Fakulteta za družbene vede
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Kopiram v ustrezno temo :
DandI napisal/-a:Ali mi lahko kak študent Družboslovne informatike pove, kako zahteven je ta študij. Sicer grem tudi na informativca drugi teden, sam kakšne predhodne informacije ne bi bile slabe. Gre še kdo na informativca?
The world is as you are.
-
NaomiKlein - Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 1. 2011
Tamala_mrha napisal/-a:Ampak se mi še vseeno zdi (kar ni nujno tudi res), da so ekonomisti marsikje za ponucat, medtem ko kakšen diplomant FDV-ja lahko samo uokviri svojo diplomo, če želi delati v fohu, za katerega se je šolal.
Po mojem mnenju pa to ne bo držalo - vsaj za nekaj določenih smeri ne.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
NaomiKlein napisal/-a:Tamala_mrha napisal/-a:Ampak se mi še vseeno zdi (kar ni nujno tudi res), da so ekonomisti marsikje za ponucat, medtem ko kakšen diplomant FDV-ja lahko samo uokviri svojo diplomo, če želi delati v fohu, za katerega se je šolal.
Po mojem mnenju pa to ne bo držalo - vsaj za nekaj določenih smeri ne.
Na tem faksu je to prej izjema kot pravilo.

-
Kakor jaz vem, lahko študentje FDV-ja iščejo zaposlitev na mnogih področjih. Vem, da se bo nekaj uporabnikov tega foruma obesilo na glagol "iščejo" in mi repliciralo, da "ga res lahko SAMO iščejo", pa mi ni mar.
Torej, kakor sem jaz seznanjena (malo iz teorije, malo iz prakse) se lahko zaposlijo v evropskih institucijah, na naših ministrstvih, v nevladnih organizacijah, v javnem sektorju, v raziskovalnih centrih, v medijih, društvih, v oglaševanju, v sindikatih ipd.
Kot pravim, moje mnenje je, da lahko večina diplomirancev svojo prihodnost oblikuje na številnih področjih, edina izjema, ki mi pade na pamet, pa je morda kulturologija in kakšno novinarstvo. Ti ponavadi res delajo zgolj v svoji stroki, vendar tega ne bom trdila, ker ne poznam nikogar, ki bi končal to smer, zato bi se mi zdelo nepravično vztrajati na tej trditvi.
Dejstvo pa je, da dandanes diploma (kot ste že ugotavljali v neki drugi temi) ne pomeni več toliko kot je včasih in ti tako zaposlitve ne zagotavlja. In ker vem, da se bo nekaj, že zgoraj omenjenih uporabnikov, obesilo tudi na to trditev, naj jo malo popravim - med tistimi, ki zaposlitve ne bodo dobili čez noč, je vseeno nekaj izjem, ki v večini niso iz družboslovne sfere.
Pač, znajdeš se sam. Meni osebno dejstvo, da mi končana fakulteta ne zagotavlja poklica, ne bi preprečilo študirati priljubljene smeri, zato ker se zavedam, da ni vse v samem nazivu, pač pa da je vse to le koktelj različnih prvin - od sreče pa do sposobnosti.
Torej, kakor sem jaz seznanjena (malo iz teorije, malo iz prakse) se lahko zaposlijo v evropskih institucijah, na naših ministrstvih, v nevladnih organizacijah, v javnem sektorju, v raziskovalnih centrih, v medijih, društvih, v oglaševanju, v sindikatih ipd.
Kot pravim, moje mnenje je, da lahko večina diplomirancev svojo prihodnost oblikuje na številnih področjih, edina izjema, ki mi pade na pamet, pa je morda kulturologija in kakšno novinarstvo. Ti ponavadi res delajo zgolj v svoji stroki, vendar tega ne bom trdila, ker ne poznam nikogar, ki bi končal to smer, zato bi se mi zdelo nepravično vztrajati na tej trditvi.
Dejstvo pa je, da dandanes diploma (kot ste že ugotavljali v neki drugi temi) ne pomeni več toliko kot je včasih in ti tako zaposlitve ne zagotavlja. In ker vem, da se bo nekaj, že zgoraj omenjenih uporabnikov, obesilo tudi na to trditev, naj jo malo popravim - med tistimi, ki zaposlitve ne bodo dobili čez noč, je vseeno nekaj izjem, ki v večini niso iz družboslovne sfere.
Pač, znajdeš se sam. Meni osebno dejstvo, da mi končana fakulteta ne zagotavlja poklica, ne bi preprečilo študirati priljubljene smeri, zato ker se zavedam, da ni vse v samem nazivu, pač pa da je vse to le koktelj različnih prvin - od sreče pa do sposobnosti.
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Torej predvsem v organizacijah, ki niso financirane od lastnega poslovanja.NaomiKlein napisal/-a:Torej, kakor sem jaz seznanjena (malo iz teorije, malo iz prakse) se lahko zaposlijo v evropskih institucijah, na naših ministrstvih, v nevladnih organizacijah, v javnem sektorju, v raziskovalnih centrih, v medijih, društvih, v oglaševanju, v sindikatih ipd.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
-
Hm, kolikšen procent diplomirancev je odprlo svoj s.p. ali d.o.o. in se s tem financialo preko svojega dela in koliko je ostalih diplomirancev, ki delajo za omenjene?
Ne razumem zakaj je FDV vedno na tapeti.
Ne razumem zakaj je FDV vedno na tapeti.
- kokica87
- Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 7. 2008
Meni tudi ni jasno zakaj se vedno spravljate na FDV-jevce? Zakaj smo vam tak trn v peti? Ne vem zakaj se nikoli ne spravite na pedagoge ali filozofe ali pa arheologe? Te tri sem naštela zato, ker je le takšnih diplomirancev tudi preveč v Sloveniji in bodo tudi težje našli poklice še v kakšni drugi smeri kot v svojem poklicu. Torej, v čem je fora da smo samo mi na tapeti?
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Mislim da je problem folka v tem, da je svet pač naravnan v materialno smer, in da sam neke papirje prekladate in se vaše delo smatra za lahko- delo ki ga lahko opravlja vsak.
Jaz sem mnenja, da ste koristni (vas je pa preveč na nekaterih smereh) in ljudje s katerimi se najbolj kopčam so FDVjevci.
Jaz sem mnenja, da ste koristni (vas je pa preveč na nekaterih smereh) in ljudje s katerimi se najbolj kopčam so FDVjevci.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Sej FF je tut, samo ne v tej temi.kokica87 napisal/-a:Meni tudi ni jasno zakaj se vedno spravljate na FDV-jevce? Zakaj smo vam tak trn v peti? Ne vem zakaj se nikoli ne spravite na pedagoge ali filozofe ali pa arheologe? Te tri sem naštela zato, ker je le takšnih diplomirancev tudi preveč v Sloveniji in bodo tudi težje našli poklice še v kakšni drugi smeri kot v svojem poklicu. Torej, v čem je fora da smo samo mi na tapeti?

Men and women agree on one thing: they both distrust women.
- underdogy
- Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 8. 2008
kokica87 napisal/-a:Meni tudi ni jasno zakaj se vedno spravljate na FDV-jevce? Zakaj smo vam tak trn v peti? Ne vem zakaj se nikoli ne spravite na pedagoge ali filozofe ali pa arheologe? Te tri sem naštela zato, ker je le takšnih diplomirancev tudi preveč v Sloveniji in bodo tudi težje našli poklice še v kakšni drugi smeri kot v svojem poklicu. Torej, v čem je fora da smo samo mi na tapeti?
No, če že hočeš odgovor - na FDVju lahko diplomiraš z temo "Pomen bureka v sloveniji", v kateri opisuješ clipe iz youtuba (o slogu izražanja in pomanjkanju slovnice sploh nebom začela). Sicer meni konkretno dol visi za FDV in njegove študente, tak da ne se na mene zdaj masovno spravlat.. Ampak ja, realno pa je to joke od faksa.
Pa sa nebo kdo slučajno reku da ta diplomska ne obstaja še link:
http://dk.fdv.uni-lj.si/diplomska/pdfs/ ... bojana.pdf
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov