diploma :(

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 22. Feb. 2009 14:02

Roisin napisal/-a:maffy, glede navajanja večjega števila avtorjev ima tvoja mentorica kr prov, ker moraš črpati iz več virov in različnih perspektiv. sicer ne vem, o čem pišeš oz. kaj je tvoja tema, ampak poskusi iskati tudi po internetu in navajati internetne strani. skoraj dvomim, da sta o eni temi pisala le dva avtorja, če pa že, sta tudi onadva od nekje črpala vire. pogledaš pod njuno citirano bibliografijo in boš videla, katere avtorje ali dela sta imela za zgled onadva in jih uporabi še sama.

Pri nas se z izpod 60 virov nimaš kaj sploh pokazat na zagovoru :?
maffy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a maffy » 24. Feb. 2009 10:30

ne, ne, sej ne, da bi imela sam dva avtoje, ampak za eno poglavje, se tle za tak pojav ful razpišeta dva avtorja,... se pravi eno poglavje imam v glavne sestavljenega iz dveh avtojev, pa še 3 za podporo,.. noben drug pa ne pove nič novega. Se pravi govorim za eno, tisto konkratno poglavje..
maffy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a maffy » 24. Feb. 2009 10:40

ma sej to je problem, ne vem ali naj sedaj iščem tisti obrobne avtorje, in jih naložim notr, da razložim isto, čisto isto, kar bi razložila z dvema konkeretnima avtorjema? A je res to tisto kar je hotela? Ali sem jst narobe razumela..? No, zato ker mi je čudno...
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 24. Feb. 2009 12:06

^^
Pomoje je najboljš, da napišeš kaj npr. reče prvi avtor, potem pa dodaš, da tapata avtor se strinja s tem prvim avtorjem in malo obrazložiš. In tako nadaljuješ v "nedogled". Saj ni nujno, da se ponavljaš kot papiga."Štuljenje" avtorjev v diplomsko je še najmanjši problem. :)
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 24. Feb. 2009 12:42

Diploma ne sme biti povzetek dognanj dveh avtorjev, to je pa menda ja jasno. In če imaš poglavje zgolj tako napisano, da se v njem izmenjenjejo citati dve avtorjev, ja normalno da ni OK.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 24. Feb. 2009 21:28

UG84 napisal/-a:Pri nas se z izpod 60 virov nimaš kaj sploh pokazat na zagovoru :?

Tole mi ne gre čist u račun.
Kt da je število virou tisto, k kaže na kakovost diplomske. Dost je takih tem, kjer kej dost literature sploh ne rabš al pa tistih, kjer kej več kt par knjig sploh ne obstaja. In kaj pol ...? Nikol ne diplomiraš?

Jst mam šest knjig, neki internetnih virou, pride še mal praktičnega dela in to bo to.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 24. Feb. 2009 21:33

Uh kje pa! To še za seminarsko ni dovolj, kaj šel ez adiplomo. Kaj pa študiraš, Aloha?
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 24. Feb. 2009 21:36

Kaj se zdej razburjaš, pr men je pač dovolj.

Novinarstvo.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 24. Feb. 2009 21:56

Nič se ne razurjam. Od kje ti to, a zarad klicaja? Neeeeeeeee no.

Me pa preseneča, pa hudiča saj sva na istem faksu, sam druga smer, pa da so tako različni kriteriji... Si na FDV?
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 24. Feb. 2009 22:15

Ja, na FDV.

Če literatura ne bi štimala, bi mi mentorca to že povedala. In bi lahko kr o novem naslovu (in temi) začela razmišlat al pa počakala naslednih dvejst let, da se nabere nova literatura.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 24. Feb. 2009 22:19

Zanimivo, samo to lahko rečem. Tudi sama nimam literature prav na mojo temo veliko, ampak moram pa iz obstoječe izpeljat teoretične temelje da izgradim novo podlago za raziskovanje.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 24. Feb. 2009 22:24

Srečno :wink: .
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 24. Feb. 2009 22:41

Hvala, ampak saj že končujem :)
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 18. Mar. 2009 17:00

Eno vprašanje: Če bi strnile skupaj čas ko ste pisale diplomo... v koliko časa bi okvirno rekle, da ste jo napisale?

Sama sem nekje proti sredini, čas me pa že zelooooooooo priganja, pa ne vem kako se organizirat, ker poleg tega še redno delam, pa mi zmanjkuje časa :(
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *zverinica* » 18. Mar. 2009 17:31

Maychy napisal/-a:Eno vprašanje: Če bi strnile skupaj čas ko ste pisale diplomo... v koliko časa bi okvirno rekle, da ste jo napisale?

Sama sem nekje proti sredini, čas me pa že zelooooooooo priganja, pa ne vem kako se organizirat, ker poleg tega še redno delam, pa mi zmanjkuje časa :(

2 mesca

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov