Fakulteta za družbene vede

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 30. Dec. 2009 1:27

sončk napisal/-a:To pa ni res. Jaz med drugim ful cenim študente fizike, biokemije... Pa sem na humanističnem faksu. Edino kakšne matematike res ponavad grdo pogledam, ker se mi zdi, da ne morš neki ful novga odkrit pr matematiki, vsaj ne v taki meri, kot je to možno pri drugih naravoslovnih vedah.

Računalništvo pa npr sploh ne štejem pod naravoslovje, ampak pod lenobo, vsaj glede na službe, ki jih večina dobi :)

Jaz pa prov spoštujem vse naravoslovne fakse. Sama sem čisti antinaravoslovec, me ta snov niti malo ne zanima, že v osnovni in srednji šoli sm se jebala s kako fiziko, kemijo pa matematiko in vem, da bi na takem faksu pogrnila totalno :D Že zato, ker se mi zdi, da se folk vpisuje večina na družboslovne fakse in pol nekdo, ki je na nekem naravoslovnem mi je prov vav...pa da ga to še zanima in da mu dejansko rata faks nardit...ej svaka jim čast :wink: :)
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 30. Dec. 2009 1:44

g00fy_qa napisal/-a:Da ne omenjam še vsega sprotnega dela. Sploh veš koliko truda in časa se vloži, da napišeš znanstveni esej??

Vem bolj kot ti, ker sem ze pisal take zadeve. Aja ne...jst sm pisal znanstveni clanek ne esej my bad. Clanek, una zadeva k rabi preverljive fakte, ne pa povzemanje raznih avtorjev, ki pisejo svoja subjektivna mnenja o stvareh.
g00fy_qa napisal/-a:Jaz bom imela (najverjetneje) diplomo iz komunikologije in filozofije, še kakšen magisterij in doktorat (če ne zmanjka volje) in bom delala to, kar me veseli. In to je vse, kar je na koncu pomembno.
Najverjetneje bos kradla bogu cajt nekje na faksu, v drzavni upravi, eni od njenih mnogih agencij ali pa kaksnem mirovnem institutu. Se dobro da se pri vladi tega zaposlitvenega problema zavedajo in konstantno ustanavljajo nove agencije in drzavne organe, da bo vsa ta masa diplomantov FDVja imela kje za zaposlit se.

g00fy_qa napisal/-a:Mislim, da to razmišljanje o FDVju kot lahkem faksu izhaja še iz časa nebolonjskega sistema, ko ni bilo sprotnega dela, izpit pa si naredil sorazmerno enostavno. Zdaj imamo pri vsakem predmetu ogromno sprotnega dela, ne samo kolokvije (ki so včasih tudi tedenski), ampak recimo znanstvene eseje, projekte itd.. Za take zadeve moraš ful delati vsak teden. Potem, ko pride do izpitnega odbobja, in se drugi faksi šele začnejo prav učiti, imamo mi že pol predmeta rešenega s temi zadevami. Izpiti pa potem odvisno - nekatere narediš dokaj enostavno, za druge moraš garati.

In ti mislis, da bolonjc pri drugih faksih ni prinesel istega povecanja sprotnega dela? lol

g00fy_qa napisal/-a:Enivejz - moj point vsega tega je, da ljudje, ki ne hodijo na FDV, raje naj ne diskutirajo o njegovi težavnosti, ker pač nimajo pojma, kako je.
Moja punca hodi na FDV in vidim od blizu kako je.

evva napisal/-a:Potem tretja stvar, na fdvju mi je všeč, ker so posamezni oddelki dokaj majhni (pribl. 30-40 študentov na oddelek), dejansko se po enem mesecu že vsi med sabo poznajo in je večja možnost medsebojne pomoči kot npr. na nekem faksu, kjer imaš 300 ali 500 sošolcev.

Noben tehnicni ali naravoslovni faksi nima toliko vpisa. FRI je naprimer imel 180. Matematika 120. In po prvem semestru v prvem letniku ja ta cifra mocno nizja, ker folk odneha ali pa neha hodit na predavanja.

evva napisal/-a: Jaz sem fdv-jevka in sem vesela, da sem, ker se mi zdi, da fdv ponuja največ splošnega znanja od vseh fakultet.
Splosno znanje je nicvredno za kariero. Namen gimnazije je pridobivanje splosnega znanja. Namen faksa je specializacija v posamezn poklic (in ta je po mojem mnenju prešibka). Torej tisto, kar so ljudje v poklicnih srednjih šolah že dal skos, razne free spirit dvajsetletnice pa mislijo, da lahko grejo skozi življenje, brez da bi se naučile neke konkretne obrti. Minili so časi, ko je en človek lahko imel splošno znanje iz petih znanosti in je bil uporaben. Dandanes so področja tako obsežna, da se je potrebno specializirati. Splošno znanje lahko pridobivam sam doma popoldne če hočem. Delodajalcem je za to vseeno.

evva napisal/-a:Poglejte mal po branžah koliko ljudi dejansko opravlja poklic, za katerega so kvalificirani?? (če izvzamemo pravnike seveda) . Poglejte koliko politikov je dejansko politologov, kolko marketinških strokovnjakov je dejansko študiralo komunikologijo (ali ekonomijo, smer marketing-trženje), kolko kemikov dela v kemični industriji, kolko prevajalcev dejansko prevaja??
Lol keri primeri. Predvsem pokažejo, da so izobrazbe te sorte (politolog, komunikolog itd) povsem zamenljive s čim drugim, torej bedne. Prevajalec pa ni izobrazba. Ti končas faks za določen jezik in potem lahko postaneš prevajalec če želiš.
evva napisal/-a: Jaz ne vem kaj so za vas resni in kaj neresni faksi, vem pa kaj pomeni, da se znajdeš, poznam direktorja firme, ki se ukvarja s finančnimi programi-po poklicu je strojnik, poznam vodjo marketinga-končala je turističen faks....

Oh wow. Vodilne pozicije niso tok na faks vezane, kdo bi si mislu. :roll:
Jst odprem firmo in sm direktor brez ekonomskega al pa menedzment (LOL) faksa. Šokantno.
evva napisal/-a:verjemite mi, da dost pomenijo študentska dela (čeprav včasih izgleda da ne), ampak v mnogih primerih, če se izkažeš, ti lahko odprejo vrata za naprej, ne glede na to, kateri faks imaš končan.

Bučke. Ti ne boš nikol imela službe strukturnega inženirja in ne boš računala statike za mostove brez prave izobrazbe pa če se na trepalnice postaviš.
Tko da ne govor, da ni pomembn kateri faks maš končan. Pa tudi ve se kok je kej vredno. Moj fotr ne zaposli nobenega iz FOV pa če ma doktorat.
Se pa strinjam, da lahko marsikdo postane tržnik, prodajalec, novinar etc...
Kar ti velik pove o tem kok je katera izobrazba vredna.

evva napisal/-a:Ampak če se vrneva na point teme, ta članek velja za diplomirance, ki delajo v svoji branži. Teh pa je vedno manj
In to ni dokaz, kako brezvezno znanje ti da? Da moraš it delat čist druge stvari (in se znajdet)?

Tema je bila o kvaliteti faksa, ne o tem kva vse lahko človk počne v lajfu če se znajde. Če se znajdeš tut faksa ne rabiš. Imaš vse polno ljudi s srednjo šolo na pozicijah, kjer ne bi smel bit. Če te taka poklicna pot zanima, zakaj se pol pogovarjamo o izbiri faksa?
Uzam najlažjega pa je. V čem je pol fora "študiraj to kar te zanima" če greš pol delat čist druge stvari?

evva napisal/-a:Ti boš npr. kot matematičarka težko dobila službo kjerkoli drugje kot v kaki šoli, tam pa boš, ko boš diplomirala, delala za borih par sto evrov ja.

Očitno ne veš kok učitelji zaslužijo.
evva napisal/-a:zdej na podlagi dveh ljudi, ki sta zame totalno nesposobna (pa brez zamere), ti sklepaš, da fdv sux... ok tvoje mnenje. ... tko da tale dva tvoja žvrgoleča ptička na veji nista zame čist noben dokaz,

A res, zanimivo. Ker tudi ti si imela cel kup zgodbic tipa "poznam enga k je politilog pa direktor". Mamo mal dvojna merila ane.
evva napisal/-a:kvečejmu nasprotno in sm še zmer mnenja, da se vsak diplomiranec mora zelo potruditi, da dobi službo, ne glede na to s katerega faksa prihaja!
To ni res, men se ni treba trudit.
evva napisal/-a:Zapomnite si ljudje, noben vam ne bo nič na pladnju prinesel, vsak si želi sposobnega diplomiranca na kateremkoli področju, pa naj bo to javna uprava, marketing, mediji, ekonomija, kemija, medicina, karkoli! Noben ne bo pogledu vaše diplome in reku "Aha, ti si pa matematiko doštudirala, super, to je resen faks, izvoli službo, izvoli dobro plačo!" Get real people! Jamrat je najlažje, taki ljudje se meni smilijo. Še dobro, da smo si različni. :roll:
O tem sploh ni tekla debata (dokler ti nisi uletela), niti ni noben trdil nasprotno. Vse kar imas ti za povedat je to, da se za sposobne ljudi z vezami vedno delo najde. Captain obvious.

g00fy_qa napisal/-a:Saj človek ne ve ali bi se smejal ali jokal ... Resen profesor ne sme piti kave s študenti?? A pol najbolj resen profesor pride v predavalnico skozi lastni vhod, ima do tega vhoda lasten hodnik, ne opravlja govorilnih ur v živo, ne odgovarja na vprašanja med predavanji itd. - ker je res totalno ponižujoče za profesorja, da pride kakorkoli blizu nivoju študentom? Ali kako to gre?
Zakaj potenciraš rečeno do absurda? A to nej bi kej pokazal?

Jochie napisal/-a:in prepričan sem, da je 80% tistih "radovednežev" bolj kot ne ritoliznikov, ki bi radi na čimlažji način prišli do dobre ocene oz. do pozitivne ocene.
Točno tako je. Jaz sm če mi kej ni blo jasno vprašal med predavanjem. Ali pa po predavanju. Če kaj rabim od profesorja mu pošljem mail ali pa pridem na govorilno uro. Basta. Ne rabiš nič več. Se pa spomnim ljudi, ki so blazno hlinili interes za predmet. Ja ja ... blazno te zanima profesor. Dejansko pa nimajo kakšnih resnih skupnih interesov, prav tako je prepad v starosti in mentaliteti ogromen. Celotna stvar zlagana do konca.

Zdaj pa da še odgovorim na Družboslovno Informatiko. To je brezveze, debilna smer. Nek hibrid, na koncu pa nisi niti informatik, niti družboslovec.
Jst že ne bi za informatika vzel FDV-DI diplomanta. Kar poglej:
Shimmie_ napisal/-a:V Pythonu smo mel programiranje. Nalog nimam več shranjenih na računalniku, ker mi je to tok blesav program za programiranje,

S folkom, ki Pythonu reče program, si nimam kej pomagat. In Osnove Programiranja celo ni obvezen predmet ampak izbirni na družboslovni informatiki.

Hvala lepa za tako izobrazbo.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 30. Dec. 2009 1:58

evva napisal/-a:Jaz sem fdv-jevka in sem vesela, da sem, ker se mi zdi, da fdv ponuja največ splošnega znanja od vseh fakultet.

Evva res maš mal napačne predstave o trgu dela - glih prevelika splošnost znanja je glavni problem FDVjevcev. Prav v vsaki veji obstaja nekdo, ki je zanjo mnogo bolj specializiran kot vi. Služb, kjer bi se tako široko znanje zahtevalo, pa je malo. Tko kot je reku Mehagonij - gimnazija daje splošno izobrazbo, faks pa je pač namenjen podrobnejšemu spoznavanju in osvajanju določenega področja.

evva napisal/-a:Ti boš npr. kot matematičarka težko dobila službo kjerkoli drugje kot v kaki šoli, tam pa boš, ko boš diplomirala, delala za borih par sto evrov ja.

Iz prve roke - 1200 neto - to meni pač ni borih par sto evrov. Teb je??
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 30. Dec. 2009 2:20

To sem prej spregledala, drugače bi že prej komentirala.
evva, si mogoče pomislila, da si jaz ŽELIM biti profesorica matematike na srednji šoli? Če si ne bi tega želela, se sigurno ne bi je**la na FMFju... Vem, da bi bila mogoče v kakšni drugi službi bolje plačana, ampak to mene VESELI, tako kot tebe veseli tvoj študij na FDVju.

Drugače pa Mahagonij :gut:
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 30. Dec. 2009 3:54

se tudi strinjam z mahagonijem, edino tam bi ga popravla, ko je omenil da prevajalstvo ni izobrazba.. na filofaxu imaš že nekaj let oddelek za prevajalstvo in tvoj naziv na koncu je dipl. prevajalec :)
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 30. Dec. 2009 5:53

ameba napisal/-a:Bullshit :D Če bi v temo o pravu nek lolek-bolek napisal:'' Pravo je piflarija, na pravo se vpisujejo piflarji, vse se učijo na pamet blablabla'' Verjemi *mala*, da bi se našlo precej študentov prava, ki bi temu oporekali. Isto velja za ostale fakse. To je pač tema o fdvju in je logično, da jo berejo predvsem fdvjevke.

Poglej malce v temo o pravu, ne pa prazno slamo mlatit. Ker včasih spremljam temo, se spomnim, ko ena uporabnica (če ni bila ravno evva) napisala kako težko je pravo in se spomnim vsak 5 uporabnic, ki so začele s tem, da ni tako težko (pri eni 60 strani se začne, I think) in da se da tudi pravo naredit, čeprav se nekaterim zdi nemogoče.

In glede na to, da začnete naravoslovci uporabljat defenzivo že ko nekdo reče, da je na vaše fakse enostavno prit ker ni omejitev ali pa so zelo nizke, si niti ne predstavljam kako bi reagirali, če bi nekdo začel o vaših faksih pisat stvari, ki jih vi pišete o fdvju. :wink:

Oprosti, ampak a ti sploh spremljaš temo. Vse glede omejitev se je začelo, ko ena uporabnica napisala uporabniku, če ima zato toliko proti fdv-ju, ker ni gor prišel. In smo samo obrazložili, da ni taka umetnost imet 80 točk na maturi (če se le malce potrudiš, torej si malce nad povprečjem z vsaj 22 točkami in pd in db uspehom, kar je pa 35% maturantov).

Če bi meni nekdo s fdv-ja rekel, da je moj faks lahek, bi rekla samo :lol: , sploh se mu nebi obrazložila. Če bi pa nekdo z naravoslovnega, bi mu pa z veseljem razložila kaj se učimo, če bi želel, mu pokazala kaj delamo (ker on bi vsaj vedel približno za kaj se gre :D)

sončk- tudi v matematiki je še ogromno neodkritega (kakor v vsaki naravoslovni smeri), so področja, ki se šele zadnja desetletja razvijajo, stvari ki še niso izpeljane, dokazane. Sam tega res ne boš srečala v srednješolski matematiki. (čisto informativno, da ne bo spet kdo rekel, da hvalim svoj faks :D)

Mahagonij :top:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 30. Dec. 2009 9:18

sončk napisal/-a:To pa ni res. Jaz med drugim ful cenim študente fizike, biokemije... Pa sem na humanističnem faksu. Edino kakšne matematike res ponavad grdo pogledam, ker se mi zdi, da ne morš neki ful novga odkrit pr matematiki, vsaj ne v taki meri, kot je to možno pri drugih naravoslovnih vedah.

Seveda se da tudi v matematiki odkriti še marsikaj novega. Tako kot v elektrotehniki, strojništvu,računalništvu, nevem še kje... Na družboslovnem področju pa verjamem, da je problem odkrit kaj novega ja.

Pa ena je omenjala piflarijo na pravni, ki to ni. Proti enemu naravoslovnemu faksu je tisto piflarija, ja. Bukvo s tekstom se moraš ti več al manj napiflat. En naravoslovec se nima kaj piflat, ker v naravoslovju vse temelji na razumevanju(!) snovi.

Še glede omejitev na naravoslovnih faksih. Seveda jih ni,ker že po prvem kolokviju odpade 30% folka, po prvem semestru drugih 20% do konca prvega letnika pa še kakih 10%. Zakaj bi na faksih sami sebi dajali še več dela z enimi brezveznimi omejitvami, če je pa "naravna selekcija" vrhunska?
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
TechMan
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 9. 2009
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a TechMan » 30. Dec. 2009 10:16

Računalništvo pa npr sploh ne štejem pod naravoslovje, ampak pod lenobo, vsaj glede na službe, ki jih večina dobi :)

Prvo sn se kr nasmejal :D joj punca e. Ja itak težki lenuhi smo. Razvoj pa znanje pa pride samo od sebe. Pa ne bit fouš drugim ljudem kake službe majo.
No fear just downhill
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 30. Dec. 2009 10:40

Mahagonij napisal/-a:
g00fy_qa napisal/-a:Da ne omenjam še vsega sprotnega dela. Sploh veš koliko truda in časa se vloži, da napišeš znanstveni esej??

Vem bolj kot ti, ker sem ze pisal take zadeve. Aja ne...jst sm pisal znanstveni clanek ne esej my bad. Clanek, una zadeva k rabi preverljive fakte, ne pa povzemanje raznih avtorjev, ki pisejo svoja subjektivna mnenja o stvareh.

Tisti post ni bil namenjen tebi, torej se ne rabiš počutiti osebno prizadetega. Kapo dol, če pišeš članke. Jaz jih še ne, ker sem 2. letnik in mi je zaenkrat osem strani eseja dovolj. Glede virov se ne strinjam, tudi mi uporabljamo preverljive fakte, ne subjektivna mnenja.

Mahagonij napisal/-a:
g00fy_qa napisal/-a:Jaz bom imela (najverjetneje) diplomo iz komunikologije in filozofije, še kakšen magisterij in doktorat (če ne zmanjka volje) in bom delala to, kar me veseli. In to je vse, kar je na koncu pomembno.
Najverjetneje bos kradla bogu cajt nekje na faksu, v drzavni upravi, eni od njenih mnogih agencij ali pa kaksnem mirovnem institutu. Se dobro da se pri vladi tega zaposlitvenega problema zavedajo in konstantno ustanavljajo nove agencije in drzavne organe, da bo vsa ta masa diplomantov FDVja imela kje za zaposlit se.

Tukaj si prestopil mejo, se ti ne zdi? Nimaš nobene podlage, da bi govoril, kje bom jaz zaposlena. Tudi če se večina FDVjevcev zaposli na xy delovnem mestu, je zadnje, kar od tebe pričakujem, da boš tudi mene vrgel v isti koš. Jaz imam svoje cilje in vem, kaj mi bosta moje znanje in diploma (diplome .... :P) omogočila.

Mahagonij napisal/-a:
g00fy_qa napisal/-a:Mislim, da to razmišljanje o FDVju kot lahkem faksu izhaja še iz časa nebolonjskega sistema, ko ni bilo sprotnega dela, izpit pa si naredil sorazmerno enostavno. Zdaj imamo pri vsakem predmetu ogromno sprotnega dela, ne samo kolokvije (ki so včasih tudi tedenski), ampak recimo znanstvene eseje, projekte itd.. Za take zadeve moraš ful delati vsak teden. Potem, ko pride do izpitnega odbobja, in se drugi faksi šele začnejo prav učiti, imamo mi že pol predmeta rešenega s temi zadevami. Izpiti pa potem odvisno - nekatere narediš dokaj enostavno, za druge moraš garati.

In ti mislis, da bolonjc pri drugih faksih ni prinesel istega povecanja sprotnega dela? lol

Istega ne. Zagotovo. Povečanje mogoče ja.

Mahagonij napisal/-a:
g00fy_qa napisal/-a:Enivejz - moj point vsega tega je, da ljudje, ki ne hodijo na FDV, raje naj ne diskutirajo o njegovi težavnosti, ker pač nimajo pojma, kako je.
Moja punca hodi na FDV in vidim od blizu kako je.

Kaj študira? Sploh pa, še vedno nisi ti, ki hodiš na FDV. :P
In ta "količina vloženega dela" je subjektivna zadeva ... Tudi jaz vidim moje sošolce, ko samo žurirajo in skoraj nič ne delajo. Well, jaz sem si naložila na rame še dodatne projekte, berem knjige za izpit (ne samo zapiske) itd., mogoče imam tudi zato (toliko) več dela.

Mahagonij napisal/-a:
g00fy_qa napisal/-a:Saj človek ne ve ali bi se smejal ali jokal ... Resen profesor ne sme piti kave s študenti?? A pol najbolj resen profesor pride v predavalnico skozi lastni vhod, ima do tega vhoda lasten hodnik, ne opravlja govorilnih ur v živo, ne odgovarja na vprašanja med predavanji itd. - ker je res totalno ponižujoče za profesorja, da pride kakorkoli blizu nivoju študentom? Ali kako to gre?
Zakaj potenciraš rečeno do absurda? A to nej bi kej pokazal?

Ja, to je eden od načinov argumentacije, ne veš?
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 30. Dec. 2009 11:26

g00fy_qa napisal/-a:
Mahagonij napisal/-a:In ti mislis, da bolonjc pri drugih faksih ni prinesel istega povecanja sprotnega dela? lol
Istega ne. Zagotovo. Povečanje mogoče ja.

Daj no, ne na silo nekaj "poveličevat" fdv-ja, češ, zdaj ko je bolonjc je res težek faks... Bolonc je hud tudi drugje, verjetno še bolj.

Imaste obvezna predavanja,kjer se prisotnost dejansko preverja? Imaste obvezne domače naloge s predavanj? Imaste za pisat poročila dolga 7, 8, 9 strani za ene vaje? Da ne naštevam naprej... Mogoče imaste vse to...nimate pa še kupa laboratorijskih vaj kjer mora bit udeležba 100%(in ne, ne moreš se nikamor drugam prestavit....takrat ko je tvoj termin morš bit tam pa če prekle padajo z neba...), dvomim tudi da imaste kolokvije ki zahtevajo po 2 tedna učenja in tako naprej... Pa ko si od pol osmih zjutraj do petih popoldne na faksu, potem pa še pisat poročila in naloge in nevem kaj še....ja, tudi nam ki nismo na fdv-ju je včasih hudo...

Pa nekaj je blo žuranje omenjeno....jaz ne poznam nobenega kolega z vsaj povprečnimi rezultati ki bi od 1.10 do danes žural več kot 5x.

Ne se slepit ljudje...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 30. Dec. 2009 11:57

^^ Ok, se ti opravičujem. Primerjala sem z delom, ki ga ima na faksu fant in še nekateri, ki jih poznam. Očitno se motim, oz. je različno od faksa do faksa (in od študenta do študenta).

In ne poveličujem na silo FDVja. :D
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 30. Dec. 2009 11:59

Na katerih faksih pa so ti, ki jih poznaš?

Prisilno poveličevanje fdv-ja pa se dogaja že nekaj strani...
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 30. Dec. 2009 12:22

In Osnove Programiranja celo ni obvezen predmet ampak izbirni na družboslovni informatiki.

Ne govori bedarij! Uni program ima ta predmet kot obveznega.
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 30. Dec. 2009 12:51

:eek:

A ti to resno mislis, da moras vedno nekaj novega odkrivat, da si vreden neke sluzbe? Ali sploh ves, kaj pomeni "odkriti"? In tudi ce bi bilo to res, umetnik nic novega ne "odkriva", uporablja ze veliko let znana orodja (copic, platno, glina ...) ali pa novejsa (sprej, plastika) - pa so vseeno njegova dela lahko nekaj svezega, se ne videnega. In ce so dela dobra, se prodajajo.

Kaj mislis, da dela matematik s pridobljenim znanjem (ki je njegovo orodje)? Uporablja ga. In prodaja ga, za dobre denarce. Zakaj? Ker jih ni veliko, ki bi se lahko pohvalili s tem znanjem.

Pa se v razmislek: kako bi bilo, ce bi vsi naravoslovci delali le v akademski sferi in "odkrivali" nove stvari in teoretizirali? S sulco bi lovila postrvi v neregulirani Lublanci ...

sončk napisal/-a:Računalništvo pa npr sploh ne štejem pod naravoslovje, ampak pod lenobo, vsaj glede na službe, ki jih večina dobi :)

:eek: Nimam besed. Kaksne sluzbe pa so to? Pa pustmo na strani te, ki ti omogocajo da gres na net, surfas, in pises bedarije na forum?

Vec kot je takih, kot si ti, manj konkurence zame.

Katastrofa, kako omejen je folk.

P.S. Rodilnik!!!!
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 30. Dec. 2009 17:17

huhuhuhu ... Zadnje par strani ste se razpisali največ NEfdv-jevci! GO FDV! :D .... Sem hotla vsakmu posebi dat repliko, ma vas je mal preveč zainteresirancov za fdv, tok pa nism razpoložena dons, da bi vsakmu posebi odgovarjala (mogoče po novem letu :D ) ... v glavnem folk smešni ste, prov vid se vam, da ste nam fouš k morte tok gult klopi, na konc pa še vseen vprašanje a boste dobil šiht al ne (lih tko k mi), eni ste želel prit na fdv, pa vam ni ratal - ni čudn, da zdej take stresate :roll: ... v glavnem držte se svojga faksa pa bo vse ok :wink: . Kok ste vi negativno nastrojeni, mi smo pa vsi tko veseli :lol: ...prov vid se kok mate fajn fakse heheh.
Pa še ene par replik za tiste, ki so mi lih ostal v glavi:
- Mahagonij jaz NE bi hotla bit neka ne vem kaka inženirka, pa če mi plačaš! :wink:
- McLarnovc ... moj ego je na vrhuncu! Ne rabm si ga pumpat s šimfanjem (kao) neresnih fakultet ker mi pač ni ratal gor prit :D
- Mala itak se vam nč ne dogaja k mene ni! :D

Nov let prhajaaa, dejte mau pozitivne energije, sam kregal bi se ccc :) .

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov