Fakulteta za družbene vede

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 07. Feb. 2011 21:43

Ne moreš enačit kulturologe, ki imajo za diplomsko delo res kr neke teme z vsemi ostalimi smermi ki so na tej fakulteti.

Ko pa nekdo napiše magistrsko nalogo o toaletnem papirju se pa nihče ne zgraža kako je ta fakulteta kr neki in popolnoma neuporabna.

Jst mislim da je problem predvsem v tem, da ima FDV že od nekdaj slab glas in se tega očitno ne da popravit. S prihodom bolonske reforme so se določeni programi zelo popravili, tudi kar se tiče težavnosti. Je res da so nekateri izpiti smešno lahki in se dejansko profesorji delajo norca iz nas, ampak po drugi strani je pa spet kar precej takih izpitov, za katere se prokleto namatraš, da dobiš eno bogo 6ko.
underdogy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a underdogy » 07. Feb. 2011 21:48

Epf pa Fdv enačit pa je spet kot srednja frizerska pa pravna fakulteta (da nebo pomote - fdv je pf v tem primeru)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 07. Feb. 2011 21:52

Mogoče nebi blo slabo, da dejansko odprete to magistrsko delo, ker je kljub trapastem naslovu kar solidno narejeno na prvi pogled :D

Ena neumestna: Mi je pa ful zabavno, ko se različne smeri istega faksa začnejo bockat med sabo, al pa različni družboslovni faksi en drugega :D
Zadnjič spremenil *mala*, dne 07. Feb. 2011 21:53, skupaj popravljeno 1 krat.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 07. Feb. 2011 21:52

Sem dala to čist sam za primerjavo, ker se sama ne obremenjujem s tem kakšen ugled ima kakšna fakulteta :) O FDVju se skoz govori v negativnem smislu, medtem ko še nisem zasledila tako nastrojenost proti kakšni drugi fakulteti.

Edit: *mala* sem na hitro pogledala zadevo.. Je zanimiva, nisem nikjer rekla da ni. Sem dala samo za primer kako se je nad dilplomsko delo o bureku treba zrgažat o nesmiselnosti faksa, nad to se pa zlo vrjetno ne :D
Uporabniški avatar
Nikolaja
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Nikolaja » 16. Feb. 2011 19:49

hello.

nujno bi rabila kakšno študentko/študenta, ki izredno študira komunikologijo - tržno komuniciranje in odnosi z javnostmi, da mi malce pojasni kako izgleda izredni študij? kdaj so predavanja, če jih je kaj skupaj z rednimi, kako je z izpiti ipd. zelo si namreč želim študirati to, vendar ne bom imela dovolj pik za vpis.. hvala za vse info že v naprej ;)
I got beauty. I got class. I got style and I got ass.
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a *cukrr* » 05. Avg. 2012 20:49

Ojlaa! A katera študira kulturologijo? Zanima me vse od tega programa. :D Najlepša hvala. :)
Tu es dans toutes mes pensées.*
lilypad
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a lilypad » 10. Avg. 2012 20:30

Hei!

Še ena FDV-jevka tukej. Mamo eno vprašanje za ostale FDV-jevce. A slučajno kdo ve kako je z menjavanjem drugega tujega jezika? Če se da jezik zamenjat in kako? Ne da se mi več ubadat z nemščino in bi šla rajši na ruščino (imam predznanje, ampak sem bla, ko sem se vpisovala nekak prepričana, da bom nemščino lažje skoz prišla :) big mistake)

Že vnaprej hvala za odgovore.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 10. Avg. 2012 21:58

underdogy napisal/-a:
kokica87 napisal/-a:Meni tudi ni jasno zakaj se vedno spravljate na FDV-jevce? Zakaj smo vam tak trn v peti? Ne vem zakaj se nikoli ne spravite na pedagoge ali filozofe ali pa arheologe? Te tri sem naštela zato, ker je le takšnih diplomirancev tudi preveč v Sloveniji in bodo tudi težje našli poklice še v kakšni drugi smeri kot v svojem poklicu. Torej, v čem je fora da smo samo mi na tapeti?

No, če že hočeš odgovor - na FDVju lahko diplomiraš z temo "Pomen bureka v sloveniji", v kateri opisuješ clipe iz youtuba (o slogu izražanja in pomanjkanju slovnice sploh nebom začela). Sicer meni konkretno dol visi za FDV in njegove študente, tak da ne se na mene zdaj masovno spravlat.. Ampak ja, realno pa je to joke od faksa.
Pa sa nebo kdo slučajno reku da ta diplomska ne obstaja še link:
http://dk.fdv.uni-lj.si/diplomska/pdfs/ ... bojana.pdf

hahahaha. ta dečva je faca! pa totalno zgražanje na sveh forumih je požela, očitno je zadela žebljico na glavico :)
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 14. Avg. 2012 18:17

floribunda napisal/-a:pa totalno zgražanje na sveh forumih je požela, očitno je zadela žebljico na glavico :)
Vrednost oziroma resnicnost napisanega je sorazmerna s kontraverznostjo?

Sicer sm pa jst napadel stvar na podlagi tega, da je zanic napisana, ne pa na podlagi tematike.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 07. Sep. 2012 16:58

Zanič napisana gor ali dol, nisem vedela, da se iz te teme da diplomirati. Je pa zanimivo, kako mladi silijo na ta faks. Verjetno zato, ker bodo lahko izbirali kje bodo delali kasneje.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 07. Sep. 2012 19:07

Mahagonij napisal/-a:
floribunda napisal/-a:pa totalno zgražanje na sveh forumih je požela, očitno je zadela žebljico na glavico :)
Vrednost oziroma resnicnost napisanega je sorazmerna s kontraverznostjo?

Sicer sm pa jst napadel stvar na podlagi tega, da je zanic napisana, ne pa na podlagi tematike.

par diplomskih s fdvja sem prebrala in vem, da raven, ki jo zahtevajo ni baš bajna (tako kot na drugih bolonjskih programih ne). to dečvo slučajno poznam in morem rečt, da ji je poklic pisan na kožo in da je dejansko nadobudna mlada družboslovka z dobrim razumevanjem kulture na balkanu, posebno subkultur.
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *cukrr* » 31. Jan. 2013 20:41

Ojla, mene pa zanima vse glede komunikologija-medijske in komunikacijske študije? Kje se lahko zaposliš? Pogoji za vpis? Ali je kej šolnine? Če imate kakšne izkušnje itd. Uglavnm vsake informacije bom vesela. Hvala. :)
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *cukrr* » 16. Feb. 2013 8:00

A je to res, da se na fdv lahko upišeš samo na družboslovno informatiko, če imaš narejeno poklicno maturo in 5. predmet? :)
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 16. Feb. 2013 12:42

Ce ze, potem je najbrz omejitev, da z doloceno poklicno maturo? Ali pac?
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *cukrr* » 16. Feb. 2013 14:53

Ne vem sej lih to me zanima. Učeri sm brala pa me je zmedl tko, da sm rekla da vs morm mal povprašat. :) Čudno se mi zdi, ker v vpisniku piše 60% splošna matura in 40% uspeh v 3. in 4. letniku. A ta splošna se šteje samo gimnazijska al tud poklicna s 5.predmetom?

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov