Dvojni študij
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- mala bula
- Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 8. 2006
- Kraj: Posočje
Ne bi ti znala odgovoriti, razen na zadnje vpašanje: lahko vzporedno študiraš na istem faksu, še lažje je (če NE študiraš na istem faksu, mora matični faks dati "dovoljenje"-papirji ....., .. če študiraš na enem, to odpade, pa še šolnino (za indeks in to), plačaš samo enkrat).
-
***Ally*** - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 7. 2006
- Kraj: Maribor
Ker sem vidla, da je Tiavanna spraševala, pa če še koga zanima, sem se pozanimala o vzporednem študiju...
* vpisi so načeloma od 30. do 20. septembra, razen če imaš sprejemne izpite - potem so vpisi do 8.3. oziroma če ima kakšna fakulteta drugače dogovorjeno (zato je najboljše preverit direktno pri fakulteti)
* vpis je mogoč SAMO pri tistih fakultetah, ki imajo za to razpisana mesta (posebaj so objavljena v razpisu, poseben seznam je na koncu)
* pri vpisu moraš oddati dovoljenje matične fakultete, ki ga dobiš v referatu, pogoj je povprečje najmanj 8
* višji letnik kot si, in višje kot imaš povprečje, več možnosti imaš, da si sprejet na vzporedni študij, ker dobiš zraven točk z mature še posebne točke za letnik in za povprečje.
* vpisi so načeloma od 30. do 20. septembra, razen če imaš sprejemne izpite - potem so vpisi do 8.3. oziroma če ima kakšna fakulteta drugače dogovorjeno (zato je najboljše preverit direktno pri fakulteti)
* vpis je mogoč SAMO pri tistih fakultetah, ki imajo za to razpisana mesta (posebaj so objavljena v razpisu, poseben seznam je na koncu)
* pri vpisu moraš oddati dovoljenje matične fakultete, ki ga dobiš v referatu, pogoj je povprečje najmanj 8
* višji letnik kot si, in višje kot imaš povprečje, več možnosti imaš, da si sprejet na vzporedni študij, ker dobiš zraven točk z mature še posebne točke za letnik in za povprečje.
Houd de wereld tegen
-
Tammy_De - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 3. 2007
- Kraj: Ljubljana
jst nism nč šla prost fdv če grem lohk na pravo, sam direkt sm se vpisala in sm sprejeta
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
- marypa
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 6. 2007
nejcha napisal/-a:novo uprašanje:
Bom kar tukaj uprašala, če katera morda ve: kako je s prepisom na faksu? če ti en program ne odgovarja, ali se je možno prestaviti v začetku študijskega leta? na primer iz italjanščine na primerjalno književnost?
Če je tam frej, se je možno, vendar s tem izgubiš možnost ponavljanja/prepisa.
buubbika napisal/-a:Js mam 1 vprašanje glede vzporednega študija..
Vpisala sm se na fax, bla sprejeta pod 2. željo in sicer upravo. Zadnje čase mi roji po glavi, da bi se vpisala vzporedno. Lahko to storim šele 2. leto al kako je s tem?
2. leto lahko vzporedno vpišeš fax, če maš dovolj visoko povprečje.
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 10. 2005
buubbika napisal/-a:marypa napisal/-a:buubbika napisal/-a:Js mam 1 vprašanje glede vzporednega študija..
Vpisala sm se na fax, bla sprejeta pod 2. željo in sicer upravo. Zadnje čase mi roji po glavi, da bi se vpisala vzporedno. Lahko to storim šele 2. leto al kako je s tem?
2. leto lahko vzporedno vpišeš fax, če maš dovolj visoko povprečje.
Katero mora bit.. kolk? Kaj pa 2. rok zdaj v avgustu, a to se res ne da?![]()
Ni res, da moraš imet dovolj visoko povprečje... Vsak faks določa svoje pogoje in ni nujno, da je povprečje eden izmed njih.

Sicer pa bom jaz od tega leta dalje vzporedno študirala na še enem faksu in prav komaj čakam.

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov