Fakulteta za družbene vede
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
daj mi evva povej, nekdo, ki je npr končal redni univerzitetni študij ekonomije...je univ.dipl.ekon.
enak naziv ima tisti, ki je končal izredni univerzitetni študij ekonomije.
kako boš sedaj vedela, kdo je naredil redno in kdo izredno in kako boš koga lahko spoštovala?
kako boš sedaj vedela, kdo je naredil redno in kdo izredno in kako boš koga lahko spoštovala?

-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
Jochie napisal/-a:evo mclarnovc, to je to...
najbolj žalostno pa je, da izredni študentje nimajo takšnega obsega predavanj, tudi izpiti so lažji, na koncu pa dobijo enak naziv kot redni študentje...
sploh pa...izredni študij bi res moral biti samo za tiste, ki so redno zaposleni in se hočejo naprej izobraževati, ne pa za mulce, ki jim ni uspelo priti na željen faks pa zato plačajo tistih par tisoč evrov...
in tudi kasnejši prepis iz izrednega študija na redni bi ukinil...
Se strinjam, da je žalostno, ker izredni študentje nimajo (nimamo) toliko predavanj kot redni, ampak to pomeni, da mormo zato več predelat doma. Še najbolj se to pozna pri tujih jezikih, saj ne naredimo dost vaj in je za nekoga, ki ima slabšo podlago iz srednje šole oz. mu jezike ne ležijo dost težko.
Pa tudi izpiti so pri nas enaki za redne in izredne, ker so velikokrat roki skupaj in vsi dobimo enake izpitne pole.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Zakaj je potrebno toliko kreganja? Ker so očitno nekateri prepolni sami sebe in predsodkov celo na tem področju. Medtem ko študentje in študentke družboslovnih ved lahko rečejo/rečemo, da se zavedamo razlik med naravoslovnimi študiji in jih ne podcenjujemo, nekateri tukaj nikakor nemorejo mimo tega, da nebi pumpali svojih narcisoidnih riti in se elitizirali.
It was forever..but it didnt last long..
-
evva - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2008
Jochie napisal/-a:daj mi evva povej, nekdo, ki je npr končal redni univerzitetni študij ekonomije...je univ.dipl.ekon.
tu se pogovarjamo o času med študijem, ne po študiju! Med študijem se pa menda ja ve kdo je redni in kdo izredni

-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
evva napisal/-a:McLarnovc napisal/-a:evva napisal/-a:Jochie napisal/-a:evva, pa te na kavi kaj v dekolte pogledajo?
...ko zmanjka argumentov
Dej še 27x ponovi ta stavek no....je to ves besedni zaklad ki so te ga naučili na tistem tvojem fdv-ju?
Ene ste tolk brihtne tle, da najbolš da kr predsednika države povabte na kafe...
Dejte se mal zresnit no.Ne moreš primerjat zlate krone in venčka iz bršljana. Harvard je elitna zadeva, šolnina je ogromna za naše pojme, da človek pride gor mora biti res že srečnež, da ne naštevam naprej...to pa za sabo potegne dejstvo, da je odnos profesor-študent čisto drugačen, kot je že Jochie povedal. Sej tud pr nas je odnos prfoksov malo drugačen do rednih študentov kot pa do izrednih...ni čudno, če pa vsak nakaže 3 al pa 4 tisoč eurov za en jeb** letnik.
Če bi bil jaz prfoks mi pa še moja osebna morala ne bi dopuščala, da grem danes z enim študentom na kavo, jutri ga pa ruknem na ustnem... Še sreča da je podobno mislečih prfoksov pri nas še 98%, drgač bi blo res hudo...
Meni se pa zdi ravno obratno, da so bolj spoštovani redni študentje kot izredni! Izredni res lažje nardijo, ker pač plačujejo, ampak redni so pa gotovo bolj spoštovani. Vsaj jaz sem dobila tak občutek. Nimaš utemeljenega mnenja glede kavic, sori...
Seveda ga imam ampak ti ga ne razumeš. Zato pa morš hodit na kafeta s prfoksi da lahko kak izpit nardiš...na pravu tega ni blo a?
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
rinca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 27. 3. 2006
McLarnovc napisal/-a:Če bi bil jaz prfoks mi pa še moja osebna morala ne bi dopuščala, da grem danes z enim študentom na kavo, jutri ga pa ruknem na ustnem...
oh, kakšen bullshit. mal podcenjujoče, da domnevaš da en profesor ni sposoben objektivno ocenit a mu je nekdo odgovoril na vprašanje ali ne, zgolj zato ker je bil enkrat z njim na kavi. bognedaj da gre za družinskega prijatelja.
kaj pa če boš enkrat imel tako službo da boš moral narest kaj neprijetnega nekomu, ne samo da si bil že na kavi z njim, ampak je tvoj kolega? pospravil zadevo v predal zarad svoje osebne morale?
tudi tukaj se motiš.McLarnovc napisal/-a:...na pravu tega ni blo a?
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
Jochie napisal/-a:evva napisal/-a:pol zate tud Harvard (ki je ravno omenjen kot primer) ni normalen faks...nimaš pojma stari, bluziš kr neki brezveze, pa ne znaš podkrepit svojga mnenja, to zgleda nekak tko
, samo brez efekta...
harward ni normalen faks, ker je letna šolnina 50.000 USD...in normalen slovenec si tega ne more privoščiti. pika.
in verjamem, da profesorji vozijo študente na kosila...ob takšni šolnini bi jih tudi jaz vozil...
Brez skrbi, tudi na univerzah brez šolnine gredo profesorji skupaj s študenti na pijačo. Govorila sem tako za EU kot za zda.
Ne gre se zato, da profesorji vozijo študente na pijačo in kosila zaradi šolnine, ampak zato, da se bolje spoznajo in bolje skupaj akademsko sodelujejo.
-
*sanja* - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2008
ameba napisal/-a:*sanja* napisal/-a:ameba napisal/-a:Imam prijatelje na gradbeništvu in medicini in predavanja so pač do zdej (po njihovih besedah) potekala tako, da so profesorji predavali, oni pa poslušali in delali zapiske. Če je pri tebi drugače pa fajn, ane.
Pa saj niti ne morejo kaj dosti drugače potekati. Družboslovje in naravoslovje sta si zelo različna, pri družboslovnih študijih je logično, da je več različnih mnenj, več različnih pogledov in je prav, da na predavanjih vsi sodelujete in razpravljate o določenih stvareh, ker ni samo nekaj prav, vse ostalo pa narobe. V matematiki (govorim za svoj primer, ker to najbolj poznam) pa je tako, da neka trditev drži ali pa ne drži. Pika. Predavatelji nam pač podajo neke znanstveno dokazane izreke, trditve... Mi lahko sprašujemo in se o dolečenih stvareh tudi pogovarjamo, a neke posebne diskusije ne moreš razviti o takih stvareh. To je moje mnenje.
*sanja*, če bi prebrala enega mojih prejšnjih postov bi ugotovila, da sem istega mnenja kot ti. Tudi sama sm napisala, da je način dela na družboslovnem faksu bistveno drugačen od tistega na naravoslovnem in da je bedasto primerjat tako različne fakse med sabo. Napisala sem tudi, da se verjetno neke velike diskusije težko razvijejo na naravoslovnih faksih, kjer vse temelji na določenih pravilih. McLarnovc pa je dejal, da tudi pri njih debatirajo, da potekajo razne diskusije itd., zato sem napisala post, ki si ga citirala
Oprosti, sem zgleda narobe razumela

*mala*, se strinjam s tabo, da imamo mi super profesorje in asistente (sploh asistentje so res pripravljeni pomagati, na maile hitro odgovarjajo, vse se da zmeniti z njimi).
-
*sanja* - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2008
..Evelyn.. napisal/-a:Zakaj je potrebno toliko kreganja? Ker so očitno nekateri prepolni sami sebe in predsodkov celo na tem področju. Medtem ko študentje in študentke družboslovnih ved lahko rečejo/rečemo, da se zavedamo razlik med naravoslovnimi študiji in jih ne podcenjujemo, nekateri tukaj nikakor nemorejo mimo tega, da nebi pumpali svojih narcisoidnih riti in se elitizirali.
Jaz ne podcenjujem družboslovnih faksov in ne pravim, da lahko na FDVju pa vse kar tako narediš, brez kakršnegakoli učenja. Ampak ko mi pa kakšen FDVjevec začne jokati, da se je moral 3 dni učiti za izpit, da je dobil 10, mi gre pa na bruhanje, ker sem se jaz za en izpit učila ogromno že med letom, pa mi ni uspelo narediti s kolokviji, polovico junija, cel avgust in cel september, pa ne morem pisati pozitivno... Ampak kaj naj, sama sem si tako izbrala...
-
McLarnovc - Cosmofrik
rinca napisal/-a:McLarnovc napisal/-a:Če bi bil jaz prfoks mi pa še moja osebna morala ne bi dopuščala, da grem danes z enim študentom na kavo, jutri ga pa ruknem na ustnem...
oh, kakšen bullshit. mal podcenjujoče, da domnevaš da en profesor ni sposoben objektivno ocenit a mu je nekdo odgovoril na vprašanje ali ne
Živiš v iluziji dekle. Nobena, ampak res nobena ocena v oš, sš niti na fakulteti ni objektivna, ampak so vse do zadnje plod učiteljeve subjektivne ocene o tvojem znanju. Na učitelja pa lahko(zavestno, še večkrat pa podzavestno) vpliva marsikaj...tudi skupna kava teden ali dva nazaj. Pa to ni moja domneva ampak dejstvo...glede na to, da hodite na pijače s prfoksi bi človek pričakoval da to veste.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
McLarnovc napisal/-a:Nobena, ampak res nobena ocena v oš, sš niti na fakulteti ni objektivna, ampak so vse do zadnje plod učiteljeve subjektivne ocene o tvojem znanju.
Torej je tudi kljukica ob matematičnem računu 1+1=2 v OŠ povsem subjektivna, glede na to, da je vse subjektivno.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
^^ Ja no, v grupi Z2 je 1+1=0
Je pa res da nas tega ne učijo v OŠ

Je pa res da nas tega ne učijo v OŠ

But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
McLarnovc - Cosmofrik
g00fy_qa napisal/-a:Torej je tudi kljukica ob matematičnem računu 1+1=2 v OŠ povsem subjektivna, glede na to, da je vse subjektivno.
Ti dve stvari sta dejstvi, nista nikakor primerljivi... 1+1=2 in to je resnica(kak matematik bi o tem znal mogoče še kaj povedat

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov