diploma :(
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Louis Pitton
- Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 10. 2010
Rabil bi pomoč pri pisanju dispozicije.Za naslov sem si izbral: Spletna trgovina Bombonček.Neki se trudim,pa mi glih ne gre
Do jutri zjutraj jo moram napisati,pa je vsaka pomoč dobrodošla.
Osnovni problem je pri izražanju.Saj ne vem kako bi vse to zapakiral in napisal,da bi izgledalo kot dispozicija.Neke osnovne napotke - usmeritve imam.Dispozicija naj bi vsebovala: naslov,kazalo,uvod,glavni - vsebinski del,zaključek,seznam virov in literature.
Uvod mi je šel ( V uvodu sem napisal zakaj sem izbral ta naslov,...itd).
Problemi se mi pojavijo pri CILJIH,ki jih želim doseči z diplomsko nalogo.
Postavil naj bi HIPOTEZE in VRSTE RAZISKOVANJA.
GLAVNI VSEBINSKI DEL mi je še nekako šel in neki "pacam".Samo ne vem kaj naj zapišem v ZAKLJUČKU (Opisati bi moral rezultate,ki jih želim doseči z diplomskim delom,kaj pričakujem,...itd).
Do jutri zjutraj jo moram napisati,pa je vsaka pomoč dobrodošla.
Osnovni problem je pri izražanju.Saj ne vem kako bi vse to zapakiral in napisal,da bi izgledalo kot dispozicija.Neke osnovne napotke - usmeritve imam.Dispozicija naj bi vsebovala: naslov,kazalo,uvod,glavni - vsebinski del,zaključek,seznam virov in literature.
Uvod mi je šel ( V uvodu sem napisal zakaj sem izbral ta naslov,...itd).
Problemi se mi pojavijo pri CILJIH,ki jih želim doseči z diplomsko nalogo.
GLAVNI VSEBINSKI DEL mi je še nekako šel in neki "pacam".Samo ne vem kaj naj zapišem v ZAKLJUČKU (Opisati bi moral rezultate,ki jih želim doseči z diplomskim delom,kaj pričakujem,...itd).
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Louis Pitton napisal/-a:Problemi se mi pojavijo pri CILJIH,ki jih želim doseči z diplomsko nalogo.
Cilj diplomskega dela je ................................. Raziskovalna vprašanja, ki sem si jih postavil v diplomskem delu, so sledeča: 1. .................. 2. ................ 3. ...............
V diplomskem delu bom poskušal potrditi hipotezo, da .................................... .
Pri metodah dela bo šlo nekako takole:
Prvi del naloge bo deskriptivni (opisni), uporabljena metoda bo pregled literature. Drugi del naloge bo empirični. Raziskava bo kvalitativna/kvantitativna in bo zasnovana na npr anketnem vprašalniku. Vprašanja bodo zaprtega/odprtega tipa.
V glavnem, poznat moraš osnove raziskovanja, met cilje in hipoteze. Brez tega ti težko kdo pomaga. Kaj če bi vsaj napisal, KAJ, ZAKAJ in KAKO boš raziskoval?
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
- Louis Pitton
- Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 10. 2010
Hvala za informacije.Res si mi veliko pomagala.
Sem ti poslal na privat sporočilo.
Sem ti poslal na privat sporočilo.
- acih
- Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 8. 2012
Mene pa zanima kako se predvsem lotiti tuje literature pri pisanju diplome . Npr. moje diplomsko delo mora nujno zajemati tudi literaturo v nemškem jeziku, vendar pa poznam samo osnove nemščine. Kako ste se kaj podobnega lotile ... knjiga in prevajalnik ? ( moj trenutni načrt )
- acih
- Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 8. 2012
No jaz sem se po malo več kot 1 letni pavzi spet spravila pisat diplomo. Problem pa je sledeč ... na kup sem si spravila vso literaturo, članke ki jih potrebujem, ampak enostavno ne vem kako naj v bistvu začnem pisat . Diplomska naloga bo v celoti teoritična, in v bistvu ne vem kako naj tvorim neke svoje stavke, zraven povzemanja tekstov v knjigi. Študiram pravo, diplomska naloga pa se nanaša na upravni postopek, tako da se mi zdi da ni ravno nekega prostora za mojo lastno razmišljanje, če se lahko tako izrazim.
Skratka vsaka pomoč bo dobrodošla, še posebej pa s strani študentov prava, ki so že opravili z diplomo.
Skratka vsaka pomoč bo dobrodošla, še posebej pa s strani študentov prava, ki so že opravili z diplomo.
-
Maybelline - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 1. 2006
Zdravo
Bom kar tukaj vprašala.
Ve kdo koliko časa so veljavni podatki, ki jih pridobiš pri raziskavi za zaključno delo? Raziskavo sem že naredila, za spisat nalogo pa zavlačujem in zavlačujem.
Sem iskala na netu, pa ne najdem nič pametnega.
Bom kar tukaj vprašala.
Ve kdo koliko časa so veljavni podatki, ki jih pridobiš pri raziskavi za zaključno delo? Raziskavo sem že naredila, za spisat nalogo pa zavlačujem in zavlačujem.
Sem iskala na netu, pa ne najdem nič pametnega.
- rainbow315
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 1. 2014
Nudim pomoč pri pisanju seminarskih nalog za srednje sole ter diplomskih nalog z družboslovnega področja.
Kontakt: seminarskenaloge7@gmail.com
Hitro in ugodno!
Kontakt: seminarskenaloge7@gmail.com
Hitro in ugodno!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov