Denar-sveta vladar?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 02. Jul. 2008 13:10

Denar je sicer dosti smešna zadeva.
Za moj pogled na svet:
daje denar svobodo izbire...to je pa tudi vse kar nudi. Lahko sem srečen z denarjem ali pa brez njega navsezadnje. Ampak sem raje srečen z denarjem...imam rad svobodo odločanja in brez omejitev.

Denar je navsezadnje neka vrsta energije ki čaka kaj bomo z njo naredili...torej se takrat ko denar imaš pokaže kdo si in kaj si. Denar sam po sebi ni neka usmerjena energija...usmerimo jo ljudje.

Če pa je človek pohlepen je pa zaradi svojega načina dojemanja sveta...pohlep naredi iz človeka sužnja, ki nikoli ni zadovoljen in hoče vedno več...
Pot do sreče je spucati sam s seboj...in ne v imeti čim več denarja...razen če ti ustvarjanje denarja pomeni izziv, ki ne vpliva na tvoja čustva in ti služi kot zabava.
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 02. Jul. 2008 16:17

»tebi je vse tko na simpl.pa ni tko na simpl.svet ni tko simpl kot ti tukaj opevaš.In men je logično zakaj starke ne hodijo s kolesom do londona in na štop do španije.
in izračunaj če hodim vsak dan 30 minut kolk bi rabla do londona.
mal preveč posplošuješ in govoriš kot da je to nekej popolnoma vsakdanjega, pa še zdaleč to ni res!«

He he, saj je vse simpl, dokler se ne zakomplicira. Meni je to čisto logično.

Kar se tiče posploševanja, pa bi rekla da ne posplošujem. Če pa že, pa z namenom nekaj prikazati. Če se prav spomnim ( ne da se mi ponovno brati, ker pišem klobase :P ), nisem nikjer rekla, da je tako za vse. Primer starke, ki sem ga dala, pa je bolj izjema kot pravilo – verjetno zato, ker jih bolj malo vidim, da bi zagreto biciklirale proti Londonu z Armstrongovo zapestnico na levi roki. ;) Poleg tega mislim, da sem dala kot pogoj to, da je zdrava in si želi kolesariti proti »Londonu«, Dunaju, Madridu,…
Zakaj starke ne hodijo na štop ali pa s kolesom do Španije? Hm, morda si tega ne želijo? Če pa že, bi morda izbrale kakšno drugo pot. Lahko pa da jih ovira zdravje. Ampak, če bi si želele in bi izpolnjevale določene pogoje ( ali pa tudi ne), ne vidim razloga proti njihovi potencialni ekspediciji.

Glede tvojega potencialnega kolesarjenja. Napisala (upam, če nisem se opravičujem) sem po 30 km na dan, ne 30 min. Tako bi prej prišla. Čas pa…hehe, bi si pač vzela eno leto frej, zakaj pa ne. :) Ali pa bi se tepla po glavi, zakaj za vraga si bila tako smotana, da si šla s kolesom, ko bi prej prišla z letalom.

"lej o pohlepu se mi ne da filozofirat tja v tri dni.jasno sem napisala kaj je zame pohlep in kje se največ kaže.In to je to."

Ok, sedaj sem spregledala. Sicer pa to sploh še ni bilo filozofiranje. :cool:

Kompleksno enostavni pozdravček!
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 02. Jul. 2008 18:08

seveda je vse simpl.najbolj simpl je rečt, realizirat neki tazga je pa druga zgodba :)

zdej starke gor al dol, jst nevem kam smo zašli da smo do stark pršli in vsega tega :D je jasno, da lahko iz tvojega posta razberemo, da če pač nekdo nekej zares hoče/si želi, lahko to tudi uresniči in tudi bo.ampak vseeno nekako vsak ni za vse in potem marsikdo ostane brez morja v življenju ker si ga ne more prvivoščt in ker pač ni za kakšno bolj divje potovanje.
Tysia
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 02. Jul. 2008 19:40

»ampak vseeno nekako vsak ni za vse«

Se absolutno strinjam! Kdo bi pa potem štoparje pobiral, če bi vsi štopali? :D

»seveda je vse simpl.najbolj simpl je rečt, realizirat neki tazga je pa druga zgodba«

Abeceda se začne pri A. Če je že »A« težko izgovoriti, se nam bo do »Ž« še grlo posušilo. :)
Seveda življenje ni enostavno (čeprav pa je večina stvari odvisna od pogleda na svet). Ampak zakaj komplicirati nekje, kjer ni potrebe? (Če kdo pozna odgovor na to vprašanje, se toplo priporočam, ker bi bil na trenutke zame zelo uporaben.)
Če vedno razmišljaš na ta način, zna biti vse dokaj težko. Zakaj ne bi mislili ( kolikor pač gre) pozitivno, pričakovali pozitiven izzid, z morebitnimi negativnostmi pa bi se ubadali tekom dogajanja?

»Če pa je človek pohlepen je pa zaradi svojega načina dojemanja sveta...pohlep naredi iz človeka sužnja, ki nikoli ni zadovoljen in hoče vedno več...« ( Ryu10kyu)

Žakelj brez dna. In ta žakelj ponavadi ne prilagaja dna izbirno: za denar dno ne ( da ga bo čim več), za trofeje dno delno prilagojeno da ( ker se lahko zafrkne in bo posledično trofej manj), itd. Ker pa izjeme obstajajo, obstajajo tudi žaklji s selektivno nastavitvijo dna.
:bandit:
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 03. Jul. 2008 3:03

Ne morem reči, da mi denar ni pomemben, ker brez njega v današnjem svetu ne moreš preživeti.

Če bi imela ogromno denarja, najbrž ne bi bila srečnejša, ampak bi bila samo manj obremenjena s skrbmi kako bom prišla čez mesec, čemu se bom morala odreči itd.
Uporabniški avatar
shanell
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 5. 2008
Kraj: ptuj

Neprebrana objavaNapisal/-a shanell » 03. Jul. 2008 8:17

ja popolnoma drži... :?
v čudnih časih živimo :( :(
opažam da je zaradi denarja vedno več kurbarije...
Željo moja, tugo moja
Još sam tvoja, još si moj
Sve, sve me boli od tebe
Željo moja, tugo moja
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 03. Jul. 2008 11:57

Denar odpira veliko možnosti in odvzema veliko skrbi.

A zadnje čase opažam, da ni noben trenutek, ko me zadane 'zaradi tega se splača živeti' spoznanje, povezan z denarjem.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 03. Jul. 2008 14:24

Jaz imam pa rad dinarčke...pridite k meni...muc muc...rad vas imam...
pregovor pravi, da če nisi ti gospodar denarja je on tvoj gospodar...koliko ljudi lahko reče, da so oni gospodarji denarja in ne denar njihov?
Morda 5% njih :lach:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 03. Jul. 2008 14:43

^^ Damn, pa sem med 95%. :razz:

Sicer pa si težko gospodar denarja, to pride komaj s stalnim in dovolj velikim pritokom denarja. Stalni pritok recimo da ima veliko ljudi, dovolj velik za njihove pojme pa zelo malo.
Tysia
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 03. Jul. 2008 14:57

"Jaz imam pa rad dinarčke...pridite k meni...muc muc...rad vas imam...
pregovor pravi, da če nisi ti gospodar denarja je on tvoj gospodar...koliko ljudi lahko reče, da so oni gospodarji denarja in ne denar njihov?
Morda 5% njih"

Pa naj še kdo reče, da določene luštne punce padajo zgolj na denar ( če govorimo o »keš pičkah«). :D Če mene vprašaš je taka punca dvojno pametna ( če si vse skupaj bolj zrežira pa trojno, ali pa na potenco, če ima moški res veliiiko denarja). Prvič, ker ima njen mož (fant) veliko denarja je verjetno preskrbljena ( moški in njihov nagon »poskrbeti za žensko,+,..). Drugič pa, ker si je izbrala zelo inteligentnega moškega, na več področjih življenja. To, da si ti gospodar denarja rabi kar nekaj možganov in široko usmerjene inteligence, kar pa lahko pove veliko o človeku.
He, prišla sem na idejo, da bi od danes naprej ( jutri začnem..:P) padala na tipe z veliko denarja, ki spretno upravljajo z njim. Če ne bo preveč »šmeki, da se vidi razkoš«, bom imela veliko možnost, da dobim koga iz tistih 5%. Juhuhu! :twisted:

G00fy_qa, gospodar denarja si lahko tudi, če ga nimaš veliko.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 03. Jul. 2008 22:24

Tysia napisal/-a:G00fy_qa, gospodar denarja si lahko tudi, če ga nimaš veliko.

Če nimaš veliko denarja, takrat si v najboljšem primeru gospodar tega denarja, ki ga imaš; vendar si prej njegov suženj. Zakaj? Zato, ker ta denar ni 'tvoj', saj ga ne moreš porabiti za to, kar bi si želel. Porabiti ga moraš za tisto, za kar si ga primoran. "S tem denarjem, ki ga dobim, moram plačati položnice, z njim moram kupiti hrano, z njim moram narediti to in to." Nimaš izbire kaj delati z denarjem, imaš samo navidezno izbiro in svobodo, v resnici pa je že vnaprej določeno, kam bo moral ta denar iti.
Gospodar denarja si lahko takrat, ko ga imaš neskončno mnogo za zadovoljitev svojih neskočno mnogo želja. Oz. malo bolj življenjsko; gospodar denarja si takrat, ko ga imaš dovolj za uresničitev svojih želja brez da bi ob uresničevanju želja moral premišljevati na denar, ki ti želje pomaga uresničiti.
Tysia
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 04. Jul. 2008 13:07

Se strinjam. Kljub temu pa še vedno trdim, da si lahko gospodar denarja, če ga nimaš veliko. Seveda pa je to v naši kulturi malo težje in zahteva zelo organizirano življenje ter za večino potencialnih kandidatov tudi samsko življenje ( ali pa s partnerjem, brez otrok).
Kot si napisala, veliko je odvisno od želja ( deloma pa tudi od potreb, v soodgovornosti do drugih, predvsem kar se tiče v primeru nezdravja). Ampak če je izpolnjenih nekaj pogojev, je lahko človek »gospodar denarja« tudi, če je praktično brez.

Ni nujno (oz bi bilo malo čudno če, glede na funkcioniranje družbe) da bi tako živeli, koristno pa se mi zdi, da se človek tega zaveda.

Ampak, tudi če imaš neskončno mnogo želja in dovolj denarja za uresničitev le teh, verjetno nisi gospodar denarja, že zaradi tiste neskončno mnogo, ki je ponavadi v rahli povezavi s pohlepom ( ponavadi ne direktno). Želje in potrebe sta dva različna pojma. Potrebe so ponavadi zelo majhne, želje pa velikokrat dobijo krila. S tem ni nič narobe ( če želja ne bi bilo, bi bil tudi razvoj človeštva povsem drugačen, in tudi bolj počasen), če so le kontrolirane ali pa vsaj kontrolirano nekontrolirane.

Veliko je odvisno od življenjskih ciljev posameznika in ljudi, ki jih v to vključuje oziroma je vezan na njih (oni nanj).

Po mojem mnenju si gospodar denarja, kadar nisi v nobenem primeru obremenjen z njim, ne direktno, kot tudi ne posredno. ( Zato med drugim pravijo, da denar pokaže človeka, kakšen je v resnici. Ne pokvari ga, ampak ga samo razkrije in morda pomaga napihniti, potencirati nekatere njegove osebnostne lastnosti.)
Uporabniški avatar
taššek
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: okolica Ptuja (Spuhlja)

Neprebrana objavaNapisal/-a taššek » 14. Jul. 2008 0:24

Denar Denar Denar.. če bi videl moj foter to temo bi enostavno napisal.. BREZ DENARJA NE GRE ŽIVETI .. in saj tako tudi je.. dan danes res bredz denarja skoraj ničesar več nemoreš.. ampak vedno več ljudi vidi na tem svetu samo denar.. Tako kot moj foter in druga za njega ni kot denarja.. Da sploh ne rečem da mene ni v njegovem svetu .. Jebat ga. Jaz menim da do neke mere je denar res vse.. ampak z denarjem si pa nemoreš ljubezni kupit... :wink: Sicer pa vsak ma svojo gledanje na takšne stvari.. Ponavadi tisti ki imajo dosti denarja govorijo kako je denar sveta vladar. Tisti ki ga pa nimajo pa včasih tudi pomislijo na ljubezen , zaupanje.. itd. :wink:
* you are like a dRug to me, like my own personaL brand oF heroin !

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]