Delo: Strežba / delo natakarice [Združene teme]
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 119 prispevkov
• Stran 6 od 8
•
Prejšnja
1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8
Naslednja
- ~ClaUdyKa~
- Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 1. 2007
- Kraj: Idrija
Jst mam to srečo, da lohk delam doma v gostilni in mi je res fajn, ker lohk v bistvu delam kadar je treba, kadar nimam nič druzga za počet itd. Fajn mi je zarad tega, ker je delo v gostilni popolnoma drugače kot v nekem baru, bolj umirjeno, ampak vseeno dovolj zahtevno, ker moraš pazit, da prineseš hrano pravočasno na mizo, daš jedilne liste, postrezeš vedno iz desne strani, pravilno postaviš in ločiš kozarce ali za belo ali rdeče vino itd itd itd.... Pa seveda, velja pravilo delavne obleke, ne morš letat v enih kavbojkah in v majčki, ki kaže popek.
Je pa super to, ker ubistu to ni samo za čez vikend, je za čez ceu tedn in celo leto, tako da denar lepo kroži oz. moj zaslužek. Če pa vem, da me tist dan, ko bi recimo morala delat, ni, potem to povem že prej in je vse ok.
Je pa super to, ker ubistu to ni samo za čez vikend, je za čez ceu tedn in celo leto, tako da denar lepo kroži oz. moj zaslužek. Če pa vem, da me tist dan, ko bi recimo morala delat, ni, potem to povem že prej in je vse ok.
-
punchka - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 1. 2005
jaz sem imela včeraj prvi dan. in...groza
gostje so grozni, vsaj nekateri, otipavajo, zajbavajo, ostali, ki so pa dokaj normalni, se pa režijo. mene so čist prestrašli. nisem rojena kelnarca, to že vem. samo zdaj vedno bolj ugotavljam, da se mogoče tega niti naučit ne da
že tako sem čisto izgubljena tam za šankom. kave ne znam skuhat, za iztisnit račun rabim sto let, potem me pa še gostje zajbavajo
ahh...bomo videli do kje seže moje potrpljenje.

že tako sem čisto izgubljena tam za šankom. kave ne znam skuhat, za iztisnit račun rabim sto let, potem me pa še gostje zajbavajo

ahh...bomo videli do kje seže moje potrpljenje.
to infinity and beyond!
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Lepo pač poveš, da je sedaj sprejet zakon, da se v lokalih nesme kaditi in da lepo prosiš, č gre lahko ve pokaditi cigareto alpa če imaš teraso, da lahko tudi zunej v miru spije željeno pijačo...
Na lep diplomatski način bi treba sedaj...
Na lep diplomatski način bi treba sedaj...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
irisina - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 8. 2006
- Kraj: =)
*purple* napisal/-a:najprej ga lepo prosiš naj gre ven, če noče pokličeš ustrezne organe da ga oni odvedejo ven, ker v nasprotnem rpimeru mislim da plačaš kazen
ja, res je - plačaš kazen in to še zelo visoko po vrhu... pa mislim, da tudi tvoj šef

medtem ko tisti ki pa to naredi pa plača borih 125€ (sej ne da je to malo, ampak prot temu kar plača natakarca je pa nula!! ker kao je natakarica odgovorna za to, k mu je pustila da pržge cigaret v lokalu)
jutri grem prvič po uvedbi zakona delat in me res zanima kako bo

-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
ja sej to je pa tista šibka stran tega zakona.očitno se naša predraga vlada ne zaveda, da obstaja malo morje primitivcev in blesavih pijancev ki znajo zlo dobro roko stegnt če jim boš zamoril.sem delala v lokalih in dobro vem kako je to že za kebrov zakon, da ne točiš več alkohola vinjenim...jah, če ga nebi točila bi lahko dvjstkrat v večeru policijo klicala.
in tud nevem kaj majo tle natakarce zraven..no, pač če ga oaziš ga lepo opzoriš, če ne zaleže pokličeš policijo/inšpekcijo (sej nevem kdo točno pol to ureja) in sebe ven povlečeš..ampak tle je pa spet tista fora, da te lahko v naslednjih dneh počaka in ohvedi kaj mu pade na pamet...
s tem zakonom so rešili eno stvar, ampak se mi zdi da so natakarje spravili še v hujšo skrajnost.

in tud nevem kaj majo tle natakarce zraven..no, pač če ga oaziš ga lepo opzoriš, če ne zaleže pokličeš policijo/inšpekcijo (sej nevem kdo točno pol to ureja) in sebe ven povlečeš..ampak tle je pa spet tista fora, da te lahko v naslednjih dneh počaka in ohvedi kaj mu pade na pamet...
s tem zakonom so rešili eno stvar, ampak se mi zdi da so natakarje spravili še v hujšo skrajnost.

-
Tigi - Cosmopsiho
No mene zanima vaš predlog....
V tem lokalu kjer delam jaz ane delamo 4 (2zaposleni in 2študentki) no in smo imeli sestanek in sva se z uno študentko pisali frej za prvomajske. Jaz sem rekla, da grem na morje za en teden ker pred maturo in ker delam že te zimske počitnice, da imam vsaj ene počitnice frej ane...no una bi manjkala od 1.5. do 4.5.
No in je ena k je stara 22 let, ki se je redno zaposlila tm ane je na sestanku rekla, da je to zeo ne fer ker sva bili ravno midve frej za prvomajske lansko leto ane...in njen fant, ki je v Kanadi pride za prvomajske sem in naj midve delava je rekla...Jaz sem jo sam pogledala in sm rekla, da grem jest res na morje in da zdej nebom odpovedovala....no in je šef rekel, da je še čas in da mogoče pa kako novo dobimo iin bo ona delala takrat ane...
No tukaj je še en problem:
Na začetku meseca februarja sem jaz se napisala, da sem 1.3. in 2.3. frej ker grem smuat za dva dni...
In kaj je una spet nardila? Sebe je črtala mene pisala da delam popoldan...in ne da bi mi ona kej rekla...in ji včeraj omenim ane da jaz nemorm delat ker grem smučat in je rekla ja mi mamo krst in je šla...
In zdej ji bom rekla, da je spet name zvalia, da si iščem zamenjavo in potem jaz izpadem tista, ki kao skos nekaj rabim za zamenjavo ane...in ji bom zdej lepo rekla naj sama išče zamenjavo in da mene ni....pa zarad mene če ma ona svojo poroko...
Kaj ve mislite?
Sama mislim nehati delati, ko bo matura in počitnice (glavne) ker tko nemorm biti več...Lansko leto sem tudi prej nehala delat...Ker sem bila skos na morju in tako negre več....ker prov vem, da bom mogla delat petke in svetke...
Aja lansko leto sem delala čist cele velikonočne praznike...
V tem lokalu kjer delam jaz ane delamo 4 (2zaposleni in 2študentki) no in smo imeli sestanek in sva se z uno študentko pisali frej za prvomajske. Jaz sem rekla, da grem na morje za en teden ker pred maturo in ker delam že te zimske počitnice, da imam vsaj ene počitnice frej ane...no una bi manjkala od 1.5. do 4.5.
No in je ena k je stara 22 let, ki se je redno zaposlila tm ane je na sestanku rekla, da je to zeo ne fer ker sva bili ravno midve frej za prvomajske lansko leto ane...in njen fant, ki je v Kanadi pride za prvomajske sem in naj midve delava je rekla...Jaz sem jo sam pogledala in sm rekla, da grem jest res na morje in da zdej nebom odpovedovala....no in je šef rekel, da je še čas in da mogoče pa kako novo dobimo iin bo ona delala takrat ane...
No tukaj je še en problem:
Na začetku meseca februarja sem jaz se napisala, da sem 1.3. in 2.3. frej ker grem smuat za dva dni...
In kaj je una spet nardila? Sebe je črtala mene pisala da delam popoldan...in ne da bi mi ona kej rekla...in ji včeraj omenim ane da jaz nemorm delat ker grem smučat in je rekla ja mi mamo krst in je šla...

Kaj ve mislite?
Sama mislim nehati delati, ko bo matura in počitnice (glavne) ker tko nemorm biti več...Lansko leto sem tudi prej nehala delat...Ker sem bila skos na morju in tako negre več....ker prov vem, da bom mogla delat petke in svetke...
Aja lansko leto sem delala čist cele velikonočne praznike...

...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
jst bi šla mal prej ven kot poleti, oziroma rekla bi jasno šefu, da se tega ne grem in da je fer plej fer plej, kar pa tole ni.
mislm nevem, men se bi zmešal, d ame skoz en tkole zajebava.Zihr nebi šla kr tko lepo skoz, pa če ma nevemkaj.
mislm nevem, men se bi zmešal, d ame skoz en tkole zajebava.Zihr nebi šla kr tko lepo skoz, pa če ma nevemkaj.
-
Tigi - Cosmopsiho
No in ona je men govorila za prvomajske ane....no par minut za tem nam pa vsem prbije, da gre ona poeti za en mesec spet v Kanado in ji je šef pol reku, da je pa to med njima ker ji mora razložit kako firma laufa ane...pa dopust pa tko ane...
Ona je bil od konca decembra pa do konec januarja v Kanado...
In ona tud nemore kr tko okol bluzit če je redno zaposlena ane...
Tko, da tudi ko sem jaz bia dva vikenda čisto frej ane...ker delam še kot promotorka me je kuj prašala kje sem un vikend
Ja halo no...
Ona je bil od konca decembra pa do konec januarja v Kanado...
In ona tud nemore kr tko okol bluzit če je redno zaposlena ane...
Tko, da tudi ko sem jaz bia dva vikenda čisto frej ane...ker delam še kot promotorka me je kuj prašala kje sem un vikend

Ja halo no...
-
Tigi - Cosmopsiho
Ja vseeno mam besedo...ker ona itak ni tm nadrejena ampak ma ena drugo personalo čez in sm ji včeri povedala, da nej si ona sama zamenjavo išče ane...
Tko, da se jaz lepo počitnice frej pišem pa nej skačejo ko me nebo...
Jaz imam pa tudi pravico do počitnic...kar sem uni že rekla...
Tko, da se jaz lepo počitnice frej pišem pa nej skačejo ko me nebo...
Jaz imam pa tudi pravico do počitnic...kar sem uni že rekla...
Prvi neprebran prispevek • 119 prispevkov
• Stran 6 od 8
•
Prejšnja
1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov