko jih anvkljub vedenju o tem, profesorji niso šli spreminjat. Sej ti je s tem veliko lažje, ampak kaj pa odneseš? Sošolka se je učila v 1. letniku en predmet iz knjige, jaz iz 3 starih testov. Ona je naredil 6, jaz z 9. Tu ni nobene logike. Drugi letnik nič kaj dosti boljše.
V tretjem in četrtem letniku sta dominirala dve, trije predmeti od ta galvnih na katedri. Ostalo je bilo nepomembno zanje. Tu smo res delali ko blesavi samo da smo lahko pristopili k izpitu. IN potem je itak štel samo izpit na koncu. Prejšnje garanje je bilo samo za pristop k izpitu važno in nič drugega, nobene dodane vrednosti.
Poudarjam, da je to MOJA izkušnja, nočem posploševat, ampak dalo bi se še veliko naredit za večjo kakovost MO na FDV kot je bil včasih (zdej bolonc ne vem kak je). Začenši s čistko med profesorji. Definitivno.
Kar se mene tiče, meni faks ni dal veliko. Odkrito rečeno sem rezočarana. Študirala sem mednarodne odnose, EU pa smo npr. obravnavali šele v 4. letniku, drugi semester, na način ABC. To se mi zdi zgrešeno. Vse se je vrtelo okrog OZN, imeli smo en kup predstavitev in seminarskih pri vsakem predmetu, ogromno sprotnega dela, ki pa je bilo brez dodane vrednosti v 80% - oddal si zadevo in to je bilo to. Nobenega feedbacka, ničesar.
Diskusije so bile prisiljene, saj so bila predavanja nekaterih profesorjev tako brezvezna in dolgočasna, da so se nekateri izmislilli preverjanje prisotnosti samo zato, da so folk zadržali na predavanjih. Bedarija.
Prvi letnik je bilo itak brezveze sploh hodit, ker so po forumih in faksu krožili stari testi in dejansko jih anvkljub vedenju o tem, profesorji niso šli spreminjat. Sej ti je s tem veliko lažje, ampak kaj pa odneseš? Sošolka se je učila v 1. letniku en predmet iz knjige, jaz iz 3 starih testov. Ona je naredil 6, jaz z 9. Tu ni nobene logike. Drugi letnik nič kaj dosti boljše.
V tretjem in četrtem letniku sta dominirala dve, trije predmeti od ta galvnih na katedri. Ostalo je bilo nepomembno zanje. Tu smo res delali ko blesavi samo da smo lahko pristopili k izpitu. IN potem je itak štel samo izpit na koncu. Prejšnje garanje je bilo samo za pristop k izpitu važno in nič drugega, nobene dodane vrednosti.
Poudarjam, da je to MOJA izkušnja, nočem posploševat, ampak dalo bi se še veliko naredit za večjo kakovost MO na FDV kot je bil včasih (zdej bolonc ne vem kak je). Začenši s čistko med profesorji. Definitivno.
-
g00fy_qa - Cosmofrik
^^ Lahko po imenih poveš, kateri profesorji niso bili ok?
Drugače pa, res bad, da je blo tako ... Saj takrat ti je kao kul, ker se ni treba ful matrat, samo če nič ne odneseš, je brezzveze. Si našla pol dobro službo?
Drugače pa, res bad, da je blo tako ... Saj takrat ti je kao kul, ker se ni treba ful matrat, samo če nič ne odneseš, je brezzveze. Si našla pol dobro službo?
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Še nimam službe (itak). Zaenkrat me rešuje podiplomc.
Keri profesorji so bili:
Bučar (ta je sam sebi v napoto in lahko da ima kaj pojma o mednarodnih odnosih, ampak o človeških odnosih pa čisto nič),
Šabič (vidi samo sebe in svoj OZNi),
Ferfila (kolkr ga majo nekteri radi je KR NEKI - 20% predava čist XY teme, k nimajo nobene veze s predmetom, smao zato ker je on tm bil, ostalih 80% so bili pa gostujoči profesorji in ga sploh ni bilo),
Grizold (sori, na predavanja je prišu ENKRAT, ostalo je predaval asistent al pa gost)
Sočan (jao jao jao ... naslov predmeta EU, on pa ... ne vem, pojma nimam o čem je govoril. Obvezna prisotnost je bila, jaz pa nisem v celem semestru popisala ene strani zvezka. Živa katastrofa! Tud besede ne o EU)
Miheljak (mislim, če on misli kdaj svoje teste spremenit...sploh ne rabiš na predavanja hodit, sam stari test si dobiš in to je to).
Pa ziher sem koga spustila. Velio jih je takšnih, v glavnem ki so resnično zreli za penzijo. Pa ne toliko zarad starosti kot zaradi tega, ker nimajo več nobenega odnosa do študentov in do predavanja.
Po drugi strani imaš npr. Roter Petro, k res zahteva veliko, na govorilnih se ti pa posveti, je zelo stroga in kritična, ampak ženska zna predavat, nauči te veliko. In to je bistvo.
Keri profesorji so bili:
Bučar (ta je sam sebi v napoto in lahko da ima kaj pojma o mednarodnih odnosih, ampak o človeških odnosih pa čisto nič),
Šabič (vidi samo sebe in svoj OZNi),
Ferfila (kolkr ga majo nekteri radi je KR NEKI - 20% predava čist XY teme, k nimajo nobene veze s predmetom, smao zato ker je on tm bil, ostalih 80% so bili pa gostujoči profesorji in ga sploh ni bilo),
Grizold (sori, na predavanja je prišu ENKRAT, ostalo je predaval asistent al pa gost)
Sočan (jao jao jao ... naslov predmeta EU, on pa ... ne vem, pojma nimam o čem je govoril. Obvezna prisotnost je bila, jaz pa nisem v celem semestru popisala ene strani zvezka. Živa katastrofa! Tud besede ne o EU)
Miheljak (mislim, če on misli kdaj svoje teste spremenit...sploh ne rabiš na predavanja hodit, sam stari test si dobiš in to je to).
Pa ziher sem koga spustila. Velio jih je takšnih, v glavnem ki so resnično zreli za penzijo. Pa ne toliko zarad starosti kot zaradi tega, ker nimajo več nobenega odnosa do študentov in do predavanja.
Po drugi strani imaš npr. Roter Petro, k res zahteva veliko, na govorilnih se ti pa posveti, je zelo stroga in kritična, ampak ženska zna predavat, nauči te veliko. In to je bistvo.
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
Js lahko govorim edino za evropske študije kr je tm moja cimra. Oni pa majo 3/4 predmetov skupi z MO. In ni lahko, že zarad esejev in seminarskih ne (čeprou enkrat k jih daš (uspešno) skozi si skorej da rešen predmeta). Sam povej mi v kateri službi bo pa treba znat pisat eseje in seminarske? Pač predstavitev in diskusije še razumem, k bo treba ful govorit (ok, zdej mam v mislih same take službe do katerih je težko prist - politiki, diplomati, stiki z javnostmi, kašn delo v eni izmed institucij,..), sam ful stavri k jih delajo se zdijo že moji cimri kr neki, kaj šele meni.
Mahagonij je lepo odgovoril na vse, škoda sam k evvi se "ne da".
sončk - tisto izjavo od računalništva si močno udarla mimo. Rabiš kr dosti pameti, pa sam pozanimej se malo kolko jih obupa kr je faks preprosto pretežk (matematika je res huda). Zato pa tolko računalničarjev iščejo, k jih malo naredi, malo jih je res sposobnih. Očitno je neki na tem.
Mahagonij je lepo odgovoril na vse, škoda sam k evvi se "ne da".

sončk - tisto izjavo od računalništva si močno udarla mimo. Rabiš kr dosti pameti, pa sam pozanimej se malo kolko jih obupa kr je faks preprosto pretežk (matematika je res huda). Zato pa tolko računalničarjev iščejo, k jih malo naredi, malo jih je res sposobnih. Očitno je neki na tem.

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov