Dojenček ali služba
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Roisin - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2008
- Kraj: ankaran
sanjaanja napisal/-a:Tema je stara, a paše sem. Res se včasih vprašam služba ali otrok. Moja kolegica je pred kratkim zgubila službo, ker so izvedeli, da je noseča. V tej firmi vse nosečnice vržejo ven. Potem se pa čudijo zakaj ni otrok. Se vam zdi to fer?
kolikor vem, je NEZAKONITO, če te odpustijo zaradi nosečnosti pred potekom pogodbe, pa tudi če imaš pogodbo podpisano za določen čas. drugo je seveda, če se ti pogodba izteče in ti je delodajalec ne podaljša, ker je tudi ni dolžan. tko da ... jst bi se v tem primeru obrnila na inšpektorat, če odpuščajo nosečnice

in ne, seveda se mi ne zdi fer od delodajalca, sam sej to vemo, da nekateri gledajo sam za svojo rit. ponavadi so to kakšna manjša podjetja. je pa fajn to, da tudi če si recimo brezposelna nosečnica, dobivaš od države vsaj neki podpore ...
-
inaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 11. 2005
- Kraj: tu pa tam
js bi si najprej najdla dobro sluzbo, pa dokoncala studij in vse kar je treba...pa pol razmislala o frocih..konc koncev bi si pa tut se mal frej uzela po studiju za kasna potovanja in take zadeve, ker pol k mas enkt froca je za par let useg tega konc..
Zivljenje je piskotek!
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
inaa napisal/-a:js bi si najprej najdla dobro sluzbo, pa dokoncala studij in vse kar je treba...pa pol razmislala o frocih..konc koncev bi si pa tut se mal frej uzela po studiju za kasna potovanja in take zadeve, ker pol k mas enkt froca je za par let useg tega konc..
mhm, nebi rekla..Odvisno je od tebe same kaj si pripravljena storit.da se furat normalno oboje.
Ne razumem tega, kako lahko eni pravite o svojih otrocih, ki jih boste nekoč imele, kot da vam zajebejo lajf oziroma kot da vas omejujejo?
Pač valda, ko si noseč zadnjih par tednou in potem prvih par mescou po rojstvu gre use bolj na knap, ampag drugače,če boš želel nekej narest boš naredu.se mi zdi, da je otrok prevečkrat samo izgovor

jst ne gledam na to kaj bo prej, ne delam nekih dolgoročnih planou in si ne zastauljam nekih dolgoročnih ciljeu.Kar bo bo in to kar bo bom uzela za svoje in iz tega "iztržila" maksimalno srečo in use ostalo.
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
inaa napisal/-a:js bi si najprej najdla dobro sluzbo, pa dokoncala studij in vse kar je treba...pa pol razmislala o frocih..konc koncev bi si pa tut se mal frej uzela po studiju za kasna potovanja in take zadeve, ker pol k mas enkt froca je za par let useg tega konc..
Konc je, če si želiš, da je.
Dejstvo je, da se življenje spremeni, postane drgačno, kar pa ne pomen, da moraš nehat živet (oz živiš samo še za naraščaj).
Napakiraš mladiča u kenguruja in gre s tabo praktično kamorkol (je treba mal dodatnega premisleka, kšn backup plan več, ampak se da). Če se ti lih zalušta nekih bl adrenalinskih (solo) podvigou, maš pa tle še vedno partnerja, s kerim izmenjaje pazita pokouca, če gre pa za neki, kar bi resnično želela skupi doživet, ampak mali ne more bit zravn, pa verjamem, da se bi najdla kšna babica in kšn dedek, k bi tist teden preuzela mal nadzora nad njim

Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
*LooBika* - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 5. 2008
Zelo dobro premislis, kaj v resnici hoces..oz.do cesa ti je vec... ter naredis tako, kot mislis da je prav..bolj k bs tuhtala in premisljevala kaj naredit, slabse bo.. Na kratko;naredi kar mislis, da je prav...
Js osebno bi se na tvojem mestu odlocila za bejbija...in si sele nato pac iskala primerno sluzbo... Slej k prej se bo neki naslo...
Js osebno bi se na tvojem mestu odlocila za bejbija...in si sele nato pac iskala primerno sluzbo... Slej k prej se bo neki naslo...

-
Dadyka15 - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 1. 2006
- Kraj: Ljubljana
moje mnenje je d kariera lohka počaka, tvoj čas ko boš še lahko imela otroke se pa z leti izteka..tko da če imaš željo imeti otroka ga imej..
ne odlašaj, ke se največkrat zgodi da punce ki odlašajo na koncu nikoli nimajo otrok..
to je samo moje mnenje, odločit se boš morala pa sama..
ne odlašaj, ke se največkrat zgodi da punce ki odlašajo na koncu nikoli nimajo otrok..
Imej se lepo in uživaj življenje do konca.. Le enkrat živiš!!
-
borboletta - Debatorica
- Na forumu od: 19. 8. 2006
Jst k o tem razmišljam (dokončat še to leto faxa, služba-če sploh bo?, s fantom bi rada šla na svoje-ni keša, rada bi imela otroka...)
...kr v depro zapadem in ratam nesrečna, pol si rečem "sej se bo vse rešlo", ampak zdej k vidm kašna kriza je v svetu dvomm d se bo kej rešlo.
...kr v depro zapadem in ratam nesrečna, pol si rečem "sej se bo vse rešlo", ampak zdej k vidm kašna kriza je v svetu dvomm d se bo kej rešlo.

Vse bolj komplicirano postaja živeti enostavno.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Dadyka15 napisal/-a:moje mnenje je d kariera lohka počaka, tvoj čas ko boš še lahko imela otroke se pa z leti izteka..tko da če imaš željo imeti otroka ga imej..
Moje mneenje pa je, da je vseeno dobro poskrbet za določeno soacialno varnost in reden dohodek, za katerega si lahko kolikor toliko siguren, da bo.
Imeti otroka okrog 28., 30. leta ni danes nobena redkost, do takrat je pa tudi možno poiskat redno službo.

-
GoldenSoul - Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 9. 2006
- Kraj: lj
borboletta napisal/-a:Jst k o tem razmišljam (dokončat še to leto faxa, služba-če sploh bo?, s fantom bi rada šla na svoje-ni keša, rada bi imela otroka...)
Ej, jst isto! Mam še leto pa pol faxa (krt mam 12 semestrov) pa že zdej me tko zloooooooo navija za otročka. Pa če tko pogledaš, let pa pol ni nč, sam, ko pomislem, mi je pa čist preveč.

Sva se pa s fantom odločila, da bova delala na bebici, ko vsaj prbližno končam z izpiti. Ej, sam jst sm tok neučakana....
-
*purple* - Cosmopsiho
Mimi_M napisal/-a:Dadyka15 napisal/-a:moje mnenje je d kariera lohka počaka, tvoj čas ko boš še lahko imela otroke se pa z leti izteka..tko da če imaš željo imeti otroka ga imej..
Moje mneenje pa je, da je vseeno dobro poskrbet za določeno soacialno varnost in reden dohodek, za katerega si lahko kolikor toliko siguren, da bo.
Imeti otroka okrog 28., 30. leta ni danes nobena redkost, do takrat je pa tudi možno poiskat redno službo.
ja sam če želiš imet recimo dva ali več otrok, znajo bit ta leta že problem...
ok sej ne rečem,valda imaš lahko otroka tud pri 35 letih, ampak nevem usaj meni se ne zdi to to.Poleg tega nisi več tok mlad in elastičen, da bi skakal naokoli s tamalim, je pa tudi sama nosečnost lahko precej bolj rizična.Moja sestrična je recimo zdej rodila pri 35 in je mela tok grozno nosečnost, da je bla prve tri mesce v bolnici, medtem ko so ji mogl lani splavit enga otroka, ker pač nekej ni blo uredu.Baje da zarad njene dost pozne starosti.Pri tem, ki ga je zdaj rodila, so jo pa gledali ko boga.Pri prvi tamali, je blo pa use čist ok, razen pač začetnega bruhanja.in use skupaj je velik težje prenašala kot šest let nazaj.Pravi, da se teh šest let pozna precej.
drgač pa jah, redni dohodek ne rata vedno,če ma pa partner recimo možnost tok več denarja, pa še ti mal dobiš od države, se pa da komot speljat za začetek.še usak je šel čez, tist k je pač hotu.
jst sicer tud čakam redno zaposlitev, ampak če pride sedaj, pa tudi prav, se ga ne bom branila sploh!

-
*purple* - Cosmopsiho
Mimi_M napisal/-a:Dadyka15 napisal/-a:moje mnenje je d kariera lohka počaka, tvoj čas ko boš še lahko imela otroke se pa z leti izteka..tko da če imaš željo imeti otroka ga imej..
ok sej ne rečem,valda imaš lahko otroka tud pri 35 letih, ampak nevem usaj meni se ne zdi to to.Poleg tega nisi več tok mlad in elastičen, da bi skakal naokoli s tamalim, je pa tudi sama nosečnost lahko precej bolj rizična.Moja sestrična je recimo zdej rodila pri 35 in je mela tok grozno nosečnost, da je bla prve tri mesce v bolnici, medtem ko so ji mogl lani splavit enga otroka, ker pač nekej ni blo uredu.Baje da zarad njene dost pozne starosti.Pri tem, ki ga je zdaj rodila, so jo pa gledali ko boga.Pri prvi tamali, je blo pa use čist ok, razen pač začetnega bruhanja.in use skupaj je velik težje prenašala kot šest let nazaj.Pravi, da se teh šest let pozna precej.
drgač pa jah, redni dohodek ne rata vedno,če ma pa partner recimo možnost tok več denarja, pa še ti mal dobiš od države, se pa da komot speljat za začetek.še usak je šel čez, tist k je pač hotu.
jst sicer tud čakam redno zaposlitev, ampak če pride sedaj, pa tudi prav, se ga ne bom branila sploh!

-
*purple* - Cosmopsiho

-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Ok, jst sm rekla 28, 30, ti govoriš o 35... V tem času maš lahko 3 otroke. Hipotetično
Ne vem, na partnerjev dohodek se jaz ne bi zanašala; sem videla več kot eno grdo zgodbo v bližini, kako sta mladi mamico oz. ena še nosečnica ostali sami, ker jo je dec podurhal k drugi in to po ulala letih veze... In ena od njiju je bila še s statusom študentke, ki se nima zdej prav nič lepo
Lahko pa seveda živiš v oblakih in se zanašaš, da "bo že nekako"...

Ne vem, na partnerjev dohodek se jaz ne bi zanašala; sem videla več kot eno grdo zgodbo v bližini, kako sta mladi mamico oz. ena še nosečnica ostali sami, ker jo je dec podurhal k drugi in to po ulala letih veze... In ena od njiju je bila še s statusom študentke, ki se nima zdej prav nič lepo

Lahko pa seveda živiš v oblakih in se zanašaš, da "bo že nekako"...

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov