Fakulteta za družbene vede
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
evva - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2008
*mala* napisal/-a:evva napisal/-a:*mala* napisal/-a:^^ K da je taka umetnost na FDV pridt?
ah kje, sploh ni umetnost bit nadpovprečen dijak (za vpis na večino smeri na fdvju) in zbrat nadpovprečno število pik
Koliko točk pa je že zate nadpovprečno? Lani je imela najvišjo omejitev komunikologija- okoli 80 točk, ostale smeri pa od 60 do ene 75. Razen komunikologije imajo ostale smeri popolnoma povprečno omejitev![]()
Pa tudi 80 pik (se meni) ne zdi dost.
Mislim, da se nas večina, ki tu zagovarjamo fdv, ni vpisovala lani, ampak že kar nekaj let prej. Sploh se mi zdi smešno, da vzameš za vzorec samo eno leto, ker če si matematičarka, sama veš kako se te številke spreminjajo. No ampak če pogledamo trend omejitev vpisa na fdv-ju recimo od leta 2004 naprej, smeri komunikologija, novinarstvo in mednarodni odnosi imajo že nekaj let omejitve od 80-85 točk. Ostale smeri pa okrog 70 točk. Nekatere od 60-65.
Da nabereš vsaj 70točk, moraš biti vsaj pravdober v 3.in 4. letniku in maturo pisati več kot 20 točk. Ne vem kaki so kriteriji zdaj, ampak takrat, ko sem jaz pisala maturo, so imeli samo boljši dijaki več kot 70 točk, tisti, ki so jih nabrali pa 80 ali več so bili pa sploh najboljši (pravdobri in odlični, ki so dobro pisali maturo, tko da je res mal smešno, ko praviš, da se ti 80 pik ne zdi dost...verjetno je pri vas polovica razreda nabrala 80točk

V glavnem moj point je v tem, da je na fdvju tok različnih smeri in je res smešno posploševat, da je v izi gor prit za vse, ker nizka omejitev je samo za tiste smeri, po katerih ni blo tok zanimanja, za tiste smeri, kjer je pa pač največ zanimanja, torej kamor hodi večina fdvjevcev (novinarstvo,komunikologija,mednarodni odnosi, politoliogija) pa omejitev niti pod razno ni nizka (no če izvzamemo politologijo) in morš bit res nadpovprečen dijak, da prideš gor. Ne poznam, niti enga študenta komunikologije al pa recimo mednarodnih odnosov, ki bi celo srednjo šolo prlezu do mature z dvojkami pa trojkami, pol se pa vpisu na fdv, tko da..
-
evva - Kofetarica
McLarnovc napisal/-a:evva napisal/-a:Trših orehov... dragi moj meni hvala forumašev ne pomeni absolutno NIČ, virtualnih prijateljev ne rabim, imam dosti prijateljev v real life-u, za razlik od nekaterih, ki jim je računalnik, točneje forum cel lajf.
![]()
Tu sem, da preberem kako mnenje, ko mi je dolgčas, napišem svojega, dam kak nasvet glede čustev, ličila, trgovine...
Uživaj
Sem vem da ti je hudo zdej no....boga boga...![]()
...ko zmanjka argumentov...

-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
evva napisal/-a:McLarnovc napisal/-a:evva napisal/-a:Trših orehov... dragi moj meni hvala forumašev ne pomeni absolutno NIČ, virtualnih prijateljev ne rabim, imam dosti prijateljev v real life-u, za razlik od nekaterih, ki jim je računalnik, točneje forum cel lajf.
![]()
Tu sem, da preberem kako mnenje, ko mi je dolgčas, napišem svojega, dam kak nasvet glede čustev, ličila, trgovine...
Uživaj
Sem vem da ti je hudo zdej no....boga boga...![]()
...ko zmanjka argumentov...
Ampak si pa očitmo res omejena v besedišču, glede na to, da vseskozi ponavljaš ta stavek. Nimaš več s cim drugim kontrirat? Skoraj bi lahko rekel da se mi smiliš.
Glede omejitev..še dobro da so, drugače bi blo brezposelnih fdvjevcev še več kot jih je.
Saj bi še kaj napisal na to temo pa moram it na faks...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
evva napisal/-a:pojdi pojdi, bolš da na faksu visiš kot pa na ženskem forumu (in pol se jaz tebi smilim )blagor nam k mamo počitnice
Sej faks ni obvezen in če me nebi veselilo me bi šel.
Hočeš nekaj provocirat, pa izpadeš debilno do konca.
Aja pa na faksu mogoče visiš ti. Jaz ne, ker je snov preveč zanimiva...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 10. Dec. 2016 10:40, skupaj popravljeno 1 krat.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
evva napisal/-a:Mislim, da se nas večina, ki tu zagovarjamo fdv, ni vpisovala lani, ampak že kar nekaj let prej. Sploh se mi zdi smešno, da vzameš za vzorec samo eno leto, ker če si matematičarka, sama veš kako se te številke spreminjajo. No ampak če pogledamo trend omejitev vpisa na fdv-ju recimo od leta 2004 naprej, smeri komunikologija, novinarstvo in mednarodni odnosi imajo že nekaj let omejitve od 80-85 točk. Ostale smeri pa okrog 70 točk. Nekatere od 60-65.
Priznam da sem bla lena in da me sploh ne gane tolk kakšna je bla omejitev v prejšnjih letih, ker to nima nobene veze s težavnostjo faksa in s tem koliko študentov to smer naredi. Pa tudi če faks nima omejitve, ne pomeni da sami luzerji s komaj narejeno maturo pridejo gor. Ne poznam z našega faksa nobenega, ki bi prilezel v 2. letnik in imel maturo in uspeh slab. Pravzaprav vsi zelo visoko.
Da nabereš vsaj 70točk, moraš biti vsaj pravdober v 3.in 4. letniku in maturo pisati več kot 20 točk.
Ne rabiš bit prav dober, da imaš 70 točk ali pa rabiš le 16 točk

Nas je pa v gimnaziji skor tretjina nabrala vsaj 80 pik

But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
Meni se največji problem FDVja zdijo predvsem izredne smeri, kjer kvaliteta študija ni in tudi ne more bit primerljiva z ostalimi fštudiji (in na splošno je izredni študij za moje pojme bolj lari fari). v 4ih urah predavanj na teden se pač ne moreš poglobit v snov, tako kot če vsak dan visiš 6ur na faksu.
Sklepam po izkušnjah dobre prijateljice, ki od izredne soc. na FDV ni odnesla absolutno nič, medtem ko jo redni študentje po mojih izkušnjah dosti boljše odnesejo. vsaj tisti, ki jih jaz poznam.
no. pa saj nima veze. moj faks je najtežji. pa še ful je težko gor prit.
buahahahaha.
Sklepam po izkušnjah dobre prijateljice, ki od izredne soc. na FDV ni odnesla absolutno nič, medtem ko jo redni študentje po mojih izkušnjah dosti boljše odnesejo. vsaj tisti, ki jih jaz poznam.
buahahahaha.
Zadnjič spremenil floribunda, dne 29. Dec. 2009 10:50, skupaj popravljeno 1 krat.
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
jaz tudi ne razumem, kako lahko kdo težavnost faxa (ki je btw. precej relativna) meri po tem, kako težko je prit nanj?!?
na eni od mojih smeri še NIKOLI do zdaj ni blo omejitve, pa je vseeno dovolj zajebano, da jih 1. letnik od prvotno 45 vpisanih, naredi največ 8.. v 4. letniku na leto sedi 5 novih ljudi.
drugač sem pa prepričana, da so nekatere smeri na fdv-ju za popizdit težke in morm priznat, da mi niti na pamet ne pride, da bi se jih lotla.. ampak dokler bodo moji cimri prepričani, da sem človek, ki bolj počasi dojema samo zato, ker se na teden pač morm učit več kot 2 uri, bom žal imela svoje splošno mnenje. da ne govorim o občutkih in vtisih, ki jih imata 2 kolegici, ki sta prej študirali na drugih faxih, zdaj pa sta na fdv-ju.
na eni od mojih smeri še NIKOLI do zdaj ni blo omejitve, pa je vseeno dovolj zajebano, da jih 1. letnik od prvotno 45 vpisanih, naredi največ 8.. v 4. letniku na leto sedi 5 novih ljudi.
drugač sem pa prepričana, da so nekatere smeri na fdv-ju za popizdit težke in morm priznat, da mi niti na pamet ne pride, da bi se jih lotla.. ampak dokler bodo moji cimri prepričani, da sem človek, ki bolj počasi dojema samo zato, ker se na teden pač morm učit več kot 2 uri, bom žal imela svoje splošno mnenje. da ne govorim o občutkih in vtisih, ki jih imata 2 kolegici, ki sta prej študirali na drugih faxih, zdaj pa sta na fdv-ju.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
evva - Kofetarica
rachka_ napisal/-a:jaz tudi ne razumem, kako lahko kdo težavnost faxa (ki je btw. precej relativna) meri po tem, kako težko je prit nanj?!?
Noben ni reku, da se težavnost faksa meri s tem kakšna je bila omejitev...debata o omejitvi se je začela s tem, ko je ena uporabnica enega uporabnika vprašala, če mu je bad, ker ni mogu prit na fdv, pa zdej take stresa....tolk za info

-
evva - Kofetarica
floribunda napisal/-a:Meni se največji problem FDVja zdijo predvsem izredne smeri, kjer kvaliteta študija ni in tudi ne more bit primerljiva z ostalimi fštudiji (in na splošno je izredni študij za moje pojme bolj lari fari). v 4ih urah predavanj na teden se pač ne moreš poglobit v snov, tako kot če vsak dan visiš 6ur na faksu.
buahahahaha.
tud na pravni fakulteti recimo je blo na izrednem študiju dost lažje narest kot na rednem, pač je malo manj zahtevno. Na fdvju je po moje tud tko, ne bi pa vedla, ker sem redno, ampak kolikor se spomnim od ene kolegice, ki študira politologijo izredno, mislim, da majo več kot 4 ure predavanj na teden, oz. ne mislim, sem skor prepričana, jo bom vprašala.. Ta številka je mal smešna. Vem pa recimo, da seminraskih ne rabijo predstavljat, samo oddajo in podobno.
-
evva - Kofetarica
McLarnovc napisal/-a:evva napisal/-a:pojdi pojdi, bolš da na faksu visiš kot pa na ženskem forumu (in pol se jaz tebi smilim )blagor nam k mamo počitnice
Sej faks ni obvezen in če me nebi veselilo me bi šel.
Hočeš nekaj provocirat, pa izpadeš debilno do konca.
Aja pa na faksu mogoče visiš ti. Jaz ne, ker je snov preveč zanimiva...
Prosila bi, da se malo manj primitivno izražaš, ipak si na ženskem forumu, zahvaljujem

- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
ne. sej majo več predavanj. ampak vem, da je moja cimra čisto lepo skozi prišla s 4imi urami predavanj na teden (vem, da sama nikoli ne bi faksa nardila s toliko manj predavanji).
no. sej tej izredni so v veliki večini lari fari. sploh ne vem zakaj razpisujejo izredni študij, če niso sposobni naredit programa tako kot se šika.
za fdv pač vem, da imajo veliko število mest za izredne študente. sej zato pa je vse v marmorju, mi pa še lastne risalne mize nimamo
no. sej tej izredni so v veliki večini lari fari. sploh ne vem zakaj razpisujejo izredni študij, če niso sposobni naredit programa tako kot se šika.
za fdv pač vem, da imajo veliko število mest za izredne študente. sej zato pa je vse v marmorju, mi pa še lastne risalne mize nimamo

-
evva - Kofetarica
pa ne vem Floribunda, js mam eno kolegico, ki je tud izredno in letos recimo 3. letnik ponavlja, medtem kot ti praviš, da enim je pa dost 4 ure na teden, da nardijo...verjetno je to tud odvisno od posameznika in še od nekih drugih faktorjev... Lažje kot redno je pa sigurno, to se pa strinjam.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov