delo v proizvodnji...
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
borboletta - Debatorica
- Na forumu od: 19. 8. 2006
^^
takih "pacientov" je malo morje...žalostno
takih "pacientov" je malo morje...žalostno

Vse bolj komplicirano postaja živeti enostavno.
- funny baby
- Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 9. 2008
No, jst niti 200eur ne dobim, pa dam vse za poloznice in nujne zadeve.
No sam point je v tem, da v tej proizvodnji ne bi dobila niti toliko kot dobim socialne. Pa mi to ni problem, problem je moje zdravje in slabe izkusnje v tej proizvodnji.
In ne, ne grem niti za sekundo vec v to proizvodnjo, ker ne mislim dozivljati vsega kar sem takrat...
Poleg tega pa mi je moja svetovalka na zavodu rekla, da mi ni treba sprejeti dela v proizvodnjah, moja mami pa je temu prica, tako, da mislim, da mora vse to najprej priti od predavateljev na zavod do moje svetovalke sele potem mi lahko vzamejo socialno, kar pa mislim, da se ne more zgoditi.
No sam point je v tem, da v tej proizvodnji ne bi dobila niti toliko kot dobim socialne. Pa mi to ni problem, problem je moje zdravje in slabe izkusnje v tej proizvodnji.
In ne, ne grem niti za sekundo vec v to proizvodnjo, ker ne mislim dozivljati vsega kar sem takrat...
Poleg tega pa mi je moja svetovalka na zavodu rekla, da mi ni treba sprejeti dela v proizvodnjah, moja mami pa je temu prica, tako, da mislim, da mora vse to najprej priti od predavateljev na zavod do moje svetovalke sele potem mi lahko vzamejo socialno, kar pa mislim, da se ne more zgoditi.
-
nikaragua - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 4. 2008
a ni UIV propadla??
Ja zakaj si pa ne poisces dela v ksnm lokalu ali gostilni? vseen bols k proizvodnja?
za moje pojme je tale socialni zavod itak a en k*. ce hoces sluzbo si jo mors poiskati sama. ce nimas vez gres ke k jih bos dobila...
primer.. se zaposlis v lokalu.. spoznas folk... ta ti pomaga do zapolslitve ki si jo zelis!
Ja zakaj si pa ne poisces dela v ksnm lokalu ali gostilni? vseen bols k proizvodnja?
za moje pojme je tale socialni zavod itak a en k*. ce hoces sluzbo si jo mors poiskati sama. ce nimas vez gres ke k jih bos dobila...
primer.. se zaposlis v lokalu.. spoznas folk... ta ti pomaga do zapolslitve ki si jo zelis!
- nepodpisana20
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 1. 2009
Vsaj javlati se moraš na razgovorih, če ne ti res lahko odvzamejo socialno. Pač greš tja, pač tam kompliciraš, pol te pa itak ne bodo vzeli. Če pa res ne moreš delati, pa pojdi do zdravnika. Potem boš nekaj časa na bolniški, potem te pa ne bodo več gledali. Vsaj po moje.
Aja če pa ne greš na razgovor, moraš pa imeti uradno potrdilo, da nisi mogla it (da si bila bolana od zdravnika, ali od zobozdravnika). Pač neko potrdilo, zakaj nisi mogla it.
Aja če pa ne greš na razgovor, moraš pa imeti uradno potrdilo, da nisi mogla it (da si bila bolana od zdravnika, ali od zobozdravnika). Pač neko potrdilo, zakaj nisi mogla it.
-
micamaca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 8. 2004
- Kraj: Žabji dol
men se čudn zdi, zakaj bi nekdo sam prek zavoda iskal šiht, k je še tok drugih možnosti (zavod je še najslabša pomoje)... če se npr. logiraš na www. mojedelo.com in prijaviš v njihov sistem obveščanja, ti vsak dan pošljejo en kup ponudb za delo... in ni vrag da ti ena ne bi ustrezala...
The secret of success is consistency of purpose.
- funny baby
- Komunikatorka
IUV je propadla ja, to sem bila na razgovoru par let nazaj, ni to ta proizvodnja kjer bi mogla zdaj delat. Ta proizvodnja kjer bi mogla zdaj delat je... cudna no.
Ko sem prvic delala tam en dan je bil ze sam razgovor cuden. Na razgovoru full prijazni, da bi le pridobili delavce, ko pa sem prisla delat pa cisto nasprotje. Jst sem na razgovoru se povedala kaksne probleme imam z zdravjem pa je rekel, da ni problema, da to delo nic ne ogroza zdravja. Po slabih dveh urah se mi je meglilo pred ocmi...(problemi z ocmi)...
Se preden sem zacela delat sem sla na zdravniski pregled(napotnica iz te proizvodnje), nakar sem mogla pregled placati sama...
No pred tem so me poslali se v eno proizvodnjo kjer se ukvarjajo z nekimi gobami. Sama proizvodnja in delo mi je se kar zanimivo, samo je tukaj spet problem moje zdravje (alergije, astma). Na koncu, ko smo imeli kratek razgovor je vsak pac povedal, ce bi delal tukaj. Jst sem rekla da ne... In ta, ki nas je imela na razgovoru je rekla, da lepo, da povem direkt,... skratka nobenih problemov. Full prijazni. Tako, da me je vi bistvu zamikalo, da bi delala tukaj. Samo ne gre zaradi alergij.
Kljub temu, da mi je moja svetovalka na zavodu rekla, da mi ni treba sprejeti dela v proizvodnji oziroma, da me sploh ne bi smeli predlagati za delo v proizvodnji(na teh predavanjih) se moram vseeno javljati na razgovore?
Pa saj ravno zaradi tega, ker so na zavodu sami videli, da ne morem delati v proizvodnjah so me poslali na ta predavanja, da bi se naslo kaj drugega.
Ne razumem.
Sicer pa ze skoz sama iscem sluzbo, pisem prosnje,... ampak na koncu je vedno tako, da vzamejo tistega, ki ima veze.
Sem pa imela ze full dobro priloznost, sluzba tako rekoc cez cesto, moja izobrazba, veze preko mamine prijateljice, ki dela tam,... pa tudi ni bilo nic. Poslala sem seveda tudi prosnjo pa me niso poklicali niti na razgovor. Drugace pa je mamina prijateljica rekla, da je bilo preko 1000 prijavljenih.
Ko sem prvic delala tam en dan je bil ze sam razgovor cuden. Na razgovoru full prijazni, da bi le pridobili delavce, ko pa sem prisla delat pa cisto nasprotje. Jst sem na razgovoru se povedala kaksne probleme imam z zdravjem pa je rekel, da ni problema, da to delo nic ne ogroza zdravja. Po slabih dveh urah se mi je meglilo pred ocmi...(problemi z ocmi)...
Se preden sem zacela delat sem sla na zdravniski pregled(napotnica iz te proizvodnje), nakar sem mogla pregled placati sama...
No pred tem so me poslali se v eno proizvodnjo kjer se ukvarjajo z nekimi gobami. Sama proizvodnja in delo mi je se kar zanimivo, samo je tukaj spet problem moje zdravje (alergije, astma). Na koncu, ko smo imeli kratek razgovor je vsak pac povedal, ce bi delal tukaj. Jst sem rekla da ne... In ta, ki nas je imela na razgovoru je rekla, da lepo, da povem direkt,... skratka nobenih problemov. Full prijazni. Tako, da me je vi bistvu zamikalo, da bi delala tukaj. Samo ne gre zaradi alergij.
Kljub temu, da mi je moja svetovalka na zavodu rekla, da mi ni treba sprejeti dela v proizvodnji oziroma, da me sploh ne bi smeli predlagati za delo v proizvodnji(na teh predavanjih) se moram vseeno javljati na razgovore?

Pa saj ravno zaradi tega, ker so na zavodu sami videli, da ne morem delati v proizvodnjah so me poslali na ta predavanja, da bi se naslo kaj drugega.
Ne razumem.
Sicer pa ze skoz sama iscem sluzbo, pisem prosnje,... ampak na koncu je vedno tako, da vzamejo tistega, ki ima veze.
Sem pa imela ze full dobro priloznost, sluzba tako rekoc cez cesto, moja izobrazba, veze preko mamine prijateljice, ki dela tam,... pa tudi ni bilo nic. Poslala sem seveda tudi prosnjo pa me niso poklicali niti na razgovor. Drugace pa je mamina prijateljica rekla, da je bilo preko 1000 prijavljenih.
- nepodpisana20
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 1. 2009
funny baby napisal/-a:Sicer pa ze skoz sama iscem sluzbo, pisem prosnje,... ampak na koncu je vedno tako, da vzamejo tistega, ki ima veze.
Ja danes je res, da moraš povsod imeti veze. Drugače ni kaj. Še posebej, če živiš v bolj majhnem kraju, oddaljenem od večjih mest. Vem, ker imam tudi sama težave pri iskanju zaposlitve. Nikjer nobenega ne rabijo, potem pa vidiš sina ali hčerko bolj vplivnih na mestu, za katerega si ti prosil

Drugače pa glede odgovorov. Meni so do sedaj poslali samo en odgovor, ker niso dolžni pošiljati, če ni razpisa. Kar telefon v roke, počakaj kakšnih 14 dni od kar si poslala prošnjo, pa kliči, kako in kaj so se odločili.
Najboljši pa je seveda osebni stik, samo težko prideš do kakšnega direktorja

-
*LooBika* - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 5. 2008
Dosti ljudi pride v neko podjetje preko vez, ampak obstajajo pa tudi taksni ki so prisli noter, brez kakrsnih koli poznanstev in vez, pa so dobil dober job....Trenutno je kar tezko dobit zaposlitev, oziroma zlasti ce gre za prvo zaposlitev, kajti vsi pricakujejo neke izkusnje, ampak malokdo pa razume, da nekje moras zacet... sama sem v isti fazi iskanja..sicer trenutno delam preko studentskega servisa(ker se imam status, en mesec pa pol)..potem pa na borzo, oziroma pac ciljam na to, da bom v tem casu nasla neko pametno zaposlitev..sem pa kar presenecena nad odzivom odgovorov, saj se spomnim ko sem nazadnje posiljala prosnje, nisem dobila se odgovora ne, cetudi so me zavrnili, ne bu ne mu... No zdaj pa vsaj odgovor dobim, ce ze druga ne, ozirom med drugim sem dobila tudi nekaj povabil na razgovor... tak da upanje se ostaja...
In marsikdo rece, hja sej na zavodu nimajo nic pametnega.. treba je aktivno iskat.. zato pa je danes internet ... ampak ni dovolj, da napises nekaj vrstic, posles dve prosnji na mesec, pa cakas da bos dobil zaposlitev.... iskanje zaposlitve naj bi bilo brezposelnim 8-urni delovnik... in navsezadnje pravijo, kdor isce, ta najde..torej se obstaja upanje, tudi za tiste, ki nimamo izkusenj, poznanstev in vez...

In marsikdo rece, hja sej na zavodu nimajo nic pametnega.. treba je aktivno iskat.. zato pa je danes internet ... ampak ni dovolj, da napises nekaj vrstic, posles dve prosnji na mesec, pa cakas da bos dobil zaposlitev.... iskanje zaposlitve naj bi bilo brezposelnim 8-urni delovnik... in navsezadnje pravijo, kdor isce, ta najde..torej se obstaja upanje, tudi za tiste, ki nimamo izkusenj, poznanstev in vez...

- funny baby
- Komunikatorka
micamaca napisal/-a:men se čudn zdi, zakaj bi nekdo sam prek zavoda iskal šiht, k je še tok drugih možnosti (zavod je še najslabša pomoje)... če se npr. logiraš na www. mojedelo.com in prijaviš v njihov sistem obveščanja, ti vsak dan pošljejo en kup ponudb za delo... in ni vrag da ti ena ne bi ustrezala...
Imas prav. Jst sem v bistvu prosnje posiljala se predno sem se vpisala na zavod. Na zavod sem se pa vpisala zato, ker sem mislila, da ti pomagajo najti delo z izobrazbo, ki jo imas. In sem hitro videla, da to ni tako. Niti enkrat mi se niso dali kaksne ponudbe za kakrsno koli delo v pisarni. Vedno samo proizvodnje. Mislim, ce bi zelela delati v proizvodnji se na zavod sploh ne bi vpisala. Saj proizvodnje rabijo delavce mar ne?! Verjetno bi poslala eno prosnjo v proizvodnjo pa bi ze bila sprejeta, za to ne rabim pomoci zavoda. Nekaj mojih kolegic oziroma znank nima narejene niti osnovne sole pa so bile takoj sprejete v proizvodnjo. Jst res nisem delala zastonj sole pa metala stran denarja za to, da bom delala v proizvodnji. Pa se da ne omenjam spet slabih izkusenj in problemov z zdravjem, ko sem ze delala v proizvodnji. Samo se mi zdi, da ljudje z zavoda in raznoraznih predavanj tega ne razumejo ali pa tudi tukaj gre vse samo za denar, te vtaknejo v proizvodnjo in imajo tudi oni od tega kaksen dobicek.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Mogoče pa pač ni na razpolago pisarniških del. Glede na to, da je OGROMNO ljudi s tako izobrazbo. Si že pomislila na kak zaporedni faks ali npr. splošna matura in vpis na kak faks, ki ima boljše možnosti zaposlitve?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- funny baby
- Komunikatorka
*mala* napisal/-a:Mogoče pa pač ni na razpolago pisarniških del. Glede na to, da je OGROMNO ljudi s tako izobrazbo. Si že pomislila na kak zaporedni faks ali npr. splošna matura in vpis na kak faks, ki ima boljše možnosti zaposlitve?
Pisarniska dela so samo ne vem kaj jst delam narobe na razgovorih al so pa pac drugi boljsi od mene. Recimo cudno mi je tudi to, da me na razgovorih nikoli niso testirali za delo na racunalniku. So me samo enkrat. Posljem pa recimo, primer: 50 prosenj od tega sem povabljena na priblizno 20 razgovorov. Torej pisarniska dela so.
Se bolj cudno mi je to, da na teh "predavanjih" skoz delam samo na racunalniku, fotokopiranje,... skratka pisarniska dela. Na koncu recejo, da sem dobro naredila, da hitro tipkam... Zakaj potem proizvodnja?
Tudi to sem ze razmisljala, da bi sla na kaksen faks, vendar mi ni cisto jasno ali se izredni faks placa? Ker zadnji letnik srednje sole sem delala po izpitih, torej izredno in sem placevala. Zdaj pa mislim, da ce bi morala placevati ne bi slo.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Izredno se plača. A za redno pa nimaš možnosti? Saj verjetno še nisi izkoristila vseh vpisov. Pa delaš preko študentskega servisa. No ne vem kakšna je situacija pri tebi.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov