Fakulteta za družbene vede

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 25. Dec. 2009 13:23

McLarnovc napisal/-a:Dej ne seri no...jebote argumenti... Da gre študent z profesorjem na kavo pač ni nekaj čisto normalnega...tako pač je. Tudi ena litostrojska čistilka Fatima, ki puca dreklajtunge v sekretih, pač ne more it kar do direktorja pa rečt "đe si, jebote šaban, ajmo na kafu....."...

Pa men tud če bi prfoks na faksu reku da če gremo na pijačo....bi si mislil marsikaj o njem. Če srečaš profesorja v trgovini al pa bilokje rečeš nekaj, da bi pa hodil z njim po kafetih...bolano.

Pa še nekaj strani nazaj je blo nekaj govora o debatah s profesorji na naravoslovnih faksih... Seveda so debate, pa še kakšne... So pa očitno na veliko višjem nivoju kot pa na fdv-ju, sodeč po napisanem...

:evil: Ravno prebiram literaturo o ženskah na slovenskem pred cca 100 leti in ti imaš povsem isto stopnjo mišljenja, kot so ga takrat imeli verski fanatiki, ki so glasno razglašali, da je ženska primerna samo za dom, da je nesposobna se izobraževati in biti enakovredna moškim - ker tako pač je! Še enkrat - govorim o splošnem stanju zavesti in mišljenja, ne o tvojem odnosu do žensk.
Prav želim si, da bi vpisal še kakšen študij na FDVju, mogoče bi se vsaj znebil stereotipov in predsodkov.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
ameba
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ameba » 25. Dec. 2009 13:40

Tako pač je? Haha. V zadnjem postu si res pokazal vso svojo inteligenco, čestitam. Bi še kaj napisala, pa je že g00fy_qa zadela bistvo.

Glede debat na naravoslovnih faksih, sem napisala, da se v primeru zmote oproščam. Za razliko od tebe in tebi podobnih nimam nobene želje metat enega faksa v drek in širit neresnic. Imam prijatelje na gradbeništvu in medicini in predavanja so pač do zdej (po njihovih besedah) potekala tako, da so profesorji predavali, oni pa poslušali in delali zapiske. Če je pri tebi drugače pa fajn, ane.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 25. Dec. 2009 13:43

g00fy_qa napisal/-a:Prav želim si, da bi vpisal še kakšen študij na FDVju, mogoče bi se vsaj znebil stereotipov in predsodkov.

A na FDV-ju obstajajo tudi študiji? :rofl:
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 25. Dec. 2009 13:46

lorelaj napisal/-a:
McLarnovc napisal/-a:
Profesor resne fakultete ne more pit kave skupaj s študenti(dejstvo),

Harvard zate ni resna fakulteta?? Tam vsi profesorji kofetkajo s svojimi študenti ...še več, celo na kosila jih vabijo. In pazi to, ne samo študente novinarstva, ampak tudi strojne, elektro, celo medicine ...
:eek:

In ja to se dogaja na vseh tujih fakultetah, Harvard je izbran samo kot primer, ker trdiš, da na dobrih fakultetah (ta je pa kao najboljša na svetu), tega ni. Škoda, da smo pri nas tako zahojeni, ampak vidim, da drugače ni možno, če že mladi tako razmišlajo .. Kakšni so šele starejši ...

koliko je šolnina na harvardu???
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 25. Dec. 2009 14:13

ameba napisal/-a:Imam prijatelje na gradbeništvu in medicini in predavanja so pač do zdej (po njihovih besedah) potekala tako, da so profesorji predavali, oni pa poslušali in delali zapiske. Če je pri tebi drugače pa fajn, ane.

Pa saj niti ne morejo kaj dosti drugače potekati. Družboslovje in naravoslovje sta si zelo različna, pri družboslovnih študijih je logično, da je več različnih mnenj, več različnih pogledov in je prav, da na predavanjih vsi sodelujete in razpravljate o določenih stvareh, ker ni samo nekaj prav, vse ostalo pa narobe. V matematiki (govorim za svoj primer, ker to najbolj poznam) pa je tako, da neka trditev drži ali pa ne drži. Pika. Predavatelji nam pač podajo neke znanstveno dokazane izreke, trditve... Mi lahko sprašujemo in se o dolečenih stvareh tudi pogovarjamo, a neke posebne diskusije ne moreš razviti o takih stvareh. To je moje mnenje.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 25. Dec. 2009 14:28

*sanja* napisal/-a:Pa saj niti ne morejo kaj dosti drugače potekati. Družboslovje in naravoslovje sta si zelo različna, pri družboslovnih študijih je logično, da je več različnih mnenj, več različnih pogledov in je prav, da na predavanjih vsi sodelujete in razpravljate o določenih stvareh, ker ni samo nekaj prav, vse ostalo pa narobe. V matematiki (govorim za svoj primer, ker to najbolj poznam) pa je tako, da neka trditev drži ali pa ne drži. Pika. Predavatelji nam pač podajo neke znanstveno dokazane izreke, trditve... Mi lahko sprašujemo in se o dolečenih stvareh tudi pogovarjamo, a neke posebne diskusije ne moreš razviti o takih stvareh. To je moje mnenje.

Pri matematiki to mogoče res ni možno. Na enem tehničnem faksu pa so različna mnenja zelo dobrodošla, saj je to konec koncev gonilo razvoja...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 25. Dec. 2009 15:21

McLarnovc napisal/-a:
ameba napisal/-a:
McLarnovc napisal/-a:Ja, ampak mi smo v Sloveniji, ne na Harvardu... :wink:

Ko zmanjka argumentov......

Dej ne seri no...jebote argumenti... Da gre študent z profesorjem na kavo pač ni nekaj čisto normalnega...tako pač je. Tudi ena litostrojska čistilka Fatima, ki puca dreklajtunge v sekretih, pač ne more it kar do direktorja pa rečt "đe si, jebote šaban, ajmo na kafu....."...

Pa men tud če bi prfoks na faksu reku da če gremo na pijačo....bi si mislil marsikaj o njem. Če srečaš profesorja v trgovini al pa bilokje rečeš nekaj, da bi pa hodil z njim po kafetih...bolano.

Pa še nekaj strani nazaj je blo nekaj govora o debatah s profesorji na naravoslovnih faksih... Seveda so debate, pa še kakšne... So pa očitno na veliko višjem nivoju kot pa na fdv-ju, sodeč po napisanem...

--> zmanjkalo mu je argumentov, zdej se pa hoče neki vn vlečt..."da gre študent na kavo s profesorjem ni nekaj čist normalnega..." -> pol zate tud Harvard (ki je ravno omenjen kot primer, kjer študentje s profesorji hodijo na kavo npr.) ni normalen faks...nimaš pojma stari, bluziš kr neki brezveze, pa ne znaš podkrepit svojga mnenja :roll: , to kar govoriš, zgleda nekak tko :wall:
Zadnjič spremenil evva, dne 25. Dec. 2009 15:33, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 25. Dec. 2009 15:26

purple_rain napisal/-a:(ker je tema že itak precej skrenila z originalne teme, še jz mal prispevam)
evva napisal/-a:o moj bog pa kok ste stari da tko razmišljate?? da so vam kave s profesorji (in profesorcami) čudne, da so vam maili čudni, laptopi čudni, vode na mizah... haloo?!
En. En sam uporabnik je tak, ti pa že čez vse ostale pljuvaš.

bejba...nisi dobr prebrala teme, če mislš, da je en sam uporabnik takega mnenja. Pa tudi, če bi bil, moj post se je nanašal na vse enako misleče kot je ta dotična oseba in ne na vse uporabnike - use your brain! Ampak kot sem že rekla, ni samo en tak uporabnik, preber še enkrat, preden se (kot ne vem kolikokrat že) vtakneš v vsako mojo besedo! sploh pa tle ne gre za nobeno pljuvanje, ampak za reakcijo zgroženosti zakaj bi nekomu bilo kaj takega čudno (in normalno vprašanje o starosti - what`s wrong with that??)- big difference :wink: .
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 25. Dec. 2009 15:33

evva napisal/-a:pol zate tud Harvard (ki je ravno omenjen kot primer) ni normalen faks...nimaš pojma stari, bluziš kr neki brezveze, pa ne znaš podkrepit svojga mnenja :roll: , to zgleda nekak tko :wall: , samo brez efekta...

harward ni normalen faks, ker je letna šolnina 50.000 USD...in normalen slovenec si tega ne more privoščiti. pika.

in verjamem, da profesorji vozijo študente na kosila...ob takšni šolnini bi jih tudi jaz vozil...
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 25. Dec. 2009 15:35

Jochie napisal/-a:
evva napisal/-a:pol zate tud Harvard (ki je ravno omenjen kot primer) ni normalen faks...nimaš pojma stari, bluziš kr neki brezveze, pa ne znaš podkrepit svojga mnenja :roll: , to zgleda nekak tko :wall: , samo brez efekta...

harward ni normalen faks, ker je letna šolnina 50.000 USD...in normalen slovenec si tega ne more privoščiti. pika.

in verjamem, da profesorji vozijo študente na kosila...ob takšni šolnini bi jih tudi jaz vozil...

aja zdej če je pa šolnina 50.000, to pomeni, da lahko profesorji požrejo svojo avtoriteto in delajo karkol za keš :lol: ...Jochie slaba, sori :roll:
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 25. Dec. 2009 15:39

je zate harvard normalen faks? mimogrede, zakaj ga ne obiskuješ, ko si tako umsko popolna? :)

avtoriteta se ne gradi s kofetkanjem s študenti! :wink:
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 25. Dec. 2009 15:48

Eno vprašanje: Pa imate na FDV-jih kaj ustnih? Oz. pri kolikoh predmetih od kolikih? Čist iz firbca vprašam.

Ker si ne predstavljam da bi moji sošolci hodili na kavo s profesorji, naslednji dan pa na ustne; mogoče po končanem ustnem :D ali še raje po diplomi. Medtem ko bi bi šla z asistenti komot na kavo in kakšno rečt. Zame je precejšnja razlika med asistenti in profesorji oz. predavatelji.

Pa saj ne obstajata le 2 ekstrema- profesor, ki hodi na kavo z študenti proti profesorju, ki le odpredava svoje in to je to. Jaz sem za zlato sredino. Za profesorje, ki ga lahko med uro kaj vprašaš, če ne razumeš, da še enkrat razloži; da po uri pristopiš do njega, ga kaj prosiš, vprašaš; da se domeniš brez problema za govorilno uro, za kakšno pomoč pri snovi. Meni tako najbolj ustreza in sem vesela, da sem na takem faksu, kjer so vsi izjemno človeški, cenijo znanje, so pravični. Mislim da imamo res super predavatelje, asistente, a ne *sanja*? :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 25. Dec. 2009 15:50

Jochie napisal/-a:je zate harvard normalen faks? mimogrede, zakaj ga ne obiskuješ, ko si tako umsko popolna? :)

avtoriteta se ne gradi s kofetkanjem s študenti! :wink:

Seveda ne, ampak očitno je kofetkanje s študenti tudi na tako prestižnih faksih (kjer so tudi profesorji dosti bolj ugledne osebe kot npr. naši profesorji) nekaj povsem običajnega, ne glede na to kako draga je šolnina in ko se boš malo bolj poglobil v razmišljanje na to temo, boš mogoče celo dojel, da profesorji tega ne počnejo zaradi tega, ker je šolnina 50.000eur! Tko da še enkrat ponavljam...slaba :wink:
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 25. Dec. 2009 15:52

evva, povej mi, zakaj bi en profesor šel kofetkat s študenti? en dober razlog...
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 25. Dec. 2009 15:58

*mala* napisal/-a:Eno vprašanje: Pa imate na FDV-jih kaj ustnih? Oz. pri kolikoh predmetih od kolikih? Čist iz firbca vprašam.

Ker si ne predstavljam da bi moji sošolci hodili na kavo s profesorji, naslednji dan pa na ustne; mogoče po končanem ustnem :D ali še raje po diplomi. Medtem ko bi bi šla z asistenti komot na kavo in kakšno rečt. Zame je precejšnja razlika med asistenti in profesorji oz. predavatelji.

Pa saj ne obstajata le 2 ekstrema- profesor, ki hodi na kavo z študenti proti profesorju, ki le odpredava svoje in to je to. Jaz sem za zlato sredino. Za profesorje, ki ga lahko med uro kaj vprašaš, če ne razumeš, da še enkrat razloži; da po uri pristopiš do njega, ga kaj prosiš, vprašaš; da se domeniš brez problema za govorilno uro, za kakšno pomoč pri snovi. Meni tako najbolj ustreza in sem vesela, da sem na takem faksu, kjer so vsi izjemno človeški, cenijo znanje, so pravični. Mislim da imamo res super predavatelje, asistente, a ne *sanja*? :D

Glej *mala*, tko ti bom rekla...iz enga čist banalnega primera je tle nastala razprava o ne vem kakem kofetkanju s profesorji, ja bog pomagaj res! Pa sej ne greš z vsakim profesorjem ka kavo haloo?! To sem dala pač kot primer, greš recimo z unim, s katerim si bil že na 2,3 ekskurzijah, al pa s kakim, ki je že po naravi bolj sproščen, ne greš zdej z nekimi 65letnimi dedki, štekaš? Pa logično tud z asistenti. Pa to zdej ne zgleda tko, da ga pokličeš "Ej stari/a , a pridš v ta pa ta lokal na kavo?" Ampak pač če ga vidiš v lokalu (ki jih imamo okrog faksa ene par), se vsedeš zraven, al se pa on/a usede zraven pa pač mal poklepetaš...kva je tle tak big deal ej? Niti ne hodmo vsak posamezno s prfoksi na kavo, ampak smo zmer v skupini a ne.
Drgač pa ja, za določene predmete mamo tud ustne izpite, samo jaz še nisem pila kave z nobenim profesorjem, ki me je imel na ustnem, ampak tud če bi, mi neb blo nobene panike it drug dan na ustni, tud če bi me vrgu, to je pač njegovo delo, moje pa da se naučim....z asistentko, pr kateri smo mel pa vaje, seminarje, sem pa že pila kavo ja.
Logičn je, da ne morš kr z vsakim a ne, eni so pač bolj zaprti tipi al pa staromodni in še na mail komaj odgovorijo - čeprov ti na začetku leta še sami poudarijo, da so za vsa vprašanja na voljo po mailu :roll:

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov