Delo: Strežba / delo natakarice [Združene teme]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 23. Feb. 2008 18:44

:/
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 07. Dec. 2010 18:11, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2007
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 23. Feb. 2008 21:52

Jez sm tudi u gostinstvu delala ogromno let prek študenta, ker se v mojem kraju ni dalo dobit nč druzga. Zdej sm pa rešena, ker sma našla delce u Lj in mi je super! :D Vas pa razumem... Tigi... glej ti si študentka in se lahko zmišljuješ, tako da se kr postavi zase. Gospodična, ki je redno zaposlena, pa more pazt, da ne zgubi službe, tko da... Moj šef je nazadnje vedno pisal redno zaposlene, če nobena druga ni mogla...
Just dance and everything it´s gonna be ok!
wentaholic babe
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 1. 2007
Kraj: The World

Neprebrana objavaNapisal/-a wentaholic babe » 02. Feb. 2010 18:16

Živjo!

imam eno vprašanje za vas

zadnje dni razmišljam da bi se preizkusila kot natakarica, pa me zanima ali bom kot začetnica morala skozi kakšen uvajalni dan? :D

hočem reči, ali te lastniki pač oz. korkoli nauči te stvari vse prvi dan ko že začneš delati?

hvala lepa za odgovor :)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 02. Feb. 2010 20:03

^^Pri vsakem delu maš vedno vsaj neko uvajanje; če pa imaš nič izkušenj pa..ne vem, srečno, da najdeš nekoga, ki te bo pripravljen vsega naučit. Ne rečem, da je nemogoče, bi bilo pa zelo težko dobit delo brez izkušenj.
Raj probaj povprašat kje, če poznaš koga, ki že dela v gostinstvu ali pa če celo poznaš lastnike, če bi te bili pripravljeni priučit (seveda zastonj).
Uporabniški avatar
OrangeLady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a OrangeLady » 02. Feb. 2010 20:29

Pomojem, pri tem, da nimaš izkušenj povečini ni problema, nekje jih tako ali pa tako potrebno dobiti. Vsak začetek pa bo težak dokler se ne nawadiš.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 04. Feb. 2010 0:39

Ko sem jaz začela delati, je to izgledalo tako, da sem mislila, da bom šla sam na razgovor (delo mi je prijateljica, ki je delala tam zrihtala in tud rekla, naj bom takrat-in-takrat tam), pa so me kr za šank potisnili in sem pač kr začela :). Najprej sem seveda sam mal posodo pomivala pa drugim pripravljala za nest, pol pa počas začneš vse delat.
Poglej malo oglase, ponekod prav piše, da izkušnje niso pogoj.
Uporabniški avatar
Lamia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 4. 12. 2009
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Lamia » 04. Feb. 2010 9:08

No,js delam kot natakarca že od OŠ in sicer v hotelu. Je super,nimamo pijančkov, moje napitnine so v razmerju 1:1 s plačo, res zakon. Sj pridejo kakšni turisti, k te hočejo osvajat pa to, sam nč hudga...Kot natakarca sm pa spoznala velik ljudi, tko da zame je to res supr služba za služt dnar med študijem in SŠ. :)
And I'd give up forever to touch you.
Uporabniški avatar
dolce_chicco
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 11. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a dolce_chicco » 06. Feb. 2010 14:27

purple_rain napisal/-a:Pri vsakem delu maš vedno vsaj neko uvajanje; če pa imaš nič izkušenj pa..ne vem, srečno, da najdeš nekoga, ki te bo pripravljen vsega naučit. Ne rečem, da je nemogoče, bi bilo pa zelo težko dobit delo brez izkušenj.
Raj probaj povprašat kje, če poznaš koga, ki že dela v gostinstvu ali pa če celo poznaš lastnike, če bi te bili pripravljeni priučit (seveda zastonj).

To ni čisto res... Vsak se je moral enkrat naučiti osnov kelnarjenja, da se je vpeljal v delo. Sem že od marsikatere slišala, da je sprva v oglasu pisalo, da so izkušnje zaželjene, ponekod celo obvezne, pa so s svojo komunikativnostjo in simpatičnostjo vseeno dobile delo. :wink: Lahko pa za začetek (tiste, ki iščete tako delo) opazujete delo v kakšnem lokalu, kjer poznate koga, saj ni nobena umetnost.
Uporabniški avatar
girl92
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 6. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a girl92 » 20. Nov. 2010 8:41

js sm tud natakarca med vikendi, je tko no, ni mi nvem kaj slabo delo al pa kj, sam sm kar dost živčna če bom kj zasrala al pa kj :razz: je pa dobr plačan.
Uporabniški avatar
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Savannah » 05. Jan. 2011 21:03

Sam ni nekaj ful oglasov na straneh o zaposlitvi (letos pavziram in nimam statusa, zato iščem kot redno delo). A to prek vez dobite ali kako? Jaz že nekaj časa iščem v Mb, še najraje bi v kaki slaščičarni, kavarni, skratka, da ne bi mela opravka s pijanci, čeprav tudi kakšen lokal (ne ravno tipičn pajzl) ne bi blo slabo. Ne morem glih bit kaj preveč izbirčna, ko pa je že to težko dobit :roll: Ve kera če kje iščejo?
Uporabniški avatar
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Savannah » 13. Jan. 2011 11:48

Evo, jaz mam zdaj dve možnosti - delat v eni kavarni in pubu, vendar majo oboji ob vikendih žure pa to, se pravi ni navadna kavarna ampak bolj lokal (se še moram do jutri odločit kam it) in me kar malo živčnost daje, čeprav si v tem ful želim poskusit. :) Ful ne vem kako se bom naučila v par dneh vse pripravit (kavo - ki je sama ne pijem, no jaz delam na svoj način doma mami, tam ne vem kako zahtevajo, raznorazne alkoholne pijače, ki jih dosti sploh ne poznam itd.). Pa vračanje denarja - da komu ne dam premalo ven ali pa preveč... skratka, upam da se hitro vklopim :) Upam da ne bom mela problemov s težaki..
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2009
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 13. Jan. 2011 12:04

Kavo boš kuhala na mašin, tako da to ni kot doma in tudi težko ni. Alkoholne pijače boš hitro spoznala in tudi z denarjem boš znala delat. Samo brez panike in počasi boš obvladala.
(s)mej se
Lilah
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 14. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 25. Jan. 2011 16:02

Jaz sem dobla ponudbo od ene punce (me je pol klical šef), če bi delala tam, gre pa za en zlo majhen bar v Mb v taboru, tak da ne bi blo ful dela, pa tudi ob nedeljah je zaprto, ostale dneve pa do max 22. ure, kar se mi zdi ok. Vendar slišim o dosti lokalih, da ne plačujejo študentom redno (ali pa sploh ne), tak da sem malo skeptična. :? Je katera malo bolj domača v tem koncu Mb, ker bi me zanimalo par stvari (po zs)? Da ne bom javno imenovala lokalov... :wink:
Uporabniški avatar
NaomiKlein
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a NaomiKlein » 25. Jan. 2011 17:16

Sama sem cel faks delala v enem in istem lokalu in imam na ta čas res lepe spomine. Ponavadi sem delala dopoldne, včasih popoldne in potem zaprla, občasno, ko je bila gneča, pa še kakšen petek ali soboto ponoči. Sem pa v tem času spoznala tam dve super punci, ki sta postali moji bližnji prijateljici in pa svojega fanta. :love:

Drugače pa priporočam delo v lokalu, vsaj pod takšnimi pogoji kot sem jih imela jaz: normalen folk; nobenih pijančkov, ki bi od enajstih dopoldne pa do konca izmene viseli na eni pijači; solidna plača, dober kolektiv.

Meni se zdi, da veliko odneseš - postaneš bolj komunikativen (vsaj jaz sem), sam si lahko pripravljaš kavo tako kot je tebi najbolj všeč :D (jaz si še sedaj mislim, da bi včasih kenlarci/kenlarju rekla, da mi lahko računa dvojno ceno, če si grem kavo lahko sama naredit :D) pa fajn telovadba je, če si na terenu, ker se nenehno sprehajaš (pod pogojem da je veliko dela, pri nas je bilo kar pestro). Jaz sem si kar fajn utrdila rit in noge takrat. :lol:
sigmund
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 2. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a sigmund » 08. Feb. 2011 9:47

Mislim da je delo natakarice lep poklic in zelo dobra rešitev za mlade punce ki so žurerke in so aktivne.

Sami imamo doma večji lokal. Punce imajo možnost brezplačnega stanovanja in dobro plačanega dela. Najboljše je da je ljubljana oddaljena samo 30 min z vlakom oz avtom tako da lahko zraven še študirajo. če bi katera delala tako naj me kontaktira.

http://www.facebook.com/sedo88

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov