Delo v javni upravi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Plače so obupne. Na občini nekak 500-700 evrov povprečno (na višjih položajih seveda več).
Od fanta mami je imela kar eno poklicno narejeno, sedaj so na njeno mesto zaposlili dipl. ekonomistko (ki je mnde čist nesposobna in neumna, ampak je preko vez prišla notr, bo pa vse številke okol obrnila )
Odnosi pa verjetno odvisno od občine.
Od fanta mami je imela kar eno poklicno narejeno, sedaj so na njeno mesto zaposlili dipl. ekonomistko (ki je mnde čist nesposobna in neumna, ampak je preko vez prišla notr, bo pa vse številke okol obrnila )
Odnosi pa verjetno odvisno od občine.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
_mala_ - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 10. 2005
- Kraj: maribor
jaz sem delala med poletnimi počitnicami dve leti na davčni. njihova povprečna plača je 600-900 pa gor (pač odvisno od položaja).
kakšno znanje se točno zahteva za redno zaposlene ne vem, odnosi pa so tudi odvisni od kolektiva oz. oddelka. jaz sem delala na več oddelkih in odnosi ponekod niso bili ravno prijetni.
ko delaš kot študent, je tvoje delo zlaganje papirjev, ki si jih zaposleni med letom niso "utegnili" zložiti.
kakšno znanje se točno zahteva za redno zaposlene ne vem, odnosi pa so tudi odvisni od kolektiva oz. oddelka. jaz sem delala na več oddelkih in odnosi ponekod niso bili ravno prijetni.
ko delaš kot študent, je tvoje delo zlaganje papirjev, ki si jih zaposleni med letom niso "utegnili" zložiti.
- orhideja1
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 10. 2007
- Kraj: Ljubljana
classy napisal/-a:Moja mami dela trenutno na irsnz, prej je pa na mnz in udbi. Plačo je mela prej okol 900e, zdej ma dobrih 700. Odnosi so kokr kje.
Kje je to irsnz? Kako pa, da je menjala službo? Kakšno izobrazbo ima?
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Plače v javni upravi so javne in dostopne vsem. V Zakonu o sistemu plač v javnem sektorju so navedeni plačni razredi in plačna lestvica, gre pa za osnovne BRUTO plače brez dodatkov (npr. za delovno dobo, uspešnost ipd). Ljudje pozabljajo, da v JU delajo tudi čistilke, tudi kurirji in ne le sekretarji.
Javna uprava je daleč od visokih plač, kot to radi prikazujejo na televiziji. Za primer - s sedmo stopnjo izobrazbe si kot pripravnik nekje v 22. plačnem razredu, ko se redno zaposliš pa si uvrščen 6 razredov višje.
Javna uprava je daleč od visokih plač, kot to radi prikazujejo na televiziji. Za primer - s sedmo stopnjo izobrazbe si kot pripravnik nekje v 22. plačnem razredu, ko se redno zaposliš pa si uvrščen 6 razredov višje.
- orhideja1
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 10. 2007
- Kraj: Ljubljana
Podala si super podatke. Ampak še vedno ne vem recimo koliko zasluži ena davčna uslužbenka, ali ena vzgojiteljica ali pa pomočnica vzgojiteljice. Ne vem v kateri plačilni razred sodijo. Mal me zanima, ker bi rada menjala službo.
-
Študentka. - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 2. 2007
mateja79 napisal/-a:Tudi mene zanima koliko zasluži npr. ena računovodkinja na šoli.
Moja mami je bila včasih in je zaslužila 1500 s tem da je imela največjo plačo med računovodji zaradi izkušenj, delovne dobe bla bla..
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
orhideja1 napisal/-a:Ja koliko zasluži vzgojiteljica, pomočnica vzgojiteljice in kontrolorka na davčni upravi.
Ok, tole bo zdej približno pa čimbolj poljudno....
Vzgojiteljica v vrtcu je delovno mesto v več nazivih, torej na tem mestu napreduješ v plači in pa tudi v nazivih lahko (podobno kot svetovalec ki je lahko svetovalec I, II ali III).
In osnovni je samo naziv VZGOJITELJ, ki pade s končano VII/1 izobrazbo (specializacija po višješolski izobrazbi (prejšnja), visokošolska strokovna izobrazba (prejšnja), visokošolska strokovna izobrazba, visokošolska univerzitetna izobrazba) v 30 plačni razred, kar je 1395,80 EUR bruto. Ampak to je osnovno predvidevanje, drugo je, če imaš morda pogoje za višji naziv, končano staro sedmo stopnjo, ipd.
Pomočnik vzgojitelja v vrtcu pa sodi s peto stopnjo izobrazbe (srednja splošna ali strokovna šola) v 19. plačni razred, kar je 906,69 EUR bruto osnove.
Kontrolor v davčni pa je odvisno od izobrazbe in spet je v več nazivih. Osnovni (DAVČNI KONTROLOR) je s VI stopnjo izobrazbe in pade v 22. plačani razred (1019,90 EUR bruto).
Skratka težko je posloševati, saj ne obstaja le ena plača in en plačni razred za npr. vzgojitelja v vrtcu, zato so zgornji podatki res osnova in bolj posploševanje.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov