Dvopredmetni študij FF
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 134 prispevkov
• Stran 3 od 9
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9
Naslednja
- Perchy
- Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 7. 2008
izredno je tako, da imaš tudi dopoldne predavanja...jst študiram japonologijo in teologijo in imam na japonologiji sošolce, ki so izredno in hodijo dopoldne na predavanja z nami, ker imamo vaje samo dopoldne...popoldne so lektorati za ne japonologe in ne sinologe
-
inaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 11. 2005
- Kraj: tu pa tam
joj FF je pa najbolj neorganizirana ustanova kar jih poznam dalec naokoli
!!
da ne recem kolkrat sm la ze zastonj u lj ker so se mal zadi pa se ne da na internet obvestila da kaj odpade, ampak pocakas pred vrati, da nekdo prinese pa nalepi listek tja gor...no, sej nam zgublala besed.
men se letos cist vsa predavanja pokrivajo s sociologijo, tako da verjetno na slednjo ne bom hodila sploh (kar mi ni tko zlo usec ker se bom pol spet ful mucla z izpiti ) men je blo cudno ker so na soci pomojem uvedli bolonjski za letosnje bruce, js sm pa u 2.l in sm bla danes na seminarju pa so kr tam bli...cist sm bla zmedena
!!
da ne recem kolkrat sm la ze zastonj u lj ker so se mal zadi pa se ne da na internet obvestila da kaj odpade, ampak pocakas pred vrati, da nekdo prinese pa nalepi listek tja gor...no, sej nam zgublala besed.
men se letos cist vsa predavanja pokrivajo s sociologijo, tako da verjetno na slednjo ne bom hodila sploh (kar mi ni tko zlo usec ker se bom pol spet ful mucla z izpiti ) men je blo cudno ker so na soci pomojem uvedli bolonjski za letosnje bruce, js sm pa u 2.l in sm bla danes na seminarju pa so kr tam bli...cist sm bla zmedena
Zivljenje je piskotek!
- Perchy
- Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 7. 2008
jemina napisal/-a:Samo kako pa to, da je izredno takrat
zato, ker je izrednih tolk mal, da se jim ne splača delat posebi predavanj, ker le redki hodijo na predavanja. vaje majo tudi popoldne sam noben ne hodi. pa tudi na drugi smeri imam izredne sošolce, tko da smo mešani..
-
*ka!a* - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 5. 2007
no, ko je ravno govor o FF ... Počas moram začet razmišljat kam se bom upisala naslednje leto, razmišljam pa med FF - slovenščina al pa pedagoško.
sam zdele me nekej bega; kakšna je razlika med dvopredmetnim študijem slov. in enopredmetnim študijem slov. ? Mislm ja vem, da maš tm pač še en predmet poleg, ampak ka pa potem jemlješ pri enopredmetnem? Kako to, da ni blo omejitev na enopredmetnem že nekaj časa? hjoj, tok bi prašala, pa ne znam postavt vprašanj
no pa še tO; recimo da k se bom upisvala ane, a lohka napišem na 1. mesto recimo FF-slov. jezik dvopredmetno in 2. mesto FF-slov. jezik enopredmetno, al to sploh ne smeš tko napist?
vem, komplicirm, hvala za odg!
sam zdele me nekej bega; kakšna je razlika med dvopredmetnim študijem slov. in enopredmetnim študijem slov. ? Mislm ja vem, da maš tm pač še en predmet poleg, ampak ka pa potem jemlješ pri enopredmetnem? Kako to, da ni blo omejitev na enopredmetnem že nekaj časa? hjoj, tok bi prašala, pa ne znam postavt vprašanj
no pa še tO; recimo da k se bom upisvala ane, a lohka napišem na 1. mesto recimo FF-slov. jezik dvopredmetno in 2. mesto FF-slov. jezik enopredmetno, al to sploh ne smeš tko napist?
-
Abby - Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 9. 2007
- Kraj: Celje
*ka!a* napisal/-a:no, ko je ravno govor o FF ... Počas moram začet razmišljat kam se bom upisala naslednje leto, razmišljam pa med FF - slovenščina al pa pedagoško.
1) Pri dvopredmetnem študiju maš na vsaki od teh dveh smeri nekaj predmetov manj kot bi jih mela, če bi študirala enopredmetno. Ponavadi ti ni treba delat kake književnosti al kej podobnega. Če bi recimo študirala slovenščino enopredmetno, bi mela (govorim na blef) 11 predmetov, ampak ker maš dvopredmetno, jih boš mela na slo samo 7, pa tut na drugi smeri jih boš mela približno enako (skupaj pride npr. 14 predmetov).
2) ja lahko, js sm tut podobno naredla
-
*ka!a* - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 5. 2007
^^ o najlepša hvala za odgovore!
Seveda so pa vaši odg. še kako zaželjeni
aja, zdej sm še nekej najdla na urniku slovenistike enopredmetne pedagoške pa ne razumem čist kaj nej bi to pomenl?
SL Lektorat slovanskih jezikov I: poljski
^^ a to pomen, da se učiš o poljščini nasplošno al da se učiš poljski jezik ( govorit ) ? sej vem, najbrš trapast prašane, pa useen ...
Seveda so pa vaši odg. še kako zaželjeni
aja, zdej sm še nekej najdla na urniku slovenistike enopredmetne pedagoške pa ne razumem čist kaj nej bi to pomenl?
SL Lektorat slovanskih jezikov I: poljski
^^ a to pomen, da se učiš o poljščini nasplošno al da se učiš poljski jezik ( govorit ) ? sej vem, najbrš trapast prašane, pa useen ...
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Ok anyone please. Glede na to, da sm že tle prebrala dost o tem, kako se lahko predavanja pri dvopredmetnm faksu prekrivajo(FF) ipd. a je res to, da je prisotnost na predavanjih obvezna? Kr se mi ne zdi človeško to, če razpisujejo dvopredmetno študiranje potem ti pa to onemogočijo, če moraš izbirat na katera predavanja boš šel(ki se prekrivajo) so pa VSA obvezna..
It was forever..but it didnt last long..
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
Mislim, da to velja pri bolonjskem študiju. U starem načinu (kjer sem jaz) predavanja niso obvezna, ker bi blo to skrajno neprimerno. Je pa res, da je ena profesorica na predavanjih stalno dajala za podpisovat prisotnim u predavalnici, pa čeprav je vedela, da se nam skoraj usem z nečim prekriva. In jbg, ona bo to uporabila, ko bo hotela koga zafrknit na izpitu. Kar se mi zdi res svinjsko.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
Ampak to ni fer, fakulteta je tle, da ti OMOGOČI študirat ne pa da razpiše mesta in potem ti dejansko faks prepreči, da bi študiral na kar si se vpisal. Čemu potem sploh razpisujejo dvopredmetno študiranje, če nezmorejo razporedit zadev. Ko sm za to slišala sm že zdj zgubla voljo do tega kurčevga faksa.
-
MilkyWay - Cosmopsiho
Kam si se pa vpisala?
Glej, na FF imaš ene par oddelkov, ki se med sabo NE SMEJO križati (usaj tako je nam razlagala ena profesorica, ki je imela zgleda preveč časa). In tudi če boš imela srečo, se ti marsikaj ne bo križalo. Poznam kar nekaj oseb, ki so imele tako srečo skozi usa 4 leta študija in so lahko lepo hodile na vsa predavanja in na vse vaje.
Sicer pa se boš že sčasoma navadila na neorganiziranost tega faxa... Jaz se počasi navajam .
Glej, na FF imaš ene par oddelkov, ki se med sabo NE SMEJO križati (usaj tako je nam razlagala ena profesorica, ki je imela zgleda preveč časa). In tudi če boš imela srečo, se ti marsikaj ne bo križalo. Poznam kar nekaj oseb, ki so imele tako srečo skozi usa 4 leta študija in so lahko lepo hodile na vsa predavanja in na vse vaje.
Sicer pa se boš že sčasoma navadila na neorganiziranost tega faxa... Jaz se počasi navajam .
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
Pedagogika & andragogika dvopredmetno s sociologijo. Ja no sej, ampak se mi zdi že to smotano, da se moraš zanašat na srečo, da se ne zgodi, da bi se ti kej prekrival. Sej, ko predavanja niso bila obvezna se je še dalo pomoje speljat vse lepo samo mal morš uskladit vse pa za zapiski brskat samo zdj bo pa vse skup groza, če bodo vsa predavanja obvezna..
Hvala za odgovore MilkyWay kr mi dejansko nben nzna niti mal povedat pa se že tresm tle pred začetkom, da se bom morala prepisat.
Hvala za odgovore MilkyWay kr mi dejansko nben nzna niti mal povedat pa se že tresm tle pred začetkom, da se bom morala prepisat.
-
MilkyWay - Cosmopsiho
Uuu, js sm tudi na pedagogiki . Mogoče bom celo tvoja tutorka .
Ni za kej . Samo ne se toliko sekirat, vsi so do zdej zvozili. In mislim, da bojo u bolonjskem načinu, ko bodo predavanja obvezna, tudi profesorji malo pogledli skozi prste. Sej usi vejo kakšno je stanje s prekrivanjem na FF, to se vleče itak ulala let, tako da po moje vse ne bo tako striktno, ker je to preprosto nemogoče.
A so vam na informativnem mogoče rekli, da so predavanja obvezna? Mogoče pa ne bojo vsa...
Ni za kej . Samo ne se toliko sekirat, vsi so do zdej zvozili. In mislim, da bojo u bolonjskem načinu, ko bodo predavanja obvezna, tudi profesorji malo pogledli skozi prste. Sej usi vejo kakšno je stanje s prekrivanjem na FF, to se vleče itak ulala let, tako da po moje vse ne bo tako striktno, ker je to preprosto nemogoče.
A so vam na informativnem mogoče rekli, da so predavanja obvezna? Mogoče pa ne bojo vsa...
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
Na informativnem za sociologijo ni popolnoma nič rekel o tem..ampak se mi zdi tist prof. tak..razumen. Na informativca andragogike in pedagogike pa nisem šla(sem prvo razmišljala o filozofiji samo so me potem poklicne možnosti odvrnile od tega), sem se za to odločila v zadnjem trenutku. Verjetno so isti profesorji ipd. kaj me čaka? Hja glede na to, da tok opevajo ta bolonjc in pozitivne strani le tega mislm, da neb smel prhajat do takih stvari.
Prvi neprebran prispevek • 134 prispevkov
• Stran 3 od 9
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov