delo v proizvodnji...

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a funny baby » 10. Avg. 2009 22:18

Ne vem, ce je tole prava tema, ce ni jo premaknite, ne vem mogoce v Kariero.

Torej jst sem trenutno prijavljena na zavodu od kjer so nas poslali na neko usposabljanje oziroma predavanja o iskanju zaposlitve.No jst sem tja hodila zdaj pol leta, da so me testirali za delo v pisarni (imam narejeno administrativno solo). Sama pa pisem prosnje... Torej vsak teden pridem tja, delam na racunalniku, fotokopiram, tipkam,... tako, da v bistvu jst mislim, da me s tem testirajo za delo v pisarni. Tja hodijo seveda tudi drugi, vsi imamo neko izobrazbo, solo, znanje,... nekateri smo solo celo placevali (delali po izpitih).
Nakar nas dajo (no bom govorila samo zase :) ) me dajo za delo v proizvodnjo.
In to ze veckrat. Ko sem prvic sla na razgovor v proizvodnjo sem videla, da pac tam ne bom mogla delati(industrija usnja vrhnika), ker imam razne alergije... Na zavodu so mi rekli, da naj na razgovor grem ni pa mi treba dela sprejeti in tako je bilo tudi za naprej, dela v proizvodnji mi ni treba sprejeti.
Zdaj pa je tukaj tezava, na teh predavanjih so nas spet poslali na delo v proizvodnjo in takoj, ko so povedali ime proizvodnje sem jst rekla, da sem tam ze delala en dan, ker vec ni slo - zdravstvene tezave in slabe izkusnje in seveda na ta razgovor nisem sla. Nakar me danes poklicejo in vprasajo zakaj nisem prisla. Se enkrat povem vse kar sem ze povedala in vseeno recejo, da bi morala probat.
Zakaj me potem testirajo za delo v pisarni, ce me na koncu dajo v proizvodnjo? Pa se to ne bi bilo redno delo ampak za tri mesece, placa pa skoraj slabsa od socialne pomoci.
Ne vem kaj naj naredim, naj sprejmem delo in ogrozim svoje zdravje (caka me tudi ena operacija in to ravno v casu, ko bo delo potekalo) ali naj se vedno proizvodnje zavracam kot je tudi bilo dogovorjeno na zavodu?
Predvsem me moti to, da imam izobrazbo, ki sem jo dolocen cas tudi placevala in tega ne bi rada zavrgla ali kako naj recem - nisem zastonj hodila v solo in nisem je zastonj placevala.

Hvala ze v naprej za kakrsen koli nasvet.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 10. Avg. 2009 22:29

mislim, da zavod za zaposlovanje tudi pošilja na zdravniške preglede... pozanimaj se za to varianto! :wink:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 10. Avg. 2009 22:33

zdravje je samo eno in jst ga nebi dala!

Drugače mi je pa malce čudno to, kako nimaš nobenga zdravniškega potrdila, da imaš alergijo na določene stvari in da pač za določena dela nisi sposobna?Vsekakor mislm da to ni prou, če maš nek zdravstveni problem in če bi ti ga delo v proizvodnji ogrozilo,da te sploh silijo tja delat in predlagajo za tako delo.probat res ni greh, ampak pri zdravju je šele kako greh.
Moj oči je imel nekej podobnega.Na delovnem mestu je zbolel za zelo hudo alergijo na hlape od barv,lakou in razredčil (grafik je) in take alergije ki je trajala več let in jo je komi za silo pozdravu, res ne privoščm nobenmu.še danes, čeprou je na drugem delovnem mestu že več let, čuti posledice in bohnedej da si nalakiram nohte zraven njega.
Jst bi šla na tvojem mestu h zdravniku in pač rekla naj mi glede na težave spiše zdravniško potrdilo, da za določeno delo zaradi zdravstvenih težav pač nism sposobna. Jst nebi tvegala no,če bi imel usaj malo možnosti da nebi rabla točno tam delat.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 10. Avg. 2009 22:37

*purple* napisal/-a:zdravje je samo eno in jst ga nebi dala!

ampak če nimaš denarja za hrano ter za milo tudi zboliš...za denar pa je treba delat...

pa smo tam... :)
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a funny baby » 10. Avg. 2009 22:40

Jochie napisal/-a:mislim, da zavod za zaposlovanje tudi pošilja na zdravniške preglede... pozanimaj se za to varianto! :wink:

Tisti, ki so danes sli na razgovor so v bistvu tudi ze zaceli delati. Nobenega zdravniskega pregleda ni bilo.
Sem pa jst ze bila na zdravniskem pred letom in pol za to isto proizvodnjo(le da me niso tja poslali iz teh predavanj) in ravno na tistem zdravniskem so odkrili pri meni razne zdravstvene tezave (astmo, razne alergije, tezave z ocmi,...).
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 10. Avg. 2009 22:45

jaz imam 3 ljudi zaposlene preko javnih del in pred dobrim mesecem sem imel na zavodu eno selekcioniranje za eno delovno mesto in tisti, ki so se sklicevali na raznorazne težave z zdravjem, jih je delavka zavoda napotila na zdravniški pregled...

je bilo pa veliko takšnih, ki je reklo: dela ne zavračam, vendar dajem prednost drugim! :D lenuhi! :D

ti razgovori so obvezni, neprihod na razgovor se smatra kot zavračanje dela...
če si že bila na pregledu na medicini dela, nujno najdi izvide ter jih predloži zavodu ter jih imej s sabo na razgovorih.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 10. Avg. 2009 22:46

Jochie napisal/-a:
*purple* napisal/-a:zdravje je samo eno in jst ga nebi dala!

ampak če nimaš denarja za hrano ter za milo tudi zboliš...za denar pa je treba delat...

pa smo tam... :)

a si prebral zadnji stavek v mojem postu?
Mislm da je to usem kristalno jasno in tud nism zasledila, da dekle v primeru če ne bo sprejela tega dela ne bo imela za hrano in šampon.

A potrdila od prejšnjega pregleda pa ne moreš dobit da bi zavodu priložila, da si ogledajo da pač to delo ni pravo zate?če maš astmo pa če delaš v kšnem okolju s hlapi/prahom je pa sploh groza. Probej se pogovort s svojo "skrbnico" na zavodu da pač ne moreš zaradi zdravja delat v določenih pogojih in probej še od zravnika dobit potrdilo prejšnjega pregleda.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 10. Avg. 2009 22:50

purple, edini taprav pregled je na medicini dela...ta pa stane...najmanj 100€...

itak je pa zavod dolžan poslati jo na zdravniški pregled oz. podjetje pri katerem začne delati preden začne delati...

za tvojega atija mi je pa žal...čudno le, da ni nate alergičen...
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a funny baby » 10. Avg. 2009 22:57

Jochie napisal/-a:jaz imam 3 ljudi zaposlene preko javnih del in pred dobrim mesecem sem imel na zavodu eno selekcioniranje za eno delovno mesto in tisti, ki so se sklicevali na raznorazne težave z zdravjem, jih je delavka zavoda napotila na zdravniški pregled...

je bilo pa veliko takšnih, ki je reklo: dela ne zavračam, vendar dajem prednost drugim! :D lenuhi! :D

ti razgovori so obvezni, neprihod na razgovor se smatra kot zavračanje dela...
če si že bila na pregledu na medicini dela, nujno najdi izvide ter jih predloži zavodu ter jih imej s sabo na razgovorih.

Na teh predavanjih so imeli celotno mojo zdravnisko kartoteko, vse izvide,... vedo tudi, da bom morala na operacijo kmalu. Delo v proizvodnji pa so nam rihtali ravno oni.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 10. Avg. 2009 23:00

pojdi na razgovor k svoji svetovalki ter jo vprašaj za pojasnila. pojasni, da del ne zavračaš, vendar meniš, da so škodljiva za tvoje zdravje ob trenutnem zdravstvenem stanju...
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a funny baby » 10. Avg. 2009 23:03

Ja sej pri svoji svetovalki sem ze bila, ravno ona je rekla, da mi dela v proizvodnjah ni treba sprejeti, se napisala je na to "zavodsko kartoteko" (ki si jo posiljajo med zavodom in temi predavatelji), da delo v proizvodnji zame odpade.
Predavatelji pa kar vztrajajo, da naj probam.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 10. Avg. 2009 23:04

je tvoja svetovalka seznanjena s tem, da predavatelji vztrajajo kljub informacijam, ki jih imajo o tebi?
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a funny baby » 10. Avg. 2009 23:08

Jochie napisal/-a:je tvoja svetovalka seznanjena s tem, da predavatelji vztrajajo kljub informacijam, ki jih imajo o tebi?

Mislim, da ne. Ker se je to zgodilo sele danes oziroma danes so me klicali, da moram jutri priti delat.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 10. Avg. 2009 23:09

pojdi delat, hkrati pa obvesti svetovalko, kaj se ti dogaja. če ne boš prišla delat, bodo to smatrali kot odklanjanje dela in ti lahko odvzamejo denarno pomoč.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 11. Avg. 2009 7:04

jst se čudm, da še tvoji tastari normalno funkcionirajo :eek:

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]