Fakulteta za družbene vede
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
evva - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2008
*mala* napisal/-a:Zanimiv članek.
Lep stavek:
Izmed vseh zaposlenih so družboslovci največji idealisti, ki službo najpogosteje dobijo v medijskem ali izobraževalnem sektorju, v društvih in sindikatih.Nisem rekla lažje pridemo do službe, ampak sem rekla prej! Prodajalke v Emporiumu imajo plačo 700eur, tko da ne govor neumnosti, če smo že pri tem. Delaj faks zarad mene tud 10 let, če se ne boš znala znajt oziroma, če ne boš sposobna, službe ne boš dobila ni šans in boš kvečjemu ti tista, ki bo delala za 700eur prek študenta, šef ti bo pa nekdo, ki je 5 let pred tabo končal fdv
Malce poglej po forumih, je kar nekaj ljudi, ki z diplomo dobivajo 700€ plače![]()
Pa ne ti skrbet za mojo službolahko pa primerjava po končanem študiju.
Jaz sem že zdavnaj na neki drugi temi napisala, da imam službo že zagotovljeno, tko da mislim, da bo tvoja krajša,če bova primerjali

-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
evva napisal/-a:Ti boš npr. kot matematičarka težko dobila službo kjerkoli drugje kot v kaki šoli, tam pa boš, ko boš diplomirala, delala za borih par sto evrov ja.
Zelo, zelo malo veš o našem faksu. In ne, nisem na pedagoški smeri našega faksa, da bi bila učiteljica

Sicer pa imam namen iskati študentsko delo v moji stroki po diplomi, oz. v prehodu na magisterij, če bo le po sreči. Do takrat pa z veseljem občasno delam, to kar delam in za dober denar.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
evva - Kofetarica
no me veseli, upam, da boš dobila službo, ki si jo želiš in bila za to dobro plačana, brez tega, da bi pri tem čutila potrebo omalovaževati fdv, kjer študentje dosti prej diplomirajo in ne boš verjela tud dobijo (dobro) službo! Če so sposobni, seveda, o tem bi se pa dalo na dolgo in široko diskutirati o diplomiranceih z vsakega faksa
... tko da good luck a ne 

- lia7bibi
- Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 9. 2007
in ker torej ne hodim ne na pravno in ne na fdv lahko čist objektivno ocenimi da je pravna definitivno težja (ali je to zahtevnost ali pa je to sam sistem/način študiranja).če se pač kdo ne strinja super,smo demokratična država kjer ima vsak pravico do svojega mnenja:)
večina mojih kolegic hodi na fdv in iskreno priznajo da bodo imele težave z zaposlitvjo in da je faks lahko narediti.so vse odličnjakinje in izredno pametne,ki jih pač nič drugega ni veselilo in ker se jim iskreno povedano (iz njihovih ust) ne da veliko sedet za knjigami. normalno da smo ljudje različni in jz spoštujem tudi fdv,saj konec koncev da neko izobrazbo. sm nikol pa ne bom razumela zakaj se fdv-jevci tko agresivno branite opazk drugih.če ste vsi tako vrlo pametni bi take kritike že zdavnaj preslišali in se ne ukvarjili z njimi
tud mene ne gane ena najbolj pogostih pripomb,da se je na medicini treba sm vse na pamet napiflat.ne čutim niti potrebe da bi zagovarjala tuki svoje stališče.
in ne moj faks ni najboljši,najtežji in brez sramu priznam da npr. strojništva al pa fri-ja nikol ne bi nardila.
večina mojih kolegic hodi na fdv in iskreno priznajo da bodo imele težave z zaposlitvjo in da je faks lahko narediti.so vse odličnjakinje in izredno pametne,ki jih pač nič drugega ni veselilo in ker se jim iskreno povedano (iz njihovih ust) ne da veliko sedet za knjigami. normalno da smo ljudje različni in jz spoštujem tudi fdv,saj konec koncev da neko izobrazbo. sm nikol pa ne bom razumela zakaj se fdv-jevci tko agresivno branite opazk drugih.če ste vsi tako vrlo pametni bi take kritike že zdavnaj preslišali in se ne ukvarjili z njimi

in ne moj faks ni najboljši,najtežji in brez sramu priznam da npr. strojništva al pa fri-ja nikol ne bi nardila.
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
lia7bibi napisal/-a:večina mojih kolegic hodi na fdv in iskreno priznajo da bodo imele težave z zaposlitvjo in da je faks lahko narediti.so vse odličnjakinje in izredno pametne,ki jih pač nič drugega ni veselilo in ker se jim iskreno povedano (iz njihovih ust) ne da veliko sedet za knjigami.
To je tudi ena zadeva s FDVjem ... Kdor se recimo vpiše na medicino, se zato, ker je trdno prepričan, da mu je to všeč. Če pol ugotovi da mu ni, se v roku enega leta prepiše.
Na FDV pa se veliko ljudi vpiše kar za brezzveze, zato, ker ne vejo, kaj bi. In pol so nezainteresirani za snov, vse jim je odveč, delajo toliko da gredo skoz in po možnosti razglašajo naokoli kako beden in v izi je FDV. Ja ... Morali bi ustanoviti en ekstra faks za vse, ki ne vedo, kaj bi radi.
Ni čudno, da priznavajo težave z zaposlitvijo - če pa sploh ne vedo kaj bi rade delale.

Ni toliko, da se agresivno branimo. Jaz (pri vseh stvareh) povem, ko kaj ni tako, kot ljudje mislijo, da je. Ni mi všeč poniževanje mojega faksa, ker je to na nek način tudi poniževanje mene - sploh če ni utemeljeno.
Pa še to: menda nočemo predpostavljati, da število študentov, ki ne naredijo letnika, nujno implicira kvalitetno študijsko smer? Prej obratno.
Zadnjič spremenil g00fy_qa, dne 23. Dec. 2009 0:21, skupaj popravljeno 1 krat.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
-
classy - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 3. 2005
*mala* napisal/-a:Primer nekaj zaposlitev bivših diplomantov s spletne strani faksa.
Heh, ene par jih je blo asistentov pri nas že pred diplomo, tko da za job res ni panike.
Ma ne vem, moji prjatli na FDVju skos pišejo neke popolnoma butaste in brezvezne seminarske in eseje in krneki. Zanč me povab en fant na pijačo, pa sm pač šla, ja sej ne vem kaj mi je povedu, je pa razlagu 2 uri v prazno. Absolvent politologije. Mlatenje prazne slame al kako se že reče. Sej niso vsi FDVjevci taki, ampak velika večina pa.
Lahko pa naredim primerjavo med tehniškim in družboslovnim faksom, mislim ne morem je, ker ni primerjave, kok je na tehniškem hujši tempo.
Je pa res hecno, kok se fdvjevci zmer ogroženi počutjo. Se pa strinjam, da mate ful enega sprotnega dela, ampak kaj, ko niti uporabno ni. Balast čez balast čez balast čez balast.
-
evva - Kofetarica
^^sprotno delo nam je seveda uporabno, da lažje naredimo vse izpite, ki jih potrebujemo za napredovanje v višji letnik. Ampak vi, ki toliko sprotnega dela nimate, seveda tega ne razumete in zato so vaši faksi kao bolj zahtevni
. Nisem občutila, da bi se kdorkoli s fdv-ja počutil ogroženega ali da bi se branil, to se mi zdi bolj razlaganje oz. trenja mnenj, saj temu tudi služi forum, mar ne? Sem pa občutila fovšijo s strani tistih, ki se morte full učit, ker mate pač drugačen sistem (ali iz nekih drugih razlogov), eni delate en in isti faks tud po 6 let in več, medtem ko mi fdvjevci v večini naredimo faks normalno v 4 letih
.
lia7bibi te tvoje kolegice, ki priznavajo, da bo težko najt službo, se niso nič zlagale, prej se lažeš ti sama sebi, če misliš da boš pa z medicino (ko in če jo končaš seveda) takoj dobila službo. Vsak se mora znajt po svoje, ne glede na to, s katerega faksa prihaja
.

lia7bibi te tvoje kolegice, ki priznavajo, da bo težko najt službo, se niso nič zlagale, prej se lažeš ti sama sebi, če misliš da boš pa z medicino (ko in če jo končaš seveda) takoj dobila službo. Vsak se mora znajt po svoje, ne glede na to, s katerega faksa prihaja

- barbika_444
- Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 2. 2006
Ma dej sej že vrabci čivkajo, da je diplorinaci s FDV-ja ful težko šiht dobijo. Vsaj politologija. Če se pa že uvalijo, se pa u javno upravo, sam ram je pa nizka plača.
Mam dva v družini (sestro in zeta), ki sta diplomirala na fdv-ju (leta 06 in 07), oba z visokim povprečjem. In spomnim se klevetanja sestre, kako so prasci na informativnem razlagal, da vsi njihovi dipl dobijo službe, zaposlen ni pa skor noben od njenih bivših sošolcev. Ona je od 2005 do 07 vlekla staž da je lohk prek študenta v simobilu delala. Sam je ugotovila, da napredvala ne bo nikoli, ker nima znanja, kot ga imajo ekonomisti. In zdej študera ekonomijo. Men se zdi to žalostno. Maš 7. stopnjo in morš narest 6., zato pač da se boš kej koristnega za šiht nauču in da boš LAŽJE zamenjal službo. Uglavnem iz izkušenj dveh FDV diplomirancev- FDV SUCKS
Mam dva v družini (sestro in zeta), ki sta diplomirala na fdv-ju (leta 06 in 07), oba z visokim povprečjem. In spomnim se klevetanja sestre, kako so prasci na informativnem razlagal, da vsi njihovi dipl dobijo službe, zaposlen ni pa skor noben od njenih bivših sošolcev. Ona je od 2005 do 07 vlekla staž da je lohk prek študenta v simobilu delala. Sam je ugotovila, da napredvala ne bo nikoli, ker nima znanja, kot ga imajo ekonomisti. In zdej študera ekonomijo. Men se zdi to žalostno. Maš 7. stopnjo in morš narest 6., zato pač da se boš kej koristnega za šiht nauču in da boš LAŽJE zamenjal službo. Uglavnem iz izkušenj dveh FDV diplomirancev- FDV SUCKS
-
evva - Kofetarica
zdej na podlagi dveh ljudi, ki sta zame totalno nesposobna (pa brez zamere), ti sklepaš, da fdv sux... ok tvoje mnenje. Jaz ti pa povem, da če bi se že med študijskimi leti kej bolj aktivirala, pa delala kej več na področju, ki ju (kao) zanima (ne pa v simobilu), verjemi, bi danes imela službico (in tega ti niti pod razno ne verjamem, da noben od njunih sošolcev ni zaposlen!)... tko da tale dva tvoja žvrgoleča ptička na veji nista zame čist noben dokaz, kvečejmu nasprotno in sm še zmer mnenja, da se vsak diplomiranec mora zelo potruditi, da dobi službo, ne glede na to s katerega faksa prihaja! Zapomnite si ljudje, noben vam ne bo nič na pladnju prinesel, vsak si želi sposobnega diplomiranca na kateremkoli področju, pa naj bo to javna uprava, marketing, mediji, ekonomija, kemija, medicina, karkoli! Noben ne bo pogledu vaše diplome in reku "Aha, ti si pa matematiko doštudirala, super, to je resen faks, izvoli službo, izvoli dobro plačo!" Get real people! Jamrat je najlažje, taki ljudje se meni smilijo. Še dobro, da smo si različni. 

- barbika_444
- Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 2. 2006
In kaj delaš ti, sposobna študentka? In kaj misliš da bopo diplomi tvoje področje?
-
evva - Kofetarica
js mam službo že zagotovljeno na področju, ki me zanima, to je marketing (pa bi lahko komot vzeli raj kakega ekonomista ali ekonomistko s smerjo trženje-marketing)...v preteklosti sem dost delala na tem področju, sem se pač izkazala in tud zdaj občasno še opravljam določena dela prek študenta za firmo, ki mi nudi redno službo z zelo lepo plačo, ko diplomiram, tako, da moram bit letos zelo pridna
Podobna priložnost je po določenem obdobju študentskega dela dobil moj bivši sodelavec (ki pa je btw Univ. dipl. politolog) in je več kot zadovoljen tako s službo, kot s plačo. Kolegica je delala prek študenta administrativna dela na ministrstvu za zdravje (politologinja), zdaj se že meni za redno zaposlitev. Tko da treba pač mal že med študijem se aktivirat pa prebrskat, pa se za vsakega (ki je sposoben seveda!) nekaj najde. Sej pravim, najlažje je jamrat
.

- TechMan
- Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 9. 2009
- Kraj: Maribor

Pri nas je pač problem ker država nič ne usmerja mladih in jim nič ne pokaže kateri poklici so bol povpraševani kot drugi. Pa moremo se tudi zavedat da smo mali narod in da je določenih poklicov lahko sam tolk (recimo pravniki ki so izključno vezani na našo državo). Mislim se je res da se vsak po svoje odloči. Sam pol pa vidim narod ko po televiziji jamra da so stari od 28-30 pa še prav zaposleni niso bli. Ob začetku študija pa se noben ne pozanima kake so zares možnosti zaposlitve ne tisto kaj nakladajo na informativnem. Pol si pa zagono 4-5 let in nimaš nič
No fear just downhill
- lia7bibi
- Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 9. 2007
evva,nisem šla na medicino ker bi želela imet zagotovljeno službo,ampak ker me veseli.to da bom mela pa 100% večjo možnost zaposlitve kot nekdo iz fdv-ja (posplošujem,so izjeme!) je pa zame le še dodaten plus.
in ne ti o sprotnem delu,ker se zdele 3 mesce nism vidla vn iz knjig,kr ne boš vrjela tud mi mamo za vsak izpit 2-4 kolokvije,ki so OBVEZNI in brez njih ne moreš na izpit.da ne rečem da imamo na vsaki vaji vstopni kolokvij,kar pomeni da moraš vsak dan še to brat,ker drugače vaja ni opravljena in spet ne moreš na izpit.
vsak faks je po svoje težak,dejstvo je pa da bodo vedno eni zahtevnejši kot drugi
težavnosto lestvico si pa lahko ustvar vsak svojo pa bomo vsi srečni 

in ne ti o sprotnem delu,ker se zdele 3 mesce nism vidla vn iz knjig,kr ne boš vrjela tud mi mamo za vsak izpit 2-4 kolokvije,ki so OBVEZNI in brez njih ne moreš na izpit.da ne rečem da imamo na vsaki vaji vstopni kolokvij,kar pomeni da moraš vsak dan še to brat,ker drugače vaja ni opravljena in spet ne moreš na izpit.
vsak faks je po svoje težak,dejstvo je pa da bodo vedno eni zahtevnejši kot drugi

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]