Delo: stevardesa/šola za stevardese [Združeni temi]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

_anna_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a _anna_ » 24. Mar. 2008 2:09

all_my_secrets napisal/-a:Živjo!

Mene pa zanima, a za zemeljsko stevardeso imajo pri adrii kakšne posebne razpise?..

:angel:

Poklic zemeljske stevardese ne spada v domeno letalskih prevoznikov, pac pa je to stvar aerodroma. Tako da se obrni na njih direktno ali pa spremljaj razpise v javnih obcilih.
Ko hodiš, si jaz nikoli ne priznam,
da nisem tvoj cilj, da greš drugam...
mmmayamm
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a mmmayamm » 24. Mar. 2008 19:45

na brniku so ravno zaključili letošnje tečaje za zemeljske stevardese.
tako da spremljaj malo njihovo stran proti novemu letu(http://www.lju-airport.si/vsebina.asp?IDM=289)-takrat namerč razpišejo nova mesta.
Gregica(SZOIN)
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Gregica(SZOIN) » 27. Mar. 2008 13:04

Cao!
mene pa zanima kdaj so razpisi za leteče stevardese pri Letališču Jožeta Pučnika? Mi zna katera pomagati? Kje se lahko prijavim? So kakšne omejiteve? Imam namreč zelo visoko dioptrijo (1,5) :cry:
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 27. Mar. 2008 13:28

Gregica(SZOIN) napisal/-a:Cao!
mene pa zanima kdaj so razpisi za leteče stevardese pri Letališču Jožeta Pučnika? Mi zna katera pomagati? Kje se lahko prijavim? So kakšne omejiteve? Imam namreč zelo visoko dioptrijo (1,5) :cry:

too late. pocakaj na naslednje leto na ponovni razpis in malo si oglej zadnjih 20 strani.
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Ninnči
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Ninnči » 03. Apr. 2008 10:49

Torej, ja letošnji razpis si že zamudila, tako, da če si to res želiš ti predlagam da počakaš na naslednje leto (če razpis bo).
Vem, da omejitve vsako leto zmanjšujejo, saj ni več takšnega navala na to delo, kot je bilo včasih. Mislim, da zato, ker se večina mladih zaveda, da delo stevardese ni niti približno tako, kot je bilo npr. 10 let nazaj. Da vam povem, da je to delo daleč od fancy dela, plača pa je katastrofalna (govorim za študente). Res glede na to, da smo kot stevardese in stevardi nenehno v nevarnosti, vedno moramo biti pripravljeni (pred vsakim letom imamo briefing, kjer nas purserji sprašujejo snov, ki jo je seveda potrebno obvladat), nosimo velikansko odgovornost, smo utrujeni zaradi dela v posebnih pogojih,... da ne govorim o tem, kako je delati v majhnem avionu, kjer ni prostora niti za to, da bi normalno stal,... :( V bistvu smo res natakarji v zraku (kar je žalostno, saj vsi ljudje gledajo samo na to, da jim bomo hitro postregli s pijačo,... na varnost pa niti pomislijo ne), ki imajo definitivno slabše pogoje kot natakarji na tleh. Res je užitek "porivat" tisti težek voziček s pijačo, ki ne gre nikamor, še večji užitek pa je deserviranje, ko ti ljudje kr v roke "rinejo" vse odpadke...
:( Pa mogoče bi človek vse to še zdržal brez pritožb, če ne bi doživel nenehnega pritiska in manipulacije s strani CCM 1 oz. purserjev oz. prvih stevardes in stevardov. Ja, ne rečem da so vsi takšni, ampak na žalost je 70% takšnih pri katerih moraš pazit na vsako besedo, ki jo izrečeš, na vsak gib, ki ga narediš. Da ne govorim o tem, da prihaja tudi do poniževanja in žaljenja... Res o odnosih med prvimi stevardesami/stevardi in študenti, bi se dalo pisat eseje,... :roll:
Pa, recimo da bi se tudi to dalo zdržat, če bi bili študentje plačani več kot 10 E na uro, ki se seveda šteje od takrat ko se prižgejo motorji aviona, pa do takrat ko se ugasnejo. Ne dobimo pa plačanih, tistih ur ko čakamo na prihod, odhod (pa vseeno takrat delamo - pospravljamo žepe sedežev oz. pripravljamo avion za odhod, postrežemo flight crew,...). Da vam povem; takšnih ur se nabere OGROMNO - celo več kot ur samega letenja.
Ja, res je zabavno biti stevardesa :roll:
Gregica(SZOIN)
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Gregica(SZOIN) » 03. Apr. 2008 18:55

ahh no tok strasno pa spet ne more bit no!?!? pa se kakega fletnega pilota lahko upecas! :wink:
kaj pa si kej frej preden letis nazaj domov? imas dost casa, da si naprimer ogledas New York?
Hvala za vse odgovore!
Uporabniški avatar
bolhica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 4. 2006
Kraj: somewhere

Neprebrana objavaNapisal/-a bolhica » 04. Apr. 2008 15:07

gregica najprej si oglej stalne poti k jih ima adria odprte..to je samo Evropa..pa mogoč še kej amok več al mn par destinacij.. :? tok da New Yroka ne boš vidla za adrio..
... ι αм ωнαт ι αм ...
Uporabniški avatar
4_maya
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a 4_maya » 04. Apr. 2008 15:58

Gregica(SZOIN) napisal/-a:ahh no tok strasno pa spet ne more bit no!?!? pa se kakega fletnega pilota lahko upecas! :wink:
kaj pa si kej frej preden letis nazaj domov? imas dost casa, da si naprimer ogledas New York?
Hvala za vse odgovore!

:D NY! :D slisi se dobro! sem takoj za ''long range'' :)

drugace pa: za oglede nimas casa. vsi vemo da je cas denar, in daljsi kot je postanek na tleh, vec denarja stane. za primer poglej niskoproračunske prevoznike, ki so ''turnoverje'' skrajsali na še manj kot minimum. poleg tega si vsaka firma zeli cimbolj izkoristiti letalo (ce je 16ur na tleh in 8 v zraku - you do the math, kok se splača).
welcome to kapitalizem :)
mmmayamm
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a mmmayamm » 06. Apr. 2008 17:48

ma ja na žalost gre dons vsem samo za denar!!!! :!: :?: :!:
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 06. Apr. 2008 17:54

mmmayamm napisal/-a:ma ja na žalost gre dons vsem samo za denar!!!! :!: :?: :!:

Stevdardese plačajo zato, da one opravijo svoje delo. Niso plačane za to, da imajo umes dovolj časa, da lahko hodijo še na kakšne oglede mest. Kapitalizem je pa tak povsod.
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
mmmayamm
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a mmmayamm » 08. Apr. 2008 20:10

sej ne gre za to da bi mogle met ful cajta za oglede, gre bl zato da se posadka lahko odpočije tko da se še lahko govori o varnosti.
anouk85
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a anouk85 » 25. Apr. 2008 20:27

Ninnči ti toplo svetujem da zapustis delo stevardese. Ce se pocutis tako izkorisceno, pojdi cim prej ven iz Adrie.. Najbrz si pozabila, da ni dovoljeno pljuvat in grajat firmo dokler si zaposlena v njej (pa ceprav samo kot studentka), ker meces slabo luc na njo. Zdi se mi skrajno nezrelo to tvoje pocetje.
Ninnči
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Ninnči » 27. Apr. 2008 19:15

Hello!

Najprej bi rada povedala (predvsem tebi anouk85), da na svoje sporočilo ne gledam kot na "pljuvanje" in "grajanje" firme.
To je moje osebno mnenje in mislim, da je prikaz dela stevardese in razmer, ki vladajo na Adrii Airways čisto realno.

O tem, kaj je dovoljeno in kaj ne, bi se pa dalo razpravljati. Marsikaj ni dovoljeno tudi v Adrii Airways, pa se vseeno dela. Poleg tega mi pa prosim povej anouk85, kdo od zaposlenih v Adrii vsaj enkrat ne potoži komu izven firme o razmerah v njej?... Definitivno ga oz. je ni.
Mislim, da moje početje ni nezrelo (to je spet moje mnenje, ti lahko seveda misliš drugače), imam pravico izraziti svoje mnenje, poleg tega ga nisem samo tu, temveč tudi na sami Adrii Airways.
Kar se tiče zaposlenosti - pri Adrii sem delala (preteklik!) 3 sezone (se pravi poletne) kot študentka, preko študentske napotnice, brez pogodbe,... Nikoli nisem podpisala dokumenta, na katerem bi se obvezala, da ne smem izražati svojega negativnega mnenja o Adrii Airways oz. tako kot si ti anouk85 napisala "pljuvanja" in "grajanja". Lahko pa ti še povem, da je veliko stevardov in stevardes takšnih, ki imajo podobno mnenje kot jaz. In jaz si ga definitivno upam tudi javno izraziti!!!

Mislim, da je bolj nezrelo to, da bi Adrio Airways hvalila na vse pretege in poskušala prikazati kar se da najlepšo sliko o delu stevardese in o razmerah na Adrii, v resnici bi pa vedela, da so stvari popolnoma drugačne... :roll:
Bershka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 10. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Bershka » 29. Apr. 2008 21:58

Ninnči jaz se strinjam s tabo.

Pa ne da je zdej na Adrii na splošno taka katastrofa (seveda so tudi pozitivne stvari tega dela), ampak je dobro povedat kako stvari stojijo tistim, ki se za ta poklic odločajo. Seveda velja, da vsak doživlja po svoje (nekateri sigurno uživajo), ampak ne more škodit če vidiš tudi drugo plat medalje.
Biti stevardesa se res fajn sliši, ampak ni niti zdaleč tako bleščeče.

O "sightseeingu" pa ne niti razmišljat (če je slučajno za koga to odločujoč faktor). Tu pa tam mogoče, ampak ni omembe vredno.
Ninnči
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Ninnči » 30. Apr. 2008 22:37

LP vsem!

Hvala Bershka! :wink: No, točno to sem želela - podati svoje mnenje oz. izkušnje. Sigurno se pa med stevardi in stevardesami najde kdo, ki mu je to delo pisano na kožo in v njem uživa. Tako kot si tudi ti napisala (Bershka) se to, da si stevardesa res lepo sliši, vendar lik stevardese res ni takšen kot v filmih oz. takšen kot si ga predstavlja večina. :wink:
Ampak tako je ne; dokler ne poskusiš, ne veš...
Če je na forumu kakšna "novopečena" stevardesa oz. stevard naj napiše kakšen komentar. Bi bilo res zanimivo slišat kakšno je vaše mnenje in kako se vam vse skupaj zdi, zdaj ko izpiti že za vami (predvidevam) in ste že mogoče že začeli leteti z inštruktorji...

ByBy :D

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov