Delo v javni upravi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Mahagonij napisal/-a:Se vedno je vec ali enako, kot dobijo inzenirji strojnistva (precej tezji faks in kao deficitaren poklic), z univerzitetno izobrazbo (torej 1 stopnjo visjo), v gospodarstvu. Tko da jst ne bom potocil nobenih solzic za place javnih usluzbencev ker so precej dobre, sploh ker so tradicionalno kao v gospodarstvu visje place (samo v Sloveniji ocitno ne, klasika). Premikamo se tudi proti temu da bo na koncu tretjina zaposlenih v javnem sektorju.UG84 napisal/-a:Ne pozabit, da so to bruto zneski.
Tole sem pa čisto spregledala. In koliko dobijo inženirji strojništva, ki jih ti poznaš? Ker očitno ne poznava istih
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
Univerzitetni diplomirani inženir strojništva, 7 stopnja izobrazbe, na začetku... Če bo dobil 850€ bo moral biti zelooo vesel. Potem pa se da priti kot univ.dipl.inž. strojništva do nekako 1300€ ampak to je res limit, pa delat je treba še enkrat več kot za 850€. Obe ti dve cifri sta SRAMOTNO NIZKI, sploh če upoštevamo, da ekonomist z enako stopnjo dobi že v štartu 1000€+. Skratka, tisti ki gre študirat strojništvo, ne sme bit na Aškerčevi 6 zaradi dobre plače... Strojništvo je v gospodarstvu najslabše plačan foh, elektrotehnika recimo pa tudi ni nevem koliko boljša... Za računalništvo bo pa Mahagonij vedel bolj natančno povedat...
Zadnjič spremenil McLarnovc, dne 03. Avg. 2010 10:59, skupaj popravljeno 1 krat.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
UG84 - Cosmo moderatorka
Imaš tudi ti to izobrazbo?
To je zdej relativno, kaj pa če tisti ekonomist tudi dela nekaj zahtevnega, pa itak je manj plačan, tk da ne vem kaj je problem? Sodit kar tako....ne vem lih.
To je zdej relativno, kaj pa če tisti ekonomist tudi dela nekaj zahtevnega, pa itak je manj plačan, tk da ne vem kaj je problem? Sodit kar tako....ne vem lih.
Zadnjič spremenil UG84, dne 03. Avg. 2010 10:58, skupaj popravljeno 1 krat.
-
McLarnovc - Cosmofrik
Kater faks pa si končala?
Recimo tisti strojnik, ki po nekaj letih dobi 1300€, bo imel glavo kar precej v žaklju... Upoštevati je treba, da bo tak človek vodja nekega oddelka v večji firmi, imel pod sabo kar nekaj ljudi, katere je treba nadzorovat in vse kar paše zdraven. Riziki so veliki...
Recimo tisti strojnik, ki po nekaj letih dobi 1300€, bo imel glavo kar precej v žaklju... Upoštevati je treba, da bo tak človek vodja nekega oddelka v večji firmi, imel pod sabo kar nekaj ljudi, katere je treba nadzorovat in vse kar paše zdraven. Riziki so veliki...
Zadnjič spremenil McLarnovc, dne 03. Avg. 2010 11:06, skupaj popravljeno 2 krat.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
McLarnovc - Cosmofrik
No ja... Roko na srce, kar se tiče zahtevnosti faksa, ni primerjave, strojništvo je pa še deficitarna panoga, kar za javno upravo ravno ne moremo reči.
Tako, da mi kr dvigne pokrov ko poslušam kake ekonomiste, ki se kurčijo nad plačo, pa ga uprašaš koliko dobi, pa ti reče 1600€... Da ne govorimo o plačah učiteljev... Kaki dve leti nazaj je ena učiteljica razrednega pouka na tv kazala plačilno listo iz katere je bilo razvidno, da je njena bruto plača 2100€, potem pa jamra, da ima majhno plačo....
Tako, da mi kr dvigne pokrov ko poslušam kake ekonomiste, ki se kurčijo nad plačo, pa ga uprašaš koliko dobi, pa ti reče 1600€... Da ne govorimo o plačah učiteljev... Kaki dve leti nazaj je ena učiteljica razrednega pouka na tv kazala plačilno listo iz katere je bilo razvidno, da je njena bruto plača 2100€, potem pa jamra, da ima majhno plačo....
-
UG84 - Cosmo moderatorka
Sej ne rečem, glede zahtevnosti faksa, amapk pomembno je delovno mesto. Meni pa je npr. zoprno ko govorijo da kako v državni upravi samo luft mešamo, delavci pa garajo za nič. OK, res da je ponekod kriza, ampak sori, jaz ne delam sam 8 ur, pol grem pa iz šihta in ne pomislim več na delo, ker je skoz z mano. Me zanima kolko delavcev razmišlja o izboljšavah, ki bi jih lahko uvedli samo na delovnem mestu potem ko pridejo domov. Nihče. Mam sodelovce, ki ne vedo kam bi sami s seboj, seveda se najdejo takšni. Imam pa tudi takšne, ki imajo po 80 ur viška na mesec.
Ok, te zneske, ki si jih zdej naštel bi pa jz tud rada mela
Ok, te zneske, ki si jih zdej naštel bi pa jz tud rada mela
-
McLarnovc - Cosmofrik
UG84 napisal/-a:Sej ne rečem, glede zahtevnosti faksa, amapk pomembno je delovno mesto. Meni pa je npr. zoprno ko govorijo da kako v državni upravi samo luft mešamo, delavci pa garajo za nič. OK, res da je ponekod kriza, ampak sori, jaz ne delam sam 8 ur, pol grem pa iz šihta in ne pomislim več na delo, ker je skoz z mano. Me zanima kolko delavcev razmišlja o izboljšavah, ki bi jih lahko uvedli samo na delovnem mestu potem ko pridejo domov. Nihče. Mam sodelovce, ki ne vedo kam bi sami s seboj, seveda se najdejo takšni. Imam pa tudi takšne, ki imajo po 80 ur viška na mesec.
Ne govorimo o delavcih. Govorimo o univerzitetnih inženirjih strojništva npr... Poznam jih precej, delajo 8 ur, večkat v tednu potegnejo uro, dve, če je frka tudi več, potem pa še doma kaj poskicirajo, pomodelirajo, poračunajo in podobno. Zmotno je mišljenje, da v industriji prideš ob sedmi zjutraj, ob treh popoldne pa končaš in to je to...
Delavci v proizvodnji so pa itak spet poglavje zase. Mislim, da se strinjamo, da je 560€ za vsakodnevno 8 urno delo pod tekočim trakom, zelo nizka plača.
Vsakega normalnega človeka bo potem segrelo, ko bo izvedel, da učiteljica na razredni stopnji za 5 ur efektivnega dela na dan dobi 2100€ bruto...
- addie
- Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 6. 2008
To pa res ne vem od kod ti, da dobi učiteljica RP 2100 bruto.
Tudi sama delam v šoli, sem profesorica RP, nimam še nobenega naziva, imam pa okoli 1000 neto plače. Sodelavke, ki imajo vse nazive, imajo največ okoli 1400, ampak to so zelo redki primeri, pa še to po kakih 25 letih delovne dobe.
Tudi sama delam v šoli, sem profesorica RP, nimam še nobenega naziva, imam pa okoli 1000 neto plače. Sodelavke, ki imajo vse nazive, imajo največ okoli 1400, ampak to so zelo redki primeri, pa še to po kakih 25 letih delovne dobe.
- matjazd
- Kofetarica
- Na forumu od: 14. 8. 2007
McLarnovc napisal/-a:No ja... Roko na srce, kar se tiče zahtevnosti faksa, ni primerjave, strojništvo je pa še deficitarna panoga, kar za javno upravo ravno ne moremo reči.
No zame ni strojništvo nič bolj zahteven faks od kakega drugega. Tisti, ki je matematik in ni piflar ga verjetno lažje naredi kot ekonomskega. Torej vsak je za nekaj.
Glede plače pa za strojnika omenjaš 1300 neto, za učiteljico pa 2100 bruto. Govori v istih postavkah, ker 2100 bruto = 1300 neto.
-
McLarnovc - Cosmofrik
matjazd napisal/-a:McLarnovc napisal/-a:No ja... Roko na srce, kar se tiče zahtevnosti faksa, ni primerjave, strojništvo je pa še deficitarna panoga, kar za javno upravo ravno ne moremo reči.
No zame ni strojništvo nič bolj zahteven faks od kakega drugega. Tisti, ki je matematik in ni piflar ga verjetno lažje naredi kot ekonomskega. Torej vsak je za nekaj.
Glede plače pa za strojnika omenjaš 1300 neto, za učiteljico pa 2100 bruto. Govori v istih postavkah, ker 2100 bruto = 1300 neto.
Za povprečno razgledanega človeka je strojna kr zahteven faks. Če misliš to izpodbijat, prav. Jaz ne bom ker se mi niti ne ljubi... Plus tega je dejstvo da je takih, ki so res prijatelji z matematiko na fs bolj malo.
Plače pa... Glede na to koliko mora za 1300€ delat strojnik, koliko pa razredna učiteljica..ni ravno primerjave no.
-
dolce_chicco - Debatorica
- Na forumu od: 11. 11. 2009
McLarnovc napisal/-a:Univerzitetni diplomirani inženir strojništva, 7 stopnja izobrazbe, na začetku... Če bo dobil 850€ bo moral biti zelooo vesel. Potem pa se da priti kot univ.dipl.inž. strojništva do nekako 1300€ ampak to je res limit, pa delat je treba še enkrat več kot za 850€. Obe ti dve cifri sta SRAMOTNO NIZKI, sploh če upoštevamo, da ekonomist z enako stopnjo dobi že v štartu 1000€+.
No ja... dajmo malo manj posploševat oz. poenostavljat. Moja sestra zaključuje magisterij in ima že kar nekaj let delovnih izkušenj, pa dlje od 800 eur (bruto) plače ni prilezla. Če izpostavim očeta in mamo, ki sta prav tako v teh vodah, sta rabila ogromno časa, da sta prilezla do neke solidne plače (za 4-člansko družino). Tako da... dajmo zmetat v koš vse ekonomiste, družboslovce in kar je še teh "nekoristnih" ljudi.
Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov