dobiti redno službo in pustiti faks....?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Dorotheia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 11. 2006
Kraj: Na poti k sanjam...

Neprebrana objavaNapisal/-a Dorotheia » 30. Jan. 2010 20:03

Uf, škoda drugače. Ampak ne razumem, kako da preko št.doma ne zaslužiš dovolj?

Zmanjšaj si stroške - najdi si bivanje drugje, kjer je ceneje (dobi se za okrog 150 eur pomoje soba, ki se deli še s kom). Potem ostalih stroškov pa imaš okrog še 150 eur (če res šparaš) - torej, za hrano, mesečno, itd. 300 eur ali recimo raje 400 eur se pa da zaslužit brez problema mesečno. Če so moje kolegice imele nekatere samo in ponavljam samo štipendijo (republiško pač), pa jim je zneslo. Ne razumem, zakaj potem tebi ne more.
...vedno si prvi prinesel mi sonce in jutro z okusom poljuba...
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 31. Jan. 2010 12:20

Jaz ti svetujem, da se ne izpišeš iz faxa. Pač "daj ga na stran" za toliko časa, kolikor misliš redno delat. Letos pač pusti, da ti status teče, naslednje leto/leta pa pavziraj. To pa zato, ker ne vem, kako je s ponovnim vpisom na fax, ko se enkrat izpišeš. Poleg tega, da to nima smisla in ni prav nobene potrebe po izpisu. Status rednega študenta in redna zaposlitev se namreč nikjer ne izključujeta. Edina razlika je, da kot redno zaposlena ne boš mogla koristiti nekaterih študentskih ugodnosti, kot so boni, bivanje v študentskem domu, zavarovanje... Teoretično bi lahko ti tud čist lepo fax naprej delala, če bi ti čas seveda dopuščal.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 31. Jan. 2010 12:42

tud sam mam to dilemo. Sem nekaj časa nazaj redno bil zaposlen, mel plačo 700 €, in glede na to, da živim doma pri starših mi ni nič manjkalo. Zdaj sem se odločil, da bom naredil šolo, tako, da sem se vpisal izredno. Zdaj sem brez denarja pa nekako furam višjo šolo. Sem kr v dilemi kdaj mi je blo bolše.... ko sem mel denar a dobene prihodnosti ali zaj, ko nimam denarja a imam upanje na lepšo prihodnost.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 31. Jan. 2010 12:43

Razen če nameravaš celo življenje živet na račun staršev 700€ ni ravno visoka plača. Jaz raje izberem lepšo prihodnost :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Dorotheia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 11. 2006
Kraj: Na poti k sanjam...

Neprebrana objavaNapisal/-a Dorotheia » 31. Jan. 2010 16:50

Tudi jaz izberem lepšo prihodnost. Je pa res, da danes ti jo tudi diploma ne more več prinesti oz. da se lepše izrazim - diploma ni več dovolj. Je pa vsekakor lažje in tudi odvisno, na katerem področju se izobražuješ. Danes že tako ali drugače gre vsak študirat.
...vedno si prvi prinesel mi sonce in jutro z okusom poljuba...
Uporabniški avatar
*rose*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 5. 2007
Kraj: on the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a *rose* » 24. Apr. 2010 13:01

hej! zanima me, če kdo kaj več ve o tem, da če v neki organizaciji delaš preko študentske napotnice več kot 1 leto, da naj bi ti bili dolžni ponuditi redno zaposlitev? sama sem trenutno v taki situaciji, študij gre proti koncu in bi mi konkreten odgovor res prišel prav. hvala vsem za odgovore :)
    There are 3 things in life every girl needs:
    LOVE – to make her weak,
    ALCOHOL – to make her strong and
    BEST FRIENDS – when both things make her hit the floor.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 24. Apr. 2010 13:37

^^Hm tole pa prvič slišim, da naj bi ti bili dolžni v takem primeru ponuditi zaposlitev... Samo pa poznam primere, ko so se ljudje kasneje zaposlili v podjetju, v katerem so delali preko študentskega servisa.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 26. Apr. 2010 13:53

*rose* napisal/-a:hej! zanima me, če kdo kaj več ve o tem, da če v neki organizaciji delaš preko študentske napotnice več kot 1 leto, da naj bi ti bili dolžni ponuditi redno zaposlitev? sama sem trenutno v taki situaciji, študij gre proti koncu in bi mi konkreten odgovor res prišel prav. hvala vsem za odgovore :)
To ne drzi. Surprise! Lol s kakimi idejami folk pride "dolzan ponudit zaposlitev". :lol:
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
*rose*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a *rose* » 26. Apr. 2010 17:10

hvala vama za trudi, sam sm že našla PRAVI odgovor. gremo v napad :)
    LOVE – to make her weak,
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 26. Apr. 2010 18:06

^^Smemo še mi zvedt kakšen je pravi odgovor? :wink:
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 28. Apr. 2010 15:33

Dorotheia napisal/-a:Tudi jaz izberem lepšo prihodnost. Je pa res, da danes ti jo tudi diploma ne more več prinesti oz. da se lepše izrazim - diploma ni več dovolj. Je pa vsekakor lažje in tudi odvisno, na katerem področju se izobražuješ. Danes že tako ali drugače gre vsak študirat.

Danes je diplomirancev kot listja in trave, predvsem družboslovci lahko pričakujete težave pri iskanju zaposlitve.Danes ni več redkost, da je nekdo z diplomo tudi po 2 leti brez službe.

Marsikatero študentsko delo je super plačano, ta tema me malo čudi. Ne morem verjeti, da nekdo trdi,da kot študent ne more zaslužiti dovolj za preživetje preko študenta.Malo je treba sklestiti stroške.
Uporabniški avatar
*rose*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a *rose* » 28. Apr. 2010 20:33

haley napisal/-a:^^Smemo še mi zvedt kakšen je pravi odgovor? :wink:

seveda. delodajalec te je dolžan zaposliti, ampak ne po določenem časovnem obdobju, ampak ko dosežeš posebno olajšavo. to pa navaja 6.b člen Zakona o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti. je pa žal v praksi tako, da zadeva ni urejena z Zakonom o pokojninskem in invalidskem zavarovanju in je bila tudi zaradi tega izdana odločba s strani ministrstva, da organizacijam tega 6.b člena ni potrebo upoštevati.
no na začudenje nekaterih res obstajajo členi v zakonih, ki narekujejo, da ti je delodajalec dolžan ponuditi zaposlitev. nekaj je že bilo na mojem vprašanju res in ni bil privlečen za lase. na žalost je pa tudi res, da se kljub obstoju tega člena, to ne more upoštevati, zaradi ostale brilijantne slovenske zakonodaje.
    LOVE – to make her weak,
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 29. Apr. 2010 13:25

Džeki napisal/-a:Marsikatero študentsko delo je super plačano, ta tema me malo čudi. Ne morem verjeti, da nekdo trdi,da kot študent ne more zaslužiti dovolj za preživetje preko študenta.Malo je treba sklestiti stroške.

Folk v Sloveniji zmotno pričakuje, da jim mora država omogočit s študenskim delom omogočeno samostojno življenje na svojem v najemniškem stanovanju v Ljubljani.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 29. Apr. 2010 14:00

*rose* napisal/-a:
haley napisal/-a:^^Smemo še mi zvedt kakšen je pravi odgovor? :wink:

seveda. delodajalec te je dolžan zaposliti, ampak ne po določenem časovnem obdobju, ampak ko dosežeš posebno olajšavo. to pa navaja 6.b člen Zakona o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti.
V katerem clenu je to? V tem 6.b samo piše da te je dožan pokojninsko in zdravstveno zavarovat.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 29. Apr. 2010 17:08

Mahagonij napisal/-a:
Džeki napisal/-a:Marsikatero študentsko delo je super plačano, ta tema me malo čudi. Ne morem verjeti, da nekdo trdi,da kot študent ne more zaslužiti dovolj za preživetje preko študenta.Malo je treba sklestiti stroške.

Folk v Sloveniji zmotno pričakuje, da jim mora država omogočit s študenskim delom omogočeno samostojno življenje na svojem v najemniškem stanovanju v Ljubljani.

Ma slovenska študentarija ne vidi 3 cm pred nosom, opažam, vsi se borijo za neke študentske pravice, ko da je biti študent smisel življenja,ne pa 4-5 letno obdobje. Kratkovidno se borijo za pravice do študentskega dela, da imajo v času študija lahko dokaj visok standard, ne vidijo pa, kaj to prinese kasneje...

Potem pa študent diplomira in ko bi res bil čas, da si poišče reden dohodek in se osamosvoji od staršev, pa postane odvisen od njih bolj, kot kadarkoli v lajfu, služb ni, študentsko službo pa jim zasede-drug študent...

Tudi na tem forumu se mi zdi, da večina nima kaj dost pojma, kako težko je , recimo z družboslovno diplomo dobiti službo v Sloveniji, pa so ljudje stari 23-25 let...Meni je to grozjivo, kako so ljudje kratkovidni.

Redne službe so v Sloveniji pogosto slabše plačane, kot študentske, kar je skregano z zdravo pametjo in grozna anomalija sistema.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov