rachka_ napisal/-a:drugač sem pa prepričana, da so nekatere smeri na fdv-ju za popizdit težke in morm priznat, da mi niti na pamet ne pride, da bi se jih lotla.. ampak dokler bodo moji cimri prepričani, da sem človek, ki bolj počasi dojema samo zato, ker se na teden pač morm učit več kot 2 uri, bom žal imela svoje splošno mnenje. da ne govorim o občutkih in vtisih, ki jih imata 2 kolegici, ki sta prej študirali na drugih faxih, zdaj pa sta na fdv-ju.
Ja, nekatere smeri so težke, če ne kr vse. Ampak (govorim zase!) težke zato ker maš tolko seminarskih in za sporti oddajta eseje in za iskat ne vem kašne članke v najbolj neznanih možnih revijah itd.. Meni bi to pobralo 20 let življenja (js obolevam že s tisitmi 2 seminarskami k jih mam na leto). Podpiram sprotno delo, sam se mi zdi da tm malo pretiravajo, sploh s temi domačimi nalogami.. Kaj smo v OŠ in SŠ, da rabimo dokazat da delamo sproti?

In te seminarske so vredne tudi po 50%, zato se moreš tolko bolj potrudit.
Po drugi strani pa kolokviji in izpiti.. Smešno lahki. In to sm opazla lani pr cimri, k je v 1. semestru, ko je blo še vse novo (1.letnik), si razporedila izptie na najslabši možn način (3 izpite 3 dni zapored, drugi tedn pa 2 dva dni zapored), ma je nrdila vse v prvo. In to z minimalnim časom učenja. Letos isto - kolokvije ma ponavadi popoldne, (na)uči se pa dopoldne. Tega, da se naučiš vso snov še isti dan in pol kolokvij nrdiš z dobro oceno (7+), ni lih na vsakem faksu.
Ampak niti če mi seminarske in eseji ne bi delali težav, se ne bi dala na FDV, k ene smeri so tko brezvezne, da se sam sprašujem lahko, kdo si je zmislu kej tko neumnega. Družboslovna informatika??? Učiš se pa vsega boga, od psihologije, statistike, informatike do sociologije. Na koncu pa ne veš kaj si sploh, niti z diplomo v roki. Zaradi tega bi se js držala stran od FDVja, tudi če bi bil edini faks k mi preostane.