Fakulteta za družbene vede
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
haylee napisal/-a:^^ Pa kokr jst vem so mednarodni odnosi še najtežja in s tem ena redkih cenjenih smeri. Vsaj tko sm slišala...kako pol šele kaka politologija in ostale smeri zgledajo.
Delno tudi zato, ker je katedra močna, profesorji imajo veliko vpliva na FDV, pa vedno je bil tam visok kriterij za vpis, vsaj ko sem se jaz vpisala. Sej res delaš ful, priznam, ampak tudi drugje lih ne spiš verjetno. Žal ne poznam drugih smeri toliko, tako da ne vem trditi.
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
^^ Če bi se še enkrat vpisovala bi šla še enkrat na FDV al ne?
Zanimivo da evva nič več ne komentira...mogoče so posti od UG84 sesuli njeno teorijo o superduperiornosti FDV-ja...
Brutalno... 
Zanimivo da evva nič več ne komentira...mogoče so posti od UG84 sesuli njeno teorijo o superduperiornosti FDV-ja...

...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
McLarnovc napisal/-a:^^ Če bi se še enkrat vpisovala bi šla še enkrat na FDV al ne?
Zanimivo da evva nič več ne komentira...mogoče so posti od UG84 sesuli njeno teorijo o superduperiornosti FDV-ja...Brutalno...
Ah ne, kje pa.. Sej ma tolko "znancev" z raličnih smeri, k so uspešni direktorji, so dobili zaposlitev v manj ku 24 urah po prejemu diplome, delajo tisto kar so si vedno želeli in še bi lahko naštevala. Ni razloga, da bi ji sam ena oseba sesula teorijo o vsemogočnem FDV-ju, ki nudi splošno znanje (zdej pa res ne vem zakaj sploh koristi gimnazija?).
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
McLarnovc napisal/-a:^^ Če bi se še enkrat vpisovala bi šla še enkrat na FDV al ne?
Zanimivo da evva nič več ne komentira...mogoče so posti od UG84 sesuli njeno teorijo o superduperiornosti FDV-ja...Brutalno...
Na to smer gotovo ne. To sem 100% MOGOČE na drugo, bi pa resneje razmislila o mojih dveh drugih alternativah veterini in medicini. Vem, ČISTO druga smer, me zanima več stvari:)
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
McLarnovc napisal/-a:Jaz pa ne.Ni nobenega ego boosta, ko komu rečeš da si fdvjevec...
Imam svoje razloge

Glede na izkušnje s študijem na FF, študijem, ki ga ob delu delam zdaj in svojo službo ter izkušnje pri iskanju službe mislim, da bi bilo bolje, če bi že v štartu vpisala smer na FDV.
Glede službe sem pa na lastnih izkušnjah ugotovila, da na tem področju, kjer delam, ni prav zelo pomembno, kater faks imaš narejen, so prevagale druge stvari

-
UG84 - Cosmo moderatorka
[vanessa] napisal/-a:McLarnovc napisal/-a:^^ Če bi se še enkrat vpisovala bi šla še enkrat na FDV al ne?
Ah ne, kje pa.. Sej ma tolko "znancev" z raličnih smeri, k so uspešni direktorji, so dobili zaposlitev v manj ku 24 urah po prejemu diplome, delajo tisto kar so si vedno želeli in še bi lahko naštevala. Ni razloga, da bi ji sam ena oseba sesula teorijo o vsemogočnem FDV-ju, ki nudi splošno znanje (zdej pa res ne vem zakaj sploh koristi gimnazija?).
Pa sej to je zame največji problem moje stare smeri (MO). Vse je preveč splošno in to v stilu, da se na koncu vprašaš: "kaj je zdej sploh znam? Konkretno?" Vsega po malem, pa nič hkrati. V službi, pa delam EU zadeve, sem se vsega na novo učila. Zdej pa GO FIGURE!
-
Mimi_M - Cosmopsiho
Tud jaz lahko potrdim, da se je treba v službi na novo naučit čist vse stvari, ker to, kar praktično delaš, tega te ne naučijo na faksu.
Jst sm se vse o zunanjetrgovinskem poslovanju, prodaji, carinske predpise ipd naučila v službi.
Jst sm se vse o zunanjetrgovinskem poslovanju, prodaji, carinske predpise ipd naučila v službi.
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
McLarnovc napisal/-a:Jaz pa ne.Ni nobenega ego boosta, ko komu rečeš da si fdvjevec...
Zato ker res študiramo zaradi ego boosta (sploh od drugih), ane?

Ajde recimo nekaj mojih razlogov za ta študij: Jaz študij jemljem ne (samo) kot pot do zaposlitve, ampak kot nekaj, kar me zanima. Študiram za sebe, da se naučim stvari, ki mi koristijo pri mojem življenju - pri vsakem dnevu. Jaz vidim point učenja v tem, da meni osebno, duhovno, koristi pri vsakem dnevu.
Tudi zato nikoli ne bi študirala recimo matematike, ker od tega osebno (osebnostno) ne bi imela nič. (Čeprav ne trdim, da kdo drugi ne more imeti.)
Služba je potem zame tisto, kar delam iz osebnega veselja in zadovoljstva. Ni me treba zdaj popljuvati, da sem idealist - mogoče ja, mogoče ne. To je pač moja ideologija življenja. Ne študiram za ego boost, za dobro plačano službo itd., ampak zato, da osebnostno rastem. Ostalo bo prišlo za zraven.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
-
rinca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 27. 3. 2006
očitno ti tud tvoj faks ne pomaga dovolj, da si moraš že 20 strani boostat ego na FDVjevcih.
pa najbrž boš na faksu samo cca. 5 let. hitro si poišči nekaj, kar boš poveličeval in bo boostalo tvoj ego potem ko diplomiraš.

Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
g00fy_qa napisal/-a:McLarnovc napisal/-a:Jaz pa ne.Ni nobenega ego boosta, ko komu rečeš da si fdvjevec...
Zato ker res študiramo zaradi ego boosta (sploh od drugih), ane?
Ajde recimo nekaj mojih razlogov za ta študij: Jaz študij jemljem ne (samo) kot pot do zaposlitve, ampak kot nekaj, kar me zanima. Študiram za sebe, da se naučim stvari, ki mi koristijo pri mojem življenju - pri vsakem dnevu. Jaz vidim point učenja v tem, da meni osebno, duhovno, koristi pri vsakem dnevu.
Tudi zato nikoli ne bi študirala recimo matematike, ker od tega osebno (osebnostno) ne bi imela nič. (Čeprav ne trdim, da kdo drugi ne more imeti.)
Služba je potem zame tisto, kar delam iz osebnega veselja in zadovoljstva. Ni me treba zdaj popljuvati, da sem idealist - mogoče ja, mogoče ne. To je pač moja ideologija življenja. Ne študiram za ego boost, za dobro plačano službo itd., ampak zato, da osebnostno rastem. Ostalo bo prišlo za zraven.
Lepo povedano, sam v enem stavku k ga je tudi Mahagonij citiral si napisala, da študiraš to kar študiraš, ker te veseli. Vse lepo in prou, sam od tega ne moreš živet. Ne moreš živet od besede "veselje". In zdej ti ni panike rečt, da se ti ne gre za denar oz. dobro plačano službo, sam ko se boš sama mogla soočit s stroški + družino.. Ne vem če boš istega mnenja.
Nam je v SŠ profesor od filozofije, k se res klanja tej besedi, reku da je težko dobit kakršnokoli delo v zvezi s tem. Moreš met srečo. On jo je mel, kr piše članke v neki reviji (sam enkrat mu bo tudi idej zmanjkalo kr pr filozofiji ne ugotoviš nč novega sam o enem in istem je govora), tudi knjige je napisal in uči na treh razlinčih gimnazijah (od teh ma lahko samo moja bivša gimnazija filozofijo ku predmet za maturo). Ma je reku da je takih malo, sploh v Sloveniji. Moj bratranc je študiral filozofijo in je po končanem študiju šel na drugi faks, čeprou je lena rit. Zakaj? Ker ni dobu službe. Delu je ku varnostnik in občasno kašn članek napisu, ma samo od člankov ne moreš živet.
Pač meni se zdi zgrešeno, da ljudje dajo prednost željam. Ne pravim, da ni treba upoštevat tega kaj si želiš in kaj te veseli, sam malo bolj racionalno je treba jemat študij. In je treba mislt na to kje se boš lahko zaposliu, v kolkem času in če boš upal preživljat družino. Meni je bolj pomembno, da dobim službo čimprej in mam relativno dobro plačo (ne takoj, ma sčasoma pa ja) in da je pač delo sprejmeljivo.
Recimo js ne študiram tistega kar me veseli, tudi delala na bom tistega kar me veseli, sam je moje bodoče delo sprejemljivo (tudi plačano ne bo slabo, kolkr sm informirana, in to že tkoj na začetku) in bom znala živet s tem.
Sam ok, js pač nism idealist in sm mnenja da vsak osebnostno raste (to res ni odvisno od službe k jo opravljaš).
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
^^ Brez zamere, samo tudi ekonomija ni ravno znana po hitrem dobivanju služb. Ti seveda že imaš službo zagotovljeno, ampak večina pa nima te sreče
Jaz mislim, da se vedno da najdt neko srednjo možnost med željo in zaposljivostjo. Ne vem, pri meni je bil edini problem ta, da me je preveč stvari veselilo- od farmacije, matematike, angleščine, geografije, pa do strojništva in računalništva. A vas je veselil le en faks? Firbec pač.

Jaz mislim, da se vedno da najdt neko srednjo možnost med željo in zaposljivostjo. Ne vem, pri meni je bil edini problem ta, da me je preveč stvari veselilo- od farmacije, matematike, angleščine, geografije, pa do strojništva in računalništva. A vas je veselil le en faks? Firbec pač.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
Jst sm celo ugotovila, da tisto, kar me je (če me je sploh res, se sprašujem
) veselilo na koncu gimnazije, pač ni to, kar si želim v življenju počet, oz. si tega sploh ne želim počet. Po 4. letniku študija za poklic učitelja/profesorja jezikov sem ugotovila, da me misel na to delo dobesedno odbija in ustrahuje, tako da sem po dolgem času zbrala pogum in se vpisala na drug faks, še prej pa imela veliko srečo, da sm dobila službo na področju, ki me (to ugotavljam šele zdaj
) veseli in mi očitno ful leži. 

-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
rinca napisal/-a:McLarnovc napisal/-a:Jaz pa ne.Ni nobenega ego boosta, ko komu rečeš da si fdvjevec...
očitno ti tud tvoj faks ne pomaga dovolj, da si moraš že 20 strani boostat ego na FDVjevcih.
pa najbrž boš na faksu samo cca. 5 let. hitro si poišči nekaj, kar boš poveličeval in bo boostalo tvoj ego potem ko diplomiraš.
Doktorat bo dovolj velik ego boost....

*mala* napisal/-a:pa do strojništva in računalništva
Te je bolj veselilo strojništvo al strojniki?

...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov