diploma :(

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
mirella
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mirella » 31. Maj. 2008 9:39

ahaa, ja bom ko bo cas za to, hvala :)
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 13. Jun. 2008 8:28

mene pa zanima glede citiranja,če kdo ve
mam ful člankov,ki sem jih našla na internetu,na ephost-u (stran do katere lahko dostopaš samo iz knjižnice),pa nekaj gradiva iz knjig,ki so dostopne na google books.a moram pri citiranju poleg avtorja in naslova članka tud napisat mesto in čas dostopa al to ni treba?a lahko vire številčno označim in pri citiranju samo pišem vir1,vir2,... al se to lahko dela samo pri internetnih virih?ker ene knjige majo res po štiri in več avtorjev in pol vse tist skoz nost pisat...
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 13. Jun. 2008 12:18

softTouch napisal/-a:mene pa zanima glede citiranja,če kdo ve
mam ful člankov,ki sem jih našla na internetu,na ephost-u (stran do katere lahko dostopaš samo iz knjižnice),pa nekaj gradiva iz knjig,ki so dostopne na google books.a moram pri citiranju poleg avtorja in naslova članka tud napisat mesto in čas dostopa al to ni treba?a lahko vire številčno označim in pri citiranju samo pišem vir1,vir2,... al se to lahko dela samo pri internetnih virih?ker ene knjige majo res po štiri in več avtorjev in pol vse tist skoz nost pisat...

Ne vem na kater fax hodis ampak na EF imas na student netu prav celo brosuro v pdf kako citiras katere vire itd.pa kako moras oblikovat nalogo pa tabele pa blabla.

Vem pa da če je več avtorjev napišeš tkole: npr. Novak et al, 2007....
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 14. Jun. 2008 16:31

softTouch napisal/-a:a moram pri citiranju poleg avtorja in naslova članka tud napisat mesto in čas dostopa al to ni treba?a lahko vire številčno označim in pri citiranju samo pišem vir1,vir2,... al se to lahko dela samo pri internetnih virih?ker ene knjige majo res po štiri in več avtorjev in pol vse tist skoz nost pisat...

To se boš mogla pa kr na svojem faxu pozanimat, kr pr navajanju virou žou (!) ni nekih univerzalnih pravil. Zadeve se spreminjajo iz leta u leto in to clo na enem in istem faxu. Jeeeei :roll: .

Na našmu faxu je treba navajat tut internetno stran in datum.
Če je več avtorjeu, se ne zapisuje vseh, ampak prvega, zraven pa "in drugi".
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
Annette
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 2. 2005
Kraj: povsod po malo ;)

Neprebrana objavaNapisal/-a Annette » 14. Jun. 2008 22:12

Oh bollocks. Diplomirani na papirju so velik večja grožnja delovni produktivnosti, ker so res samo na papirju in jih dost ne zna v praksi nardit niti četrt od tistga, kar so napisal v diplomi. Tko da jst osebno bi velik prej zaposlila osebo, k ma velik delovnih izkušenj pa praktičnih znanj, kokr pa nekoga, k ma prazn življenjepis. Jst še prvega letnika faksa nimam končanga, stara sm 21 pa mam življenjepisa 3 strani. Do diplome ga bo že 5 najverjetneje :)

izkušnje štejejo... trust me :)
i love that thing you do with your tongue.
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 14. Jun. 2008 23:20

Annette napisal/-a:Jst še prvega letnika faksa nimam končanga, stara sm 21 pa mam življenjepisa 3 strani. Do diplome ga bo že 5 najverjetneje :)

Hm... me pa res zanima, kaj si v življenju že tolk zanimivega delala, da lahko pri 21. letih skupaj spraviš 3 strani življenjepisa :D
Jaz sem na primer stara 23 let in delam že od 15. leta. Delala sem praktično že vse, ampak mi ne pade na pamet, da bi šla vse pisat v CV. Ko se prijavljam na določeno službo, potem pač napišem izkušnje, ki so povezane s tem delom. Če gre npr. za delo z ljudmi, omenim tudi prostovoljska dela ali druge obštudijske dejavnosti, ampak že sama ideja, da bi delodajalcu poslala 3 strani CV-ja, sploh pa pri teh letih, ker vem, da nisem še prilezla do konkretnega in odgovornega položaja ... Raje ne ...
Se pa strinjam s tabo v tem, da bi tudi jaz prej zaposlila sposobno osebo, ki pokaže, kaj zna.
corny
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a corny » 15. Jun. 2008 19:00

jaz mam tudi probleme z diplomsko nalogo mam že vse naslov opravljeno dispozicijo in anketo a ne znam se lotit teoretičnega dela. ima kdo kakšen nasvet? :?
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 15. Jun. 2008 19:47

corny napisal/-a:jaz mam tudi probleme z diplomsko nalogo mam že vse naslov opravljeno dispozicijo in anketo a ne znam se lotit teoretičnega dela. ima kdo kakšen nasvet? :?

Teorijo boš najbrž črpala iz kakšnih člankov, monografskih publikacij itd., torej ti predlagam, da na cobissu pogledaš, katere knjige si lahko izposodiš.
V iskalnik napišeš pod ključne besede tisto, o čemer boš pisala, potem pa ti vrže ven zadetke. Vsaj jaz sem tako naredila. Potem sem si za začetek izposodila eno knjigo, pregledala in ni bila uporabna, pa drugo, tudi ta ni bila, no potem pri tretji sem pa že kaj primernega našla in sem začela s pisanjem. In se nabere. Ključno je torej zbiranje literature.
Pobrskaj pa tudi kaj na internetu. :wink:
Uporabniški avatar
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 8. 2006
Kraj: ...

Neprebrana objavaNapisal/-a Dagi » 16. Jun. 2008 17:31

A je tle kera k je že diplomirala? Js mam ta tedn zagovor in me ful panika grabi po eni strani, po drugi se pa sploh ne morm spravt k temu, da bi se začela prpravlat na zagovor... Itak si skos pravm da v parih dneh ne morm nč nardit... :? A je res, da še nikol ni noben padu na zagovoru? Pa a je res, da je zagovor u bistvu samo ena taka sproščena debata?
Always look on the bright side of life!
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 16. Jun. 2008 19:21

Dagi napisal/-a:A je tle kera k je že diplomirala? Js mam ta tedn zagovor in me ful panika grabi po eni strani, po drugi se pa sploh ne morm spravt k temu, da bi se začela prpravlat na zagovor... Itak si skos pravm da v parih dneh ne morm nč nardit... :? A je res, da še nikol ni noben padu na zagovoru? Pa a je res, da je zagovor u bistvu samo ena taka sproščena debata?

Zagovor ti lahko kvečjemu zviša oceno diplome, v redkih primerih zniža, ne vem pa, kako lahko padeš :?
Jaz sicer še nisem diplomirala, ampak zagovor se mi ne sliši tako strašna reč. Saj boš itak govorila o tem, kar si pisala. Če si napisala 50 strani o eni temi, te najbrž ta tema zanima in tudi veš kej povedat o tem. Če ti jo je pa kdo drug pisal, je pa drugo :)
Svetujem ti, da si še enkrat prebereš diplomo in pogledaš, katere avtorje si največ citirala, pa bo vse kul. Nekateri pravijo, da je zagovor sproščen, nekateri imajo bolj slabe izkušnje s profesorji, ki se vtikajo v kake malenkosti ... Ampak najbrž en feedback si že od mentorja dobila, če je diploma dobro napisana, ali ne. Držim pesti :)
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 16. Jun. 2008 19:37

Dagi, ker fax to?

Na našmu (fdv) nej se na zagovoru sploh ne bi debatiral o sami temi diplome, to predstavš u parih minutkah (s tem da ne gre tok za pouzetek kt kšn sklep, zanimivost, ključno točko), pol pa dobiš tistih par uprašanj, k se navadno tičejo neke aktualne tematike, o keri poveš svoje mnenje, stališče, ni napačnih in pravilnih odgovorou, gre bl za to, da znaš argumentirat povedano.

Js sm pa čist zablokirala. Tko pridno sm prevajala, zapisovala, izpisovala in ko sm usa vesela pršla skoz knjige, poglauja in internetne strani, se mi je ustavl. Usakič sprot se spraulam probat začet skp sestaulat (enako z enakim in to ubsedit na mal višjem nivoju kt je zapisan zdej), pa ne gre :( . Bojim se, da mi ne bo ratal do konc septembra. Čist sm razočarana :pale: .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
Dagi
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Dagi » 16. Jun. 2008 19:47

Aloha FDV... :) Mentor mi je reku, nej predstavim na slajdih vse v 10 min kr mi je še nekak kul, sam pol si pa ne predstevljam kaj bi še govorila... niti kaj me bodo prašal, nč... Na PP sm dala hipoteze, pol pa cel cajt govorim o ključnih ugotovitvah in skozi to tud predstavim vse skupej...

Teb pa svetujem, da vseen še mal stisneš pa stipkaš čimprej do konca... Ker ko si že čez vse in ti menotr da zeleno luč te čaka še pregled v referatu... O tem bi pa še kej napisala, pa ti nočem zbijat morale... Navajanje virov je bl pomembno kt tvoja cela dipl. skupej... Pozorna bod na vse najmanjše podrobnosti, pa na pamet se nauč pravila za navajanje, ki so na spletni strani... Pol pa bo... :wink: Če pa kej nauš znala pa pošl ZS, js sm še sveža v tem... :D
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 16. Jun. 2008 20:11

Uf, ni kej zbijat morale, sm žou (al na srečo?!) že seznanjena s tem, kako "hitr" se odvijajo zadeve po tem, ko maš že use napisan ... Lih zato se bojim, da bo zmankal cajta.

Kaj bi dala, da bi bla trenutno u tej temi z uprašanjem, podobnim tvojmu, cjooooj, kje je še to :| ...

Trenutno bi se raj upisala na drug fax, študirala še štir leta in se drilala še za 40 izpitou, sam da se mi ne bi blo treba lotevat tega, kar me ceu cajt tiho in zlovešče čaka ... in čaka, hudič kr ne zgine :< .
Uporabniški avatar
Dagi
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Dagi » 16. Jun. 2008 20:23

Mogoče maš samo slabo obdodje... Js sm ga mela en let pa tri mesce... :D Decembra sm se pa v roke vzela in konc februarja je bla diploma natipkana... Pol pa 1. branje, 2. branje, referat, no zdej sm pa tle... Magari jutr še pust vse skupej, da se mal prpravš, v sredo si pa reč Aloha dost je, pa naprej pisat! :wink: Probej najdt kšno motivacijo, prepričej se, da te tema ful zanima, najd saj eno dobro stvar v tem... In če druga ne... Lej do konc junija bo še bl kislo vreme... izkorist ta čas za pisanje... A boš julija pa avgusta ko bo res poletje?? Mene bi to prepričal... :D
Uporabniški avatar
linkica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linkica » 16. Jun. 2008 20:26

jaz jo pa zacnem nekje v zacetku julija pisati. temo imam ze potrjeno, dispozicijo koncano. vglavnem le se moje pisanje manjka. :lol:

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]