Delo v tujini: Bruselj
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 6 prispevkov
• Stran 1 od 1
- safir
- Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 4. 2008
- Kraj: Ljubljana
Živjo!
Zanima me, če kdo izmed vas dela v Bruslju? Kaj delate? Ali pa morda poznate koga, ki dela tam? Kako priti tja? So plače res toliko višje kot pri nas? Naj povem, da študiram francoščino, čez kakšno leto bom končala in že zdaj razmišljam, da bi šla v Bruselj, pa ne vem, kako začeti.
Vsaka informacija bo dobrodošla. Hvala
Zanima me, če kdo izmed vas dela v Bruslju? Kaj delate? Ali pa morda poznate koga, ki dela tam? Kako priti tja? So plače res toliko višje kot pri nas? Naj povem, da študiram francoščino, čez kakšno leto bom končala in že zdaj razmišljam, da bi šla v Bruselj, pa ne vem, kako začeti.

-
Blondie7 - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 3. 2009
- Kraj: Maribor
Moja teta dela v Bruslju kot prevajalka iz nemščine v slovenščino in nazaj. Zasluži bajno! Če pa želiš delati kot asistentka v evropski uniji pa moraš narediti test, obvladati 3 jezike, poznati zgodovino evropske unije ipd ipd. Z gimnazijo smo bili v evropskem parlamentu in so nam povedali da je fejst težko prit noter oziroma da moraš odlično opravit vse izpite. Plače pa so res nenormalno višje. Upam, da sem ti pomagala!
-
*ClaUdYka* - Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 5. 2006
- Kraj: Fikšinci :)
Če se ti gre za plačo itd. ti naj povem, da tudi v Luxembourgu zaslužiš bajno. Kot učiteljica/profesorica (v šoli, tečaji, itd) boš zaslužila res lepi denar
Mogoče ne kot v Bruslju v parlamentu, pa vseeno 

-
Roisin - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2008
- Kraj: ankaran
safir napisal/-a:Živjo!
poznam fanta, ki je pred kratkim začel delat gor in je izredno zadovoljen. seveda je celoten postopek trajal skoraj 1 leto (od prijave do dejanskega nastopa službe), ker imaš ful enih testov, na koncu greš pa še gor na razgovor. izkazat moraš dobro razumevanje delovanja EU in obvladovanje jezikov.
delovna mesta ponavadi na vsaki 2 leti razpiše EPSO (http://europa.eu/epso/index_sl.htm) , ti se prijaviš in potem sledijo preizkusi. če hočeš biti prevajalka, moraš obvladati 2 tuja jezika, mislim, da samo znanje francoščine ne bo zadostovalo. lahko se prijaviš tudi na internship, ki je sicer plačan (okol 1000e) za nekaj mesecev, ampak morš met narejeno diplomo. za ostale službe pa ne vem, ampak glede na to, da znaš francosko, bi lahko delala tudi v administraciji na primer.
plače so take, da ti narišejo nasmešek na obraz, je pa res, da delajo veliko in čez cel dan. kolikor vem, so tam od 9-18. spremljaj razpise, pa se prijavi

Prvi neprebran prispevek • 6 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov