delo v tujini

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miikena » 03. Sep. 2009 23:59

keksy napisal/-a:Jst sem hotela it lansko leto v ameriko kot aupair in sem se že vse zmenila z družino,ki so mi priporočili agencijo katero sem kontaktirala preko maila da smo se dogovoril za dokumente ki jih rabiš in letalsko karto,in potem sem jim poslala denar

To je pa taka strandardna aupair prevara, da te oni kontaktirajo kr prek mejla, ti sami predlagajo agencijo (valda ti napišejo samo email te agencije, ker agencije drgač sploh ni, in če jo skušaš zgooglat, ne najdeš nič) in jim ti pošlješ denar za dokumente. S tem, da ti po vsej verjetnosti obljubljajo neke ful visoke zneske za plačilo.

To je skor "the golden rule", da ti NE pošiljaš nobenga denarja vnaprej. Kukr sm jz čekirala, maš tut na vseh teh aupair straneh napisan, kdaj gre ponavadi za prevare in česa naj potencialna familija ne bi zahtevala od tebe, da si vsaj prebereš, če ti že tko po kmečki logiki ni jasno, da te bojo naokol prnesli.

Jz bi tut enkrat kam šla. Sam me bolj mikajo kšne bl oddaljene variante, ne lih Evropa. Avstralija, Nova Zelandija, kej tazga. :) Pa ajde, tle okol mogoče Nemčija, da bi res obnovila in dodelala to moje švoh znanje, kar ga je ostal iz srednje šole.
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
keksy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 4. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a keksy » 04. Sep. 2009 13:17

jah sam veš če imajo tudi spletno stran in je vse tako kot mora biti,potem ponavadi pričakuješ da bo vse ok.Brez denarja se pa tako ali tako dokumenti ne morejo narediti ne?jbg pač sm se zafrknla.
Miss_M
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss_M » 04. Sep. 2009 20:27

Uh pol grem pa raj zaenkrat za zihr prek agencije, kot da se mi to zgodi, se mi zdi da si na nek način vseen zavarovan?: :)
!Katja!
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a !Katja! » 22. Sep. 2009 18:24

hej punce!

Vse pišete o svojih izkušnjah a nobena ne pove preko katere agencije je šla.no razen tiste ki ste šle v lastni režiji
Ker jaz bi vsekakor šla z agencijo pa tudi če jo preplačam .(vsaj z dokumnti ti uredijo, da nimaš potem kakih problemov glede tega)
Torej agencije punce?????tudi če ste samo slišale za njih...hvala..ciao
Uporabniški avatar
Veron|ka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Veron|ka » 24. Sep. 2009 12:58

evo, tudi jaz sem se prijavila na eno stran kot Au Pair.. zdaj pa dobila sem že 3 ponudbe, eno za Luxemburg, eno za Irsko in eno za Nemčijo.. sam da od tega, sta mi za Irsko in Nemčijo sami poslali da sta zainteresirani, pa nista na mail odpisali.. medtem ko za Luxemburg si zdaj dopisujemo in rabijo nekoga za pol leta za 2 otroka..

je pa kr mikavna ponudba, glede na to, da letos nisem naredila letnika :D tako, da zdaj še malo gledam ostale družine in bom probala v lastni režiji it in ne preko agencije..

The best and most beautiful things in the world cannot be seen or even touched.
They must be felt with the heart.
Uporabniški avatar
*ClaUdYka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 5. 2006
Kraj: Fikšinci :)

Neprebrana objavaNapisal/-a *ClaUdYka* » 24. Sep. 2009 19:19

Veron|ka napisal/-a:evo, tudi jaz sem se prijavila na eno stran kot Au Pair.. zdaj pa dobila sem že 3 ponudbe, eno za Luxemburg, eno za Irsko in eno za Nemčijo.. sam da od tega, sta mi za Irsko in Nemčijo sami poslali da sta zainteresirani, pa nista na mail odpisali.. medtem ko za Luxemburg si zdaj dopisujemo in rabijo nekoga za pol leta za 2 otroka..

je pa kr mikavna ponudba, glede na to, da letos nisem naredila letnika :D tako, da zdaj še malo gledam ostale družine in bom probala v lastni režiji it in ne preko agencije..

No, Veronika, če se odločiš na Luxembourg, me pokliči ko prideš ;) :P
Drugače pa če maš kakša vprašanja glede mesta ali druga me lahko na ZS kontaktiraš!
Uporabniški avatar
donna.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a donna. » 23. Avg. 2010 0:55

ej punce, čisto ste me naudušle s tem babysittingom u tujini. In prau me je obsedla misel, da se bi po končani gimnaziji uzela malo fraj in odšla tako delat v tujino. čene zaradi drugega zaradi izkušnje in pa tudi malo zaradi denarja :D

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov