Delo v optiki

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

pompomGirl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a pompomGirl » 20. Feb. 2009 16:55

Zanima me, če je katera od vas ali vaših prijateljic/ev... delala oziroma dela v optiki. Govorim pa o optiki Clarus. Izkušnje za delo v optiki niso obvezne, ker te itak priučijo. Se mi zdi dokaj zanimivo delo in če ima katera kaj za napisat/komentirat, se zahvaljujem.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 20. Feb. 2009 17:06

Dober prijatelj dela v optiki. Delo obsega res vse, od tistega, ki je na daleč vidno (ponudba očal, svetovanje pri zbiri okvirjev, stekel, delo za blagajno) do skritega dela (osnovno popravilo očal, izrez stekelc, skrb za čistočo v optiki). Ta tip je res srce od človeka in je podjetju pridobil številne redne stranke, ki so se nanj zelo navezale. Tvoja prednostna naloga je predvsem, da znaš s stranko, se ji res posvetiš in upoštevaš njene želje. Npr. če ima cenovno omejitev, ne posiljuješ, ker nisi prodajalec, temveč optik.
V optiki Clarus se meni zdijo dost nezainteresirani...zgleda, da jim predobro laufa in jih kratkomalo boli k.... za stranke. Jaz sem jih skenslala, upam pa, da boš mogoče ti znala dvignit nivo :)
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
tanc_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a tanc_ » 20. Feb. 2009 19:03

Živijo, jaz sem delala v Mestni optiki.
Moram rečt, da je to superca služba. Svetuješ strankam katera sončna očala/korekcijski okvirji ji najbolj pašejo itd. Je pa res, da moraš hodit kak mesec na uvajanje kjer se naučiš čist čiiisto vse o delu (npr merjenje zenične razdalje, napisati račun, predpisati pravilna stekla za različne dioptrije+tanjšanje stekla+različni sloji za stekla) Zanimiva služba po vrhu pa še dobro plačana, ni kaj, če imaš čas in možnot dela, ti priporočam da začneš delat :P
Dare to be yourself.
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 20. Feb. 2009 19:36

no to je kul, da imate razna izobraževanja in takšne stvari.. ko sem si namreč jaz šla v optiko po poskusne leče, mi tista bejba tam ni povedala POPOLNOMA NIČ! ne samo, da mi ni znala vstavit leče, kar se mi zdi prvič ful pomembno.. niti mi ni ponudila, omenila bilokaj o kakšnih tekočinah, kako dolgo lahko imam lečo v očesu in pač te za moje pojme pomembne stvari. :? od takrat naprej mam rahlo oskrunjeno mnenje o zaposelnih v optikah.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
tanc_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a tanc_ » 20. Feb. 2009 20:13

hja.. saj deloma razumema študente, ko že dolgo delajo to, ker se resnično naveličaš eno in isto sranje 100x v dnevo ponavljat.. zato se pač menjavajo študentje na določeno obdboje :) sj sem se tudi jaz naveličala delat, zato sem pa prenehala :razz:
Dare to be yourself.
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 20. Feb. 2009 21:34

to je res, ampak jaz bi lahko imela resne probleme z očesom, če bi naredila nekaj česar nebi smela, ker pač nisem mela pojma, da se to ne sme. pač takšen je job, da seznanjaš stranke s temi zadevami, če pa ti pač ni do tega pa nevem kaj počneš tam.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 8. 2007
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a kiny » 29. Mar. 2009 22:56

Mene pa zanima že nekaj časa, če za delo optika pač obstaja kakšen tečaj, srednja šola al je samo izključno faks?
Mislm sj mogoče bom izpadla neumna, ampak pozanimat se ni greh :)
Live your life like you want
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 30. Mar. 2009 22:31

srednja šola. samo tudi mene zanima, če se da opraviti kakšen tečaj, da lahko delaš tam in svetuješ.
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 8. 2007
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a kiny » 31. Mar. 2009 0:17

hvala za informacijo rammsteingirl...ja mene tut to zanima, ker mi je to delo ful usec. A pa misls da se da ksno prekvalifikacijo nrdit? Da nebi blo treba vse od zacetka srednje sole it.
Live your life like you want
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 01. Apr. 2009 16:09

pojma nimam.
tinka2002
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a tinka2002 » 11. Maj. 2010 17:35

pozdravljene!
ko smo ravni pri temi optika, naj vam povem svojo zgodbo! v optiki CLARUS sem naročila očala in že po mesecu dni so se pojavile težave, saj ročka ni bila priterjena pravilno. nesla sem jih nazaj in poslali so jih v lj. tako da sem bila teden dni brez očal. ko sem jih dobila nazaj, so mi zagotovili, da so jih popravili, vendar se to ni zgodilo. pri popravilu so poškodovali okvir. zgodba se ponovila. zopet sem bila brez očal. odnos prodajalk je bil, ko sem jim povedala, da tega ne bom več mirno prenašala zelo neprijazen. sedaj so me klicali, da so očala prišla iz popravila, vendar so zopet menjali samo ročke, čeprav je po njihovi krivdi poškodovan okir. zato vam svetujem, če se odločate za nakup očal, tega ne narediti v optiki CLARUS, da ne boste imele podobnih težav kot jaz. poudarek je na tem, da za težave nisem kriva jaz, ampak njihovo nestrakovno delo
Uporabniški avatar
Hailey
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Hailey » 11. Maj. 2010 17:58

positive vibration napisal/-a:V optiki Clarus se meni zdijo dost nezainteresirani...zgleda, da jim predobro laufa in jih kratkomalo boli k.... za stranke. Jaz sem jih skenslala, upam pa, da boš mogoče ti znala dvignit nivo :)

js sm v optiki Clarus v Celju (nevem če so še kje drgje po državi) kupla korekcijska očala. in morm rečt da sva z mami naletele na enga ful uredu optika, mislim res prjazn je biu, svetovau je, pomagu kolkr je lahko.. tko da mam dobre izkušnje :]
AbbA
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 6. 2006
Kraj: Somewhere over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a AbbA » 12. Maj. 2010 8:43

rachka_ napisal/-a:no to je kul, da imate razna izobraževanja in takšne stvari.. ko sem si namreč jaz šla v optiko po poskusne leče, mi tista bejba tam ni povedala POPOLNOMA NIČ! ne samo, da mi ni znala vstavit leče, kar se mi zdi prvič ful pomembno.. niti mi ni ponudila, omenila bilokaj o kakšnih tekočinah, kako dolgo lahko imam lečo v očesu in pač te za moje pojme pomembne stvari. :? od takrat naprej mam rahlo oskrunjeno mnenje o zaposelnih v optikah.

To o lečah je naloga zdravnika, ki ti jih predpiše, da ti pove vse o njih. Meni tudi v optiki niso nič povedali, mi je pa zdravnik vse razložil, mi je povedal, kako se jih da v oči, vzel si je 1h in zgubljal živce med mojimi poskusi :)
Ker leč ne moreš kar sama kupiti, brez da greš prej na pregled, kjer ti izmerijo bazno krivino in tako naprej, da veš, katere leče sploh lahko nosiš. Tako da ne biti jezna na prodajalce, čeprav bi to lahko vedeli, a ni to njihova naloga.
mimikad
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 9. 2006
Kraj: bregovi Kolpe

Neprebrana objavaNapisal/-a mimikad » 13. Maj. 2010 18:26

Še zdaj sem jezna, ko se spomnem na moja prva očala.
Prodajalka mi je pokazala ENE okvirje takšnih oblik, kot sam jih sama želela. In niti ene več. Ker so mi v tisti optiki merila dioptrijo sem jih morala tam tudi kupiti. Draga so bila kot hudič. Moram povedat, da zaradi njihovega odnosa nisem šla nikoli več v tisto optiko.

In zdaj pridem v drugo optiko:
*prodajalec ful prijazen
*na vrsti sem bila ob uri
*naročil me je za naslednji dan in se je z mano eno uro ukvarjal, da sem si nataknila leče
*prodajalec je bil tak dober, da sem si še kupila sončna očala :D
*popravil mi je stara očala zastonj, čeprav jih nisem kupila v tisti optiki
*in ima OGROMNO izbiro okvirjev, tako da ko pridem kupit leče vsakič gledam ali bi tudi investirala v nova očala.

Zelo je odvisno od prodajalca kakšen odnos ima. Takšen, ki je s srcem pri stvari ti bo prodal tudi tisto stvar, ki jo nisi nameraval kupiti. Ne pa da prodajalec tam sedi in čaka kdaj bo konec delavnika.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov