dobiti redno službo in pustiti faks....?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 06. Jan. 2010 15:17

Samo toliko, starši so te dolžni podpirat, če redno študiraš in si mlajša od 26. Če ne živiš doma, to realno pomeni, da ti morajo vsak mesec plačati preživnino, pa če se razumete ali ne. Zdaj je pa vprašanje samo, ali si pripravljena zahtevati to, kar ti pripada.
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 06. Jan. 2010 15:17

*dvojni post, se opravičujem*
Zadnjič spremenil *SunFlower*, dne 06. Jan. 2010 15:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 06. Jan. 2010 15:33

^^Se strinjam s temle!
Enako velja tudi za izredne študente, ki niso redno zaposleni.
Uporabniški avatar
ninni_89
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 2. 2009
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ninni_89 » 06. Jan. 2010 17:09

*SunFlower* napisal/-a:Samo toliko, starši so te dolžni podpirat, če redno študiraš in si mlajša od 26. Če ne živiš doma, to realno pomeni, da ti morajo vsak mesec plačati preživnino, pa če se razumete ali ne. Zdaj je pa vprašanje samo, ali si pripravljena zahtevati to, kar ti pripada.

saj to je meni tudi jasno in sem že rekla sam mi je rekla mama da nimajo tolko denarja bla bla, po drugi strani pa tamali plačujejo nevem kaj...
never let the fear of striking out keep you from playing the game!
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 06. Jan. 2010 17:26

lej.. če si zadovoljna s faksom in misliš, da boš dobila dobro zaposlitev s tako izobrazbo, potem sem jaz za to, da vztrajaš na faksu. kakšna študentska dela so zelo dobro plačana, samo moraš si vzet par dni in skos čekirat študenca. ker danes je težka z zaposlitvami... če imaš prenizko izobrazbo ni ok, če imaš previsoko, ni ok... ampak vseeno se mi zdi bolje, da dokončaš kar si začela... ker kasneje se je (vsaj kokr pravjo) vedno težje lotit spet nazaj na fax hodit.

tudi pogovor s starši nebi škodil. ne glede na to, da se ne razumete, so tvoji starši. razumem, da hočeš bit neodvisna, ampak včasih je pametneje požreti kakšno besedo in gledati nase in na svojo korist.

pa malo razmisli kako bi si zmanjšala stroške... recimo s kakšnim cenejšim stanovanjem, zmanjšanjem kavic, čikov, oziroma karkoli si pač privoščiš... malo stisneš zobe, ampak se da, in se na koncu obrestuje.
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 06. Jan. 2010 20:57

ninni_89 napisal/-a:
*SunFlower* napisal/-a:Samo toliko, starši so te dolžni podpirat, če redno študiraš in si mlajša od 26. Če ne živiš doma, to realno pomeni, da ti morajo vsak mesec plačati preživnino, pa če se razumete ali ne. Zdaj je pa vprašanje samo, ali si pripravljena zahtevati to, kar ti pripada.

saj to je meni tudi jasno in sem že rekla sam mi je rekla mama da nimajo tolko denarja bla bla, po drugi strani pa tamali plačujejo nevem kaj...

No, glej, ti očitno hitro odnehaš, tvoja mama pa to očitno ve. Reci ji še enkrat in ji zagrozi s socialno. Če ne bo nič, pojdi zares na socialno. Ne more ti kar reči 'nimamo tolko denarja', sploh če praviš, da tvoji sestri plačuje stvari. Mislim da tudi če starši res nimajo denarja, da jim potem socialna do določene mere krije, al kako je s tem.
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a keepsake » 07. Jan. 2010 0:04

Dans je študentom omogočeno tudi ponavljanje letnika, pavziranje + status na srednji šoli - teh 200€ za 'šolnino' si s študentskim delom zlo hitro pokriješ... Če nimaš zagotovljenega rednega šihta sploh rajši ne sanjej o tem, ampak pač pofuri delo preko študenta in zraven vsaj par izpitov.
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 07. Jan. 2010 16:28

*SunFlower* napisal/-a:
ninni_89 napisal/-a:

No, glej, ti očitno hitro odnehaš, tvoja mama pa to očitno ve. Reci ji še enkrat in ji zagrozi s socialno. Če ne bo nič, pojdi zares na socialno. Ne more ti kar reči 'nimamo tolko denarja', sploh če praviš, da tvoji sestri plačuje stvari. Mislim da tudi če starši res nimajo denarja, da jim potem socialna do določene mere krije, al kako je s tem.

Jaz tega nikoli ne bi naredila. Oziroma, bi mi moglo it reeees za nohte, da bi šla mamo karkoli prosit in se ji na kolena metat. Res, če bi bla na tem, da bi mogla it klošarit, te bi se res rajši odločla, da bi prej pri mami poskusla, sicer pa sem much preponosna, da bi zahtevala od nje, da mi karkoli da. Vem, da so dolžni te preživljat, samo...jz ne bi, kr tisto metanje naprej potem cel lajf...sorry...
No, mamo različne družine in izhajamo iz različnih okolij in je razumljivo, da mamo posledično tudi različne poglede na svet.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
Ann*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Ann* » 07. Jan. 2010 20:02

al pa pauziraj eno leto in delaj preko študentskega servisa malo več pa naredu vsaj polovico izpitou letos in polovico naslednje leto

mislm da če najdeš eno dobro delo preko študentskega servisa bi tako lahko tudi nekaj našparala za naprej
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 07. Jan. 2010 20:58

positive vibration napisal/-a:Jaz tega nikoli ne bi naredila. Oziroma, bi mi moglo it reeees za nohte, da bi šla mamo karkoli prosit in se ji na kolena metat. Res, če bi bla na tem, da bi mogla it klošarit, te bi se res rajši odločla, da bi prej pri mami poskusla, sicer pa sem much preponosna, da bi zahtevala od nje, da mi karkoli da. Vem, da so dolžni te preživljat, samo...jz ne bi, kr tisto metanje naprej potem cel lajf...sorry...
No, mamo različne družine in izhajamo iz različnih okolij in je razumljivo, da mamo posledično tudi različne poglede na svet.

Ne, meni se pa ne zdi čisto tako. Jaz sama zelo nerada prosim starše za (dodaten poleg preživnine) denar, ampak preživnina ji po zakonu pripada in ona ji jo je dolžna plačevat, ni to zdaj neka usluga ali karkoli. Tudi nima ji kaj mama naprej metat, kaj ji bo pa rekla, 'zaradi tebe sem morala nehat kršit zakon' ? Tu sploh ni vključenega nobenega metanja na kolena ali karkoli, ampak samo zahtevanje tega, kar ti po pravici pripada. Vem, da se mogoče malo ostro sliši, ampak v takem primeru se mi zdi povsem prav, da se kaj takega naredi. Pač, nihče ti itak ne da ničesar kar na lepe oči, in najmanj, kar lahko narediš, je to, da si vzameš, kar ti pripada. Moje mnenje. :)
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
Haro
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Haro » 08. Jan. 2010 17:20

Koliko imaš pa osnovnih stroškov?

Poznam veliko ljudi, ki morajo sami živeti v stanovanju, imajo pa finančne težave, ki se vlečejo in vlečejo..

zmanjšaj si stroške..
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 10. Jan. 2010 13:39

Če se ti da, napiši vse mesečne stroške in prihodke, pa bomo skupajj pregledali, če imaš kje še kakšno luknjo, kako bi lahko prihranila ali več zaslužila :)

Drugače pa...jaz ne bi pustila faxa. Sploh, če še nimaš redne službe. Ker jo je pomoje precej težko dobiti in se da prek študentskega servisa kaj zaslužiti. Če se le da, probaj delati fax, dokler gre.
Uporabniški avatar
ninni_89
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a ninni_89 » 26. Jan. 2010 16:53

hej! no, ker sem poslala kar nekaj prošenj za redno delo, se mi je to tudi obrestovalo... danes so me klicali za kar nekaj razgovorov, tako da imam kar nekaj možnosti... zdaj pa me nekaj zanima. kaj moram jaz narediti če dobim redno delo? se izpisati iz faksa, iz študentskega servisa...še kaj?
sunset21
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sunset21 » 26. Jan. 2010 19:34

zakaj se izpisati iz faksa? a v izredni študij ne bi šlo?
Uporabniški avatar
ninni_89
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a ninni_89 » 26. Jan. 2010 20:33

sunset21 napisal/-a:zakaj se izpisati iz faksa? a v izredni študij ne bi šlo?

nisem vedla da se lahko vpišeš sred leta izredno, sploh pa nimam denarja za it izredno...še najemnino ne vem kako bom plačala naslednji teden...zato pa iščem na polno redno službo.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov