Fakulteta za družbene vede

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

OdgovorNapisal/-a haley » 29. Dec. 2009 18:03

Sem zase iskala kako delo preko študentskega servisa in se mi je zdelo zanimivo in potem sem pogledala podrobnosti opisa in večkrat sem zasledila, da iščejo študenta fdv-ja.

Nimam pa pojma kako je pa kaj z zaposlitvijo po diplomi.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

OdgovorNapisal/-a [vanessa] » 29. Dec. 2009 18:15

evva napisal/-a:hihihi ok greva lepo po vrsti:
1. ne se zdej vn vlečt pa govrt "se je že zgodilo da je en dan sošolka z mano lutala po mestu, druga dan pa nardila" --> prej si drgač govorila, in sicer v smislu, da vsak kolokvij nardi tko da se dopoldne uči, popldne pa nardi. Tud men se je na pravu že "zgodilo" da sem se sociologijo prava učila od 22h zvečer do 01.00, pa sem jo drug dan zjutri nardila. :wink: . Tko da lepoprosm, ne posplošuj na vse predmete, sploh pa ne na vse smeri...
2. informatiki so najbolj zaposljivi za moje pojme na našem faksu, jaz poznam zihr ene 3, ki so lani skor takoj po diplomi dobil supr službe, je pa res, da so že prej delal na svojem področju prek študenta. Ta smer je povezana z računalništvom, tko da če ta tvoja kolegica nima kej dost pojma o tem oziroma če jo to ne veseli, verjamem da s tem faksom nima kej počet, meni se taki ljudje v bistvu smilijo, ki pri 20ih še ne vejo kam bi se dali :roll:
3. kar se tiče izbirnih - lej ti ne štekaš naslova, ker si pač z druzga faksa, to ne pomeni, da jih drugi tud ne štekajo. Kot sem že rekla, ne vem zakaj je zbrala psihologijo in sociologijo, če je to ne zanima. Ne mi sam rečt, da ni štekala naslova :D ...drgač mamo pa super izbirne in zelo pestro izbiro!
4. glede ekonomistov in tistga tvojga naštevanja ti bom tkole rekla... vsak ma lahko izoblikovano v glavi delovno mesto, ampak vprašanje je ali do njega pride. Tud na ekomiji je dost smeri, na katerih folk nima pojma kaj bi delu, recimo podjetništvo, managment, mednarodna ekonomija, trženje in podobno. Moja sestrična je končala trženje = brez službe že kr neki časa.
Govoriti o študentskem servisu je brezveze, ker tud fdvjevce tam na veliko iščejo (največ komunikologe in novinarje). Največ študentov,ki najdlje iščejo službo je med ekonomisti - ker jih je preveč! Uni ekonomska + Visoka poslovna . Samo v LJ je milijon enih ekonomskih srednjih šol + še vse tiste trgovske in administrativne in ne vem kakšne še vse, ki ponujajo 3 (trgovec)+2 =ekonomski tehnik in gre loh na Visoko poslovno = ekonomsko fakulteto.
5. Ko končaš Družboslovno informatiko, si Univerzitetni diplomirani družboslovni informatik. Kaj delaš s tem faksom ne vem, ker mi je malo tuja ta smer, poznam pa 3 diplomirance, ki delajo kot računalniški strokovnjaki v različnih podjetjih s tem faksom. Ko končaš komunikolgijo, si Univerzitetni diplomirani komunikolog. Ker pa ima komunikolgija dve smeri : a)medijske in komunikacijske študije in b)tržne komunikacije in odnosi z javnostmi, mislim, da je odgovor jasen. Torej s prvo smerjo lahko delaš v medijih, z drugo smerjo pa marketing, trženje, PR in podobno ;) .
6.) če imaš ti tako nizke cilje, da si recimo ne moreš zastavit takega cilja, da boš manager, ok, tvoja stvar. Ne vidim pa razloga zakaj en, ki konča mednarodne odnose, ne bi mogel imeti takih ciljev. Mi imamo veliko možnosti sodelovanja s tujino, sploh recimo te politološke smeri dost hodijo v Bruselj, kjer hodijo na razna predavanja, pridobivajo nova poznanstva...ni pa v bistvu sploh nujno, da grejo v tujino. Lahko delajo tudi na naših ministrstvih in preko njih komunicirajo s tujino. Možnosti je dost, odvisno kako se znajdeš. Nemogoče se zdi samo tistemu, ki ima nizke cilje v življenju :wink:
7.) Kar se tiče vzporednega študija..hehehe lepo si to napisala "Koliko ljudi s FDVja vzporedno študira na EF, ker jim FDV ni dovolj" --> Jaz ti pa povem, da veliko folka z ekonomije vzporedno študira na fdv, pa ne zato, ker jim ekonomija ne bi bla dovolj, ampak zato, ker jih ne veseli, al pa zato, ker so se tja vpisali samo zaradi očkov in mamic :roll: . Lani sem imela en izbirni predmet z eno punco, ki vzporedno s fdvjem(novinarstvo) študira pravo. Ženska se je v 3. letniku prava odločila, da ga bo pustila in zdej študira samo novinarstvo. Ok, to da pustiš pravo v 3.letniku,je men osebno mal sick, ampak evo recimo čist tok za primer. Vi, ki niste fdvjevci si določene stvari čist po svoje razlagate. Verjetno vam tko tud najbolj odgovarja.

P.S. Jaz nikol nisem rekla, da fdv spada med težke fakse, niti ne gre debata o tem a je težek al ne, ampak se je začela s tem, ko so punci, ki je odprla to temo, svetovali naj gre na drug mal bolj resen faks, ker kao s fdvjem ne bo nikjer službe našla. Jaz priznam, da kakega strojništva, medicine al pa ekonomije neb nikol nardila, ampak to pa zato, ker me to absolutno nič ne zanima in verjamem, da enga strojnika tud ne zanimajo medijske in komunikacijske študije al pa enga ekomista kaka politika. In ta dva bi se pa verjetno s fdvjem matrala. Mogoče ne lih en mesec, ene par dni pa zihr :D

1. Ni se šlo za sošolko, ker js nism na FDVju. In sm napisala da je en dan prej lutala z mano po mestu TOREJ se ni nič učila en dan prej TOREJ se je učila drugi dan dopoldne in popoldne mela kolokvij. Get it?
In za tisto sociologijo na pravu pa močno dvomim k tretja cimra je na pravni fakulteti in bukva ni niti podrzano tanka, tudi čez leto ni delala nič (razn seminarske), tko da.. Zdej sm js tista k ti rečem, da ne verjamem. Če si pa tko brihtna in ti tko leži pravo, ne vidim razloga za pobeg na drugi faks.

2. Nism napisala, da ni vedla kaj bi šla študirat, ma sm napisala da se ni mela kam dat, kr ni mela dovolj točk. Spet: get it? Nvem zakaj si vse posvoje razlagaš in že tkoj sklepaš po treh besedah. :roll:

3. Nikjer nism napisala, da je ni veselila psihologija al sociologija. Ma smer je ni veselila, ko je ugotovila da s tega ne bo nič. Kar še NE pomeni, da so tudi drugi istega mnenja. Pač kolkr sm vidla, mi je smer kr neki in sm jo štekala, izbirni tudi, kr ne morem verjet da je blo več poudarka na drugih stvareh kot pa na informatiki. Sam ok, "okusi" so različni.

4. Nism rekla, da so vsi diplomirani ekonomisti zaposleni, daleč od tega. Sm sam mnenja da je ekonomija ku faks bolj praktičen, veš zakaj kaj študiraš. Ne pravim, da je vse koristno in nam bo vse pršlo prou, sam ni primerjave s FDVjem, k tm se pa res učijo pr določenih predmetih najbolj neumne stvari k si jih človek lahko zamisli. Na FDVju pr statistiki pa delajo seminarske in zravn majo še malo težje računanje verjetnostnih računov, pa celo 3 različne grafe. Ful "statistično" res :roll:
Močno dvomim, da tvoja sestrična v tem času ni še dobila niti ene službe. Razn če išče nvem kko dobro plačano in je zbirčna. Po diplomi je treba sprejet službo, tudi če ni tisto kar si si zamisnla in plača ni 1000€ neto. Čene drugega obstaja napredovanje in še izkušnje pridobiš. Ampak to pač ni moja stvar, kr js mam zagotovljeno službo po diplomi (in glej ga zlomka, sm ekonomist!). :wink:

5. Prvo praviš, da kako je trženje brezveze, potem mi pa našteješ vsa srečna trženje ku smer pr komunikolgiji. :D Btw baje da ma FDV eno smer k ma neki veze z managementom. A tega pa ne boš izpostavla? :D pa študirat neki kar ma veze s stiki z javnostmi & mediji je v taki mikroskopsko majhni državi ku je Slovenija skorej da nekoristno (glede na to, da jih sprejmejo kr precej na leto).

6. Sama si napisala - odvisno kako se znajdeš. Sm tudi js to napisala, tko da ne vem zakaj mi dajaš glede tega kontra? In ne vem od kje ti to, da mam nizke cilje. Kje sm pa napisala da ne moreš bit management al podjetnik? Napisala sm da po diplomi je nemogoče bit. Če maš dovolj denarja in veze si lahko takoj manager še ne vem kakšnega podjetja. Ma če nisi nič, sam človek z nekaj dnevno diplomo v roki ne moreš bit tkoj manager, ma moreš prej kašno drugo delo ekonomsko opravljat( zto je ta smer baje precej splošna). Kvečejmu čez neki let z napredovanjem in v primeru da maš dovolj denarja. Spet to tvoje neumno sklepanje in obračanje mojih besed. :roll:

In za konec - sm napisala, da zaradi mene vsak študira, kar hoče in nimam nič proti FDVju. A si ti slučajno slepa, trda al karkoli da spustiš take stvari in obračaš besede, da bi ja izpadla pametna in modra? :roll: Če te veseli FDV go for it. Nikoli nism rekla cimri naj ne gre na FDV, celo podpirala sm jo, ker je rekla da bi jo ta smer veselila (no, zdej ma kr dosti slabih stvari za povedat, sam vztraja ker se vidi samo v tem). Drugi cimri pa sm svetovala naj dobro premisli predn se prepriše na drugi faks. Dol mi visi kam in kaj grejo ostali študirat. Sam to tvoje analiziranje vsake stvari, k jo človek napiše in sprejemanje vsega na najbolj negativn možn način in posledično tkoj napadanje, me je malo zmotlo. Če ti veš, da ti je kul na FDVju in da je oh in sploh in presežek faksa ni razloga da ga tko vneto braniš in ni potrebe po dokazovanju. Važno da je tebi uredu, ne?
Vsak faks ma prednosti in pomanjkljivosti in če se ti da in si na volji boš dobila za EF cel spisek pomanjkljivosti in brezveznih stvari, tko ku bom js dobila za FDV. Tko da se je brezveze dajat, sam mnenje sm povedla (če bi vedla, da bo tak odziv s tvoje strani sploh nbi nič napisala).

Določene stavri sm ti podčrtala v upanju, da boš razumela in ne bo več obračanja besed, kr se mi ne da še v drugo vsega posebej razlagat.
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2008

OdgovorNapisal/-a evva » 29. Dec. 2009 19:01

[vanessa] napisal/-a:
evva napisal/-a:hihihi ok greva lepo po vrsti:
1. ne se zdej vn vlečt pa govrt "se je že zgodilo da je en dan sošolka z mano lutala po mestu, druga dan pa nardila" --> prej si drgač govorila, in sicer v smislu, da vsak kolokvij nardi tko da se dopoldne uči, popldne pa nardi. Tud men se je na pravu že "zgodilo" da sem se sociologijo prava učila od 22h zvečer do 01.00, pa sem jo drug dan zjutri nardila. :wink: . Tko da lepoprosm, ne posplošuj na vse predmete, sploh pa ne na vse smeri...
2. informatiki so najbolj zaposljivi za moje pojme na našem faksu, jaz poznam zihr ene 3, ki so lani skor takoj po diplomi dobil supr službe, je pa res, da so že prej delal na svojem področju prek študenta. Ta smer je povezana z računalništvom, tko da če ta tvoja kolegica nima kej dost pojma o tem oziroma če jo to ne veseli, verjamem da s tem faksom nima kej počet, meni se taki ljudje v bistvu smilijo, ki pri 20ih še ne vejo kam bi se dali :roll:
3. kar se tiče izbirnih - lej ti ne štekaš naslova, ker si pač z druzga faksa, to ne pomeni, da jih drugi tud ne štekajo. Kot sem že rekla, ne vem zakaj je zbrala psihologijo in sociologijo, če je to ne zanima. Ne mi sam rečt, da ni štekala naslova :D ...drgač mamo pa super izbirne in zelo pestro izbiro!
4. glede ekonomistov in tistga tvojga naštevanja ti bom tkole rekla... vsak ma lahko izoblikovano v glavi delovno mesto, ampak vprašanje je ali do njega pride. Tud na ekomiji je dost smeri, na katerih folk nima pojma kaj bi delu, recimo podjetništvo, managment, mednarodna ekonomija, trženje in podobno. Moja sestrična je končala trženje = brez službe že kr neki časa.
Govoriti o študentskem servisu je brezveze, ker tud fdvjevce tam na veliko iščejo (največ komunikologe in novinarje). Največ študentov,ki najdlje iščejo službo je med ekonomisti - ker jih je preveč! Uni ekonomska + Visoka poslovna . Samo v LJ je milijon enih ekonomskih srednjih šol + še vse tiste trgovske in administrativne in ne vem kakšne še vse, ki ponujajo 3 (trgovec)+2 =ekonomski tehnik in gre loh na Visoko poslovno = ekonomsko fakulteto.
5. Ko končaš Družboslovno informatiko, si Univerzitetni diplomirani družboslovni informatik. Kaj delaš s tem faksom ne vem, ker mi je malo tuja ta smer, poznam pa 3 diplomirance, ki delajo kot računalniški strokovnjaki v različnih podjetjih s tem faksom. Ko končaš komunikolgijo, si Univerzitetni diplomirani komunikolog. Ker pa ima komunikolgija dve smeri : a)medijske in komunikacijske študije in b)tržne komunikacije in odnosi z javnostmi, mislim, da je odgovor jasen. Torej s prvo smerjo lahko delaš v medijih, z drugo smerjo pa marketing, trženje, PR in podobno ;) .
6.) če imaš ti tako nizke cilje, da si recimo ne moreš zastavit takega cilja, da boš manager, ok, tvoja stvar. Ne vidim pa razloga zakaj en, ki konča mednarodne odnose, ne bi mogel imeti takih ciljev. Mi imamo veliko možnosti sodelovanja s tujino, sploh recimo te politološke smeri dost hodijo v Bruselj, kjer hodijo na razna predavanja, pridobivajo nova poznanstva...ni pa v bistvu sploh nujno, da grejo v tujino. Lahko delajo tudi na naših ministrstvih in preko njih komunicirajo s tujino. Možnosti je dost, odvisno kako se znajdeš. Nemogoče se zdi samo tistemu, ki ima nizke cilje v življenju :wink:
7.) Kar se tiče vzporednega študija..hehehe lepo si to napisala "Koliko ljudi s FDVja vzporedno študira na EF, ker jim FDV ni dovolj" --> Jaz ti pa povem, da veliko folka z ekonomije vzporedno študira na fdv, pa ne zato, ker jim ekonomija ne bi bla dovolj, ampak zato, ker jih ne veseli, al pa zato, ker so se tja vpisali samo zaradi očkov in mamic :roll: . Lani sem imela en izbirni predmet z eno punco, ki vzporedno s fdvjem(novinarstvo) študira pravo. Ženska se je v 3. letniku prava odločila, da ga bo pustila in zdej študira samo novinarstvo. Ok, to da pustiš pravo v 3.letniku,je men osebno mal sick, ampak evo recimo čist tok za primer. Vi, ki niste fdvjevci si določene stvari čist po svoje razlagate. Verjetno vam tko tud najbolj odgovarja.

P.S. Jaz nikol nisem rekla, da fdv spada med težke fakse, niti ne gre debata o tem a je težek al ne, ampak se je začela s tem, ko so punci, ki je odprla to temo, svetovali naj gre na drug mal bolj resen faks, ker kao s fdvjem ne bo nikjer službe našla. Jaz priznam, da kakega strojništva, medicine al pa ekonomije neb nikol nardila, ampak to pa zato, ker me to absolutno nič ne zanima in verjamem, da enga strojnika tud ne zanimajo medijske in komunikacijske študije al pa enga ekomista kaka politika. In ta dva bi se pa verjetno s fdvjem matrala. Mogoče ne lih en mesec, ene par dni pa zihr :D

1. Ni se šlo za sošolko, ker js nism na FDVju. In sm napisala da je en dan prej lutala z mano po mestu TOREJ se ni nič učila en dan prej TOREJ se je učila drugi dan dopoldne in popoldne mela kolokvij. Get it?

[b]-->my point exactly...torej trdiš, da ji je blo par urc zadost za ta predmet, enako kot meni za sociologijo prava na pravu. V čem je torej point?[/b]

In za tisto sociologijo na pravu pa močno dvomim k tretja cimra je na pravni fakulteti in bukva ni niti podrzano tanka, tudi čez leto ni delala nič (razn seminarske), tko da.. Zdej sm js tista k ti rečem, da ne verjamem. Če si pa tko brihtna in ti tko leži pravo, ne vidim razloga za pobeg na drugi faks.

-->knjiga je debela, zapiski so pa 30 al 40 strani ;) Na drug faks sem se prepisala zarad Rima, to sem že neštetokrat povedala. Sociologija je bla pa mala malca.

2. Nism napisala, da ni vedla kaj bi šla študirat, ma sm napisala da se ni mela kam dat, kr ni mela dovolj točk. Spet: get it? Nvem zakaj si vse posvoje razlagaš in že tkoj sklepaš po treh besedah. :roll:

--> točn tko sm tud jaz napisala. Sploh pa če se ni mela kam dat, to zame pomeni isto kot da ni vedla kaj it študirat, v bistvu sam obračaš besede.

3. Nikjer nism napisala, da je ni veselila psihologija al sociologija. Ma smer je ni veselila, ko je ugotovila da s tega ne bo nič. Kar še NE pomeni, da so tudi drugi istega mnenja. Pač kolkr sm vidla, mi je smer kr neki in sm jo štekala, izbirni tudi, kr ne morem verjet da je blo več poudarka na drugih stvareh kot pa na informatiki. Sam ok, "okusi" so različni.

--> v 1. letniku so na fdvju predmetniki dost podobni pri vseh smereh, zato je dost poudarka tud na drugih stvareh. Sam če ne poznaš fdvja, pač tega ne veš in kr neki brezveze govoriš.

4. Nism rekla, da so vsi diplomirani ekonomisti zaposleni, daleč od tega. Sm sam mnenja da je ekonomija ku faks bolj praktičen, veš zakaj kaj študiraš. Ne pravim, da je vse koristno in nam bo vse pršlo prou, sam ni primerjave s FDVjem, k tm se pa res učijo pr določenih predmetih najbolj neumne stvari k si jih človek lahko zamisli. Na FDVju pr statistiki pa delajo seminarske in zravn majo še malo težje računanje verjetnostnih računov, pa celo 3 različne grafe. Ful "statistično" res :roll:
Močno dvomim, da tvoja sestrična v tem času ni še dobila niti ene službe. Razn če išče nvem kko dobro plačano in je zbirčna. Po diplomi je treba sprejet službo, tudi če ni tisto kar si si zamisnla in plača ni 1000€ neto. Čene drugega obstaja napredovanje in še izkušnje pridobiš. Ampak to pač ni moja stvar, kr js mam zagotovljeno službo po diplomi (in glej ga zlomka, sm ekonomist!). :wink:

-->moja sestrična na žalost še ni dobila službe, ker ji vsak reče, da rabjo nekoga z izkušnjami. lepo da imaš zagotovljeno službo, ker letnik pa si? Pa a si delala v tej firmi, kjer imaš zagotovljeno službo, ali je to preh žlahte? :D

5. Prvo praviš, da kako je trženje brezveze, potem mi pa našteješ vsa srečna trženje ku smer pr komunikolgiji. :D Btw baje da ma FDV eno smer k ma neki veze z managementom. A tega pa ne boš izpostavla? :D pa študirat neki kar ma veze s stiki z javnostmi & mediji je v taki mikroskopsko majhni državi ku je Slovenija skorej da nekoristno (glede na to, da jih sprejmejo kr precej na leto).

--> Kaj bluziš ti? Ne polagaj mi besed v usta. Jaz nikol nism rekla, da je trženje brezveze, men je vse, kar je povezano s trženjem in na sploh z marketingom zakon! Fdv ima smer sociologija-kadrovski managment, samo ne poznam tok dobro te smeri, da bi ti jo lahko predstavla, ker ne poznam nobenga s te smeri. Lahko ti govorim samo o tistih, s katerim poznam folk (komunikolgija, politolgija, mednarodni, informatika, novinarstvo...).
Ne vem kolk kej poznaš naš medijski prostor - skoraj vsi so fdvjevci in tudi velikokrat imamo odprta srečanja z raznimi medijskimi hišami, ki nas povabijo na določene avdicije, razgovore in podobno ;)

6. Sama si napisala - odvisno kako se znajdeš. Sm tudi js to napisala, tko da ne vem zakaj mi dajaš glede tega kontra? In ne vem od kje ti to, da mam nizke cilje. Kje sm pa napisala da ne moreš bit management al podjetnik? Napisala sm da po diplomi je nemogoče bit. Če maš dovolj denarja in veze si lahko takoj manager še ne vem kakšnega podjetja. Ma če nisi nič, sam človek z nekaj dnevno diplomo v roki ne moreš bit tkoj manager, ma moreš prej kašno drugo delo ekonomsko opravljat( zto je ta smer baje precej splošna). Kvečejmu čez neki let z napredovanjem in v primeru da maš dovolj denarja. Spet to tvoje neumno sklepanje in obračanje mojih besed. :roll:

-->noben ni govoril zate osebno, jaz vedno govorim na splošno. In ja, seveda je odvisno vse od tega kako se znajdeš, narobe si razumela, noben ti ne daje kontro, samo hočem ti povedat, da nič ni nemogoče - tako kot si ti rekla. Vse se da če se hoče. Najlažje je pa jamrat.

In za konec - sm napisala, da zaradi mene vsak študira, kar hoče in nimam nič proti FDVju. A si ti slučajno slepa, trda al karkoli da spustiš take stvari in obračaš besede, da bi ja izpadla pametna in modra? :roll: Če te veseli FDV go for it. Nikoli nism rekla cimri naj ne gre na FDV, celo podpirala sm jo, ker je rekla da bi jo ta smer veselila (no, zdej ma kr dosti slabih stvari za povedat, sam vztraja ker se vidi samo v tem). Drugi cimri pa sm svetovala naj dobro premisli predn se prepriše na drugi faks. Dol mi visi kam in kaj grejo ostali študirat. Sam to tvoje analiziranje vsake stvari, k jo človek napiše in sprejemanje vsega na najbolj negativn možn način in posledično tkoj napadanje, me je malo zmotlo. Če ti veš, da ti je kul na FDVju in da je oh in sploh in presežek faksa ni razloga da ga tko vneto braniš in ni potrebe po dokazovanju. Važno da je tebi uredu, ne?

-->prosim vzdrži se primitivnega izražanja, si menda ženska a ne? ;) Noben nobenga ne napada, to je samo forum, kjer si izmenjujemo mnenja, ne vem zakaj se počutiš napadeno?? Bejba, to je samo debatiranje, navadi se, da se v življenju ne bojo vedno vsi strinjali s tabo, pa to še ne pomeni, da te napadajo. Zdej če govorimo o primitvnem izražanju, to je pa že druga stvar, ampak pustmo to...

Vsak faks ma prednosti in pomanjkljivosti in če se ti da in si na volji boš dobila za EF cel spisek pomanjkljivosti in brezveznih stvari, tko ku bom js dobila za FDV. Tko da se je brezveze dajat, sam mnenje sm povedla (če bi vedla, da bo tak odziv s tvoje strani sploh nbi nič napisala).

Določene stavri sm ti podčrtala v upanju, da boš razumela in ne bo več obračanja besed, kr se mi ne da še v drugo vsega posebej razlagat.

-->hvala za podčrtane besede, nič novega nisem zvedla, ker si samo obrnila besede.
Se pa strinjam, vsaj faks ima svoje prednosti in pomanjkljivosti, ampak FDV je očitno še vedno najbolj popularen :D[b]
[/b]
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

OdgovorNapisal/-a [vanessa] » 29. Dec. 2009 19:34

OMG, kaj ti ni jasno?!?! Če nimaš dovolj točk NE pomeni, da ne veš kaj bi študiral v življenju (verjemi, ta dva pojma nista enaka). Js sm tudi ful hotla na medicino (tudi glede specializacije sm mela že vse razčiščeno v glavi) in sm končala na ekonomiji k nism mela dovolj točk (pa še drugi razlog je bil o katerem ne bi). Sam ok, naj bo tko ku rečeš ti, nism vedla kaj bi študirala, tko da zdej se grem smilit sama sebi kr sm več kot očitno pomilovanja vredna.:roll:
In prek koga bom dobila službo se te ne tiče in tudi če bi prek žlahte - pa kaj? Sm zato slab človek? Na ekonomiji je kr velik delež takih k majo doma podjetje. Hvala bogu, da majo možnost tkoj delat po diplomi in celo neki na kar se verjetno že bolj spoznajo že k se gre za družinsko podjetje.
Ko boš spoznala nekoga k je pršu na vrh kašnega podjetja v samo neki dneh po prejemu diplome (brez vez, brez žlahte), se bomo lahko menle dalje.
In ne spremljam sploh tvojih postou, tko da se mi ni sanjalo zakaj si se prepisala na drugi faks. Si pa razlagam ta prepis tko, da se ti je zdelo očitno rim. pravo nemogoč predmet, tko ku se meni zdi nemogoče bit (uspešen) manager takoj po diplomi. In prosim ne primerjaj FDV-ja s pravom, k ni predmeta na pravu s katerim bi blo dovolj dobit dobro oceno s samo 2-3 urami učenja. Če je pa tebi ratalo, mi ni janso kko ti pa rim ni ratu? Kaj več ku 3 ure se nisi sposobna učit? Al nisi bla sposobna držat tko težke knjige v roki?
Sploh pa, ne vem od kje ti to da js obračam besede k nism nč tazga napisala, sam dogovorila sm na TVOJE obračanje besed. In ja, ti si ciljala name z "nizkimi cilji", ne ti meni da si govorila nasplošno, ker tisti TI je letel name ne pa napslošno. Drugič se izražaj drugače, če si že taka brihtna glava pr vsem.
FDV je pa popularn zato k je kr neki takih k ne vejo kam bi šli (oziroma če si razlagam po tvoje, je tudi neki takih k niso meli dovolj točk za 1. željo in so reicmo pristali na 2. al 3. mesto), kr je relativno lahk faks, ma doosti smeri in predvsem ker je družboslovn faks. FRI ne bo nikoli popularn (očitno je zate merilo to da se vpiše dosti ljudi), kr ni tolko brihtnih naravoslovnih in matematičnih glav, pa tudi tisti k bi bli dovolj brihtni ne grejo kr so recimo preveč leni in kr so pogoji za napredovanje v višji letnik precej svinjski. Tudi tolko različnih smeri ni. In tko je na mariskaterem naravoslovnem faksu. Če te pa tolaži in si ponosna na dejstvo da si na popularnem faksu (ker pazi - to je fuuul pomembno), good for you. Js ne rabim bit na "popularnem" faksu da sm zaodovljna s študijem in življenjem nasploh. :wink:
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

OdgovorNapisal/-a McLarnovc » 29. Dec. 2009 19:48

evva napisal/-a:-->lepo da imaš zagotovljeno službo, ker letnik pa si? Pa a si delala v tej firmi, kjer imaš zagotovljeno službo, ali je to preh žlahte? :D

Nekateri smo že na začetku srednje šole(po prvem letniku, nekateri že na pol prvega letnika) vedeli kje bomo delali in je veliko teh ljudi že tudi nekajkrat delalo v tisti firmi že med srednjo šolo in tudi sedaj na faksu. Samo toliko, da ne boš mislila, da držiš boga za pirhe, če si na faksu in imaš že kao znanega delodajalca(pri družboslovnih smereh je to dokaj nevarno napovedovat, bolj kot na naravoslovnih).
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

OdgovorNapisal/-a evva » 29. Dec. 2009 20:42

McLarnovc napisal/-a:
evva napisal/-a:-->lepo da imaš zagotovljeno službo, ker letnik pa si? Pa a si delala v tej firmi, kjer imaš zagotovljeno službo, ali je to preh žlahte? :D

Nekateri smo že na začetku srednje šole(po prvem letniku, nekateri že na pol prvega letnika) vedeli kje bomo delali in je veliko teh ljudi že tudi nekajkrat delalo v tisti firmi že med srednjo šolo in tudi sedaj na faksu.

Jaz take podpiram, da ne bo pomote :gut:
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

OdgovorNapisal/-a evva » 29. Dec. 2009 20:56

[vanessa] napisal/-a:OMG, kaj ti ni jasno?!?! Če nimaš dovolj točk NE pomeni, da ne veš kaj bi študiral v življenju (verjemi, ta dva pojma nista enaka). Js sm tudi ful hotla na medicino (tudi glede specializacije sm mela že vse razčiščeno v glavi) in sm končala na ekonomiji k nism mela dovolj točk (pa še drugi razlog je bil o katerem ne bi). Sam ok, naj bo tko ku rečeš ti, nism vedla kaj bi študirala, tko da zdej se grem smilit sama sebi kr sm več kot očitno pomilovanja vredna.:roll:
In prek koga bom dobila službo se te ne tiče in tudi če bi prek žlahte - pa kaj? Sm zato slab človek? Na ekonomiji je kr velik delež takih k majo doma podjetje. Hvala bogu, da majo možnost tkoj delat po diplomi in celo neki na kar se verjetno že bolj spoznajo že k se gre za družinsko podjetje.
Ko boš spoznala nekoga k je pršu na vrh kašnega podjetja v samo neki dneh po prejemu diplome (brez vez, brez žlahte), se bomo lahko menle dalje.
In ne spremljam sploh tvojih postou, tko da se mi ni sanjalo zakaj si se prepisala na drugi faks. Si pa razlagam ta prepis tko, da se ti je zdelo očitno rim. pravo nemogoč predmet, tko ku se meni zdi nemogoče bit (uspešen) manager takoj po diplomi. In prosim ne primerjaj FDV-ja s pravom, k ni predmeta na pravu s katerim bi blo dovolj dobit dobro oceno s samo 2-3 urami učenja. Če je pa tebi ratalo, mi ni janso kko ti pa rim ni ratu? Kaj več ku 3 ure se nisi sposobna učit? Al nisi bla sposobna držat tko težke knjige v roki?
Sploh pa, ne vem od kje ti to da js obračam besede k nism nč tazga napisala, sam dogovorila sm na TVOJE obračanje besed. In ja, ti si ciljala name z "nizkimi cilji", ne ti meni da si govorila nasplošno, ker tisti TI je letel name ne pa napslošno. Drugič se izražaj drugače, če si že taka brihtna glava pr vsem.
FDV je pa popularn zato k je kr neki takih k ne vejo kam bi šli (oziroma če si razlagam po tvoje, je tudi neki takih k niso meli dovolj točk za 1. željo in so reicmo pristali na 2. al 3. mesto), kr je relativno lahk faks, ma doosti smeri in predvsem ker je družboslovn faks. FRI ne bo nikoli popularn (očitno je zate merilo to da se vpiše dosti ljudi), kr ni tolko brihtnih naravoslovnih in matematičnih glav, pa tudi tisti k bi bli dovolj brihtni ne grejo kr so recimo preveč leni in kr so pogoji za napredovanje v višji letnik precej svinjski. Tudi tolko različnih smeri ni. In tko je na mariskaterem naravoslovnem faksu. Če te pa tolaži in si ponosna na dejstvo da si na popularnem faksu (ker pazi - to je fuuul pomembno), good for you. Js ne rabim bit na "popularnem" faksu da sm zaodovljna s študijem in življenjem nasploh. :wink:

:lol: ženska zakaj se pa razburjaš? To je samo forum :roll: Jaz sem ti povedala, da sem govorila na splošno, zdej če si se pa ti v določeni zgodbi našla, pa očitno že veš zakaj.

No vidiš, tako kot si ti končala na ekonomiji, ker nisi imela dovolj točk, je tudi marsikdo, ki si je želel študirat npr. novinarstvo pristal na ekonomiji, ker ni zbral dovolj točk, zdej pa pljuva čez fdv - v bistvu si čist sama zadela moj point! Bravo.

Seveda se me ne tiče prek koga imaš zagotovljeno službo (no nekako po tem postu zdaj že sklepam, da pre žlahte), niti ti tega ni potrebno razlagati, to je bilo preprosto vprašanje, na katerega se da preprosto odgovorit, če tega ne želiš, te seveda noben ne more prisilit. Tudi če si službo dobila prek žlahte, ni noben reku, da je s tem kej narobe. Je blo enostavno vprašanje, ne vem zakaj se spet počutiš užaljeno :roll: .

Kar se mojega prepisa tiče in rima, glej tko ti bom rekla, nobenega predmeta ni nemogoče narest. Se pa zgodi dostkrat v življenju, da pri določenih stvareh zgubiš voljo oz. da se ti je za določene stvari vredno gnat naprej ne glede na to kolk živcev zgubiš, za določene pa pač ne, če obstaja alternativa. Med sociologijo prava in rimom je velika razlika, vprašaj kogarkoli, ki hodi na pravo. Ne rabiš zdej tu nekaj primitivno se izražat kdo je kolk sposoben držat knjigo v roki, to je že mal pod nivojem, mislm, da smo sposobni enga kulturnega dialoga. Jaz sem sposobna se dost učit, ker sem hodila na eno izmed težjih gimnazij v LJ in sem dobila to navado, ampak kot sem že rekla, ni se mi zdelo več vredno vztrajati tam, ker sem našla alternativo, o kateri sem tako ali tako razmišljala že po končani gimnaziji, ampak sem se takrat na žalost odločila za pravo :roll: .

Zakaj je kater faks popularen bi se dalo razpravljat še pa še, glede tega ma itak vsak svoje mnenje in vsak zagovarja svoja stališča...jaz sem jih že milijon naštela...ne bom se ponavljala. Se pa vid recimo že tu kolk je interesa za FDV s strani študentov drugih fakultet...zanimivo res :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

OdgovorNapisal/-a *mala* » 29. Dec. 2009 21:21

Sej bi se tudi glede drugih faksov tako "kregal", samo tam dvomim da bo kdo tako burno reagiral :D Če js rečem da matematika na FE- vsš ni težka, se ne bo našlo 5 s tega faksa, ki jih bo reklo, da je (resda jih tudi ni na tem forumu verjetno toliko, sam vseeno) :D in tudi ko si ti rekla, da je sociologija na pravni lahka, se ni nobena pravnica zbunla in postavila v bran svojemu faksu, ker vedo, da se ne rabjo nobenmu obrazloževat :D

Sej si že opazila, da se v vsaki temi, kjer ti akrivno sodeluješ hitro razvije burna debata, pa magari bi blo to o wc papirju :D

Priznam pa, da bi se tudi jaz vpisala na fdv, ekonomijo, itd... če bi imela obljubljeno službo s solidno plačo :D se nebi jebala na fmf :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

OdgovorNapisal/-a [vanessa] » 29. Dec. 2009 21:55

evva ne razburjam se, ma če mi kdo enači to, da nimaš dovolj točk s tem da nimaš pojma kaj bi študiral, jemljem za skrajni idiotizem, to me pa razburi ja. :roll: Se pa spredto izmikaš temu kar napišem in ne dobim ustreznih odgovorov, sploh pa k mam js prou (npr. kaj ku*ac ma veze zdej pljuvanje po FDVju zaradi neuresničitve prve želje s tisto neumno izjavo k si jo dala?). :D

Vedno boš naletela na predmeti k ti ne bojo lih najbolj šli. Js sm tudi naletela na takega k se mi zdi da me bojo prej vrgli s faxa, ku pa da ga bom nrdila, sam ustrajat ni greh. zarad tega se pa ja ne bom prepisala na FDV (in ga potem vneto branla do zadnjega :D ).
Kar se tiče moje zagotovljene službe, se nism užalila, sm pa vedla kam ciljaš - da če ne bi blo žlahte tudi službe ne bi mela. Kar pa ni res kr v življenju bi mi vsv vsakem primeru ratalo dobit službo. To me še najmanj skrbi. Pa tko btw, je tudi dosti fdvjeuceu brezposlenih ne sam ekonomistov, lih tolko da veš, da ne boš sveto prepričana da komunikologi al politologi dobijo tkoj zaposlitev. :wink:
Ljudje pa ne kažejo interesa sam za FDV, tko da glede tega nisi nč na "boljšem".
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

OdgovorNapisal/-a McLarnovc » 29. Dec. 2009 22:09

*mala* napisal/-a:Priznam pa, da bi se tudi jaz vpisala na fdv, ekonomijo, itd... če bi imela obljubljeno službo s solidno plačo :D se nebi jebala na fmf :D

Pa daj no....ne ga sekat zdej.... Ko te nekdo vpraša na kermu faksu si pa mu rečeš "na FMF" al pa kšn sličen faks je pa ja ego boost al ne? :D Jst bi tkoj zrastu za enih 10cm na tvojmu mestu.... :D
...hej mala opala........... :P :lol:

evva napisal/-a:Zakaj je kater faks popularen bi se dalo razpravljat še pa še, glede tega ma itak vsak svoje mnenje in vsak zagovarja svoja stališča...jaz sem jih že milijon naštela...ne bom se ponavljala. Se pa vid recimo že tu kolk je interesa za FDV s strani študentov drugih fakultet...zanimivo res :D

Al se pa ti samo tolažiš s tem, da je kao zanimanje za tvoj wannabe superduper faks in si s tem tolažiš svoj zjebani ego....
Zadnjič spremenil McLarnovc, dne 29. Dec. 2009 22:14, skupaj popravljeno 1 krat.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

OdgovorNapisal/-a *mala* » 29. Dec. 2009 22:11

^^
Mah, sam zgražanja dobivam :D Poglede v stilu: "pa ti si nora. Kak mora bit to teb všeč?" :D Samo naravoslovci se znamo cenit med sabo :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

OdgovorNapisal/-a McLarnovc » 29. Dec. 2009 22:14

*mala* napisal/-a:^^
Mah, sam zgražanja dobivam :D Poglede v stilu: "pa ti si nora. Kak mora bit to teb všeč?" :D Samo naravoslovci se znamo cenit med sabo :D

Samo podpis pod tole. Kaj pa bodo uni softiči z družboslovnih vedli kaj je to sploh faks dej....csss... :D
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

OdgovorNapisal/-a sončk » 29. Dec. 2009 23:10

To pa ni res. Jaz med drugim ful cenim študente fizike, biokemije... Pa sem na humanističnem faksu. Edino kakšne matematike res ponavad grdo pogledam, ker se mi zdi, da ne morš neki ful novga odkrit pr matematiki, vsaj ne v taki meri, kot je to možno pri drugih naravoslovnih vedah.

Računalništvo pa npr sploh ne štejem pod naravoslovje, ampak pod lenobo, vsaj glede na službe, ki jih večina dobi :)
Uporabniški avatar
ameba
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 4. 2008

OdgovorNapisal/-a ameba » 29. Dec. 2009 23:25

*mala* napisal/-a:Sej bi se tudi glede drugih faksov tako "kregal", samo tam dvomim da bo kdo tako burno reagiral :D Če js rečem da matematika na FE- vsš ni težka, se ne bo našlo 5 s tega faksa, ki jih bo reklo, da je (resda jih tudi ni na tem forumu verjetno toliko, sam vseeno) :D in tudi ko si ti rekla, da je sociologija na pravni lahka, se ni nobena pravnica zbunla in postavila v bran svojemu faksu, ker vedo, da se ne rabjo nobenmu obrazloževat :D

Bullshit :D Če bi v temo o pravu nek lolek-bolek napisal:'' Pravo je piflarija, na pravo se vpisujejo piflarji, vse se učijo na pamet blablabla'' Verjemi *mala*, da bi se našlo precej študentov prava, ki bi temu oporekali. Isto velja za ostale fakse. To je pač tema o fdvju in je logično, da jo berejo predvsem fdvjevke.

In glede na to, da začnete naravoslovci uporabljat defenzivo že ko nekdo reče, da je na vaše fakse enostavno prit ker ni omejitev ali pa so zelo nizke, si niti ne predstavljam kako bi reagirali, če bi nekdo začel o vaših faksih pisat stvari, ki jih vi pišete o fdvju. :wink:

Razlika je tudi, da mi take stvari poslušamo VES ČAS in se po določenem času naveličamo...nekaterim prekipi in nehajo odgovarjat na določene provokacije, nekateri pa očitno še vedno niso izgubili volje(evva recimo).
Drugače pa še nisem srečala fdvjevca(oziroma družboslovca), ki bi zviška gledal na naravoslovne fakse...sem pa obratno srečala že ogromno naravoslovcev, ki mislijo, da so prijeli boga za jajčka samo zato, ker obiskujejo kao ful zajeban faks.

Nekateri se mi zdite kot folk, ki na youtube komentira video določene glasbene skupine samo zato, da pove kako je ta skupina bedna in kako je njegova najljubša skupina fenomenalna.

No, važno da se zabavate :D
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

OdgovorNapisal/-a g00fy_qa » 29. Dec. 2009 23:36

^^ :gut: Agreed.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani