Delo v javni upravi

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 04. Avg. 2010 8:31

McLarnovc napisal/-a:Za povprečno razgledanega človeka je strojna kr zahteven faks. Če misliš to izpodbijat, prav. Jaz ne bom ker se mi niti ne ljubi... Plus tega je dejstvo da je takih, ki so res prijatelji z matematiko na fs bolj malo.

Plače pa... Glede na to koliko mora za 1300€ delat strojnik, koliko pa razredna učiteljica..ni ravno primerjave no.

Nima veze povprečno razgledan. Če ti matematika ne lavfa pač nisi primeren za ta faks.

Koliko mora delati strojnik je odvisno predvsem od firme paotem pa ali je to 800 ali 1300 eur. Učiteljice pa tudi nimajo tako enostavnega dela kot si ti misliš.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 04. Avg. 2010 8:47

matjazd napisal/-a:Nima veze povprečno razgledan. Če ti matematika ne lavfa pač nisi primeren za ta faks.

Daj no, ne nakladaj. Večina ljudi na FS je povprečno razgledanih. Če se strinjaš s tem prav, če ne...tvoj problem. Potem za ta faks ni premernega 3/4 folka al kaj? Ne ga sekat... Ostali četrtini ki pa jim lavfa matematika kolikor toliko, so pa drugače največkrat totalni brezvezniki in nevejo niti razlike med desnim in levim navojem.

matjazd napisal/-a:Koliko mora delati strojnik je odvisno predvsem od firme paotem pa ali je to 800 ali 1300 eur. Učiteljice pa tudi nimajo tako enostavnega dela kot si ti misliš.

Govorim za firme na primorskem(v lj je malo drugače). Začetna plača okrog 800€, potem kar precej časa se vrti okrog te cifre, ko pa prileze na 1000€, pa dela neprimerljivo več kot takrat ko je dobival 800€. Kako je delo učiteljic na razredni stopnji pa vem zelo dobro, ker jih kar nekaj poznam. Štiri ali max. pet šolskih ur na dan pouka in potem še kaka urica dela doma, ampak niti slučajno vsak dan. Počitnice vsaka 2 meseca po 9,10,11 dni plus poletne počitnice 2 meseca praktično...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
matjazd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 04. Avg. 2010 9:34

A ti veš kaj pomeni povprečno razgledan človek? Ti jaz iz prve roke povem, da če obvladaš matematiko ti je ta faks popolnoma enostaven. Torej, če ti ne gre matematika ti pač ne leži ta faks kar pa še ne pomeni, da je zato težak. Zame ni bil. In če vidiš tako slab zaslužek zakaj rineš na ta faks?

Glede učiteljic ti tudi lahko povem iz prve roke, ker je moja punca učiteljica. Dela vsak dan po 6 ur - 7 ur in to celih ne šolskih. Poleg rednih šolskih ur njen delavnik vključuje še dopolnilni pouk, dodatni pouk, krožek, govorilne ure, vpisovanje ocen, varstvo, razredne ure, doma pa še priprava na pouk, sestavljanje kontrolnih nalog in popravljanje kontrolnih nalog. Dopusta ima vsega skupaj 30 dni in nič več.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 04. Avg. 2010 10:15

matjazd napisal/-a:No zame ni strojništvo nič bolj zahteven faks od kakega drugega. Tisti, ki je matematik in ni piflar ga verjetno lažje naredi kot ekonomskega. Torej vsak je za nekaj.

-> implikacija, da jst ne bi naredil ekonomskega faksa z levo roko

Slika
Nigga, please.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 04. Avg. 2010 11:07

matjazd napisal/-a:Torej, če ti ne gre matematika ti pač ne leži ta faks kar pa še ne pomeni, da je zato težak. Zame ni bil. In če vidiš tako slab zaslužek zakaj rineš na ta faks?.

Svašta. Če ti matematika ne gre, ti pa že kr strojništvo ne leži.... Pa kake ti pokaš ej... A zdej pa če matematiko obvladaš, si pa že kr dober strojnik... :lol: Če to misliš, ti jaz povem da se motiš...če ti še noben do zdaj ni. :wink:
Zakaj sem na strojni? Zato ker me strojništvo veseli. Zaradi denarja sigurno ne. Kdor je na FS zaradi dobre plače, je na napačnem faksu. Nažalost je na strojni precej takih.

Zdej pa ne mislm več razpravljat o zahtevnosti strojne. Če tebi sploh ni bila težka, potem super zate. Meni strojna ni super zajebana, ni pa lahka. :wink:
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
matjazd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 04. Avg. 2010 11:33

Ja on jamra kako je težko. Običajno študentom delata preglavice matematika in mehanika, torej sklepam, da je to dvoje najtežje. Zdaj, če vam niso povedali že v prvem letniku-nam so, da če ti leži matematika običajno nimaš problemov.
Jaz imam dobro plačo čeprav imam strojni faks, ampak eni jamrajo kako so slabe plače, ja potem naj rajši gredo na ekonomijo, če se tako dobro zasluži po njihovo.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 04. Avg. 2010 11:42

Tistemu, ki mu že obična mehanika dela probleme, takemu pa res ne leži strojništvo. No, sej taki ponavadi odletijo že po prvem letniku ker ne morjo nikakor statike nares, kaj šele trdnosti.
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 04. Avg. 2010 17:43

Malo berem tole debato in trenutno gledam nek prispevek o nikki beach in neki natakarici, ki na Mallorci zasluži 1100 EUR neto..

enostavno ne vem, kaj mora človek v Sloveniji početi, da pride do nekega poštenega denarja..meni se preprosto zdijo vse te plače za univerztetno izobražene a la 800 EUR bruto dobesedno bolane :? jaz sem tudi trenutno javna uslužbenka, sicer na začetku in je moja plača tudi tam nekje, ampak žalostno je predvsem to, da če bi v tem poklicu napredovala, bi imela čez 2 leti mogoče za 100, 200 EUR višjo plačo in za 100% večjo odgovornost in obveznost :? zato upam, da bom lahko kmalu menjala (ker sem študirala na dveh fakultetah), ampak še vedno plača ne bo bistveno večja
rekapitulacija: 2 faxa, ki sta po nekem splošnem mnenju med bolj "priznanimi" (govorim na splošno in dopuščam drugačno mnenje) in delo za 800-1000 EUR

sicer vem, da je standard malo bolj severno (Nemčija, Skandinavija) večji, ampak tudi jaz hodim po hrano čez mejo, ker sem pač pri meji doma in ker je tam neprimerno večja izbira, pa se mi hrana ne zdi bistveno dražja, nekatere stvari so celo ceneje..tudi kava ali druga pijačka staneta približno enako, obleke tudi..za drugo pa tud tukaj ne trošim nekaj denarja, ampak se mi pa zdi, koliko gledam in poslušam ljudi, da so pa dohodki nerimerno večji..ne vem, se bo treba preselit al kaj :idea:
Houd de wereld tegen
matjazd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 05. Avg. 2010 8:08

Govoriš o 800 bruto ali neto?

Drugače pa, ko govorite kakšne plače imajo učitelji,... moja je pred tem delala kot natakarica in zaslužila več kot zasluži zdaj, ko je učiteljica. Včasih so izobraženi veliko zaslužili, sedaj pa jih je očitno že preveč, da bi jim delili dobre plače, medtem ko poklicno izobraženih ponekod manjka in ji že zato dobro plačujejo.
meli241177
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a meli241177 » 05. Avg. 2010 9:20

Še moj prispevek.

Imam VII. stopnjo in zaslužim 1000€ NETO (V Mariboru), 3 leta delovne dobe. Za isto delo bi v Ljubljani dobila še 200 do 300 € več, če pa bi se znala prodajat (pogajat), pa še kaj več. :D
matjazd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 05. Avg. 2010 9:29

Saj jaz imam tudi VII. stopnjo in zaslužim 1500 eur, ampak to še ne pomeni, da vsi s VII. stopnjo toliko zaslužijo.

Kakšno izobrazbo pa imaš, kaj delaš in kakšen je tvoj urnik?
meli241177
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a meli241177 » 05. Avg. 2010 9:32

Daleč od tega, da vsi s VII. stopnjo tolko zaslužijo, v našem fohu pa vsaj velika večina.

Sem pa informatik, programiram in delam 8 ur na dan ( ob vikendih ne delam ), razen v izrednih primerih.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 05. Avg. 2010 9:38

1000 je kar solidna plača res. Je pa res, da v našem podjetju informatik dobi manj.
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 05. Avg. 2010 12:16

pri nas na začetku je 750 neto, po pripravništvu pa mogoče 1000 neto, ampak za neprimerno večjo odgovornost
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 05. Avg. 2010 13:58

Blagor vam v javni upravi.....tudi sama sem se trudila preko vez noter pripopat, pa ni šlo.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov