Dvopredmetni študij FF
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
Še enkrat: ti na dvopredmetni nimaš vseh predmetov, ki jih imajo sicer enopredmetni na obeh smereh, ampak jih imaš manj, tako da na koncu pride približno enako predmetov, kot če bi vpisal enopredmetno. Dvopredmetni smo po starem programu imeli na leto 11-13 predmetov. Pa tudi tisto o delu in organizaciji ni precej res ... oziroma se ti prav lahko naredi tudi kot enopredmetnemu.
Every rose has its thorn
- *Lucy*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 7. 2010
no, jz tud dvopredmetno študiram in sm mela zdle u zimskem semestru 8 predmetov + lektorske vaje na češčini pr treh različnih profesorjih , v letnem jih bom mela pa se mi zdi d 8 al pa 9...prekriva se mi pa tud samo en dan v tednu eno predavanje na sociologiji z zadnjo uro enega in prvo uro drugega predavanja na češčini...pač en tedn hodiš na eno in en tedn na drugo...najmanjši problem tko da tole dvopredmetno sploh ni tok težko tud izpiti niso problem
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
Mimi_M napisal/-a:^^ če repliciraš meni, naj ti povem, da sem tudi jaz študirala dvopredmetno na FF, dva jezika, pedagoško smer, tako da sama vem, kako in kaj .
No, potem ti pa samo povem, da ste baje jezikoslovci malo izjema, kar se tiče števila predmetov - da jih imate še malo več, kot mi ostali (če imaš 2 jezika, pa sploh), tako da ... načeloma je pa tako, kot sem jaz rekla.
Every rose has its thorn
-
Maychy - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Se selim...
Hja, kakor imaš srečo. Meni se je vsako leto kaj prekrivalo. Eno leto se spomnim, da sem imela celo 3 stvari ob isti uri. Pa kaj čmo. Sem pač hodila na tisto, ki je bilo obvezno in ostalo naredila z učenjem iz knjige.
Kar se tiče števila predmetov pa ne vem, če so v zadnjih letih kej zmanjšal, ampak jaz sem imela vsako leto približno 15 izpitov (na obeh smereh skupaj), eno leto največ 18. To je v 4 letih naneslo natančno 64 izpitov (brez ocen iz vaj). Se spomnim, da so se mi ful čudili kaki strojniki in podobni, ki so imeli recimo 4 izpite na leto (pa tiste tok težje, ajd).
Skratka... Povedat hočem, da je dela dovolj. Dvopredmetna je težja, kot enopredmetna, ampak če imaš veselje in vnemo se vse da.
Kar se tiče števila predmetov pa ne vem, če so v zadnjih letih kej zmanjšal, ampak jaz sem imela vsako leto približno 15 izpitov (na obeh smereh skupaj), eno leto največ 18. To je v 4 letih naneslo natančno 64 izpitov (brez ocen iz vaj). Se spomnim, da so se mi ful čudili kaki strojniki in podobni, ki so imeli recimo 4 izpite na leto (pa tiste tok težje, ajd).
Skratka... Povedat hočem, da je dela dovolj. Dvopredmetna je težja, kot enopredmetna, ampak če imaš veselje in vnemo se vse da.
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
-
sweety tweety - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 1. 2012
A je kdo na slovenskem jeziku in književnosti ter sociologiji na FF v Mb?
-
Eući* - Debatorica
- Na forumu od: 8. 10. 2010
- Kraj: Ljubljana
js mam tut eno uprašanje ... kako pa pri dvopredmetnem študiju zberejo predmete na obeh smereh ? glede na to da nimaš vseh predmetov ...kateri so potem izločeni ? če se razume kaj mislim.. + ni mi jasno, kako so sestavljene kombinacije predmetov dveh smeri, če je toliko možnosti kombiniranja ful se mi zdi zapleten
Optimist: Person who travels on nothing from nowhere to happiness.
-
Anjeske - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 1. 2011
Woooow, relax. Ni v resnici tok zakompliciran.
Bom probala bit čimbolj jasna.
Vzemimo slovenščino kot fiktivni primer. Če jo greš študirat enopredmetno, imaš recimo v prvem letniku 10 predmetov. Če jo greš dvopredmetno, imaš recimo 7 predmetov (8, 9 in 10. predmet odpadejo, ker si pač dvopr.). Tudi tvoja druga študijska smer, recimo geografija, ti daje za prvi letnik 7 predmetov. Vsega skupaj imaš torej na predmetniku 14 predmetov, vendar se ti lahko urnika med seboj malo pokrivata. V takem primeru pač izbereš manjše zlo in hodiš na predavanja predmeta, ki je pomembnejši (to ugotoviš s prakso oziroma od starejših študentov).
Do sedaj je bilo ponavadi tako, da je urnik prvega letnika bolj kot ne fiksen (lahko da je bolonija kj spremenila...ne vem, ker sem bila še tastar sistem, ampak ni fore, sj je zadeva podobna).
Potem pa recimo pride drugi letnik, v katerem ima vsaka smer 5 predmetov, ki jih pač moraš obiskovati. Basta. Poleg teh določenih imaš pa še listo recimo 10 predmetov, izmed katerih si moraš izbrati 3- eni delajo to po zanimanju, drugi po težavnosti predmeta, tretji pa tako, da urnik lepo izgleda.
So stavri sedaj malo bolj jasne?
Bom probala bit čimbolj jasna.
Vzemimo slovenščino kot fiktivni primer. Če jo greš študirat enopredmetno, imaš recimo v prvem letniku 10 predmetov. Če jo greš dvopredmetno, imaš recimo 7 predmetov (8, 9 in 10. predmet odpadejo, ker si pač dvopr.). Tudi tvoja druga študijska smer, recimo geografija, ti daje za prvi letnik 7 predmetov. Vsega skupaj imaš torej na predmetniku 14 predmetov, vendar se ti lahko urnika med seboj malo pokrivata. V takem primeru pač izbereš manjše zlo in hodiš na predavanja predmeta, ki je pomembnejši (to ugotoviš s prakso oziroma od starejših študentov).
Do sedaj je bilo ponavadi tako, da je urnik prvega letnika bolj kot ne fiksen (lahko da je bolonija kj spremenila...ne vem, ker sem bila še tastar sistem, ampak ni fore, sj je zadeva podobna).
Potem pa recimo pride drugi letnik, v katerem ima vsaka smer 5 predmetov, ki jih pač moraš obiskovati. Basta. Poleg teh določenih imaš pa še listo recimo 10 predmetov, izmed katerih si moraš izbrati 3- eni delajo to po zanimanju, drugi po težavnosti predmeta, tretji pa tako, da urnik lepo izgleda.
So stavri sedaj malo bolj jasne?
-
Eući* - Debatorica
- Na forumu od: 8. 10. 2010
- Kraj: Ljubljana
mal bolj ja heh , a odpadejo pa pač predmeti, ki imajo mn kt oz. so na nek način manj pomembni ali je to kateri predmeti ti ostanejo na dvopredmetnem študiju, odvisno tut od kombinacije dveh smeri, ki jih študiraš ? recimo če maš slovenščino pa primerjalno književnost, al pa slovenščino pa španščino ...a maš pri slovi iste predmete heh ...
drgač pa tko to sprašuem bolj informativno, ker me zanima... js grem rajš na enopredmetni vrjetn bibliotekarstvo...
drgač pa hvala anjeske
drgač pa tko to sprašuem bolj informativno, ker me zanima... js grem rajš na enopredmetni vrjetn bibliotekarstvo...
drgač pa hvala anjeske
Optimist: Person who travels on nothing from nowhere to happiness.
-
Anjeske - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 1. 2011
Ne ne, nč ni to odvisno od kombinacije. Za enopredmetni majo en nabor predmetov, za dvopredmetnega pa svojega (ki je v bistvu samo okleščeni enopredmetni, dvopredmetnim ostanejo na nek način "pomembnejši" predmeti. Ampak o pomembnosti bi se dalo razpravljati, he he...).
Sj če te zanima, je fajn d pač vprašaš
Sj če te zanima, je fajn d pač vprašaš
-
sweety tweety - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 1. 2012
A mi lahko kdo razjasni, ali je dvopredmetni študij (slovenski jezik in književnost ter sociologija) pedagoški in kje se lahko zaposliš? Nikjer ne zasledim teh podatkov ... Najbrž si lahko lektor, učitelj slovenskega jezika (ob predpostavki, da gre za pedagoško smer oz. se naredi pedagoški izpit), ...?
Kakšna je pa zahtevnost študija slovenskega jezika in knjiž. ter sociologije?
Govorim pa o dvopredmetnem študiju na ff v Mb.
Kakšna je pa zahtevnost študija slovenskega jezika in knjiž. ter sociologije?
Govorim pa o dvopredmetnem študiju na ff v Mb.
- popotnica333
- Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 6. 2011
Jaz razmišljam o dvopredmetnem umetnostna zgodovina pa še nekaj. Pa me zanima če so kakšne omejitve katero smer lahko vzamem kot drugo polek umetnostne?
Slišala pa sem tudi da se lahko vpišeš npr dvopredmetno in potem eno smer delaš npr na filo faksu (v mojem primeru umetnostno zgodovino) drugo pa na drugem faksu? Je to res? Kakšne so pa tu omejitve?
pa še nekaj a jaz grem lahko študirat vzporedno uni in vš?
Slišala pa sem tudi da se lahko vpišeš npr dvopredmetno in potem eno smer delaš npr na filo faksu (v mojem primeru umetnostno zgodovino) drugo pa na drugem faksu? Je to res? Kakšne so pa tu omejitve?
pa še nekaj a jaz grem lahko študirat vzporedno uni in vš?
-
katy. - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 4. 2010
đizs. ne samo, da so bli informativci tudi na spletni strani maš praktično vse podatke. ampak okej
dvopredmetno gredo kombinirat z umetnostno zgodovino vsi predmeti razen psihologije, mogoče še kakšen ampak dvomim.. omejitve niso nekaj blazne, ampak letos so na vseh smereh zmanjšali število mest tako, da se znajo dvignit. govorim za dvopredmetne.
ja lahko kombiniraš z naravoslovno fakulteto, torej s predmeti kot so kemija, matematika, fizika itd., kako so tam omejitve ne vem ampak če greš na spetno stran vpis.uni imaš tak podatke za več let nazaj.
sicer pa na šoli so ful prijazni, ti vse povejo
dvopredmetno gredo kombinirat z umetnostno zgodovino vsi predmeti razen psihologije, mogoče še kakšen ampak dvomim.. omejitve niso nekaj blazne, ampak letos so na vseh smereh zmanjšali število mest tako, da se znajo dvignit. govorim za dvopredmetne.
ja lahko kombiniraš z naravoslovno fakulteto, torej s predmeti kot so kemija, matematika, fizika itd., kako so tam omejitve ne vem ampak če greš na spetno stran vpis.uni imaš tak podatke za več let nazaj.
sicer pa na šoli so ful prijazni, ti vse povejo
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]