*mala* napisal/-a:evva napisal/-a:*mala* napisal/-a:^^ K da je taka umetnost na FDV pridt?
ah kje, sploh ni umetnost bit nadpovprečen dijak (za vpis na večino smeri na fdvju) in zbrat nadpovprečno število pik
Koliko točk pa je že zate nadpovprečno? Lani je imela najvišjo omejitev komunikologija- okoli 80 točk, ostale smeri pa od 60 do ene 75. Razen komunikologije imajo ostale smeri popolnoma povprečno omejitev![]()
Pa tudi 80 pik (se meni) ne zdi dost.
Mislim, da se nas večina, ki tu zagovarjamo fdv, ni vpisovala lani, ampak že kar nekaj let prej. Sploh se mi zdi smešno, da vzameš za vzorec samo eno leto, ker če si matematičarka, sama veš kako se te številke spreminjajo. No ampak če pogledamo trend omejitev vpisa na fdv-ju recimo od leta 2004 naprej, smeri komunikologija, novinarstvo in mednarodni odnosi imajo že nekaj let omejitve od 80-85 točk. Ostale smeri pa okrog 70 točk. Nekatere od 60-65.
Da nabereš vsaj 70točk, moraš biti vsaj pravdober v 3.in 4. letniku in maturo pisati več kot 20 točk. Ne vem kaki so kriteriji zdaj, ampak takrat, ko sem jaz pisala maturo, so imeli samo boljši dijaki več kot 70 točk, tisti, ki so jih nabrali pa 80 ali več so bili pa sploh najboljši (pravdobri in odlični, ki so dobro pisali maturo, tko da je res mal smešno, ko praviš, da se ti 80 pik ne zdi dost...verjetno je pri vas polovica razreda nabrala 80točk

V glavnem moj point je v tem, da je na fdvju tok različnih smeri in je res smešno posploševat, da je v izi gor prit za vse, ker nizka omejitev je samo za tiste smeri, po katerih ni blo tok zanimanja, za tiste smeri, kjer je pa pač največ zanimanja, torej kamor hodi večina fdvjevcev (novinarstvo,komunikologija,mednarodni odnosi, politoliogija) pa omejitev niti pod razno ni nizka (no če izvzamemo politologijo) in morš bit res nadpovprečen dijak, da prideš gor. Ne poznam, niti enga študenta komunikologije al pa recimo mednarodnih odnosov, ki bi celo srednjo šolo prlezu do mature z dvojkami pa trojkami, pol se pa vpisu na fdv, tko da..