dobiti redno službo in pustiti faks....?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
Okej, saj smo off topic, ampak se povsem strinjam s fantoma - sploh s tem, da biti študent ni smisel življenja in da je tudi z diplomo zelo zelo težko dobiti dobro službo.
Jaz povsem podpiram to, da se redno zaposliš, če se ti zdi, da potrebuješ več denarja, kot ti ga nudi študentsko delo+študij. To se mi zdi veliko bolje, kot da ''študiraš'', zraven pa delaš polni delovnik ali celo še več preko študentskega servisa.
Kar se pa tiče tega, da te je delodajalec dolžan zaposliti po x časa ali opravljenega dela - močno dvomim. Lepo bi že bilo, lepo, ampak realno gledano pa ni šans. Največ, na kar lahko računaš, je to, da ti bodo ponudili delovno mesto, ko bo šel kdo od zaposlenih kam drugam/na porodniško.
Jaz povsem podpiram to, da se redno zaposliš, če se ti zdi, da potrebuješ več denarja, kot ti ga nudi študentsko delo+študij. To se mi zdi veliko bolje, kot da ''študiraš'', zraven pa delaš polni delovnik ali celo še več preko študentskega servisa.
Kar se pa tiče tega, da te je delodajalec dolžan zaposliti po x časa ali opravljenega dela - močno dvomim. Lepo bi že bilo, lepo, ampak realno gledano pa ni šans. Največ, na kar lahko računaš, je to, da ti bodo ponudili delovno mesto, ko bo šel kdo od zaposlenih kam drugam/na porodniško.
Every rose has its thorn
-
*rose* - Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 5. 2007
- Kraj: on the rainbow
Mahagonij napisal/-a:V katerem clenu je to? V tem 6.b samo piše da te je dožan pokojninsko in zdravstveno zavarovat.*rose* napisal/-a:haley napisal/-a:^^Smemo še mi zvedt kakšen je pravi odgovor?
seveda. delodajalec te je dolžan zaposliti, ampak ne po določenem časovnem obdobju, ampak ko dosežeš posebno olajšavo. to pa navaja 6.b člen Zakona o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti.
kakor je meni neki pravnik to razložil, ravno to, da te je dolžan pokojninsko in invalidsko zavarovati, pomeni, da te je dolžan zaposliti. a kot že omenjeno to ni usklajeno z drugim zakonom.
sicer sem pa sama stara 23 let, tik pred diplomo na družboslovnem faksu, vse obveznosti sem vedno opravila sproti in nimam v življenju želje vse do 30-tega leta podaljševati statusa študenta in koristiti bonitet, ki ti jih prinaša. sama bi z to zaposlitvijo dobila nekje isto plačo kot jo imam sedaj, ko delam kot abolventka preko študenta. ampak bi nekje začela, štela bi se mi delovna doba itd. seveda pa bi ob delo opravila še magisterij

- There are 3 things in life every girl needs:
LOVE – to make her weak,
ALCOHOL – to make her strong and
BEST FRIENDS – when both things make her hit the floor.
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
Džeki napisal/-a:Mahagonij napisal/-a:Džeki napisal/-a:Marsikatero študentsko delo je super plačano, ta tema me malo čudi. Ne morem verjeti, da nekdo trdi,da kot študent ne more zaslužiti dovolj za preživetje preko študenta.Malo je treba sklestiti stroške.
Folk v Sloveniji zmotno pričakuje, da jim mora država omogočit s študenskim delom omogočeno samostojno življenje na svojem v najemniškem stanovanju v Ljubljani.
Ma slovenska študentarija ne vidi 3 cm pred nosom, opažam, vsi se borijo za neke študentske pravice, ko da je biti študent smisel življenja,ne pa 4-5 letno obdobje. Kratkovidno se borijo za pravice do študentskega dela, da imajo v času študija lahko dokaj visok standard, ne vidijo pa, kaj to prinese kasneje...
Potem pa študent diplomira in ko bi res bil čas, da si poišče reden dohodek in se osamosvoji od staršev, pa postane odvisen od njih bolj, kot kadarkoli v lajfu, služb ni, študentsko službo pa jim zasede-drug študent...
Tudi na tem forumu se mi zdi, da večina nima kaj dost pojma, kako težko je , recimo z družboslovno diplomo dobiti službo v Sloveniji, pa so ljudje stari 23-25 let...Meni je to grozjivo, kako so ljudje kratkovidni.
Redne službe so v Sloveniji pogosto slabše plačane, kot študentske, kar je skregano z zdravo pametjo in grozna anomalija sistema.
Se strinjam.
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Mozno. Ampak to bi drzalo v primeru, da se ne da cloveka pokojninsko zavarovat brez tega, da bi bil zaposlen. Morda je ravno to ta razlog zakaj se ta clen ignorira, ker v tem primeru bi delodajalca efektivno silil v nekaj, kar ni izrecno predpisano v zakonu - clen ima stranski ucinek zaradi neurejene zakonodaje drugje.*rose* napisal/-a:Mahagonij napisal/-a:V katerem clenu je to? V tem 6.b samo piše da te je dožan pokojninsko in zdravstveno zavarovat.*rose* napisal/-a:haley napisal/-a:^^Smemo še mi zvedt kakšen je pravi odgovor?
seveda. delodajalec te je dolžan zaposliti, ampak ne po določenem časovnem obdobju, ampak ko dosežeš posebno olajšavo. to pa navaja 6.b člen Zakona o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti.
kakor je meni neki pravnik to razložil, ravno to, da te je dolžan pokojninsko in invalidsko zavarovati, pomeni, da te je dolžan zaposliti.
Sicer pa ima delodajalec vedno moznost, da vzame 2 studenta s polovicnim casom namesto 1 s polnim in tako nobeden od nju ne bo presegel meje prihodkov, da bi ta clen veljal za nju.
Z novim zakonom, ki bi omejil obseg studentskega dela, ta clen itak postane neefektiven in na splosno se mi zdi neumno, da bi se neke vrvice prvezovalo na studentsko delo.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
-
*rose* - Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 5. 2007
- Kraj: on the rainbow
^^meni osebno se pa ne zdi to neumno. če ti daješ delo nekomu študentu, enako kot nekomu redno zaposlenemu in ga imaš celo v organizaciji dalj časa, potem mislim, da je to jasen znak, da ti očitno manjka delovne sile in bi moral dati službo nekomu, ki jo išče in ima primerno izobrazbo ter izpolnjuje vse pogoje.
pravo študentsko delo je za moje pojme res tisto 3x na teden, da si zaslužiš za nek luksuz kot študent. žal pa je res vse več študentov prisiljenih v delo s polnim delovnikom, saj je dobiti štipendijo v današnjih časih res luksuz in mnogi res ne bi zaključili študija brez teh prihodkov.
pravo študentsko delo je za moje pojme res tisto 3x na teden, da si zaslužiš za nek luksuz kot študent. žal pa je res vse več študentov prisiljenih v delo s polnim delovnikom, saj je dobiti štipendijo v današnjih časih res luksuz in mnogi res ne bi zaključili študija brez teh prihodkov.
- There are 3 things in life every girl needs:
LOVE – to make her weak,
ALCOHOL – to make her strong and
BEST FRIENDS – when both things make her hit the floor.
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
Jah, firme pač izkoriščajo luknje, kjer jih lahko. Študentsko delo je veliko cenejše od ostalih oblik dela; zakaj bi torej dajal službo nekomu, če pa lahko dobiš malce manj kvalificirane, ampak veliko cenejše ljudi, ki ti lahko opravijo enako delo?
Every rose has its thorn
-
kiny - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 8. 2007
- Kraj: over the rainbow
ninni_89 napisal/-a:hej, imam eno vprašanje. sem bolj na tesno z denarjem, štipendije nimam, prek študenta tudi ne zaslužim dovolj. zdaj pa me zanima če je pametno da si dobim redno službo, kjer bom vsaj dobila redno plačo in dovolj za pokriti vse stroške?ker ne bom mogla dovolj dolgo tako...doma ni šans da mi pomagajo, ker se z mamo ne razumem, in niti mi ne bi mogli pomagat...mate kakšno podobno izkušnjo, nasvet?
Js sm 1leto delala faks redno, pol pa nč ni blo iz tega sm šla pa na nek drug faks izredno pa dobila redno službo... in ti povem da mi je tko velik boljš!!
Mam svoj denar, torej si lahko plačujem vse sama (šolo, hrano, cunje...)
Je res da nimaš tolk dopusta na leto kot redni študentje (ker več ali manj vse ki poslušam majo samo ta razlog da se ne zaposlijo redno).
Je pa res da je danes težko dobiti redno delo, tko da js bi na tvojem mestu raje pošiljala prošnje in ko bi dobila nekej, šele potem pustila reden faks in se prepisala na izrednega.
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Lol primerna izobrazba. 100% gre za genericno pisarnisko delo za katerega ne rabis nobenih kvalifikacij. Zakaj bi redno zaposloval za stvari, ki jih lahko vsak student pocne?*rose* napisal/-a:^^meni osebno se pa ne zdi to neumno. če ti daješ delo nekomu študentu, enako kot nekomu redno zaposlenemu in ga imaš celo v organizaciji dalj časa, potem mislim, da je to jasen znak, da ti očitno manjka delovne sile in bi moral dati službo nekomu, ki jo išče in ima primerno izobrazbo ter izpolnjuje vse pogoje.
Ti se vedno razmisljas iz stalisca tega studenta, ki dela. Ce od nekoga nekaj hoces, moras razmisljat iz njegovega stalisca, drugace nikoli ne dobis uvida v to, kaj moras naredit, da dobis kar hoces.
Zdaj pa hitro na demonstracije proti novemu zakonu, ki omejuje studentsko delo.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov