*ange|* napisal/-a:Moja sestra je zlo mlada mamica in povrh še študentka. Ona je v 3. letniku in ti lahk povem, da bi lahk naredila tale letnik, sam se ji ni ljubilo, ker je rajš z bebico. v bistvu se nima niti volje učiti, niti časa.
krfjolca napisal/-a:*ange|* napisal/-a:Moja sestra je zlo mlada mamica in povrh še študentka. Ona je v 3. letniku in ti lahk povem, da bi lahk naredila tale letnik, sam se ji ni ljubilo, ker je rajš z bebico. v bistvu se nima niti volje učiti, niti časa.
Jaz sem pa ravno kontra ... Nosečnost in bejbi sta mi dala fuuuul motivacije za študij in vprašanje, če bi mi vse tako lepo uspelo, če se ne bi odločila zanj. Če imaš otroka, si se prisiljen zorganizirati, če ga nimaš, pa prelagaš stvari z danes na jutri (taka sem bila tudi jaz prej). Tamau je star 9 mesecev, jaz pa čakam samo še na zagovor diplome v novembru (ob zanositvi sem imela okoli 10 izpitov in niti pojma, kaj bi delala za diplomo.) Je pa res, da so mi precej pomagali moji in moževi starši, ki so čuvali malega, ko sem se učila in ko sem bila na izpitih.
Moj dragi ima službo, solidno plačo, jaz pa dobivam starševski in otroški dodatek (cca 50.000), pa nama gre prav super.
ca_t napisal/-a:Ce ima tvoj fant solidne dohodke in bi lahko prezivljal se tebe in otroka, vsaj dokler ne dostudiras in si najdes druge sluzbe, potem ne vidim ovire, zakaj ne bi imela otroka. Jaz si zelim imet prvega otroka najkasneje do 27. leta, ker se mi zdi, da starejsi, ko si, manj se ti da ukvarjat z otroki. Ce zdaj zacnes nacrtovati, bo najbrz trajalo se nekaj mesecev, da zanosis, potem bos pa itak se 9 mesecev noseca. V tem casu pa lahko mirno studiras. Sluzbe ti najbrz ne bo tako tezko pustit, glede na to, da bi jo rada zamenjala, s fantom imata svoje stanovanje, tako da ... Jaz bi na tvojem mestu imela otroka, ampak to sem jaz, ti si pa ti.
anita81 napisal/-a:Aha, torej dobiš vsega skupaj okrog 50.000 bivših sit?
Zdaj je tu problem, kaj se mi bolj splača? Zavod za zaposlovanje + socialna podpora ali staus študenta + štipendija?
moi T napisal/-a:Ja, ja take probleme imamo v današnjih časih, ne? Verjamem, da če bi imele pogoje, bi nas bilo veliko že mladih mamic, vsaj zase lahko povem, da imam veliko prijateljic, ki bi otroka imele in so tudi čustveno pripravljene nanj, ampak problem so finance... Srečno vsem, karkoli se boste že odločle!