Fakulteta za družbene vede
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
McLarnovc napisal/-a:g00fy_qa napisal/-a:Torej je tudi kljukica ob matematičnem računu 1+1=2 v OŠ povsem subjektivna, glede na to, da je vse subjektivno.
Ti dve stvari sta dejstvi, nista nikakor primerljivi... 1+1=2 in to je resnica(kak matematik bi o tem znal mogoče še kaj povedatprav tako o tistem dokazu, da je 5 enako 4). Enako je tudi dejstvo, da ko pri testu slovenščine pišeš spis je lahko prfoksu ta spis všeč in ti da 5, lahko mu pa ni všeč pa ti da cvek...lahko s tabo dobro shaja in ti da 5 tudi ob nekoliko slabšem spisu, lahko pa sta na bojni nogi pa ti bo dal cvek, pa lahko ti še boljše napišeš.
No, to glede spisa ni res. Jasno so zastavljeni kriteriji, ki so na vpogled tudi učencem in staršem, kaj mora spis vsebovati, in vsak od teh kriterijev je točkovan. To so vpeljali ravno zato, ker je ocenjevanje spisov zelo težko, če nimaš nekih vnaprej začrtanih smernic.
Sicer pa - pri nas na faksu smo se na večino izpitnih pol podpisovali s šiframi in si šel ti lahko 23-krat prej s prfoksom na kavo, pa ni prav veliko pomagalo. Izjema so seveda ustni izpiti.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
buubbika napisal/-a:g00fy_qa napisal/-a:McLarnovc napisal/-a:Nobena, ampak res nobena ocena v oš, sš niti na fakulteti ni objektivna, ampak so vse do zadnje plod učiteljeve subjektivne ocene o tvojem znanju.
Torej je tudi kljukica ob matematičnem računu 1+1=2 v OŠ povsem subjektivna, glede na to, da je vse subjektivno.
Oprosti, ampak ne razumem, zakaj ti je nekaj tako težko priznati (?). Logično je, da če boš šla ti 6x na kavo s profesorjem, in da če mu bo všeč tvoj karakter, tvoje razmišljanje, morda celo vizualno, da bo pri njegovem ocenjevanju vplivalo tudi to, torej bo ocenjevanje subjektivno, medtem, ko bo vzel v roke izpit od Marka Kavaša, da ne bo imel pojma o pojma kdo je in mu dal 6, ker mu ni všeč pisava itd., pa čeprav je pisal boljše izpit kakor ti, ki te pozna tako in drugače, ...
Profesor je tudi samo človek, ki ima čustva. In če je tip človeka, da bo s študenti hodil na pijačo, potem je tudi za pričakovati, da bo izpit subjektivno ocenjen.
Seveda je res, da je ocenjevanje delno subjektivno.

McLarnovc, tako je, 1+1=2 ni primerljivo s spisom. Vsako ocenjevanje je načeloma objektivno: nekatero je popolnoma, nekatero pa pač več ali manj tudi subjektivno.
Vi mislite, da kar vedno hodimo sami s profesorjem na kavo in da smo kolegi kot s sošolci ali kako? Bilo je že povedano, da se gre v skupini, ali po izpitu, ali po daljšem času poznanstva itd.. Jaz zaupam profesorjem, da jih čustva do mene ne bodo povsem zanesla in bodo pri izpitu ohranili želeno mero objektivnosti.

As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
frigga napisal/-a:No, to glede spisa ni res.
Take buče pa človek res ne prebere vsak dan... Lahko se na glavo postavite al pa na trepalnice. Vsaka ocena je subjektivna. Pika. Če bi hoteli objektivno ocenjevanje, bi morali teste popravljati stroji. Slednjih (zaenkrat še) ni.
Zadnjič spremenil McLarnovc, dne 25. Dec. 2009 21:32, skupaj popravljeno 1 krat.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
McLarnovc - Cosmofrik
Mimi123 napisal/-a:@ McLarnovc:
a si žalostn, ker nisi na FDV prišel, pa te zdej depresija daje?
Mogoče daje tebe depresija zaradi tega problema, pa bi zdaj to rada prenesla name?

Je že *mala* vse povedala...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
Mimi123 - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 6. 2009
- Kraj: *somewhere over the rainbow*
McLarnovc napisal/-a:Mimi123 napisal/-a:@ McLarnovc:
a si žalostn, ker nisi na FDV prišel, pa te zdej depresija daje?
Mogoče daje tebe depresija zaradi tega problema, pa bi zdaj to rada prenesla name?![]()
Je že *mala* vse povedala...
si ti tud že vse povedu

drugače pa - i was just asking, dont bite my head off

Ut ameris, ama...
“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
-
evva - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2008
Kar se pa ocenjevanja tiče, ena uporabnica je že napisala, da prilizovanje je pr nas bolj tisto (preveč pogosto) obiskovanje govorilnih ur in (kao) ful zanimanje za snov...od kavic do zdej še noben nič ni mel. Če pa nekateri mislite, da smo, who cares kva si vi mislte, vaše mnenje, naši izpiti pa narejeni
. Vsako ocenjevanje je subjektivno, zato pa mora bit profesor profesionalec in vedt kje je črta. Imam sošolko, ki v prvem letniku ni mogla delat enga predmeta pri profesorju, oz. ji ni dovolil, ker ni pravočasno oddala seminarske, s katerim se je drgač super razumela, smo bli tud na ekskurziji skupi, in ja, tud na kavici parkrat. Tko da očitno če človek zna potegnt črto, vse poteka v najbolj normalnem redu,predvsem pa se zaveda, da nismo stroji, ampkak ljudje. Premal berete raziskav na to temo (mi fdvjevci jih 100% več, če ne zarad druzga, jih tud moramo spremljat), zato pa pametujete, ok mate svoje mnenje-kul, dejansko pa, če si boste mal razsikav pogledal, vse kažejo na to, da "prijateljski" sistem dost bolj učinkovito deluje kt pa sistem avtoritete, to je pa ja jasno. Drgač pa McLarnovc tud na pravu se hodi na kavice s profesorji
, nimaš pojma stari, bluziš brezveze brez tehtnih argumentov lih tko 

-
McLarnovc - Cosmofrik
Jaz sem ti svoje argumente napisal in tudi povedal zakaj tako mislim. Če jih nisi razbrala iz konteksta si pa orto tumpasta.
Je pa v tvojem zadnjem postu razbrati nek tipičen pojav, ko nimaš več s čim udariti nazaj nasprotnika pa si začela posredno nekaj žalit. Slednje je žalostno in sramotno.
Je pa v tvojem zadnjem postu razbrati nek tipičen pojav, ko nimaš več s čim udariti nazaj nasprotnika pa si začela posredno nekaj žalit. Slednje je žalostno in sramotno.

-
evva - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2008
McLarnovc napisal/-a:Jaz sem ti svoje argumente napisal in tudi povedal zakaj tako mislim. Če jih nisi razbrala iz konteksta si pa orto tumpasta.
amm ne vem kdo žali..pomet najprej pred svojim pragom!

Jaz sem ti samo povedala, da bluziš brezveze, brez konkretnega argumenta, ker ne znaš razložit zakaj si določenega mnenja. ko te vprašamo, da razložiš zakaj se ti neki ne zdi normalnega, rečš "to pač ni normalno in pika" --> haloo?! al pa začneš provocirat, preber si poste za nazaj, pa boš vidu! Pametovanje z glavo v zid brez argumentov... sej so ti že drugi rekli...tko da brezveze res

Konec OT

-
McLarnovc - Cosmofrik
Sem ti že nekaj postov nazaj navedel zakaj se mi zdi to nesprejemljivo. Če ne znaš brat, tvoj problem.
Si mislila da te bomo vsi hvalili da kako si superduper ko hodiš s prfoksi na kafeta, zdej ko si naletela na par malo trših orehov pa....boli...vem..
Si mislila da te bomo vsi hvalili da kako si superduper ko hodiš s prfoksi na kafeta, zdej ko si naletela na par malo trših orehov pa....boli...vem..

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov