delo v tujini

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Miss_M
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss_M » 02. Sep. 2009 20:14

"Mislim, da izkušnja sama pomeni več kot ves denar.
Poleg tega, 300€, 400€ ali 500€ tudi ni tako malo - glede na to, da si s tem plačuješ le lastni špas (torej make up, žurke, itd itd). Moraš gledat na to, da ŽIVIŠ pri družini, in z hrano, pijačo, bivanjem na splošno nimaš niti najmanjšega stroška. "

No jaz sem tu mislila povedat da nekdo k res pričakuje bajne zepnine kot au pair da nima kej iskat (da je jpredvsem to ena izkusnja), mogoče sem se mal čudno izrazla..pardon :)

Definitivno sm pa mislila tu da je izkusnja najpomembnejša :) hehe

Hvala za izčrapan odg,

Nevem če bi se upala kr tko na free it k druzini (brez agencije), se mi zdi da si nekak prek agencije zaščiten (ali ne? :)

Koliko na teden pa delas kot au pair? :)
Uporabniški avatar
*ClaUdYka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 5. 2006
Kraj: Fikšinci :)

Neprebrana objavaNapisal/-a *ClaUdYka* » 02. Sep. 2009 20:24

Miss_M napisal/-a:"Mislim, da izkušnja sama pomeni več kot ves denar.
Poleg tega, 300€, 400€ ali 500€ tudi ni tako malo - glede na to, da si s tem plačuješ le lastni špas (torej make up, žurke, itd itd). Moraš gledat na to, da ŽIVIŠ pri družini, in z hrano, pijačo, bivanjem na splošno nimaš niti najmanjšega stroška. "

No jaz sem tu mislila povedat da nekdo k res pričakuje bajne zepnine kot au pair da nima kej iskat (da je jpredvsem to ena izkusnja), mogoče sem se mal čudno izrazla..pardon :)

Definitivno sm pa mislila tu da je izkusnja najpomembnejša :) hehe

Hvala za izčrapan odg,

Nevem če bi se upala kr tko na free it k druzini (brez agencije), se mi zdi da si nekak prek agencije zaščiten (ali ne? :)

Koliko na teden pa delas kot au pair? :)

No, koliko sem videla na spletni strani prek katere sem našla mojo družino, imajo tako urejeno, da maš neko listino za določene države. Zdaj koliko ti ta listina pomaga, ne vem.

Sama au pair statusa nebi klicala delo. Predvsem iz razloga, ker to ni neki fizični napor. Jaz moram od ponedeljka do petka vsak dan skuhat kosilo, trenutno ko je tamal še doma, moram biti z njim doma - lahko pa seveda tudi kam greva, le do 14:00 moram v vrtcu pobrat tamalo. Potem sem z obema do nekje 18:00, od takrat naprej pa lahko grem kam hočem itd, le v primeru, da si starša zaželita it kam, ostajam doma. - To smo se sami tako zmenili.
Vikende, njune fraj dni in dopuste imam zase in za svoje interese.

Aja, drugače pa, poleg tega, da moram imeti pazko na otroka, delam še ostale stvari, ki so mi samoumevne, ker sem jih recimo doma tud mogla počet. Pomivam posodo (oz. to počne pralni stroj), pospravlam, sčistim in zlikam.

Ker bo pa sedaj tamala šla v prikoso (prinas je to mala šola) in tamali v prvi razred šole bo tedenski plan malo drugačen. Tako bom recimo 3x tedensko mela dopoldneve zase (kosilo moram seveda še vseeno kuhat), 2x tedensko bom tamalega spravla na tek, 1x tedensko z tamalo na nek šport za matere in otroka ( :D ).. in to je to :)
Konec septembra pa se tudi meni začne tečaj 2x tedensko, 1x tedensko pa imave z materjo dogovorjeno da hodive v fitnes.
Tako da bo po koncu drugega tedna malo bolj pestro. Se že veselim! :)
Zadnjič spremenil *ClaUdYka*, dne 02. Sep. 2009 20:29, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 02. Sep. 2009 20:26

*ClaUdYka* napisal/-a:Kar se pa tega tiče, ali je družina bogata ali ne, pa mislim, da nebi smelo biti vprašanje pri odločitvi. Konec koncov, osebo izoblikujejo lastnosti in ne denar.

to je se kako pomemben faktor. brala sem razne zgodbice punc, ki jim druzina se hrane ni hotla dat, pa tusiranje so mele odmerjeno na dva dni, ker niso mel dnarja. eni SPARAJO na racun au pair punc!
Miss_M
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss_M » 02. Sep. 2009 20:32

red_rose napisal/-a:
*ClaUdYka* napisal/-a:Kar se pa tega tiče, ali je družina bogata ali ne, pa mislim, da nebi smelo biti vprašanje pri odločitvi. Konec koncov, osebo izoblikujejo lastnosti in ne denar.

to je se kako pomemben faktor. brala sem razne zgodbice punc, ki jim druzina se hrane ni hotla dat, pa tusiranje so mele odmerjeno na dva dni, ker niso mel dnarja. eni SPARAJO na racun au pair punc!

ahhh dj nehi a res no.. :eek: :eek: :eek: dozivim sok in grem..
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 03. Sep. 2009 10:45

ooo *ClaUdYka* in red_rose, ful pogumno da ste kar tako šle. :respekt:

Mene še nekaj skrbi pri vsem skupaj. Jaz nimam preveč izkušenj z delom z otroci :oops: . Saj pazim včasih koga, ampak ne vem. A vama ni bilo nič čudno kar naenkrat preživljat čas s tujim otrokom? (hehe vem da smešno sprašujem, samo jaz si ne predstavljam kaj bi naredila če me npr nebi ubogal, če bi se mu kaj zgodilo itd...)
Uporabniški avatar
*ClaUdYka*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *ClaUdYka* » 03. Sep. 2009 14:05

fun napisal/-a:ooo *ClaUdYka* in red_rose, ful pogumno da ste kar tako šle. :respekt:

Mene še nekaj skrbi pri vsem skupaj. Jaz nimam preveč izkušenj z delom z otroci :oops: . Saj pazim včasih koga, ampak ne vem. A vama ni bilo nič čudno kar naenkrat preživljat čas s tujim otrokom? (hehe vem da smešno sprašujem, samo jaz si ne predstavljam kaj bi naredila če me npr nebi ubogal, če bi se mu kaj zgodilo itd...)

No, saj jaz tudi nimam izkušenj. Tiste 3 ali 4 tedne vse skup v enem letu po 1h na dan z otrokoma od sorodnikov ... je nič :))
Ma ne, ni mi čudno. Je pa res, da sem jaz bolj stroga kot njuni starši, ampak imamo v dogovoru da lahko marsikaj prakticiram. Na začetku me recimo fuul nista ubogala, sedaj pa že. Čeprav rečem eno stvar 4x, na koncu jo vseeno naredita.
Bolj čudno mi je bilo preživljat čas s tujimi odraslimi ljudmi. :))) Ampak sem/so se navadili, in se mamo fajn skup!
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 03. Sep. 2009 14:29

red_rose napisal/-a:to je se kako pomemben faktor. brala sem razne zgodbice punc, ki jim druzina se hrane ni hotla dat...

*dvigne roko*
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 03. Sep. 2009 15:24

red_rose napisal/-a:

a je to sploh možno? da majo dovolj denarja za au pair (pa če jim dajo v celem letu samo 100€), za vodo in hrano pa ne?

je pa res pogumno to da pobereš kovčke in greš.. js bi tudi ful šla, sam me mučijo jeziki.. edini jezik k znam tekoče govorit inr azumem dobesedno vse je italjanščina (v italijo pa me ne mika it), ostale jeziki pa govorim bolj kot ne polomljeno.. verjamem pa, da bi mi stkelo po določene času.. sam da že na začetku maš težave in rabiš 3 ure da ti uklopi kaj kdo reče, sploh otroci, ni najboljše :roll:

no ja, dvomim da bom kdaj to doživela, kr mam itak fax, potem k ga bom končala bo bolj pomembno si dobit redno službo + prestara bom za take stvari :D škoda..
Uporabniški avatar
*ClaUdYka*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *ClaUdYka* » 03. Sep. 2009 15:42

[vanessa] napisal/-a:
red_rose napisal/-a:

a je to sploh možno? da majo dovolj denarja za au pair (pa če jim dajo v celem letu samo 100€), za vodo in hrano pa ne?

je pa res pogumno to da pobereš kovčke in greš.. js bi tudi ful šla, sam me mučijo jeziki.. edini jezik k znam tekoče govorit inr azumem dobesedno vse je italjanščina (v italijo pa me ne mika it), ostale jeziki pa govorim bolj kot ne polomljeno.. verjamem pa, da bi mi stkelo po določene času.. sam da že na začetku maš težave in rabiš 3 ure da ti uklopi kaj kdo reče, sploh otroci, ni najboljše :roll:

no ja, dvomim da bom kdaj to doživela, kr mam itak fax, potem k ga bom končala bo bolj pomembno si dobit redno službo + prestara bom za take stvari :D škoda..

No, lahko greš med tem, ko pišeš diplomo. :)
Meni je tako mama recimo predlagala, da lahko potem še 1x grem. In če mi bo zdaj to res všeč, in mi bo na koncu najboljša izkušnja (trenutno mi še je všeč) bom še enkrat šla, ampak takrat verjetno v Ameriko ali kaj temu podobnega :)
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 03. Sep. 2009 16:06

nimam diplome oz. mi je ne bo treba delat/pisat :wink:

ja v ameriko bi tudi js šla, sm vedno ciljala na kak bolj oddaljen kraj/državo, ne pa italija k jo mam 2km stran od hiše :?

ni pa to dovolj velika želja da bi si res upala it, kr se bojim da bi nekako padla vn iz družbe, bi ostala sama ko bi se enkrat vrnla in tja kamr bi šla ne bi navezala novih stikou oz. spoznala nove ljudi.
zveni pa še preveč lepo it stran od vsega kar je tle, to kar si trenutno še najbolj želim
keksy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 4. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a keksy » 03. Sep. 2009 16:28

Jst sem hotela it lansko leto v ameriko kot aupair in sem se že vse zmenila z družino,ki so mi priporočili agencijo katero sem kontaktirala preko maila da smo se dogovoril za dokumente ki jih rabiš in letalsko karto,in potem sem jim poslala denar,in kar naenkrat so ga hoteli vedno več in potem so končno rekli da so dokumenti narejeni in mi jih bojo poslali,potem pa so rekli da so mi jih tam izgubili in da jih morajo narediti še 1x in da bojo uni kril stroške,potem so mi rekli naj jim spet pošljem denar za poštnino (kar sem jim že in bi mogl oni sami krit stroške če so tok neodgovorni),zato sem jim rekla da hočem denar nazaj in se ne mislm več z njimi ukvarjat,mi niso nič odgovorili dokler nisem zagrozila z odvetnico potem pa je biv odgovor naj jim spet pošljem nevem koliko denarja da mi ga nakažejo..ker pač nism hotla tvegat in ostati brez še več denarja sem ji rekla da naj toliko denarja vzamejo od tiste vsote ki bi jo mi mogli vrnit pa mi niso hoteli,in tako sem ostala brez 2500 evrov.Tako da niti pomislit nočem več na to da bi šla delat v tujino!
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 03. Sep. 2009 16:37

Zakaj pa sploh si plačala toliko denarja?
Mi ni jasno, kako lahko daš 2500€ od sebe, pa se ne pozanimaš o stvareh kako to sploh gre.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 03. Sep. 2009 17:16

[vanessa] napisal/-a: a je to sploh možno? da majo dovolj denarja za au pair (pa če jim dajo v celem letu samo 100€), za vodo in hrano pa ne?

ja je mozno, sej pravim, vrtec je drazji ali pa ga ne morjo dobit! mama in oce morata nujno delat da majo dohodke, da lahko kupijo hrano itd. in nimajo kam dat otroka. spraskajo dnar za au pair, in pac ji ne pustijo da bi jedla kokr bi hotla ipd. ker morjo gledat na vsak €.
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 6. 2008
Kraj: Daleč...

Neprebrana objavaNapisal/-a my_self » 03. Sep. 2009 17:16

v življenju ni vse črno in belo (oz. ni vse očitno in neočitno). take in podobne agencije ti lahko marsikej pošljejo kot "dokazilo", da je res tko, da denar bo res pršu v njihove žepe in nikamr drugam in da je res vse zagotovljeno in varno.
dejstvo je, da na daleč tega ne moreš tko nadzirat kot če se vse to dogaja 5km stran od tebe. mogoče ravno zato se niso ustrašli grožnje z odvetnikom. ne si mislt, da tebi se kaj takega ne bi upalo nikoli zgodit, ker res ne moreš vedet kako in kdaj te bojo prenesli okoli.
Miss_M
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss_M » 03. Sep. 2009 23:06

[vanessa]
Jz tud govorim angleščino polomljeno, lih iz tega razloga sem se pa odločla da morm neki narest na področju tega jezika, ker so zelo zelo pomembni jeziki..Tako da letos ko mam abs in samo se diplomo tud jz skidnem kot au pair..sam se dobro varianto morm postudirat :)

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov