Dvojni študij

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

mala bula
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 8. 2006
Kraj: Posočje

Neprebrana objavaNapisal/-a mala bula » 24. Avg. 2006 16:42

Ne bi ti znala odgovoriti, razen na zadnje vpašanje: lahko vzporedno študiraš na istem faksu, še lažje je (če NE študiraš na istem faksu, mora matični faks dati "dovoljenje"-papirji ....., .. če študiraš na enem, to odpade, pa še šolnino (za indeks in to), plačaš samo enkrat).
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 14. Feb. 2008 23:13

Ker sem vidla, da je Tiavanna spraševala, pa če še koga zanima, sem se pozanimala o vzporednem študiju...

* vpisi so načeloma od 30. do 20. septembra, razen če imaš sprejemne izpite - potem so vpisi do 8.3. oziroma če ima kakšna fakulteta drugače dogovorjeno (zato je najboljše preverit direktno pri fakulteti)

* vpis je mogoč SAMO pri tistih fakultetah, ki imajo za to razpisana mesta (posebaj so objavljena v razpisu, poseben seznam je na koncu)

* pri vpisu moraš oddati dovoljenje matične fakultete, ki ga dobiš v referatu, pogoj je povprečje najmanj 8

* višji letnik kot si, in višje kot imaš povprečje, več možnosti imaš, da si sprejet na vzporedni študij, ker dobiš zraven točk z mature še posebne točke za letnik in za povprečje.
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tammy_De » 21. Jul. 2008 12:25

jst nism nč šla prost fdv če grem lohk na pravo, sam direkt sm se vpisala in sm sprejeta
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 21. Jul. 2008 12:32

nejcha napisal/-a:novo uprašanje:

Bom kar tukaj uprašala, če katera morda ve: kako je s prepisom na faksu? če ti en program ne odgovarja, ali se je možno prestaviti v začetku študijskega leta? na primer iz italjanščine na primerjalno književnost?

Če je tam frej, se je možno, vendar s tem izgubiš možnost ponavljanja/prepisa.

buubbika napisal/-a:Js mam 1 vprašanje glede vzporednega študija..
Vpisala sm se na fax, bla sprejeta pod 2. željo in sicer upravo. Zadnje čase mi roji po glavi, da bi se vpisala vzporedno. Lahko to storim šele 2. leto al kako je s tem? :?

2. leto lahko vzporedno vpišeš fax, če maš dovolj visoko povprečje.
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 21. Jul. 2008 16:28

buubbika napisal/-a:Katero mora bit.. kolk? Kaj pa 2. rok zdaj v avgustu, a to se res ne da? :? :oops:

Drugo leto lahko vpišeš še kak fax vzporedno.

Na forumu.. od študentske svetovalnice si lahko isto prebereš
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 21. Jul. 2008 16:43

buubbika napisal/-a:
marypa napisal/-a:
buubbika napisal/-a:Js mam 1 vprašanje glede vzporednega študija..
Vpisala sm se na fax, bla sprejeta pod 2. željo in sicer upravo. Zadnje čase mi roji po glavi, da bi se vpisala vzporedno. Lahko to storim šele 2. leto al kako je s tem? :?

2. leto lahko vzporedno vpišeš fax, če maš dovolj visoko povprečje.

Katero mora bit.. kolk? Kaj pa 2. rok zdaj v avgustu, a to se res ne da? :? :oops:

Ni res, da moraš imet dovolj visoko povprečje... Vsak faks določa svoje pogoje in ni nujno, da je povprečje eden izmed njih. :)
Sicer pa bom jaz od tega leta dalje vzporedno študirala na še enem faksu in prav komaj čakam. :) (čeprav v izpitnem obdobju najbrž ne bom več tako entuziastična :lach:)
Uporabniški avatar
BLUBABY
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a BLUBABY » 21. Jul. 2008 16:58

Večina faksov ima povprečje nad 8 in več. Slednje je pomembno samo če se jih več vpiše na vzporedni študij, sprejmejo pa omejeno število.
Drugače pa se lohk vzporedno vpišete v 2.letniku tekočega študija...
ma|ick4
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ma|ick4 » 21. Jul. 2008 22:59

Jaz sem se tudi na našem faksu pozanimala kak je z vzporednim študijem pa mi je ona v referatu rekla,da bi mogla bit drugi letnik in imet povprečje 9 al pa več.Jaz sem jo samo debelo pogledla pa šla :eek:

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov