Fakulteta za družbene vede

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 29. Dec. 2009 13:23

rachka_ napisal/-a:drugač sem pa prepričana, da so nekatere smeri na fdv-ju za popizdit težke in morm priznat, da mi niti na pamet ne pride, da bi se jih lotla.. ampak dokler bodo moji cimri prepričani, da sem človek, ki bolj počasi dojema samo zato, ker se na teden pač morm učit več kot 2 uri, bom žal imela svoje splošno mnenje. da ne govorim o občutkih in vtisih, ki jih imata 2 kolegici, ki sta prej študirali na drugih faxih, zdaj pa sta na fdv-ju.

Ja, nekatere smeri so težke, če ne kr vse. Ampak (govorim zase!) težke zato ker maš tolko seminarskih in za sporti oddajta eseje in za iskat ne vem kašne članke v najbolj neznanih možnih revijah itd.. Meni bi to pobralo 20 let življenja (js obolevam že s tisitmi 2 seminarskami k jih mam na leto). Podpiram sprotno delo, sam se mi zdi da tm malo pretiravajo, sploh s temi domačimi nalogami.. Kaj smo v OŠ in SŠ, da rabimo dokazat da delamo sproti? :roll:
In te seminarske so vredne tudi po 50%, zato se moreš tolko bolj potrudit.
Po drugi strani pa kolokviji in izpiti.. Smešno lahki. In to sm opazla lani pr cimri, k je v 1. semestru, ko je blo še vse novo (1.letnik), si razporedila izptie na najslabši možn način (3 izpite 3 dni zapored, drugi tedn pa 2 dva dni zapored), ma je nrdila vse v prvo. In to z minimalnim časom učenja. Letos isto - kolokvije ma ponavadi popoldne, (na)uči se pa dopoldne. Tega, da se naučiš vso snov še isti dan in pol kolokvij nrdiš z dobro oceno (7+), ni lih na vsakem faksu.
Ampak niti če mi seminarske in eseji ne bi delali težav, se ne bi dala na FDV, k ene smeri so tko brezvezne, da se sam sprašujem lahko, kdo si je zmislu kej tko neumnega. Družboslovna informatika??? Učiš se pa vsega boga, od psihologije, statistike, informatike do sociologije. Na koncu pa ne veš kaj si sploh, niti z diplomo v roki. Zaradi tega bi se js držala stran od FDVja, tudi če bi bil edini faks k mi preostane.
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 29. Dec. 2009 13:36

[vanessa] napisal/-a:
rachka_ napisal/-a:drugač sem pa prepričana, da so nekatere smeri na fdv-ju za popizdit težke in morm priznat, da mi niti na pamet ne pride, da bi se jih lotla.. ampak dokler bodo moji cimri prepričani, da sem človek, ki bolj počasi dojema samo zato, ker se na teden pač morm učit več kot 2 uri, bom žal imela svoje splošno mnenje. da ne govorim o občutkih in vtisih, ki jih imata 2 kolegici, ki sta prej študirali na drugih faxih, zdaj pa sta na fdv-ju.

Ja, nekatere smeri so težke, če ne kr vse. Ampak (govorim zase!) težke zato ker maš tolko seminarskih in za sporti oddajta eseje in za iskat ne vem kašne članke v najbolj neznanih možnih revijah itd.. Meni bi to pobralo 20 let življenja (js obolevam že s tisitmi 2 seminarskami k jih mam na leto). Podpiram sprotno delo, sam se mi zdi da tm malo pretiravajo, sploh s temi domačimi nalogami.. Kaj smo v OŠ in SŠ, da rabimo dokazat da delamo sproti? :roll:
In te seminarske so vredne tudi po 50%, zato se moreš tolko bolj potrudit.
Po drugi strani pa kolokviji in izpiti.. Smešno lahki. In to sm opazla lani pr cimri, k je v 1. semestru, ko je blo še vse novo (1.letnik), si razporedila izptie na najslabši možn način (3 izpite 3 dni zapored, drugi tedn pa 2 dva dni zapored), ma je nrdila vse v prvo. In to z minimalnim časom učenja. Letos isto - kolokvije ma ponavadi popoldne, (na)uči se pa dopoldne. Tega, da se naučiš vso snov še isti dan in pol kolokvij nrdiš z dobro oceno (7+), ni lih na vsakem faksu.
Ampak niti če mi seminarske in eseji ne bi delali težav, se ne bi dala na FDV, k ene smeri so tko brezvezne, da se sam sprašujem lahko, kdo si je zmislu kej tko neumnega. Družboslovna informatika??? Učiš se pa vsega boga, od psihologije, statistike, informatike do sociologije. Na koncu pa ne veš kaj si sploh, niti z diplomo v roki. Zaradi tega bi se js držala stran od FDVja, tudi če bi bil edini faks k mi preostane.

...je rekla ena, ki bolj malo ve o fdvju. Kot prvo, to kar pišeš, da je tvoja cimra za vsak kolokvij se naučila v enem dopoldnevu, popoldne pa pol vsak kolokvij nardila, ti niti pod razno ne verjamem, ampak pustmo to...
Družboslovna informatika hmm...kolikor sem jaz seznanjena je to neka računalniško usmerjena smer, ki meni osebno tud ni lih blizu in iskreno povedano na to smer se vpisujejo tisti, ki nikamor drugam niso mogli prilezti (vsaj od teh, ki jih jaz poznam s te smeri). Kar se pa predmetnika tiče in ta psihologija, sociologija itd. ...ne vem kako je na vašem faksu, ampak na fdvju maš v 1. letniku 4-5 izbirnih predmetov (odvisno kera smer) in če ima nekdo psihologijo in sociologijo v smeri, ki s tema dvema panogama nikakor ni povezana, si je po večini za to sam "kriv", ker je to njegov izbirni predmet, torej si ga je sam izbral :roll: . Sploh pa meni se ta sociologija in psihologija (konec koncev tudi filozofija) ne zdijo tko slabi predmeti, je fajn, da iz vsakega področja nekaj potegneš. Na koncu seveda veš kaj si z diplomo v roki, saj se v 4.letniku usmeriš v predmete (s tem tudi področje), ki te najbolj zanimajo in z diplomo tako kot po vsakem faksu pridobiš tudi naziv - ne vem kaj tu ni jasno. Btw... informatiki so med fdvjevci najbolj zaposljivi.
Zadnjič spremenil evva, dne 29. Dec. 2009 13:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 29. Dec. 2009 13:36

^^Se strinjam, da so nekatere smeri brezvezne in res ne vem, kje bojo te ljudje dobili službo. Kolegica je bila v srednji šoli ves čas odlična, bila je zlata maturantka in je šla na FDV študirat Mednarodne odnose. Ko sem jo po pol leta študija vprašala, kje naj bi ona sploh dobila službo po končanem študiju, je rekla, da jim na faksu govorijo, da so zaposljivi povsod, kjer se zavedajo pomena globalizacije. Ko sem jo vprašala, kje naj bi to bilo, je rekla, da še sama ne ve. WTF??? Kako lahko greš študirat nekaj in sploh ne veš, kaj boš potem s to izobrazbo počel??
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 29. Dec. 2009 13:38

Pardon, moj post se nanaša na to, kar je napisala [vanessa] (da ne bo kakšne pomote).
Uporabniški avatar
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a snezinka* » 29. Dec. 2009 13:40

Glede omejitve pa na Fdv-ju niti pod razno za 80 pik ne rabiš bit pdb v 3.+4. letniku, maturo pa lahko pišeš čist povprečno (kak predmet malo bolje). Saj sem si računala točke, preden sem se 2 leti nazaj vpisovala na fax in vem, kaj se naračunala. :)
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 29. Dec. 2009 13:43

slabo si naračunala, razen če smo v naših časih mature mel drugačno računico :wink:
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 29. Dec. 2009 13:44

Kakšn standard pa je pr Fdvju, kok procentov matura, kok uspeh, da se računa točke?
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 29. Dec. 2009 13:45

*sanja* napisal/-a:^^Se strinjam, da so nekatere smeri brezvezne in res ne vem, kje bojo te ljudje dobili službo. Kolegica je bila v srednji šoli ves čas odlična, bila je zlata maturantka in je šla na FDV študirat Mednarodne odnose. Ko sem jo po pol leta študija vprašala, kje naj bi ona sploh dobila službo po končanem študiju, je rekla, da jim na faksu govorijo, da so zaposljivi povsod, kjer se zavedajo pomena globalizacije. Ko sem jo vprašala, kje naj bi to bilo, je rekla, da še sama ne ve. WTF??? Kako lahko greš študirat nekaj in sploh ne veš, kaj boš potem s to izobrazbo počel??

Po pol leta študija tud nek ekonomist, matematik, farmacevt... nimajo pojma kje bojo delali, tko da to tvojo kolegico čist štekam. O službi se lahko pogovarjamo proti koncu študija, ne pa po pol leta študija... eni ste preveč iluzionisti :wink:
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 29. Dec. 2009 13:47

To pa ni res. Seveda ne more nihče vedeti, kje točno bo delal, ampak vsak naj bi (po mojem mnenju) vedel, kakšne so možnosti, kje se lahko zaposli. Njej se še sanjalo ni, kaj bo lahko s to izobrazbo počela v življenju.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 29. Dec. 2009 13:51

evva:
Ne, ne, je bilo tudi takrat isti izračun za faks :wink:
Na večini faksov je: 40% uspeh, 60%matura.

Npr. 1× pravdober, 1× dober, povprečna matura je okoli 20 točk; na naši gimnaziji 22.
In če vzamemo 22 točk in uspeha, kakor zgoraj napisala je to skupaj že 80.5 točk :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 29. Dec. 2009 13:53

*sanja* napisal/-a:To pa ni res. Seveda ne more nihče vedeti, kje točno bo delal, ampak vsak naj bi (po mojem mnenju) vedel, kakšne so možnosti, kje se lahko zaposli. Njej se še sanjalo ni, kaj bo lahko s to izobrazbo počela v življenju.

pol pa ne posplošuj na vse študente fdv-ja, ki pa se jim sanja kje bojo službo dobil, ki že v 2. ali 3. letniku aktivno prek študenta delajo na področju, ki jih zanima, ki se udeležujejo raznih seminarjev s področja, ki jih zanima, sodelujejo pri aktivnostih, ki jih zanima, obiskujejo Zaposlitveni most in še in še...najlažje je rečt "oh jst sm pa na Mednarodnih odnosih" , 4 leta delat v lokalu prek študenta pol pa z diplomo v roki jokat, da s fdvjem ne dobiš službe :lol: . Dost študentov to počne, tud z drugih faksov :roll:
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 29. Dec. 2009 13:55

evva napisal/-a:
McLarnovc napisal/-a:
evva napisal/-a:pojdi pojdi, bolš da na faksu visiš kot pa na ženskem forumu (in pol se jaz tebi smilim ) :lol: blagor nam k mamo počitnice :D

Sej faks ni obvezen in če me nebi veselilo me bi šel.

Hočeš nekaj provocirat, pa izpadeš debilno do konca.

Aja pa na faksu mogoče visiš ti. Jaz ne, ker je snov preveč zanimiva...

Prosila bi, da se malo manj primitivno izražaš, ipak si na ženskem forumu, zahvaljujem :D ....Amm kar se pa faksa tiče...očitno ti je bolj zanimiva tema o FDV-ju! :lol: :D

Bi se dalo kr razpravlat o primitivnosti ja...
Pa če ne znaš brat oz. ne dojameš... Jaz nisem nikoli rekel da se težavnost faksa lahko ocenjuje glede na omejitev. Naravoslovni faksi so precej težji od družboslovnih, pa je med njimi bolj malo takih z omejitvami...zakaj le...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 29. Dec. 2009 13:57

Saj sem napisala, da je to moja kolegica rekla, nisem napisala, da velja za vse študente. Še vedno pa mislim, da je kar dosti takih študentov, ki se vpišejo na FDV, ne da bi vedeli, kakšne možnosti zaposlitve imajo.

Sicer pa, na nekaterih faksih si med študijem ne moreš dobiti izkušenj; kje naj dobi izkušnje bodoča profesorica matematike? (razen z inštrukcijami, pa še to ni isto...)
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 29. Dec. 2009 13:59

Mah joj, spet ta težavnost..marsikateremu matematiku bi bila grozna muka sedet za bukvami in članki, brat in se dudlat na pamet pol pa znat vse in pisat svoje refleksije na te reči, če ga to ne zanima in bi pač pogrnil. Nevem kako se tega ne zavedate..oziroma se nočte.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 29. Dec. 2009 14:00

*sanja* napisal/-a:Saj sem napisala, da je to moja kolegica rekla, nisem napisala, da velja za vse študente. Še vedno pa mislim, da je kar dosti takih študentov, ki se vpišejo na FDV, ne da bi vedeli, kakšne možnosti zaposlitve imajo.

Sicer pa, na nekaterih faksih si med študijem ne moreš dobiti izkušenj; kje naj dobi izkušnje bodoča profesorica matematike? (razen z inštrukcijami, pa še to ni isto...)

Po pravilu bi morala bodoča PROFESORICA dobit izkušnje pri pedagoški praksi.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov